סופה חדשה.. (יעוץ לפני קניית סופה ספציפית)
אהלן אנשים מה שלומכם?
אז הסיפור הוא כזה...
אני חושב בכובד ראש לקנות סופה, והנה הפרטים עלייה:
שנת 92, ארוכה אוטומאטית ולבנה
כננת ברישיון
כסא של אספיר
וו גרירה ברישיון
גללים רחבים ברישיון
מובהת על ידי החלפת קפצים ובולמים של ראנצ'ו 9000 מתכווננים
עם טסט, ואחרי טיפול גדול לדבריו.
עד כאן הכל טוב ויפה, אבל הנה הבעיה..
על הסופה מורכבת מערכת גז (כאילו נסיעה על גז בנוסף לבנזין)
אך היא אינה ברישיון, הבנאדם (יניב שמו) אמר לי שזה בסדר ושהוא בכל זאת עובר טסט,
אך העניין פוגע לי ברצון לקנות מחשש שאחר כך אני לא אוכל להעביר אותה טסט.
דרך אגב המחיר הוא 27 אלף שח.
אז מה עתכם על הקנייה? מה עתכם בקשר למערכת הגז? לקנות לא לקנות?
בתכלס התקציב שלי זה 30-33 אלף מקסימום, ותמיד רציתי סופה...
ואוטומאט רצוי במיוחד. אז הסופה עונה בערך על כל הדרישות הללו...
ולא מצאתי ויטארה שנכנסת בתקציב הנל..
מה אתם המנוסים הייתם עושים?
חוזר: סופה חדשה.. (יעוץ לפני קניית סופה ספציפית)
גרוטה= גרוטאה.
בהכרך= בהכרח.
מצטער, שישי בערב, אחרי 4 כוסות יין הדיקציה קצת נפגמת.
:mrgreen: :oops: .
אני מקבל את הערותיך לגבי הגז. אם זה לא נחוץ לקונה, שידרוש מהמוכר להסיר ולמסור רכב תקין ללא הגז. זה גם פייר לדעתי למוכר שיכול למכור את המערכת המשומשת למישהו שכן מעוניין.
מה שמושך בסופה הספציפית הזאת זה השילוב ארוך+אוטומטי שהוא לא נפוץ.
וואו תודה רבה לכם, לכולכם.
הבחור שמוכר נמצא עכשיו בסוף שבוע והוא יחזור ביום ראשון,
ואני אדבר איתו ואציג בפניו את כל השאלות שכתבתם כאן.
הפרטים שכתבתי הם רק משיחת הטלפון עם הבחור, עוד לפני לראיתי בכלל את הרכב והכל.
אבל תודה רבה לכם..
יש מישהו שמכיר את הרכב? הרכב הוא של יניב מראשל"צ?
אני רק יודע שהסופה שלו למכירה כבר משהו כמו חצי שנה ובאותו מחיר
מצד שני ידוע שסופות לא נחטפות
לשם השוואה אני קניתי את הסופה שלי
ארוכה
ידנית
עם31 עם וו גרירה
במצב מכני טוב (גומיות של השסתומים גמורים)
ב18500
תעשה את החישובים
חבר'ס דיברתי שוב עםהבנאדם...
אז ככה: הצמיגים 50/50 במידה 31X10.5
הקפיצים הם של פרוקומפ
והטסט הוא לעוד עשרה חודשים.
בקשר למערכת הגז..
הוא אמר שהוא קנה את הסופה ממתקין, ושהבלון גז נייד שאפשר להזיזו ממקום למקום, ושהוא בכלל לא
משתמש בגז כי חבל לו על הטרחה לסוע בשביל הכמה שקלים הללו...
אז מה אתם אומרים? להוריד אותו במחיר אם הוא מוריד את המערכת גז?
אאו סתם להוריד אותו במחיר ולקחת את המערכת?
הוא אמר לי שעד עכשיו לא הייתה לו בעיה להעביר את האוטו טסט
ושבוחנים לא מסתכלים על זה בכלל, ושהבלון אפילו לא באוטו שלו אז זה לא משנה..
מה דעתכם הנבונה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי bobsfog
חבר'ס דיברתי שוב עםהבנאדם...
אז ככה: הצמיגים 50/50 במידה 31X10.5
נו?! אז מה?
ז"א שאין לך צמיגי שטח, יש לך צמיגים מעורבים. יופי עכשיו: בני כמה הם (התאריך מוטבע על דופן הצמיג - 4 ספרות, 2 הראשונות שבוע היצור, 2 האחרונות שנת היצור)?
של איזה יצרן?
מה מצבם: בלאי, יובש קרעים....?
הקפיצים הם של פרוקומפ יופי אבל איזה?
כנראה שהם במקור לא מיועדים לסופה אלה ל-JEEP מקורי.
צריך לראות שהם מתאימים למשקל של הסופה (כי לרוב הם לא ודרושה התאמה של הקפיצים). שוב, מי התקין ומתי?
והטסט הוא לעוד עשרה חודשים.
מצויין, יותר מזה אי אפשר לבקש.
בקשר למערכת הגז..
הוא אמר שהוא קנה את הסופה ממתקין, ושהבלון גז נייד שאפשר להזיזו ממקום למקום, ושהוא בכלל לא
משתמש בגז כי חבל לו על הטרחה לסוע בשביל הכמה שקלים הללו...
אז מה אתם אומרים? להוריד אותו במחיר אם הוא מוריד את המערכת גז?
אאו סתם להוריד אותו במחיר ולקחת את המערכת?
להוריד במחיר זה תמיד טוב ולפי הזמן שהוא מנסה למכור אתה גם תצליח http://jeepolog.com/forums/images/sm...on_biggrin.gif .
אל תיקח את מערכת הגז!
כמו שכבר אמרתי, להסיר אותה זה לא סיפור, הסיפור הוא לראות אח"כ שכל המערכת הדלק עובדת כמו שצריך....
תן לו שיפרק ולאחר מכן גש יחד איתו למישהו שמבין בסופות שיתן לך אינדיקציה שמערכת הדלק תקינה ומתפקדת כראוי. מוטב שבהזדמנות זו תבדוק גם את רמות ה-CO בפליטה ואת המצאות ותקינות חיישני החמצן.
הוא אמר לי שעד עכשיו לא הייתה לו בעיה להעביר את האוטו טסט
ושבוחנים לא מסתכלים על זה בכלל, ושהבלון אפילו לא באוטו שלו אז זה לא משנה..
משנה גם משנה! שלא ימכור לך סיפורים!
כמו שכבר אמרתי, בוחן שיציץ לך מתחת לשימלה יוריד לך את הרכב בו ברגע מהכביש.
מה דעתכם הנבונה?
אני רוצה ברשתוך להפריד את הדיון לשניים - מערכת הגז, וכל השאר.
לגבי כל השאר - לך תראה את האוטו, תיסע, תרגיש, תדע הרבה יותר. על פניו כאמור, לדעתי האישית השילוב ארוך+אוטומט הוא דבר רצוי מאד ודי נדיר, אם הייתי מחפש לקנות סופה זה בהחלט היה מושך אותי אישית. אני רוצה להדגיש שוב - השיפורים/תוספות ומצבם - צמיגים, מתלים, וכן הלאה - חשובים, אבל זה לא העיקר - הרבה יותר חשוב זה הדברים הבסיסיים - מצב הבודי, מצב השלדה, רמת התחזוקה הכללית שמלמדת הרבה על האוטו... קח את הכתבה של חנן על בדיקת CJ, כמעט הכל שם רלוונטי ומלמד המון על הרכב. המנוע זה הדבר העיקרי ששונה.
עכשיו למערכת הגז - יש כאן מילכוד לך ולמוכר... שים לב, מישהו טרח והשקיע כסף בהתקנה, כי מערכת גז זה דבר רצוי (תראה כמה שרשורים יש בנושא בכל פורום) אבל מצד שני זה מרתיע. גם אתה וגם המוכר בעצם לא מעוניינים במערכת - הוא פשוט לא טרח לפרק אותה (ואז לגלות כמו שאוסי כתב שהמנוע לא עובד פיקס כי שכחת לחבר חוט כזה או אחר...). אני כן מאמין לו שהיא עוברת טסט - אם אין בלון בכלל, ויש בסך הכל עוד כמה צינורות וחוטים בתא המנוע שלא מחוברים לכלום - אני אתפלא לשמוע על בוחן ושוטר שכן ישימו לב, ומבחינה עקרונית בעיני זה בסדר - אין גז, הרכב לא נוסע על גז, יש בו מה שנקרא "הכנה" לגז.
אני אישית, במקומך, הייתי שם את נושא הגז בצד באופן זמני, הולך ובודק את הרכב, ומקבל את ההחלטה אם כן או לא. אם הרכב הוא טוב, נכון בשבילך והמחיר מתאים לך, נושא הגז הוא לא שיקול בעסקה. תשתמש במערכת הגז בתור חומר למשא-ומתן - שהוא יוריד אותה, או שיוריד לך את עלות ההורדה שלך במחיר ואתה תוריד אותה (ואחרי זה היא נשארת אצלך או חוזרת אליו?).
אני יודע שהדעה שלי לא פופולרית ומרגיזה כל מיני אנשים, אבל בכל זאת:
אם אתה בריא ושלם, בעל קואורדינציה בסיסית סבירה, והרכב מיועד לך ולא לאישה - תתרחק מגיר אוטומטי כמו מאש.
זו דעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
אם אתה בריא ושלם, בעל קואורדינציה בסיסית סבירה, והרכב מיועד לך ולא לאישה - תתרחק מגיר אוטומטי כמו מאש.
זו דעתי.
אתה הראשון שאנ ישומע שחושב כך..
אשפר להבין מדוע?
חוץ מהעובדה שידני כיף יותר וחסכני יותר, לא שיש משמעות למילה חסכני בסופה..
בהחלט יש משמעות לחיסכון בגיר ידני בסופה לעומת האוטומטי.
גיר ידני: 5 הילוכים, כולל אובר דרייב (הילוך 5), ללא ממיר מומנט גונב דלק.
גיר אוטומטי: 3 הילוכים ללא אובר דרייב, עם ממיר מומנט צמא אנרגיה שלא ניתן לנעילה (ללא LOCK-UP)
ההבדל: כ-6 ק"מ לליטר בידנית וכ-4 ק"מ לליטר באוטומטית. כ- 33%.
במחירי הדלק של היום, הייתי חושב על זה עוד פעם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חימושניק
בהחלט יש משמעות לחיסכון בגיר ידני בסופה לעומת האוטומטי.
גיר ידני: 5 הילוכים, כולל אובר דרייב (הילוך 5), ללא ממיר מומנט גונב דלק.
גיר אוטומטי: 3 הילוכים ללא אובר דרייב, עם ממיר מומנט צמא אנרגיה שלא ניתן לנעילה (ללא LOCK-UP)
ההבדל: כ-6 ק"מ לליטר בידנית וכ-4 ק"מ לליטר באוטומטית. כ- 33%.
במחירי הדלק של היום, הייתי חושב על זה עוד פעם.
כאחד שעבר מידני לאוטומט החישובים בנודע לצימאון נכונים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
זו דעתי.
ציטוט:
אתה הראשון שאנ ישומע שחושב כך..
אשפר להבין מדוע?
חוץ מהעובדה שידני כיף יותר וחסכני יותר, לא שיש משמעות למילה חסכני בסופה..
דרור הוא לא היחיד שחושב כך, אני מסכים עם דרור כמעט בכל מילה.
למה כמעט?
כי אישתי נוהגת בסופה ידנית כרכב יום יומי כבר 4 שנים, ללא כל תלונות, כך שסעיף האישה הוא לא טיעון שמחזיק מים.
אולי סעיף "האישה המפונקת" עובד, אבל זה כבר נושא לדיון אחר בפורום אחר.....:D
אגב, בלימת מנוע בירידה שואפת לאפס בגיר אוטומטי.
כשתשמע כמה עולה לשפץ תיבה אוטומטית, כנראה שגם תוותר על הרעיון של בלימה באמצעות שימוש ברוורס (R).
כשתיסע בשיא החום של יולי-אוגוסט בדיונות, או להבדיל, תזחל בשטח טכני קשה, ותטגן את הגיר האוטומטי שלך, תבין למה אני לא סובל גירים אוטומטיים.
חוצמזה שזה מבזבז דלק, זה פוגם קשות בביצועים, אין בלימת מנוע, זה הרבה פחות אמין, זה הרבה יותר יקר לתיקון/שיפוץ, אי אפשר להניע בדחיפה, ויש עוד חסרונות.
יש מכוניות גדולות ומגושמות במיוחד בהן גיר אוטומטי זה באמת נוח. מעבר לזה, חלק מהחסרונות ניתן לתקן ולשפר, אבל העלויות בשמיים. בשביל מה לך?
אני נתקל בכל כך הרבה חבר'ה אינטיליגנטים, שלמים ובריאים כמו שור, אבל בתכל'ס דבילים מושלמים, שמפרקים מהג'יפ גיר ידני טוב ומרכיבים במקומו אוטומטי. ואז סובלים מביצועים נחותים, מתקלות יקרות חדשות לבקרים, ואם זה לא מספיק, אז גם משלמים הון עתק על תדלוקים תכופים. אבל מה, מתעקשים לחייך ולספר כמה זה נוח בפקקים. אהה, שכחתי, הם צודקים - עכשיו יש להם יד פנויה לפלאפון...
1. סעיף ה"אישה המפונקת" הוא לא רק סעיף שמחזיק מים, אלא הוא הסעיף שעלול לקבוע אם יהיה לך 4X4 או לא.
2. לא ידוע לי על רכב אמריקאי עם גיר ידני שמשתתף בRCOA , ואם יש, אז הוא יוצא מהכלל . גם זה קשור ל"נוחות בפקקים" ? או שמא לשליטה טובה בעבירות טכנית?
נו, לטעמי יש ביטויים יותר מתאימים לדיון טכני :???:
ציטוט:
אבל מה, מתעקשים לחייך ולספר כמה זה נוח בפקקים. אהה, שכחתי, הם צודקים - עכשיו יש להם יד פנויה לפלאפון...
לא מתאים. דעות שונות, טעמים שונים. מה שייך כאן לזלזל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
1. סעיף ה"אישה המפונקת" הוא לא רק סעיף שמחזיק מים, אלא הוא הסעיף שעלול לקבוע אם יהיה לך 4X4 או לא.
נכון מאוד. אם זה המצב וזה התנאי, אפילו אני איאלץ להסכים לגיר אוטומטי. יותר מזה? אפילו לרכב יפני, רחמנא ליצלן...
2. לא ידוע לי על רכב אמריקאי עם גיר ידני שמשתתף בRCOA , ואם יש, אז הוא יוצא מהכלל . גם זה קשור ל"נוחות בפקקים" ? או שמא לשליטה טובה בעבירות טכנית?
נכון. אוטומט עוזר לשליטה טובה בעבירות טכנית. אבל מה? אנחנו לא כל היום זוחלים על סלעים. את זה כתבתי גם למאיר שפתאום רצה קיט 4:1 לטרנספר, מה שהיה עוזר לו מאוד בזחילה על סלעים, אבל מפריע מאוד ברוב המצבים האחרים.
רכב שטח כפי שאנו נוהגים בו וחיים איתו, ושאינו משמש לתחרויות זחילת סלעים, אמור להיות רב שימושי וצריך לעמוד בעוד כמה משימות פעוטות. כתבתי שאפשר לשפר חלק מחסרונות האוטומט, אבל בשורה התחתונה זה תמיד יהיה פחות אמין ויותר יקר לאחזקה. קשה לי להעלות על הדעת רכב שהגיר האוטומטי אינו אחת מנקודות התורפה שלו - בהרבה מקרים נקודת תורפה עיקרית ,אם לא יחידה.
במקרה של חיים עם סופה, שגם ככה דלקוהוליסטית רצינית, צריכת דלק גבוהה ב-33% ורצח בדם קר של אחד היתרונות המובהקים שלה - הביצועים, זה כבר מספיק כדי לפסול על הסף גיר אוטומטי.
מעבר למקרים נקודתיים של זחילה על סלעים, קשה לי לראות עוד יתרונות לגיר אוטומטי מקובל מעבר לרביצה מנומנמת בפקקים. מצטער, ואת זה אני אומר כמי ש"נכפה" עלי לנהוג לפרנסתי במכוניות חדישות שכמעט כולן אוטומטיות עד זרא. זה פשוט הורג את כל חדוות הנהיגה. וכן - טנדר היילקס ויגו ידני פשוט ויחסית איטי, יותר מהנה עבורי לנהיגה מכל SUV מהיר, חזק אבל אוטומטי.
כל זה נאמר על גירים אוטומטיים נורמליים שכולנו מכירים. תיבות אוטומטיות/טיפטרוניק חדישות כמו DSG של פולקסווגן ו-SMG של ב.מ.וו הן באמת הטוב שבכל העולמות, ולמרות שהן יקרות ומורכבות מאוד, זהו העתיד.
אפרופו אמריקאים - עם כל הערכתי לעם זוללי ההמבורגרים וסובאי הבאדוויזר, לא כל מה שהם חושבים ועושים הוא תורה מסיני. רוב האירופאים משחקים בתחרויות טרייל עם גירים ידניים ולא נראה לי שהם ממש סובלים. כמעט כל רכב תחרותי שלא רק זוחל על סלעים אלא גם נדרש לתנועה בעוד כמה מצבים, חלקם גם מהירים, מצויד בגיר ידני או סיקוונסיאלי בעל שליטה ידנית (ללא דוושת מצמד). זה לא מספיק?
נו, לטעמי יש ביטויים יותר מתאימים לדיון טכני :???:
אני מסכים לגמרי. נאמר בהומור ונשלח כעקיצה לאנשים מסוימים שאני מאוד אוהב.
לא מתאים. דעות שונות, טעמים שונים. מה שייך כאן לזלזל?
לא מזלזל. אבל אם לפחות אחד שמחפש לרכוש רכב יעדיף בעקבות הדיון להישאר עם גיר ידני. הרווחנו. אם נעבור לרגע למכוניות כביש, אני רואה בהעדפה הגורפת בישראל לגירים אוטומטיים רעה חולה שמנתקת את הנהג מהרכב ובין היתר גם תורמת לנהיגה "ישראלית" טיפוסת - גרועה, אדישה ואפאטית במקרה הטוב.
כל הטענות לגיטימיות, למעט ההתלהמות, והמישבוץ. אני נוהג בהיילקס הידני, אז אני נהג מעולה, עירני, מודע, ובשניה שאני עובר לליסינג האוטומטי, אני נהיה נהג אפאטי, גרוע, ישנוני וחסר מודעות, עם יד שמחזיקה פלאפון? שחור ולבן זה משהו ששייך לגיל ההתבגרות, לא?
כל חיי הייתי בעיקר עם רכבים ידניים, ואני מעריך שאני כבר שולט באופן סביר בטכניקה של העברת הילוכים. עדיין, כשהיו לי גם רכבים אוטומטיים נהניתי מהם מאוד, גם בלי פקקים.