-
מה עדיף לפנס אפטרמארקט, קסנון או LED?
היי.
עונת טיולי הלילה החלה ובלי עין הרע יש הרבה מה לטייל.
שני פנסי החזית הנוספים שלי (כלומר הלא מקוריים, תוספת) איבדו בחמש השנים האחרונות מהיכולת ולמען האמת במה שקניתי אותם (סט HELLA משומש) אני אסיר תודה.
עכשיו אני צריך לרכוש 2 יחידות תאורה חדשות - ואני שוב מדגיש- אפטרמארקט.
השאלה היא מה עדיף. קסנון או LED?
הנה דוגמה לקסנון (LED אתם מן הסתם יודעים שיש באיביי כ30 אלף סוגים)
https://www.amazon.com/Showden-Offro...0CVDHZPMS1SGVG
לי אישית אין בעיה עם מוצר סיני, אני יודע שזה לא RIGID אבל בשביל ה50 מטר קדימה זה סבבה.
מה עדיף?
-
תגובה: מה עדיף לפנס אפטרמארקט, קסנון או LED?
אם המטרה נהיגת שבילים., קסנון חד וחלק.
השוואתי מספר לדים חזקים סיניים לקסנון סיני... והקסנון ממוקד וחודר הרבה יותר לעומק השטח.
אבל ל"ספוטיי'ס" עגולים יש חיסרון מובנה שאין בלד-בר וזה הצורך לכוון מדי פעם את האלומות מחדש. אלא אם כן הידקת להם את האמאמא.
אגב, יש לחבר למכירה זוג קסנון 9" חדשים בקרטון.
אם המטרה היא טיולים טכניים ואיטיים אז דווקא הפיזור של הלד הסיני עומד כיתרון.
-
מעניין. אצלי, אני משער כמו אצל כולם, מדובר בשילוב של הכל. למשל בשבוע שעבר עשינו בלילה את סכיני דימונה.
-
אז משלבים,
זוג קסנונים שחודרים לעומק השטח, וזוג לדים שדואגים לפיזור.
-
צודק. לדים יש על הגגון. אני זקוק למשהו שייתן תאורה חזקה קדימה. אלך על הקסנון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
היי.
עונת טיולי הלילה החלה ובלי עין הרע יש הרבה מה לטייל.
משהו בסיסי אני לא מבין.
אמרת טיול לילה, ומצד שני אתה רוצה להפוך את הלילה ליום ?
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
משהו בסיסי אני לא מבין.
אמרת טיול לילה, ומצד שני אתה רוצה להפוך את הלילה ליום ?
רענן
כן.
-
תומר,
ההלוגן שלך הוחלפו ע״י הפנסים בקישור.
https://www.ebay.com/itm/8X-7inch-51....m46890.l49286
הם מאירים קצת פחות בטווח הרחוק כאלומה צרה ממהלוגן שיש לך כשהיו חדשים, אבל הרבה יותר יעילים בנסיעת שטח, בסדרי גודל.
בטווח זה בערך כמו פנסי הרכב באור גבוה, אבל האור הרבה יותר חזק ומכסה שטח גדול יותר למרות שהם מוגדרים ״ספוט״.
הם מותקנים על הפגוש, ומכוונים אצלי טיפה הצידה כדי להרוויח שטח רחב מעבר לפנסי החזית.
אם אתה לא ״טס בשבילים״, זה לדעתי עונה בגדול.
יש חזקים יותר, והיום הייתי קונה דרגה מעל בחוזק.
-
דורון אם תשים לידם קסנון... תראה שהם רחוקים מלהיות ספוט והחדירה שלהם למרחק לא כמו שנראה במבט ראשון, חשובה ההשוואה אחד ליד השני לדעתי כדי להבין את ההבדלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בטווח זה בערך כמו פנסי הרכב באור גבוה, אבל האור הרבה יותר חזק ומכסה שטח גדול יותר למרות שהם מוגדרים ״ספוט״.
הם מותקנים על הפגוש, ומכוונים אצלי טיפה הצידה כדי להרוויח שטח רחב מעבר לפנסי החזית.
אגב.. אם זה המצב לא יותר פשוט ושקוף פשוט להתקין נורות לד איכותיות ביחידות הראשיות של הרכב.. ופשוט לנסוע בשטח עם אור גבוה?
כדוגמת אלו: אוסרם זה יצרן מוכר וותיק וטוב ..והאופטיקה ביחידות תאורה המקוריות עוקפת בסיבוב כל פנס עזר סיני .
https://www.ebay.com/itm/233415212694
-
אני חושש שאתם מבלבלים שני נושאי שלא בהכרח קשורים.
עוצמת ההארה (ואורכי גל) לעומת פיזור.
גם לד וגם קסנון הם די מונוכרומטים (לעומת הלוגן), ובמובן מסויים זה יתרון של ההלוגן "הקלאסי".
מבחינת ניצולת אנרגטית ואורך חיים הדירוג מאוד ברור - לד, קסנון, הלוגן.
מבחינת עוצמת תאורה, בהנחה שהלד הוא לא איזה שקר \ זיוף, את העוצמות הכי חזקות אפשר לקבל מלד, אבל בד"כ קסנון יותר חזק מהלדים הנפוצים. הלוגן תמיד יהיה חלש יותר.
לגבי הפיזור- הכל תלוי במבנה הפנס וההתאמה של הנורה לפנס הספציפי. ההנחה כאילו לד יותר מפוזר, מקורה בשתילה של נורת לד בפנס לא מתאים (בד"כ הלוגן). אין בעיה למקד לד למרחק גדול.
לדעתי, מתאור ומפרטים יהיה לך מאוד קשה להבין מה אתה באמת מקבל.
הכי עדיף, למצוא מישהו מרוצה ממה שיש לו, להפגש, ולראות שזה מה שאתה מחפש ולהזמין.
עדיף טכנולוגיה נחותה אבל פנס מתאים, מטכנולוגית על אבל פנס לא מתאים.
אישית, אני מאמין בלד. אפשר להגיע להספקי תאורה חזקים מאוד ללא עומס חשמלי מוגזם. גם החימום שלהם הוא מינמלי ולכן לד טוב יאריך חיים יותר מכל קסנון או הלוגן (וזה נכון לגבי הפנס כולו, לא רק הנורה).
סולי,
אתה מוזמן לבדיקה, לדים של 8000-10000 לומן (60-80W) זה לא מוצר כל כך נדיר, קסנון שעובר את 6000 לומן נדיר.
-
זיו בסוף אנחנו חיים בעולם האמיתי..
בעולם האמיתי של עליבאבא ואיביי... הפתרונות שכולנו קונים... עם אופטיקה ששווה לתחת... הלדים הזמינים אינם ממוקדים ואינם חודרים לעומק להבדיל מהקסנון המקבילים ברמה המחיר והתוצרת.
אין ספק שהמוצרים שמגיעים מבית ריגיד ושות' עוקפים את הקסנונים הנפוצים... אבל האופטיקה בהתאם ובגלל זה בין השאר המחירים הגבוהים במכפלות לעומץ ההיצע שזמין לאדם עם הכיס הצנוע.
-
1 קבצים מצורפים
מצרף את ה"ספוטי'ס" שאני בחרתי בתצורת לד.
הם הכי ממוקדים שמצאתי, אגב 60וואט סהכ. 3 לדים בכל פרוגקטור... נראו לי הרבה יותר ממוקדים מהלדים לדוגמא שדורון העלה... "מרובי הלדים"..
אבל זה יקר יותר... עדיין לא ריגיד... שנית הם לא שורדים משהו... ובתכלס הנורות לד ששמתי בתוך היחידות הראשיות של הרכב במצב אור גבוה נותנות את אותו אפקט... כמו שדורון ציין.קובץ מצורף 134335
-
תודה חברים.
לעת עתה הזמנתי לי סט HID 4 אינץ'.
https://www.aliexpress.com/item/4000...4da34c4dBOBzxR
אני קצת מתלבט כיצד להתקין אותם- כלומר האם לחבר לפגוש הפלסטיק או לייצר איזו תושבת.
למען הסר ספק- ברור לי שאני לא הזמנתי KC ולא RIGID. ההצהרה של היצרן על הספקים וכו היא משהו שכנראה שאי אפשר לקחת לנוטריון- במחיר שהם עולים, אם הם לא יהיו טובים אני אקנה את מה שדורון המליץ.
-
סולי,
לא רוצה להעליב, אבל רק מהתמונה, קנית לד זב....
ראית פעם פנס עם 3 הלוגנים (או 3 קסנון) ?!
ברגע שיש בפנים איזה רפלקטור צעצוע עם 3 "תתי" רפקלטור, זה טוב אולי לתאורת גינה:-(
אני מתערב אתך שפנס הלוגן H4 טוב, שאני מחליף לו את הנורה ללד תואם H4 (טוב), מאיר פי כמה יותר טוב.
יש לדים, תואמי H4 שעוברים את 8000 לומן, לדעתי לפנס ראשי זה מוגזם ומיותר (וסתם מסנוור).
אני עם לדים בראשי (~3500 לומן) ומרוצה עד הגג.
דרך אגב, ובגלל שהדרישה של תומר מפורשת, אז לא כתבתי קודם, אבל אני חושב שההערה של דורון על מרחב הפיזור נכונה מאוד, ולכן עבור שטח בלילה, אין לי בכלל ספק שהפתרון הנכון זה בר לדים (ולא שני פנסים).
בנוסף, לד בר שמאיר מזווית שונה (מלמעלה, ולא מגובה הפנסים), נותן (יחד עם הזווית הארה של הפנסים) כיסוי יותר טוב.
זה עוצמה אחרת ופיזור אחר, וממש לא יקר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בנוסף, לד בר שמאיר מזווית שונה (מלמעלה, ולא מגובה הפנסים), נותן (יחד עם הזווית הארה של הפנסים) כיסוי יותר טוב.
זה עוצמה אחרת ופיזור אחר, וממש לא יקר.
יש המלצה על לד בר כזה? מתלבט בין לד ממוגנט על הגג או קבוע קטן יותר ליד הפנסים.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני חושש שאתם מבלבלים שני נושאי שלא בהכרח קשורים.
עוצמת ההארה (ואורכי גל) לעומת פיזור.
.
אני חושש שאתה פשוט לא מבין שאנחנו מדברים על משהו אחר מהפנסים שאתה חושב עליהם וזה לגיטימי.
מכיוון שאני יודע בדיוק מה יש לתומר, אז יש לי נקודת ייחוס מה השיפור.
פנס הוא לפעמים פשוט פנס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
דורון אם תשים לידם קסנון... תראה שהם רחוקים מלהיות ספוט והחדירה שלהם למרחק לא כמו שנראה במבט ראשון, חשובה ההשוואה אחד ליד השני לדעתי כדי להבין את ההבדלים.
היחיד שטען לספוט הוא המוכר.. שים לב מה ציינתי לגביהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
אגב.. אם זה המצב לא יותר פשוט ושקוף פשוט להתקין נורות לד איכותיות ביחידות הראשיות של הרכב.. ופשוט לנסוע בשטח עם אור גבוה?
ממש לא.
זוג זרקורים טוב לשטח זה חוקי ויעיל בהינתן התקנה נכונה.
אתה מציע משהו שלא עובר טסט ומכניס אלמנט מעצבן בכל טסט, בוחני כביש וכו׳ וגם פחות אורכי זוג זרקורים איכותי, ולא משנה הטכנולוגיה, מוסיף על הראשי.
בהצעה שלך אתה מוגבל לראשי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני חושש שאתה פשוט לא מבין שאנחנו מדברים על משהו אחר מהפנסים שאתה חושב עליהם וזה לגיטימי.
מכיוון שאני יודע בדיוק מה יש לתומר, אז יש לי נקודת ייחוס מה השיפור.
פנס הוא לפעמים פשוט פנס.
אני מתייחס למה שנכתב בשרשור, והיו פה קביעות שקישרו את הפיזור של האור לסוג הנורה, וזה פשוט לא נכון.
קביעה שגויה, עובדה פשוטה, לא צריך לסבך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
סולי,
לא רוצה להעליב, אבל רק מהתמונה, קנית לד זב....
ראית פעם פנס עם 3 הלוגנים (או 3 קסנון) ?!
ברגע שיש בפנים איזה רפלקטור צעצוע עם 3 "תתי" רפקלטור, זה טוב אולי לתאורת גינה:-(
.
אני אתחיל בזה שאומר שאתה צודק.
קניתי זבל... אבל הוא עושה עבודה עדיפה מהזבל השני שדורון המליץ עליו עם עשרות של לדים... השוואתי אחד לאחד.
וההבדל העיקרי הוא ששלי יותר ממוקד (ממש לא ממוקד כמו הלה קומט500, הלוגן שהיה מורכב לי שנים על הרכב) ומה שדורון הציע מפוזר לחלוטין.
אתה מתעלם ממה שאני בעצם,
שבסכום של 50דולר... בהינתן ההיצע שיש באיביי ושות' הhid עדיף לחלוטין.
נ.ב
תספר את זה לגרמנים שמאירים עם ההלה הזה את המדשאות גולף שלהם
https://www.lumise.eu/auxiliary-ligh...0/#description
נ.ב אני לא נעלב כשאני קונה חרא ציוד... להפך אני חולק עם הקרובים אליי שלא יפלו גם כן בפח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ממש לא.
זוג זרקורים טוב לשטח זה חוקי ויעיל בהינתן התקנה נכונה.
אתה מציע משהו שלא עובר טסט ומכניס אלמנט מעצבן בכל טסט, בוחני כביש וכו׳ וגם פחות אורכי זוג זרקורים איכותי, ולא משנה הטכנולוגיה, מוסיף על הראשי.
בהצעה שלך אתה מוגבל לראשי.
יש משהו בדבריך, אתה גם צודק.
והכי חשוב ... תומר תתחדש! אחלה בחירה!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
אני אתחיל בזה שאומר שאתה צודק.
קניתי זבל... אבל הוא עושה עבודה עדיפה מהזבל השני שדורון המליץ עליו עם עשרות של לדים... השוואתי אחד לאחד.
ה״זבל״ הזה מותקן על הרכב כמעט 10שנים ועובד ועובד ועובד.
אם זו ההגדרה ל״זבל״, תביא לי עוד כאלו.
הוא חזק בהרבה מאור ראשי H4 מוגבר, ההיצף על אותו הטווח גדול בהרבה, וזה בדיוק מה שרכב שטח צריך בלילה בשטח.
לא זרקורי ספוט שמיועדים לערפל ומייצרים זוית ראיה צרה של מנהרה.
ה״זבל״ היחידי כאן הוא הזלזול שהוכנס לדיון.