Article: מורה נבוכים - מערכת מצברים כפולה
תגובה: Article: מורה נבוכים - מערכת מצברים כפולה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
חסר פיוז צמוד למצבר המשני על הקו שמחבר בין שני המצברים (מוגבל לזרם שהVSR יכול להעביר) ופיוז נוסף ביציאה לצרכנים.
הפיוז שיוצא מהצבר הראשי הוא פיוז ההגנה של המערכת וצריך לבחור אותו במקסימום שרוצים שירוץ במערכת ולא דוקא לפי הVSR.
לא חושב שיש צורך בעוד אחד.
לגבי פיוזים לצרכנים - נכון בהחלט! זה מצוים בפיסקה על פיוזים אולי צריך להיות מודגש יותר.
תודה רבה על המשוב!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דורון.פ.
הפיוז שיוצא מהצבר הראשי הוא פיוז ההגנה של המערכת וצריך לבחור אותו במקסימום שרוצים שירוץ במערכת ולא דוקא לפי הVSR.
לא חושב שיש צורך בעוד אחד.
לא מסכים. על הכבל שמקשר בין שני המצברים מותר להעביר זרם של יעלה על הזרם המקסימלי שהVSR יכול להעביר. זרם גבוה מזה יגרום לנזק לVSR. לגבי פיוז מהמצבר השני- במקרה של כשל כלשהו (למשל הכבל נוגע בגוף) אומנם הפיוז של המצבר הראשי ישרף ויפסיק לספק זרם אבל המצבר השני ימישיך לספק זרם ומשם הדרך לשירפה קצרה. מהבחינה הזאת המערכת סימטרית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דורון.פ.
קודם כל תודה על המאמר המקיף, מקווה שזה יעשה סדר בראש לכמה אנשים.
מסכים איתך לגבי הפיוז הראשי על הקו ואנמק למה.
אצלי המצבר והבקר/מטען נמצאים בתא מטען, הקו הראשי שהולך לתא מטען מוגן עם פיוז 200 אמפר בגלל שהקו משמש גם להספקת חשמל לקומפרסור.
אבל, לפני המטען/בקר טעינה שמתי ממסר פחת 30 אמפר לפי המלצת היצרן
המדען המטורף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
לא מסכים. על הכבל שמקשר בין שני המצברים מותר להעביר זרם של יעלה על הזרם המקסימלי שהVSR יכול להעביר. זרם גבוה מזה יגרום לנזק לVSR. לגבי פיוז מהמצבר השני- במקרה של כשל כלשהו (למשל הכבל נוגע בגוף) אומנם הפיוז של המצבר הראשי ישרף ויפסיק לספק זרם אבל המצבר השני ימישיך לספק זרם ומשם הדרך לשירפה קצרה. מהבחינה הזאת המערכת סימטרית.
מקבל , לטובת הבטיחות יש ערך בהוספת פיוז ביציאה של מצבר הצרכנים.
אחלה סקירה - תודה!
יש אפשרות נוספת, כנראה הפשוטה מכולן, והיא הוספת 'מצבר התנעה' למערכת קיימת.
המצבר המקורי במערכת הקיימת הוא 'הראשי', אליו מתחברים בהמשך כל הצרכנים.
החיבור של מצבר ההתנעה הוא פשוט וקל, במקביל למצבר הקיים, דרך ממסר NO שנסגר ומחבר את המצבר למערכת כשמכניסים מפתח לסוויץ' ונותנים ACC.
כשמדוממים מנוע ומוציאים מפתח הממסר מתנתק ומצבר ההתנעה מחוץ למשחק עד התנעת הבוקר הבאה.
כמה פשוט - ככה יעיל.
מצבר עופרת חומצה קטרפילר גיבור 100 א"ש כמצבר ראשי, 'אופטימה אדום' 55 א"ש כמצבר התנעה.
מקרר, תאורה, מאוורר וכד' במשך הלילה מחזיקים בלי בעיה ובלי נזק למצבר הראשי.
מיי טו גרוש.
אני לא מבין את התוספת שלך, pw, מלבד העובדה שהחלפת את השם של מצבר האביזרים ל"מצבר ראשי".
צורת החיבור עם הממסר מפוקד הסוויץ' כבר מופיעה במאמר.
עריכה: כן, אני רואה עוד הבדל: הממסר שלך מנתק את מצבר ההתנעה, ואתה צורך בחניון הלילה את החשמל ממצבר הצרכנים ובסידור שדורון הציע הממסר מנתק את מצבר הצרכנים ואתה צורך ממנו חשמל בחניון הלילה. מיקום הממסר שונה במקצת, אבל אני לא מוצא בזה הבדל מהותי.
בשתי ההצעות יש ניתוק בעזרת ממסר מפוקד סוויץ' בין המצברים, והצריכה בלילה היא ממצבר האביזרים (או המצבר הראשי בסמנטיקה שלך) ומכאן גם נובע סוג וגודל המצברים, שהוא זהה בשתי השיטות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הממסר שלך מנתק את מצבר ההתנעה, ואתה צורך בחניון הלילה את החשמל ממצבר הצרכנים ובסידור שדורון הציע הממסר מנתק את מצבר הצרכנים ואתה צורך ממנו חשמל בחניון הלילה.
אין שום דבר מהותי בכלום. יש הרבה פתרונות לצורך ב'יתירות חשמלית'.
ההתייחסות שלי מכוונת למי שרוצה סוג של 'ביטוח' ויתירות ביכולת ההנעה, בלי הוצאות גדולות ועם פשטות התקנה, אחרי ליל חניה עם מקרר ותאורה עובדים.
הוא יוסיף (רק) מצבר התנעה וממסר. זה כל הסיפור. לא משהו מהותי. רק פשוט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
אין שום דבר מהותי בכלום. יש הרבה פתרונות לצורך ב'יתירות חשמלית'.
ההתייחסות שלי מכוונת למי שרוצה סוג של 'ביטוח' ויתירות ביכולת ההנעה, בלי הוצאות גדולות ועם פשטות התקנה, אחרי ליל חניה עם מקרר ותאורה עובדים.
הוא יוסיף (רק) מצבר התנעה וממסר. זה כל הסיפור. לא משהו מהותי. רק פשוט.
לא הבנתי במה זה שונה מזה שאני מנתק את מצבר הצרכנים מהראשי (ומהרכב).
אותו פטנט, סמנטיקה שונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
אחלה סקירה - תודה!
החיבור של מצבר ההתנעה הוא פשוט וקל, במקביל למצבר הקיים, דרך ממסר NO שנסגר ומחבר את המצבר למערכת כשמכניסים מפתח לסוויץ' ונותנים ACC.
כשמדוממים מנוע ומוציאים מפתח הממסר מתנתק ומצבר ההתנעה מחוץ למשחק עד התנעת הבוקר הבאה.
כמה פשוט - ככה יעיל.
מצבר עופרת חומצה קטרפילר גיבור 100 א"ש כמצבר ראשי, 'אופטימה אדום' 55 א"ש כמצבר התנעה.
מיי טו גרוש.
שתי בעיות ברעיון הזה- אם שני המצברים מתחברים ברגע פתיחת הסוויטש אז מצבר ההתנעה נדרש עכשיו גם "להטעין" את חברו ויש לו פחות אנרגיה לסובב את הסטרטר.
בשיטת החיבור הזאת הממסר שאתה משתמש צריך להיות מספיק גיבור בשביל להעביר דרכו את כל זרם ההתנעה. ממסר שכזה עולה המון וגם גדול מאוד פיזית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
שתי בעיות ברעיון הזה- אם שני המצברים מתחברים ברגע פתיחת הסוויטש אז מצבר ההתנעה נדרש עכשיו גם "להטעין" את חברו ויש לו פחות אנרגיה לסובב את הסטרטר.
בשיטת החיבור הזאת הממסר שאתה משתמש צריך להיות מספיק גיבור בשביל להעביר דרכו את כל זרם ההתנעה. ממסר שכזה עולה המון וגם גדול מאוד פיזית.
1. זו לא בעיה למצבר של 750 CCA. (האלטרנטיבה היא לנתק את המצבר הראשי לפני ההתנעה... מצד שני, הוא מקבל עזרה מהמצבר הראשי להתנעה, למרות שהוא נפרק במקצת, כמו שעושים לא מעט בוסטרים בשקל).
2. תקבל עודף מעשרים דולר בעלי (כולל משלוחה).
אצלי מותקן משהו בגודל של כוס תה. לא דרמטי. (סלנואיד אחד של כננת זה סדר גודל טוב).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
1. זו לא בעיה למצבר של 750 CCA. (האלטרנטיבה היא לנתק את המצבר הראשי לפני ההתנעה... מצד שני, הוא מקבל עזרה מהמצבר הראשי להתנעה, למרות שהוא נפרק במקצת, כמו שעושים לא מעט בוסטרים בשקל).
2. תקבל עודף מעשרים דולר בעלי (כולל משלוחה).
אצלי מותקן משהו בגודל של כוס תה. לא דרמטי. (סלנואיד אחד של כננת זה סדר גודל טוב).
אם מצבר הצרכנים שלך פרוק אחרי הלילה הוא לא עוזר הוא רק מפריע.
אם אתה סומך על ריליי מעלי אקספרס להעביר 400A תהנה. אני מעדיף לא לשרוף את הרכב שלי. אחרי שהוא יתקלקל לך תתכבד, פתח אותו ותראה את עובי החוטים, תבין לבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
אחלה סקירה - תודה!
כמה פשוט - ככה יעיל.
מיי טו גרוש.
זו גם אופציה הרי לא סקרתי את כולן :)
המטרה של הסקירה/מאמר היתה להביא דוגמאות ליצירת שתי מערכות נפרדות, אחת לרכב ואחת לצרכנים (לכן פתרון כזה לא נכלל)
אתה בעצם יצרת מערכת אחת לרכב ולצרכנים עם מצבר גיבוי להנעה, בעצם חיבור קבוע של בוסטר רציני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jonys
אם מצבר הצרכנים שלך פרוק אחרי הלילה הוא לא עוזר הוא רק מפריע.
אם אתה סומך על ריליי מעלי אקספרס להעביר 400A תהנה. אני מעדיף לא לשרוף את הרכב שלי. אחרי שהוא יתקלקל לך תתכבד, פתח אותו ותראה את עובי החוטים, תבין לבד.
1. למשך זמן ההתנעה (5 שניות?) זה ממש לא חשוב. שהמצבר הראשי יישאר מחובר.
2. הסידור הזה עובד אצלי באוטו משנת 2000. מותקן זהה אצל עוד כמה חברים.
אצלי מצברים ראשיים (קטרפילר) החזיקו בממוצע כ - 6 שנים, התנעה (אופיטימה) החזיקו בממוצע 10+-, ריליי כ - 20 עד שהתקלקל.
הבנתי מצוין. (גם בעלי צריך לדעת מה לקנות)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
1. למשך זמן ההתנעה (5 שניות?) זה ממש לא חשוב. שהמצבר הראשי יישאר מחובר.
2. הסידור הזה עובד אצלי באוטו משנת 2000. מותקן זהה אצל עוד כמה חברים.
אצלי מצברים ראשיים (קטרפילר) החזיקו בממוצע כ - 6 שנים, התנעה (אופיטימה) החזיקו בממוצע 10+-, ריליי כ - 20 עד שהתקלקל.
לא כל כך מבין את ההתעקשות לעשות הפוך .
אנשים סופרים לך את החסרונות-
1- ברגע ההתנעה, המצבר צרכנים הריק מעמיס \ מפריע למצבר התנעה.
2- עוצמת הזרמים דרך הממסר.
אתה מסביר שזה שולי.
לעומת זאת, בדרך המקובלת ( שדורון תיאר, ושרובנו משתמשים) , אין את החסרונות האלו.
אז מה עדיף, פתרון עם חסרונות ( אולי קטנים, אולי זולים, אבל עדיין קיימים), או פתרון בלי הבעיות האלו בכלל???
המורכבות, אותו הדבר, מספר הרכיבים אותו הדבר ( רק הפתרון שלך מצריך ממסר וכבלים יותר חזקים).
דרך אגב, כמה זרם צורך הממסר שיש לך?
פשוט לא מבין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
ריליי כ - 20 עד שהתקלקל.
אם הצלחת לקנות ריליי בעלי אקספרס כבר לפני 20 שנה אני רוצה סיבוב במכונת הזמן שלך :rolleyes:
סתם שתקבל סדר גודל למחירים של ריליי של יצרנים אמתיים:
https://www.digikey.com/en/products/...SORemOgAnoyiQA
כנראה שאני הייתי בוחר בפתרון אחר, אבל ג'וני, אתה אשכרה מנסה להסביר לpw שהפתרון שלו, שעובד כבר 20 שנה, לא עובד? :D