...ובינתיים באיחוד האירופי...
ובכן.. חדשות לא טובות לחובבי הרכב באירופה.
מתחילת השנה תקנות חדשות שמחלחלות לכל מדינות האיחוד תוך זמן קצר יאומצו בכל אירופה.
אני אציין מראש שהמקור הוא פורומי רכב אספנות אירופאיים שונים ואין לי כרגע סימוכין מעבר למה שהחברים מספרים.
(אם מישהו מוצא משהו - שיגיד).
אז ככה - רכבי האספנות (30 שנה ומעלה) עברו לטסט פעם בשנתיים - בדיקה טכנית דומה למה שמקובל אצלנו, ורכב עתיק (מעל 50 שנה) פעם ב5 שנים.
אבל.....
אסור שום שינוי. בכלל. הרכב חייב להיות סטוק.
כלומר תשכחו מכל רכבי האספנות המשופרים בסגנון אירופאי. הם לא עוברים טסט. מקפידים שם- מעידים החברים - על קלה כחמורה.
וזה לא בוחן ישראלי.... שם הבוחנים הם אנשי מקצוע שיודעים לזהות מה מקורי ומה לא - בלי ניחושים. וגם מעכרים אין ברוב מדינות האיחוד.....
כאמור - זה מחברים בפורומים השונים. הם מבואסים תחת. מצד שני מתחילים למכור שם בפאניקה רכבים משופרים במחירי ריצפה רגע לפני הפסילה בטסט. הזדמנות לאוכלי נבלות לבנטינים.
ומי שחושש שמשרד התחבורה הישראלי יאמץ את התקנות החדשות האלו - אין מה לדאוג. הפעם אירופה יישרה קו עם ישראל. אבל לפחות הם עושים את זה כמו שצריך.
(זה הזמן להיזכר בבדיחה עם הגיהנום הישראלי)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אז בקרוב גם אצלנו טסט אספנות פעם בשנתיים או שלוקחים רק את הגזירות כאן?
תגובה: ...ובינתיים באיחוד האירופי...
רכב אספנות בשוויץ חייב להיות מושלם, בד"כ גם בצבע המקורי...
מכיר אישית רכב שנפסל כי הבוחן החליט שהרכב מקורי אבל הצבע לא במצב מספיק טוב.
אני מדמיין את ברלי נכנס לטסט בשוויץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני מדמיין את ברלי נכנס לטסט בשוויץ
לדעתי דווקא שם הוא יהיה מבסוט. הוא יוכל להוסיף לארסנל המחמאות שהוא מחלק גם את נשק יום הדין של כל פולני המכבד את עצמו: "אנטישמים"
;)
אני מדמייין את ברלי נכנס לטוסט עם שוויצרית.
עכשיו 26 באפריל ולא ה-1 אפריל, אבל כבר קשה לי להחליט מתי אסף מותח אותנו ומתי לא.
בכל מקרה, שום דבר שקורה באירופה היפה כבר לא מפתיע אותי.
אירופה, ערש הולדת המכונית, הולכת והופכת כבר כמה שנים למובילה ולנושאת דגל בתהליך החיסול בכל מחיר של המכונית ושל התרבות המוטורית.
אנטישמיות. כשמדברים על אירופה, תמיד מגיעים בסוף לאנטישמיות.
אנחנו אוהבים לגחך על זה, אבל הקטע של האירופאים עם האנטישמיות, מה לעשות, אפעס.... הוא נכון ואמיתי. עובר אצלם בגנים, ב-DNA. מה שנקרא "הוכח מעשית". ו"מנסיון". כל מי שעוד יש לו סבא/סבתא שניצלו משם, כל מי שלפני הקורונה היה נוסע לשם באופן תדיר ונמצא באינטראקציה איתם, יודע שזה אמיתי. נתקלים בזה שם בלי סוף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
וגם מעכרים אין ברוב מדינות האיחוד.....
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ובלי קשר אם הסיפור הזה אמיתי או לא...
כלל אצבע של האופי האנושי אומר שה"מאכער" צץ היכן שהוא נדרש.
גם אני חושב שחוקים, תקנות וסדר אכן נדרשים לקיומה של חברה אנושית תקינה ובריאה. אבל. וזה אבל גדול.....
היכן שהמערכת נגועה בבירוקרטיה, או בתקנות, חוקים וגזירות מיותרים שנועדו לפגוע במגזרים מסוימים בציבור ולהצר את צעדיהם, המאכער הוא סוג של פתרון. נכון, זו שחיתות, אבל מי אמר שאירופה נקייה משחיתות?.......
הפוליטיקאים שם מושחתים כמו אצלנו. כמו בכל מקום. כי פוליטיקאי בהגדרתו הוא מושחת.
בגרמניה למשל, הכל מנומס ומאופק, מתחת לשולחן. באיטליה זה פומבי ומוחצן, כמו אצלנו.
ומי מבין הפוליטיקאים שאינו מוגדר כמושחת, זה רק כי לא נתפס עדיין.
יש לי שם כמה חברים וקולגות מהתחום המוטורי שאנחנו בקשר ומספרים שאין שום חדש תחת השמש.
חבר וקולגה גרמני שמספר על הקנצלרית לשעבר, סמן ימני לצניעות ולטוהר מידות, שהיא מגדולי המושחתים שגרפה הון רב בשוחד.
חבר וקולגה אחר, מאוסטריה, שנגוע כמונו בחיידק המוטורי של מכוניות ישנות ושיפורים, מספר שככל שמתרבות הגזירות ומתקשחות התקנות, כך עולה ופורחת תרבות המאעכרים גם שם.
אז תתעודדו - כנראה שהמושג "אור לגויים" עדיין שריר וקיים.
אולי משרד התחבורע הישראלי, פקידוניו והצרה העומדת בראשו, הם-הם המגדלור המאיר שאירופה האנטישמית נושאת אליו את עיניה.
ככל שיתרבו שם הגזירות, התקנות והחוקים, כך יתרבו גם המאכערים. מי יודע? אולי בסוף הם יהיו כמעט כמונו.
אני לא יודע על מה אתם מדברים..אני הייתי באירופה כמה פעמים,אנשים שם גרועים מהישראלים פי כמה..
איך אבא שלי קורא לבריטים?..המרוקאים של אירופה..ואבא שלי מרוקאי הוא יודע מה הוא מדבר
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avikkllk
אני לא יודע על מה אתם מדברים..אני הייתי באירופה כמה פעמים,אנשים שם גרועים מהישראלים פי כמה..
איך אבא שלי קורא לבריטים?..המרוקאים של אירופה..ואבא שלי מרוקאי הוא יודע מה הוא מדבר
טוענים שדווקא הרומנים הם "המרוקאים של האשכנזים"....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
טוענים שדווקא הרומנים הם "המרוקאים של האשכנזים"....
יש כאלו שטוענים ש- ״רומנים זו לא עדה, זה מקצוע...״
[emoji6]
בשוויץ אין מאכערים, אבל "עדיף" לתת למוסך להעביר את הטסט.
הבוחנים בד"כ חביבים ומקצועיים, אבל הבדיקה רצינית.
כשהראתי לבוחן תמונה של הדיפנדר, הוא הסביר לי בחיוך רחב שאולי הרכב חוקי בגרמניה אבל בשוויץ לא יעבור בשום מקרה ללא הרבה שינויים, לדוגמא: פנסי ערפל גדולים מקוריים...
עכשיו אני מבין למה הבריטים עשו ברקזיט....
תוחזר האימפריה העותומאנית!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תוחזר האימפריה העותומאנית!
מתי הלכה?
אז בשנות ה 40 של המאה הקודמת היהודים נרדפו באירופה כי הם שלטו בבנקים ובמסחר, אז בשנות ה40 של המאה הנוכחית הם יירדפו כי הם יהיו המעכרים של הרכבי אספנות שם?
החזרת המנדט הבריטי לא תהיה כזו רעה.
תהיה תרבות מוטורית.
אני נגד.
אני ממש חלוד בקפא"פ.
ואין סיכוי שאני שותה ארל גריי עם סקונס אחה"צ.
צחוק צחוק, בציריך יש מאכער יהודי, ממש מהספר!
החבר'ה שאני עבדתי מולם (וקצת אצלם) בשוויץ אמרו לי שאת הקומבינות עושים מעבר לגבול בפולין.
נוסעים לסופש, חוזרים עם אוטו משופץ /אחר.