גרוטראלי - איך שיניתי את דעתי על העוסקים בתחום. פריקת עצבים.
כפתיח, דיסקליימר, ט.ל.ח ומה שאתם רוצים - אז אומר מראש, השטח שייך לכולם. נקודה. (בעיקר לרט"ג אבל זה סיפור אחר).
מאז ומעולם היתה לי חיבה לאנשי הגרוטראלי. ראיתי בזה סוג של חוויה מגניבה, צנועה, פורצת גבולות ובעיקר עניין של חברות ואחווה.
דעתי השתנתה ב 180 מעלות, בדיוק לקצה השני.
אנחנו יורדים לדרום, עושים ציר לא מורכב לרכב שטח, גם לא לרכב שטח רך. מגיעים לנקודה בה אנחנו פוגשים כמה רכבי גרוטראלי עומדים שעוצרים אותנו 'אתם לא יכולים לעבור, יש שם רכב תקוע'. הציר צר, והרכב התקוע עושה פקק לא מבוטל. לא ניתן לעקוף.
אנחנו מבצעים מעקף של כ 10 ק"מ על הכביש, נכנסים לשטח מאיפה שהיינו צריכים ועושים את המסלול שתוכנן, ומנסים לאחר כשלוש שעות לצאת חזרה באותו הציר ממנו ניסינו להיכנס. מסתבר שאנשי הגרוטראלי עדיין חוסמים את הציר, והדבר היחיד שהשתנה זה שאותו רכב תקוע עכשיו מנסה לעלות ברוורס, כדי שהמשקל יהיה על הציר המניע. את ענני האבק והאבנים שעפו ניתן היה לראות למרחוק. שוב יצאנו לכביש, 10 ק"מ, וחזרנו למסלול שתוכנן.
עכשיו החלה בעיה נוספת, רכבי הליווי של הגרוטראלי, לנדקרוזר ארוך ועוד איזה טנדר שאני לא זוכר, נוסעים בשטח כאילו שהם רכבי הצלה.
טסים במהירות, עוקפים בפראות, הם קיימים וכל היתר לא.
ברמה העקרונית, אם מישהו ירצה לעקוף אותי בשטח - לבריאות. תהנה. ואם אני אעקוף מישהו בשטח, בוודאי מישהו עוצר בצד לתת לי לעבור, אני אעשה את זה לאט, מבלי למלא אותו בענן אבק. לא כך אנשי הגרוטראלי. נתת לנו לעבור - אנחנו בכלל לא מבינים שאנחנו ממלאים אותך באבק. זה קרה מספר פעמים, ולא פעם יחידה.
בהמשך הדרך, צומת T, אני פונה ועוצר כדי שיתר הרכבים יראו לאן פניתי, אבל זה ממש מפריע לאנשי הגרוטראלי שנוסעים בציר בו כדי להמשיך להתקדם הם חייבים לנסוע מהר, מאוד מהר. אני עומד בצד השביל, והם חולפים במהירות שבעיניים שלי בהחלט מסוכנת, וקרבה מסוכנת מדי לרכבים. אתה רואה את המשפחתיות האומללות נזרקות מצד לצד בגלל הקוליסים והחצץ. שליטה ברכב - חלקית מאוד. תאונה היא בהחלט אפשרות.
אז השטח שייך לכולם, רשמתי בפתיח,
אבל אתם אנשי הגרוטראלי ( שנוסעים בצירים שלא מתאימים למכוניות שלכם, ומחרבים אותם, ומתנהגים בשטח כאילו הוא בבעלותכם) איבדתם את האמפטיה שלי לחלוטין. השטח ואתם זרים זה לזה. אתם לא מכבדים את הטבע, ולא את המטיילים האחרים.
תגובה: גרוטראלי - איך שיניתי את דעתי על העוסקים בתחום. פריקת עצבים.
מצד אחד אני מבין אותך לגמרי..
מצד שני זו תחרות (לא?)
מה שגם הרכבים האלה מיד לאחר מכן עפים לזבל או לסבב הבא.
לגבי רכבי הליווי , לא תקין ואף מעצבן .
נכתב מהנייד סליחה על הטעויות
הי, אני משתתף ותיק בגרוטראלי. אשמח אם תגיד לי בדיוק איפה ומתי זה קרה , וזה יועבר להנהלת הגרוטראלי לבירור. זה לא אופייני למשתתפים במסע רשמי.
תודה.
לי זה נשמע קצת כמו צרות עין.
אוקי, אז נתקלת בכמה תופעות שלא מצאו חן בעיניך. מכאן ועד "דעתי על אנשי גרוטאראלי" נעשתה קצת בחפזון ובכוללנות...
מצד שני, לא הייתי, לא חוויתי, לא באמת יודע.
חסימה מוחלטת של מעבר בשטח עד כדי כך שמטיילים אחרים צריכים לפרסס וליסוע בדרכים אחרות? ועוד פעמיים? נשמע לא סביר לחלוטין. הם לא הסכימו שתעברו או שבאמת לא היה אפשרי?
גם אני נתקלתי בהם באחד המסעות שלהם במיקום שלא ניתן היה אותם בזמן סביר אז יצאנו משם ועשינו מסלול אחר,
נכון שהשטח שייך לכולם אבל זה לא טיול של חברים זה עסק מסחרי,
בדיוק כמו הזולות המסחריות שחוסמות חלקים גדולים בחופים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ב' קודקוד
אשמח אם תגיד לי בדיוק איפה ומתי זה קרה , וזה יועבר להנהלת הגרוטראלי לבירור.
שלחתי בווטסאפ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
חסימה מוחלטת של מעבר בשטח עד כדי כך שמטיילים אחרים צריכים לפרסס וליסוע בדרכים אחרות? ועוד פעמיים? נשמע לא סביר לחלוטין. הם לא הסכימו שתעברו או שבאמת לא היה אפשרי?
ציר אדום מאחורי מושב פראן, בקטע בו לא ניתן לעקוף.
היו תקועים באותו המקום כמה שעות.
פעם אחת באנו מדרום - היה חסום. אז חזרנו לכביש 90 והקפנו ממזרח.
אחרי כשלוש שעות באנו לאותו הציר מצפון, היה עדיין חסום באותה הנקודה.
בעיני רוב הציבור ככה נראים הג׳יפאים.
גם אם נסע לאט ונשאב אבק מהשביל ואפילו אם נאמר שלום בנימוס ונציע בונבוניירה.
לצערי חוותי אותו דבר, חסימה של ציר על ידי רכב מנהלה של האירוע שהחליט לעשות עבודת תחזוקה כלשהי במקום להתקע אחרי המשתתפים. כך לדבריו.
בושה של התנהגות,
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
ב' קודקוד, נשמח אם תביא את תגובת המארגנים לפה.
אני לא בטוח שהתגובה ה'רשמית' באמת רלוונטית למישהו.
הבנתי מב' קודקוד שיש עוד קבוצות שאנחנו קוראים להן 'גרוטראלי' כשם גנרי (כמו פריג'ידר, פלאפון' ג'יפ...) אבל הן לא גרוטראלי.
אם זה הגרוטראלי המקורי, מספיק לי שהמנהלים קיבלו משוב על הנראות שלהם בשטח.
המקורי זה גרוטשטח והם - מהיכרות - לא עסק לא מסחרי, לא מתנהגים ככה ולדעתי כבר לא עושים כאלה מסעות.
גרוטראלי - לקחו את הקונספט והפכו אותו לביזנס לטוב ולרע. אבל זה לא 'המקורי'.
אם זה נראה כמו משהו מאורגן - רוב הסיכויים שהם אלו שפגשת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
גרוטראלי, גרוטאשטח, ועוד שלל קבוצות.
המשותף לכולן - רכבי 2X4 שמנסים נואשות להתגבר על עליה, מפרפרים, מפרקים את השביל וגורמים לו נזק שכנראה מאות ג'יפים לא יגרמו במשך עשרות שנים. אידיוטי לחלוטין.
וכולם מתפעלים כי זה רק פרייבט ישן ב-5,000 שקל. כלומר אנדרדוג. ולאנדרדוג הכל מותר. תמיד סולחים....
אני קורא מה שכתבת...
גרוטראלי, גרוטאשטח... מועדון סובארו... מועדון טריוס...
(לא להעלב! )
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גרוטראלי, גרוטאשטח, ועוד שלל קבוצות.
המשותף לכולן - רכבי 2X4 שמנסים נואשות להתגבר על עליה, מפרפרים, מפרקים את השביל וגורמים לו נזק שכנראה מאות ג'יפים לא יגרמו במשך עשרות שנים. אידיוטי לחלוטין.
וכולם מתפעלים כי זה רק פרייבט ישן ב-5,000 שקל. כלומר אנדרדוג. ולאנדרדוג הכל מותר. תמיד סולחים....
השטח שייך לכולם. כלומר, עד שהרטג יגידו אחרת ;)
יש דרכים להולכי רגל בלבד, ויש כאלו לאופניים ויש כאלו לרכב.
אתה רוצה שתהיה תקנה שלשטח יכול להכנס רק רכב רב מינוע, כמו שלכביש מהיר מותרת כניסה רק לרכב שיכול לנסוע 55 קמ"ש או יותר?
השטח אכן "שייך לכולם". גם הכביש "שייך לכולם" ואני לא רוצה כלום.
אני רק מציין עובדות. רכב 2X4 שמתקשה לנוע גורם הרבה יותר נזק לשביל מרכב 4X4 שעובר בקלות ולא מייצר אבדני אחיזה ופירפורים. זו עובדה.
החוק לגבי מהירות מינימלית בכבישים מהירים מונחה עניין אחד - בטיחות. ולצערנו גם הוא מטומטם מאין כמוהו כי המהירות שהוא קובע כגבול תחתון עדיין תקועה אי שם בימי הפלמ"ח... כי רכב איטי מפריע לתנועה ומעצים את הפקטור המסוכן מכולם בכביש - הפרשי מהירויות.
הפרשי מהירויות הורגים.
אלא שדיון בנושא הזה יעבור מהר מאוד למחוזות הצדק הסוציאלי, הפסיכולוגיה והפילוסופיה.
העניין שיואב העלה הוא חסימת הציר והתנהגות האנשים.
זה לא קשור לגרוטראלי זה או אחר, זה קשור לאנשים המעורבים, וההתנהגות האישית שלהם כלפי סביבתם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני קורא מה שכתבת...
גרוטראלי, גרוטאשטח... מועדון סובארו... מועדון טריוס...
(לא להעלב! )
אסף.
דווקא כן נעלב. והרבה.
הגישה של לחרב את השטח ולהתנהג כאדוניו .. לא קשורה לסוג הרכב.
ולא ציפיתי ממך דווקא אסף לזה.
פעם. היה מושג כזה ג׳יפאי .. זה היה אדם שאהב לטייל. אהב את השטח. ידע את השטח. השאיר חתימה קטנה.
היום לטייל בשטח עם פרייבט או רייזר זה הכל רק לא חתימה קטנה.
ומי שנוסע ברכב שאינו טנדר טויוטה נעול פעמיים הוא אוטומטית מחרב את השטח?
נפלא.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לטייל בשטח עם פרייבט או רייזר זה הכל רק לא חתימה קטנה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
עצוב, אבל זה נכון. אלה העובדות.
פרייבט, ולהבדיל אלף אלפי הבדלות SBS - שנוסעים בשביל רגיל, מייצרים, כל אחד בדרכו, חתימה גבוהה. מאוד.
הראשון כי הרכב לא מתאים בעליל. מתקשה לנוע ומחייב התחרעות. והתוצאה היא פירוק וחירוב השביל רק כדי שיוכל להתקדם. חתימה גבוהה.
השני בדיוק ההיפך. לכלי הזה כמעט ואין מגבלות עבירות. הבעיה שלו הפוכה - הוא מתקשה/לא מסוגל לנסוע לאט ורגוע. כל מהותו רעש, מהירות גבוהה בעליל, קפיצות, התחרעות ואלימות, ענני אבק וסילוני אבנים. וגם סיכון ממשי לעוברי דרך אחרים. חתימה גבוהה.
כאמור - זו אינה דעה אישית, אלה רק העובדות.
אבל השטח שייך לכולם. גם זו עובדה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה לא קשור לגרוטראלי זה או אחר, זה קשור לאנשים המעורבים, וההתנהגות האישית שלהם כלפי סביבתם.
+1.
לפעמים אנחנו שוכחים שבני אדם נוהגים ברכבים והם לא יוצאים לטייל על דעת עצמם.