אז כולם מדברים על ה mg החשמלית.
מימון חריג
מחיר אטרקטיבי
הוצאות אפסיות
מה השטיק ? אותיות קטנות? מחייבים על קפסולות?
אישתי נוסעת 60 קמ ביום
נשמע כמו אחלה דיל.
Printable View
אז כולם מדברים על ה mg החשמלית.
מימון חריג
מחיר אטרקטיבי
הוצאות אפסיות
מה השטיק ? אותיות קטנות? מחייבים על קפסולות?
אישתי נוסעת 60 קמ ביום
נשמע כמו אחלה דיל.
בדיוק התחלתי לחשוב על החלפת פיקנטו בת שנתיים ברכב הזה. אצלי זה עבור כ11 נסיעות בחודש של 180 ק"מ כל אחת, ועוד הרבה נסיעות קצרות. הפער במחיר ה"תדלוק" והטיפולים כנראה שיהיה גדול מהפער בין התשלומים.
על פניו זה נשמע טוב. השאלה היא אם חדירת הטכנולוגיה לא תביא לכאן דילים טובים יותר ממש בקרוב (אולי יביאו מכוניות קטנות וזולות יותר, ועם טווח עדיף) , ומה יקרה כשתגמר האחריות על הסוללה, עוד 8 שנים או מה שכנראה יגיע קודם: 150000 ק"מ.
800-900 מחזורי טעינה לסוללת ליתיום קובלט אופיינית, יתנו במתאר כזה כארבע-חמש שנים.
אני מזכיר שבסוף יש כמות מסויימת של אנשים שיכולים ליהנות מרכב חשמלי והיא מוגבלת וקטנה.
אני מניח שגם היבואנים יודעים את זה ולכן מי שישבה ראשון אחוז ניכר מאותו נתח שוק מוגבל - ייזכה בגדול.
ולכן נראה לי - המדיניות החדרה האגרסיבית.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
השטיק... טווח של כ 200+ קמ בלבד
אגב מהתרשמות קצרה
הרכב מאיץ יפה ולא אוהב במפרים.
לגבי חדירה אגרסיבית... רכב של 200+ קילומטר שמגרד את ה 150 א לא נראה לי עסקה טובה
שיתקשרו אלי ב 80 א ומטה כרכב לעיר בלבד
אין קאצ'.
ה MGZSEV הוא רכב סבבה.
תקינה אירופאית, מערכות בטיחות מלאות, וחמישה כוכבי בטיחות.
הוא לא עולה 150.0 אש"ח אלא 129.0 אש"ח לדגם ה'פשוט' וזה כולל עמדת טעינה.
ממחירים שאני רואה אותו כמשומש, הוא גם מחזיק מחיר לא רע בכלל.
המתחרות שלו ה GAC GE3 וה SERES3 לטעמי פחות טובות ממנו (ואין להן מערכות בטיחות בסיסיות כמו בלימה אוטונומית ובקרת סטייה מנתיב).
לצערי אין כרגע מכוניות חשמליות קטנות במחירים סבירים.
הרנו זואי היא רכב לא מוצלח לטעמי, האיוניק EV מצויינת אך יקרה מדי,
עוד לא בחנתי את הקורסה החשמלית / 208 חשמלית / 2008 חשמלית. זה בתכניות, אבל גם הן יקרות מאוד.
מה שישנה לטעמי את התמונה זה הכניסה של האיוניק 5, שאם המחיר עליו מדברים הוא ריאלי - סביבות 190.0 אש"ח - היא מעניינת מאוד.
שורה תחתונה - הייתי קונה את ה MG אלמלא הסנדלר היה יחף.
מה באמת יקרה כשהסוללות יתחילו להתפגר?
הרכבים האלו יחזיקו ערך כלשהו בעוד 5 שנים?
שאלה מצוינת. במחירי הליתיום הנוכחיים אני מתקשה לדמיין שסוללה של 45 קוט"ש תהיה ניתנת לתיקון בפחות מ75000 ש"ח.
מן הסתם, לרכב בן 5 ומעלה, זה אומר או תיקון באחריות או גריטה.
מאידך, מחירי הליתיום יורדים.
ב60 ק"מ ליום, אתה לא תגיע ל800 פריקות מלאות ב5 שנים. הסוללה כנראה תחזיק יותר מחמש שנים.
אז ככה..
יש לי mg zs ev ורקסטון, מה שאחד לא עושה השני כן.
נתחיל מהmg שאני מוציא ממנה 300+ ק"מ כי אני נוסע עד 100 קמ"ש, לחלק מהאנשים זה מוזר.
הרכב מאוד כיף לנהיגה כי הוא גבוה, מרווח ועדיין קצר יחסית. עברו 4 וקצת חודשים ועשיתי 18 אלף ק"מ כי זה אפשרי וכל הזמן יש לי פחות צורך לחשוב איפה להטעין כי יש הרבה עמדות מהירות וחדשות צצות מהר.
כל זה אומר שהרקסטון נוסע פחות ואני חוסך גם שם.
בmg יש מערכות בטיחות אקטיביות, אני מאוד אוהב לנהוג איתן, הרבה יותר בטוח וקל.
אם יש שאלות, מוזמנים.
- - - Updated - - -
לשאלותיכם...
אחריות 150 אלף או 8 שנים על הסוללה, עלות סוללה חדשה 40 אלף ש"ח, אפשר גם להחליף תאים, זה זול.
ואף מילה על טסלה שמתחילה ב 180K שזה פחות מהאיוניק 5?
בנוסף, אני לא מכיר את ה - MG, ולא אף אחת מהחשמליות למעט טסלה, אבל אני רק מניח פה משהו שקופץ לי בפייסבוק כל הזמן:
https://www.facebook.com/groups/493857328288887
סיבוב של 2 דקות ב gac
השאיר אותי מאוד מבולבל
האוטו הפתיע אותי מאוד בגימור ובתוספות שמקובלות במותגים יוקרתיים.
התחיל לדגדג לי לאחרונה ליהיות ירוק וחסכוני.
אחרי בדיקה של הרכב ההברידי של MG שהוא גם פלאג אין, גדול, מרווח ומפנק הבנתי שמי שמחפש חיסכון ונוסע מעל 70 ק"מ ביום, עדיף כבר דיזל טורבו במקום הכלעיים של עוד כמה מאות ק"ג ומערכות כפולות.
אם כבר אז חשמלי מלא בלי מנוע העירה פנימית עם אלפי חלקים נעים וסטטיים, שמוריד מסדר היום טפולים, שמן, רדיאטור, אגזוז, גיר ושאר יצרני פיח, רעש ולכלוך.
גם הטיפולים הם מינימאליים כי אפילו שחיקת הבלמים נמוכה ודורשת בדיקה פעם בכמה שנים.
עיקר הטיפולים הם ברמה של עדכוני תוכנה שזה לא בדיוק הצד החזק של המוסך המקובל, בטח לא מוסכי מדרכה למיניהם...
הרכב החשמלי לא מתאים לכל אחד. צריך לוודא שטווח הנסיעה האמיתי שתלוי גם בהרגלי הנהיגה, דורש תחנת טעינה בבית או בעבודה, ותכנון של המסלול כאשר עוברים את טווח הסוללה.
מצד שני, מקבלים רכבים מפנקים עם חזית הטכנולוגיה של מערכות בטיחות אקטיביות.
נשארת כמובן השאלה של ירידת הערך ועלות החלפת סוללה אחרי 8 שנות אחריות.
מי שעושה כ-20,000 ק"מ בשנה יכול לחסוך במחירי הדלק היום קרוב ל-8,000 שקל כל שנה, אגרת הרישוי אמורה ליהיות יותר נמוכה כך שזה מתקזז עם מחירי הסוללה שכנראה חמשיכו לרדת.
בזמן הזה נהנים מנסיעה שקיטה, נקיה ומפנקת.
בדקתי היום רכב סיני בשם AIWAYS, משהוא בגדול של סקודה קודיאק, מרווח ברמות, נעים לנהיגה ועם טווח שכנראה מתקרב ל-350 ק"מ בנהיגה רגועה.
חברת סטרטאפ סינית, הוקמה ב-2017, מיצרת בקצב של 300,000 מכוניות בשנה ומוכרת בגרמניה...
נשאר לקוות שסופה יהיה טוב יותר מבטר פלייס של אגסי....
הgac עם 0 עגול בדירוג בטיחות, ומחיר סוללה של 70000ש"ח.
שאפו עם סולמית לmg על מחיר הסוללה שלה. זה מחיר שגבוה בכמה אגורות ממחירי ליתיום בעלי אקספרס, לפני מסים, לפני בניה, לפני מארז ומערכת קירור וניהול.
למה סולמית? כי זה מחיר שלא רלוונטי כמעט לאף לקוח בשלב המוקדם הזה ויתכן שהוא תעלול שיווקי במהותו. בכתבה מצוין שהמחיר תוקן ונמסר לכתב לאחר כתיבת הכתבה.
https://imageshack.com/i/pn2rOs5Gj
כל מי שמחזיק רכב כזה עושה חישובי מסלול.
בסוף
יש כנראה מעט משוגעים שיבנו על עצירה של 40 דקות להטענה בדרך לאנשהו.
ואם העמדה תפוסה? לחכות שעה וחצי...
אני לא יודע כמה הסוללה מאבדת מתכונותיה.
שעוד 3 שנים לא אמצא עצמו עם רכב שנוסע 100 קמ בלבד...
בשום מקום לא מצאתי נייר בנושא ומה כוללת האחריות על הסוללה.
כששאלתי הטלפון פשוט חירטטו משהו.
מעניין...
אני לא מכיר את העמדה של היבואן הספציפי, אבל מקובל בתחום שהאחריות על הסוללה ניתנת למימוש כשהיא יורדת מ70% מהקיבול המקורי.
לגבי צפי הירידה בקיבול, בד"כ מדברים על 800-900 מחזורים עד לירידה ל70 אחוז מהקיבול.
אתה יכול לנסות להעריך כמה מחזורים מלאים אתה עושה בשנה, ולכמה שנים זה יספיק לך. אני בספק אם אנשי המקצוע של היבואן מסוגלים לתת לך תשובה טובה יותר בשלב המוקדם הזה.
מה זה מחזור מלא?
סוללה ממש ריקה?
או שכל טעינה נספרת?
לא, לא כל טעינה.
נדמה לי שמדברים בהקשר הזה על 80 אחוז סוללה.
אז מחזור אחד זה או פעם אחת שפרקת עד ל20 אחוז, או ארבע פעמים שפרקת עד ל80 אחוז.
מן הסתם, כמו תמיד, הדברים הם יותר מורכבים מזה, אבל זה סוג של כלל אצבע.
טעינות מהירות, למשל, יורידו מהסוללה הרבה יותר מחזורי חיים מאשר טעינות איטיות.
נהיגה אגרסיבית, טמפ' קיצון הם עוד פרמטרים ש"שוחקים" את הסוללה.
עיקר מה שקראתי ברשתות מבחינת תלונות:
עדכון תוכנה שפגע רשות בטווח הנסיעה לכדי 80 קמ.
וצורך להשאיר את הרכבים כמעט חודש לטיפול בעיה.
נשמע מטריד.
מה לגבי הטעינה בבית?
מה יש בתחנת הטעינה הביתית?
זה לא סתאם חיבור ל ac?