המלצה לג’יפ נסיעה יומית ויכולות שטח
שלום לכולם,
אשמח לייעוץ ברכישת ג’יפ לטיולים ולנסיעה יום יומית.
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!
א. מה התקציב לרכישת הרכב?
עד 65 אלף
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?
בנפרד
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?
כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
שניים שלושה אנשים
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?
שנתי אני עושה בערך 17-18 אלף קילומטר.מניח שטיולים יוסיפו עוד 4-5 אלף
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?
יומיומי אני מאוד מחובר לאוטו
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? רק מוסכים
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
כן מרכזי
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
הייתי שמח גם לטיולים ״מעניינים״ אבל מניח שלרוב לא טיפוס סלעים והרבה יותר רגוע
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
לא טיילתי חושב להצטרף
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
שכחתי את השם אבל יש תמונה של מנזר בצוק הייתי שמח לטייל לשם
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי/ידני -
אוטומט
ב. מנוע דיזל/בנזין -
בנזין
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) -
ארוך מאוד אוהב רכבים גדולים.
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?
משומש
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
גרנד צירוקי אני מאוד אוהב רכבים אמריקאים
ולכולם תודה מראש
תגובה: המלצה לג’יפ נסיעה יומית ויכולות שטח
אני מניח שהמנזר זה המרסבא...
אתה אוהב מייד אין ארה"ב (גמאני), אז אלך ישר לשם.
אתה לא סגור איזו רמת שטח אתה תבצע, ובתור מי שנכנס לתחום, זה די ברור. לשבילים גוים ותגים, כל גראנד שירוקי יעה אתהעבודה.
למה כל גראנד שירוקי - עד שאסיים תדע.
בתקציב שלך נכנסים רכבים עד שנת מודל 2011 ואולי גם 2012, אבל בין 2010 ל 2011 יש הבדל גדול.
בשנת מודל 2011 ג'יפ החליפו את הגראנד לרכב חדש לגמרי.
הדגם היוצא, בתצורת הבנזין כלל 3 מנועים - 3.7 ("החלש..."), 4.3 עם 303 כ"ס (יש טוענים שמנוע רגיש יחסית) ומפלצת עם 5.7 ליטר (המי).
מקדימה מתלים נפרדים ומאחור סרן חי.
בדגם הנכנס היו רק 2 מנועים - 3.6 עם 283 כ"ס וה5.7.
הפעם כל המתלים נפרדים.
הרכב החדש הרבה יותר מרווח, נוח ומפנק ומהווה, למעשה, קפיצת מדרגה כמעט בכל חלק וחלק (אם כי יש שיטענו שמעבר מסרן אחורי חי למתלים נפרדים פגע ביכולות השטח.
מנועי קרייזלר אוהבים לקבל את ההסבה לגז (ואז נוסעים על גז או בנזין, לפעמים גם משולב). יש שטוענים שהמנוע 4.3 רגיש לגז ולהתחממות. מנסיוני עם המנוע (אחי נסע 4 שנים עם כזה בערבה) - לא היו בעיות התחממות.
לכל הרכבים לפני ואחרי השדרוג רמות גימור ותצורות הנעה רבות. דגמים ותתי דגמים מפה ועד הודעה חדשה. קשה מאוד, עד בלתי אפשרי לומר בדיוק כל רמת גימור מה כוללת.
% גבוה מהרכבים הללו הגיעו בייבוא אישי ובארה"ב מרכיבים אותם כמעט כמו לגו.
אז מה חשוב לבדוק?
א. שיש לרכב 4X4 (תתפלא, הגיעו כאלו בתצורת 2X4. אני ראיתי אחד יליד 2017 שרק בארץ הבעלים גילה שהביא 2X4 ולא 4X4).
ב. תוודא שיש לרכב הילוך כוח.
ג. תוודא שהגיר כולל את תצורת 5 המצבים (חול, סלעים, בוץ וכד').
מכאן - הרכב יכול לבצע כמעט כל מסלול בארץ.
יש שאומרים, במיוחד כאלו שלא מכירים, לא התנסו ולא נהגו באמת ברכבים הללו, שאם אין נעילות או אם זה לא דגם אוברלנד - הרכב לא מתאים לנסיעת שטח. שטויות. מי שאומר זאת, תעצור ועבור ליועץ אחר. הרכבים שללא נעילות כוללים מערכת בקרת משיכה, כזו שמזהה שגלגל מאבד אחיזה ומיד מעבירה את הכוח לגלגל הנגדי. המערכת מאוד יעילה ומתפקדת (כמעט) כמו נעילה.
חייבים למגן את הרכב ומאוד מומלץ להגביה אותו.
תבדוק היכן טופל הרכב, האם במוסכים מורשים (לפני מספר שנים התחלף היבואן ואיתו רשת המוסכים המורשים). יש גם מספר מועט של מוסכים המתמחים ברכבים אלו בלבד, כיאה לרכב עם עדת מעריצים גדולה...
יש המון רכבים שמעולם, או כמעט מעולם לא נסעו בשטח. היתרון ברכב כזה ברמת נזקים/תקלות ברור. מצד שני, הם לרוב עדין לא מוגבהים ולא ממוגנים...
אצלי במושב יש שני רכבים מודל 2008/9 - שניהם יד 1 עם מעט מאוד ק"מ וללא פז"מ בשטח. הם לא עומדים למכירה, אבל אם במושב קטן יש 2, אז בטוח שיש הרבה...
ד.א. ג'יפ קומנדר זה גראנד שירוקי עד 2010 לכל דבר ועניין, רק עם קופסה חיצונית שונה.
בהצלחה
תודה רבה ש01 על התשובה המפורטת
אכן זה המנזר המדובר תודה 👍🏻
אני נתקל האמת יותר ברכבים בעלי המנוע החלש מה שכולם נוטים להגיד לפחות ויותר כאלה עם קילומטר'ז נמוך או סביר.
האם הוא עד כדי כך חלש ואם כן איך זה בא לידי ביטוי?
עוד משהו בדגם החדש שהזכרת האמת שהמחירים מאוד גבוהים יחסית לתקציב שלי ואם יש כאלה שקרובים לתקציב אז הם עם קילומטר'ז
של 200 אלף פלוס והאמת אני קצת חושש לקנות רכבעם קילומטר'ז כזה שישמש אותי ביום יום
יש מה לחשוש מקילומטר'זים שמתקרבים לזה?
אני חלוק עם עצמי בשתי השאלות ששאלת.
מנוע 3.7 מפיק 205 כ"ס.
לא מעט אבל יחסית ל280 ויותר - זה משמעותי...
לגבי הק"מ,
מצד אחד הרכב הקודם שלי היה 2012 ונמכר עם 230000 ק"מ.
היו לי המון תקלות, אבל מנהל המוסך חזר ואמר שהבעלים הקודם הזניח ולכן אני שילמתי בתקלות שונות. לטענתו, הרכב אמין ואין סיבה לתרלות שהיו לי.
צריך לזכור שבמודלים אלו, רכב עם מעט ק"מ שלא בילה שעות בפקקים אלא באמת נסע מעט - הוא נדיר.
אם אני במקומך, במגבלת התקציב הייתי מחפש רכב עם מנוע 4.7 לפחות, מהפריפריה - שם הק"מ אמיתי ולא בגלל נסועה קצרה בק"מ אך מרובת שעות מנוע.
כמובן - כמה שפחות ק"מ, כמה שפחות בעלים קודמים ורצוי רכב שבאמת לא ירד לשטח.
לדוג', שני הרכבים עליהם כתבתי (אמנם אחד מהם הוא דיזל), נוסעים בכל יום 5-10 ק"מ בלבד. ועל כן - באמת מציאות.
אבל אחרי שהרבה זמן ניסיתי לשכנע, הם לא מכרו ועדין לא מתכננים למכור.
יש אצלנו גם אחד 2011, מאוד שמור, מוגבה אבל לא נסע בשטח.
אבל הוא רוצה הרבה מעבר לתקציב
מנוע 3.7 נמצא בגרנד wk ללא הילוך כח, אמנם רכבים זולים אך זה לא מה שהתכוון המשורר, מנועי ה v8 כנראה לא נכנסים לתקציב,
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
כמה תיקונים...
1. מנוע 3.7 מגיע בלי הילוך כח.. זה לא באמת גיפ
2. לא מכיר מנוע 4.3, יש מנוע 4.7 ליטר עד 2010
3. יש 2*4 וגרסאות ללא הילוך כח גם במנוע 4.7 וגם במנוע 3.6
בתור אחד שמחזיק גם wj וגם wk2 ...
הwk2 מוצלח מאוד בכביש. כושל ביותר בשטח. יש לו אלקטרוניקה מדהימה אבל הוא עדין, נמוך ורגיש מידי (ביחס לwj /לנדקרוזר / פג'רו וכו)
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
תודה לכם על התשובות
רק שאבין כי קצת התבלבלתי במנוע 3.7 limited גם אין הילוך כוח?
אין
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk