תגובה: פרייבט עם מנוע דיזל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
שמתי עיין על סיטרואן C3 פיקאסו דיזל. יש למישהו תובנות עליו?
בתור בעלים של אחד כזה (מודל 2011 עם מנוע דיזל וגיר ידני), תתרחק
הרכב לא מזדקן יפה - בעיקר מבחינת עמידות הריהוט, הפלסטיקה וכיו"ב חיצונית ופנימית.
האלקטרוניקה והמנוע בסדר גמור בסה"כ והמנוע עמיד, אמין וחסכוני.
מרחב פנימי לא כזה גליק גדול כמו הרושם הראשוני. אומנם מרוווח מבחינת האורך והגובה, אבל לא כ"כ מבחינת הרוחב.
יתרון הדיזל הוא בצריכת דלק נמוכה יותר ומומנט נחמד (שכתבת שפחות מעניין אותך).
אתה מפתחת ניצנה - זה אומר חקלאי שיכול להזדכות על הבלו? כי אם לא, אז מחירי הסולר גבוהים משמעותית מבנזין.
רכב בנזין, מוסב לגז יהפוך את החיים להרבה יותר חסכוניים (ו-2 מהתחנות גז הזולות בארץ נמצאות בבאר שבע).
לעניות דעתי, דיזל שייך לעולם מיושן, עסקי, שרגיל לצרוך דלק זול. לרכב פרטי אני לא רואה יתרון. וזה עוד לפני הקרקושים, הרעידות והרעש של מונית/טרקטור.
יש פריחה מסויימת לדיזלים פרטיים. רובם בשוק העסקי - ליסינג לרכבים שנוסעים הרבה.
מלקוחות שלי שמעתי המון תשבוחות לרנואים ולסיטרואן C4. אבל כולן חדישות, בנות לא יותר משנה/שנתיים...
אישית, בניגוד לדעה של חלק מהחברים כאן, אני אוהב את מנועי הטורבו בנזין ה(פעם) קטנים והיום בינוניים (1.4 +) וגיר רובוטי דו מצמדי. 2 אלפות אצלי וסיאט איביזה אצלי ועוד מספר רכבים מקבוצת פולסווגן אצל חברים לא איכזבו עד כה ולא הראו את התופעות המדוברות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
מחירי הסולר גבוהים משמעותית מבנזין.
...
באזור שלי עדיין מחירי הסולר זולים מעט מהבנזין, אז לא הייתי ממהר לקבוע חד משמעית את האמירה הזו.
נשלח מהנייד
אני עם סקודה פאביה ספייס, דיזל ידני.
קניתי אותה עם 100K ק"מ.
היום השעון עומד על 570K ק"מ.
עושה בערך 19 ק"מ לליטר סולר, בקושי מתקלקלת, מנוע רועש, לא מפנקת.
טיפולים עושה לבד (יותר פשוט מההילקס).
נשמע לי שזה בערך מה שאתה מחפש...
רנו קליאו 1.2 בנזין ידני.
שלי דור 3 אבל היום אתה תקנה דור 4 ותכלס חוץ מעיצוב אין הרבה הבדל.
שלוש שנים נסעתי איתה 150 ק"מ ביום שהסתכמו ב-35 אלף בשנה.
עלות אחזקה הייתה 5500 לשנה לא כולל דלק.
עם קרוז דולק על 110 ונסיעה כמעט בלעדית על כביש מהיר הצריכה הייתה 1:16-17
בנסיעה עירונית אתה תרד ל-1:13.
האוטו עובד בסלד קצת גבוה מה שאומר שהוא קצת רועש והמנוע מרגיש קצת קטן עלי. לי זה לא ממש הפריע.
שילמתי עליה לפני כמעט ארבע 3.5 שנים 21 אלף, היא הייתה יד ראשונה עם 70 אלף ק"מ והיום עומדים על 180.
יחס עלות תועלת הכי טוב שהיה לי ברכב 4 גלגלים, מאצלנו היא תלך רק למקום אחד וזה לפח.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
רכב צריך להיות יפני ושומר נפשו ירחק מרכב אירופאי במיוחד צרפתי.
זה כמובן חינטרוש מארץ הקשקושים. יש מכוניות אירופאיות אמינות ביותר וגם מכוניות יפניות יודעות להתקלקל - וביוקר רב.
הדיזלים הצרפתיים נחשבים למצויינים. לא מעט יצרני רכב יפניים רוכשים מנועי דיזל לפרייבטים מהיצרנים הצרפתיים.
כל זה כמובן כתלות בטיפולים קפדניים בזמן, שימוש בחלקים מקוריים/תחליפי איכותי תואם מקורי ובשמנים איכותיים בלי להתקמצן.
צריכת הסולר שלהם אכן חסכונית יותר מכל מנוע בנזין ובנסיעות במתאר בינעירוני הם חסכוניים ברמת רכב היברידי אם לא יותר, אבל קשה לי להתחייב לך שהעלות הכוללת של אחזקת הרכב לא תתקזז עם טיפולים יקרים יותר או תיקון אחת לתקופה של של מכלול היקפי יקר מהסוג שיש הרבה מאוד מסביב למנוע טורבו-דיזל מודרני עם מסילה משותפת.
כשמחשבים את מחיר הבעלות הכולל על רכב כזה צריך להתחשב גם במוניטין הבעייתי של המותגים הצרפתיים (האם מוצדק או לא, זה לא משנה. ככה ההמון חושב וזו עובדה) שצריכים להיאבק על מקומם ועל חייהם בשוק שסוגד לטויוטה ושות' - מה שגורר איתו ירידת ערך גדולה לאורך השנים. בסוף גם זה כסף.
היתה לי סקודה פאביה ידנית טורבו דיזל. אוטו מדהים. חסכוני בטרוף וגניב עוד יותר. הוא כבר לא שלי.
היה לי גם פג׳ו 307 ידני טורבו דיזל .. חסכוני ועמיד בטרוף. הלך בתאונה עם 333 אלף קמ. מנוע מקורי שלא נפתח מעולם.
לאשתי היתה סובארו בנזין. שהיא שנאה. היא מתה על הדאסטר טורבו דיזל רובוטית שלה …
רק דיזל.
Sent from my iPhone using Tapatalk
השאלה כמה חשוב לך להינות מהנסיעה, אם זה לא שיקול אז אתה בכיוון.
לאחרונה למשך חודשיים הייתה לי כרכב גישור מגאן דיזל סטיישן אוטומטית בת שנה, על הנייר אחלה.
בפועל התאכזבתי, לא היה ניתן להשוות את איכות החיים והרעש המורגש ביחס למנוע בנזין מודרני וגם הביצועים היו לא משהו, סחבה טוב אבל לא דומה לטורבו בנזין מודרני.
אם עדיין זה הכיוון אז אישית הייתי בודק סיטרואן קקטוס דיזל ידני הדגם המקורי עם האייר באמפ על הדלתות, נראה לי רכב מאוד חביב ומעלה חיוך ביום יום, הרבה יותר מהפלואנס המשמימה.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
25-30 בשנה לא חושב שהחיסכון בסולר כזה גדול.
יש מספיק רכבי בנזין חסכוניים.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
השאלה כמה חשוב לך להינות מהנסיעה, אם זה לא שיקול אז אתה בכיוון.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
אי אפשר להנות מדיזל מבחינת התנהגות ספורטיבית, אפילו במוו לא הצליחו יותר מידיי.
הבעיה העיקרית זה המשקל של המנוע שמפריע לחלוקת המשקל.
יותר ממסכים אתך.
אותה המסקנה יש לי גם ממגוון רכבי דיזל ששכרתי באירופה.
Asaf-a
אסף.א
דעתי על פלואנס/גראנד קופה :
מנועי הדיזל שבפלואנס/גראנד קופה עובדים נהדר, מעט מאוד תקלות, הרבה מומנט (בפלואנס יותר מהשניים, אולי עניין של יחס למשקל) ועושים צריכת דלק לא פחות ממדהימה, ברמה שאתה חושב שהמד לא עובד טוב.
באזור ה100K הם כבר מתחילים לעשות רעש של מלגזה, אבל זאת לא תקלה, ככה זה.
הדעות על הגיר ברכבים האלו חלוקות, לנו עם 5 רכבים כאלו בחברה, עד 150-180K לא קרה כלום, אחרי זה הן בדרך כלל מוחלפות.
אבל יש קבוצת נפגעים לא קטנה בפייסבוק ובכלל מורגש שזה לא מוצר שמזדקן יפה (כמו כל הרובוטיים).
נוחות - אחלה, לא מדהים, אני לא מהרגישים לזה.
תא מטען מצויין.
אם הזכרנו גראנד קופה, המסך מולטימדיה שלהם נורא.
הוא שולט גם על המזגן.
מעניין כמה ישראלים כבר עשו תאונות בגללו, הטאץ' פשוט מחורבן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתה לא נסעת בפלואנס דיזל.
תתפלא, הייתה אצלי כליסינג לתקופה קצרה מגאן גראנד קופה דיזל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
המנוע והגיר מאוד יפתיעו אותך ביחס לכל מה שהכרת.
הספק ומומנט טובים לא קשורים להתנהגות וניהוג .
האמת, מאד מפתיע מול תמונת המשתמש שלך ?
אגב, אתה יכול לשתף לגבי התמונה ?
רענן
אתה מתכוון לתמונה בתוך הפורמולה?