תגובה: יבוא קיט של אולדמן
משתף מניסיון אישי (לא כלכך מוצלח)
לפני שנתיים חשבתי בדיוק כמוך , רק שלי יש יתרון קל בדמות אחות אמריקאית
אשר לשמחתי היא גם מנהלת הסניף הלטיני בפדקס במיאמי.
קראתי כמעט כל מנשר, הוראת שעה ומחשבון מכס.
רכשתי קיט של old man עבור ה JK שלי (כזה שעוד לא היה כאן בארץ באותה תקופה)
שילמתי 2950$ (שילוח חינם) ושלחתי לאחותי הפלורידיאנית.
משקל החבילה כ 110 קילו (במשקל זה לא שאלו אותי בכלל על נפח האריזה)
עלות המשלוח לארץ עבור עובדת החברה היה אז כ 1400$ באוויר ו כ 250$ בים.
בחרנו בים, מלאנו את כל הטפסים האפשריים (ותאמינו לי שהם רבים מאד)
אבל שום דבר לא הכין אותי למה שמצפה באשדוד.
אני אנסה לקצר (לפני שכולם נרדמים) משה"ת שלח אותי למכון התקנים
מכון התקנים שלח אותי לייצרן , משם חזרתי למכון התקנים שהחליט שאינו יכול לאשר
את המוצר כי טרם נבחן בישראל, משה"ת לא מאשר כי מכון התקנים לא מאשר.
ולכן המכס לא משחרר. (וזה לפני שבכלל חישבו לי שומת מכס).
בצער רב (שבועיים טירטורים) שלחתי בחזרה לאחותי (קיבלתי הנחה - השילוח חזרה היה רק 200$)
אחותי ביצעה REFOUND מלא למוצר מול הספק האמריקאי (בניכוי מס מקומי)
נשארתי בלי קיט , ובלי 700$ דמי למידה למה לא לעשות את זה אף פעם.
למתעניינים הקיט היה :
Old Man Emu 2 to 2.50-Inch Light Load Suspension Lift Kit with BP-51 Shocks
היום הוא כבר מיובא סדיר ע"י הנפלד.
ועלותו בארץ הקודש כיום היא בסביבות ה 20K ש"ח.
חפש בגוגל "דרישות חובה למוצרי תעבורה-דרישות תקן"
מקריאה במסמך זה, נראה שפרט(סיווג) מכס הוא בקב' 87.08.8000. להבנתי ביבוא אישי נדרשת עמידה ב-iso9001, אני מניח שאולדמן עומדים במינימום הזה.
בדוק שהפריט מסווג במדף של אמזון במס' הסיווג שציינתי. יתכן שזה יעצר לבדיקה ולו למינימום של הצהרה שזה מיועד לשימוש אישי.
משלוח דרך אמזון אמור לכלול את כל המיסים כך שאם ציטטת את המחיר הכולל לא צפוי תשלום נוסף.
למען הסר ספק, איני עוסק בתחום היבוא ונסיוני מוגבל ל"חפירה" במסמכים זמינים בלבד.
בהצלחה
יש כאן שרשור די מעמיק בנושא ואת בועז שחפר חזק בתחום. מציע רגע לחפש
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אחרי כמה שעות של מעבר על עשרות העמודים בשרשורים הקודמים ולא הצלחתי להבין.
מה שאני מבין כרגע - בולמים אינם מוצר המוגדר בטיחותי ואינם חייבים באישור מוסך מורשה.
קפיצים - לא ברור לי.
מס קנייה, מע״מ, מכס - האם כלולים במחיר של אמאזון?
שכר הלימוד עוד לא שולם כי אני עודני בשלב הלמידה, מעלה פה את השאלה ומתייעץ כי מבולבל לגמרי מהחומר הרב בנוגע ליבוא חלפים.
אמקד את השאלה:
https://ibb.co/47dSydt
1. האם בהצעה הנ״ל כלולים כל המחירים שעליי לשלם או שיהיו עוד הפתעות בדרך?
2. אם קפיצים אכן דורשים אישור מיוחד - האם אפשרי להזמין בולמים בלבד ומהי הפרוצדורה?
3. האם יש אנשים שייבאו קיט/בולמים/קפיצים מאמזון בתקופה האחרונה ויודעים לשתף על התהליך?ֿֿ
תודה רבה.
הוספתי הרחבה בהודעה הקודמת.
אתה יכול להביא את החלקים בנפרד אבל לא כערכה.
אתה לא יכול לקבל עליהם אישור הגבהה ברשיון.
הזול יצא לך יקר ומתסכל. לך בדרך המלך אלא אם אתה מרענן ערכת הגבהה קיימת ברשיון.
כעקרון המפקח של מעבדת רכב יכול לבקש אישור גם על loaded strut stock (שזה הרכבה מקורית או דמוי מקורית לקפיץ ,בוקסות ומרסן מחוברים יחדיו) להוכיח שזה לא ערכת הגבהה.חובת הוכחה היא על היבואן.
יבוא של כל אלה בנפרד אפשרית למרות שגם עליהם יכולים לבקש אישור.
אה ואם נדרש במסמך חוקיות יבוא יכולים גם לבקש ISO מהמפעל שמייצר (הגשתי אחד כזה על יבוא משאבת הגה).
סהכ כל הדרישות במסמך מתוארות באופן די ברור אחרי כל העדכונים..לא מבין למה אנשים כל פעם מסתבכים עם זה.
מאז שיצא המסמך הזה לא היה לי חלק אחד שהבאתי ולא קיבל אישור..מה שהיה לפני זה באמת היה שוק.לא תמיד רגולציה זה רע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
כעקרון המפקח של מעבדת רכב יכול לבקש אישור גם על loaded strut stock (שזה הרכבה מקורית או דמוי מקורית לקפיץ ,בוקסות ומרסן מחוברים יחדיו) להוכיח שזה לא ערכת הגבהה.חובת הוכחה היא על היבואן.
יבוא של כל אלה בנפרד אפשרית למרות שגם עליהם יכולים לבקש אישור.
אה ואם נדרש במסמך חוקיות יבוא יכולים גם לבקש ISO מהמפעל שמייצר (הגשתי אחד כזה על יבוא משאבת הגה).
סהכ כל הדרישות במסמך מתוארות באופן די ברור אחרי כל העדכונים..לא מבין למה אנשים כל פעם מסתבכים עם זה.
מאז שיצא המסמך הזה לא היה לי חלק אחד שהבאתי ולא קיבל אישור..מה שהיה לפני זה באמת היה שוק.לא תמיד רגולציה זה רע
אתה לא מדייק והתשובה שלך עשויה לבלבל את מי שלא מתמצא.
אני חושב שהאינטרס הציבורי הוא לא להמשיך לדון בתת סעיף הזה שאינו קשור ומתיחס רק לפרק היבוא.
כל מה שקשור לקיטים של הגבהות - יש נוהל מסודר ומי שמעוניין לשמור על החוק שיצמד לנוהל.
שאלות בנוגע להליך היבוא בלבד, אשמח לענות .
הקיט יחליף קיט קיים כך שאין עניין של רישוי.
בשורה התחתונה, להבין אם אני מבין אתכם נכון:
הזמנה של כלל החלקים יחד יכולה להכניס את ההזמנה להגדרה של ״ערכת הגבהה״ מבחינת המכס אשר יכולה לסבך את התהליך.
הזמנה של 4 בולמים - אין בעיה ולא נדרש אישור מיוחד, ובנפרד הזמנה של 4 קפיצים גם כן לא נדרש אישור מיוחד, האם אני צודק?
מבחינת מיסוי לא הצלחתי לקבל תשובה, האם יגבה סכום נוסף על הסכום הנדרש באמזון? עמלה כלשהי?
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalal2451
1. האם בהצעה הנ״ל כלולים כל המחירים שעליי לשלם או שיהיו עוד הפתעות בדרך?
אם המוכר הוא אמזון או שאמזון הוא הגוף המטפל במשלוח - בעת התשלום תראה את המחיר הסופי, כולל כל עלויות השילוח והשחרור מהמכס בארץ (למעשה אם יתברר שאמזון גבו יותר ממה שנדרש בפוכל - אתה עוד תקבל לאחר שבועות בודדים החזר. אם הם טעו וגבו פחות ממה שנדרש בפועל - הם סופגים את העלות ולא מחייבים אותך בהפרש).
הבנת נכון.
נדמה לי שבולמים מותר להביא בלי הגבלה כל זמן שאין להם כיוונון ומיכל חיצוני.
תביא כל משלוח בנפרד ובהפרש של לפחות שבועיים אחד מהשני.
דרך אמזון אין חשש להפסד כספי בכל מקרה.
אם הקיט מחליף קיט קיים ואין בעיית רישום, אז שלח את הקיט לחבר בחו"ל ופזר אותו למשלוחי משנה.
ברגע שזה קפיץ או בולם, ולא ערכת הגבהה, זה סיווג שונה.
תהיה סבלני ( אל תשלח במקביל), והכל יכנס.
אההה.,..
וגם אם משהו לא יכנס, עם כזה הבדל מחיר, תקנה רק את החלק שנתקע בארץ, ועדיין זה כדאי.
אם זה קיט שנמכר ואושר בארץ אין בעיה לייבא אותו קומפלט בתנאי שיש לך את הניירת תקינה שלו (על פי מסמך חוקיות יבוא)אותה אתה תציג למפקח מעבדת רכב מטעם משרד תחבורה (דרך עמיל מכס)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
אם זה קיט שנמכר ואושר בארץ אין בעיה לייבא אותו קומפלט בתנאי שיש לך את הניירת תקינה שלו (על פי מסמך חוקיות יבוא)אותה אתה תציג למפקח מעבדת רכב מטעם משרד תחבורה (דרך עמיל מכס)
בחיאת תפסיק.
אתה תגרום לאנשים נזק כספי.
תיק התקינה הוא מסמך שעלה לבעל התקינה כסף והוא מה שמגן עליו מתחרות. אף אחד לא יקבל אותו במתנה.
יש בהוראות סייג אבל לדעתי גם בו לא ניתן לעמוד.
איזה מוזר
אספיר הביאו לי את התיק תקינה המלא שלהם להגבהה של טרופר קצר אחרי ששילמתי להם 150 שקל לאישור הגבהה קיימת.
כנראה באמת מוגן הייטב.אתה צודק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
איזה מוזר
אספיר הביאו לי את התיק תקינה המלא שלהם להגבהה של טרופר קצר אחרי ששילמתי להם 150 שקל לאישור הגבהה קיימת.
כנראה באמת מוגן הייטב.אתה צודק.
עשית את התהליך?
ייבאת את הקיט, הרכבת והוצאת אישור הגבהה?
לא
אני אומר שתאורטית אין בעיה להביא קיט קומפלט אם אתה משיג את ניירת של אותו הקיט שאתה רוצה לייבא (בתנאי שהוא כבר אושר בארץ לפני זה והעתק שלו קיים פיזית בחברה שכתבה את התיק ובמשרד רישוי)
אתה יכול להתקשר למעבדת רכב של הטכניון ולהתייעץ איתם לגבי איך משיגים תיק תקינה לקיט קיים ומשווק בארץ.הם חבר'ה נחמדים סהכ.
הדיון לא תיאורטי- הבנאדם רוצה להזמין.
מנסיון בולמים לא דורשים אישור - אבל לא תמיד עוברים חלק. אם מדובר בבולמי הגבהה או הנמכה - הם עלולים להיעצר.
כנל קפיצים.
מעשית - ערכת הגבהה כולל הכל אי אפשר לייבא לבד. כלומר לפעמים זה עובר כמו כל דבר אבל זה מוצר שדורש אישורים ואין לנו את האישורים האלה זמינים.
וגם אם הבאת בולמים וקפיצים, כיוון שיעבור מארה"ב של מוצר שאינו תוצרת ארה"ב דורש גם מכס וגם מס קניה - אתה צפוי לכ 60 אחוז מיסים.
זה מביא אותך קרוב מאוד למחיר בארץ וזה לפני שדיברנו על אחריות ושירות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הבנת נכון.
נדמה לי שבולמים מותר להביא בלי הגבלה כל זמן שאין להם כיוונון ומיכל חיצוני.
תביא כל משלוח בנפרד ובהפרש של לפחות שבועיים אחד מהשני.
דרך אמזון אין חשש להפסד כספי בכל מקרה.
בועז.. מיכל חיצוני זו תוספת שלך, אל תתן להם רעיונות.
ההתייחסות בנוהל היא למתכווננים.קובץ מצורף 134285