נשבר לי גוג'ון, אני מרגיש כבר כמה סגירות גלגל שזה מתקרב והיום זה קרה.
החלפה של גוג'ון בדיסקו מחייבת פירוק נבה והפרדת הדיסק מהנבה ולא כ"כ בא לי לעשות את זה כרגע.
אז, האם זו עילה להכשלה בטסט?
Printable View
נשבר לי גוג'ון, אני מרגיש כבר כמה סגירות גלגל שזה מתקרב והיום זה קרה.
החלפה של גוג'ון בדיסקו מחייבת פירוק נבה והפרדת הדיסק מהנבה ולא כ"כ בא לי לעשות את זה כרגע.
אז, האם זו עילה להכשלה בטסט?
אם הייתי בוחן הייתי מכשיל.
אבל אני לא ואני בטוח שתתקן ברגע שתוכל.
לפני הטסט יש בדיקת בלמים - במוסך מפרקים גלגלים. אני אם הייתי מנהל מוסך לא הייתי חותם לך.
אבל אם כן, וזה רק לעבור טסט - הבוחן עשוי לא לשים לב לאום מודבק בסופרגלו למקומו.
(-;
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אחי גם אמר לי להדביק אום.
חחח.
אני לא יודע באיזה מוסך מפרקים לך גלגלים לפני טסט, אבל....[emoji850].
איזה באסה זה שאין מספיק מקום להכניס ולהוציא אותו.
רק שהאום לא יעוף על איזו שמשה או רוכב אופנוע. לא נעים ועלול להיות מסוכן
אל דאגה, אני לא מדביק ככה סתם כלום,
הוצאתי את הגדם שנשאר, ובשבוע-שבועיים הקרובים זה יטופל תו"כ מבצע החייאת הסרן הקדמי (פירוק 2 הסרנים שיש לי והרכבה של החלקים הטובים יותר) וגם צריך להחליף מחזיר שמן ציריה.
אז יש תוכנית עבודה והגוג'ון הוא החלק הקל
העיקר לסגור חזק חזק עם מפתח אויר
לא לגרז את ההברגות ( לפי התאוריה אסור לגרז )
לא להשתמש במפתח צלב ( כזה גדול שאתה יכול להפעיל כח שווה )
במקום סופר גלו במוסכי זלמזנסון משתמשים בסיקפלקס
בהצלחה איציק
לא סגרתי עם פטיש אויר
אני לא הייתי מנסה אפילו.
באופן אישי, גם לא הייתי נוסע ככה. אבל זה אני....
+1. מכוון שזה דיסקו ומדובר ב 5 אומים...
פעם השתחרר לי משום מה אום אחד בגלגל האחורי, נסעתי עם חלון פתוח, מיד שמעתי רעש חריג שמתאים לתיזמון של הגלגל, חשבתי שזהו הלך מיסב או משהו, התברר שהאום משוחרר.
גם בראם בזמן החלפת צמיגים אום אחד מתוך 8 נידפק, הזמנתי סט חדש מיד.
פשוט יש לי מעין "טראומה" מפעם לפני אי אילו שנים עם סופה של מראה של גלגל שעוקף אותי...
לא יודע אם זה עדיין רלוונטי, עברתי עם הסופה פעמיים טסט עם חוסר באום (בין הטסטים היא הייתה בעבודות פחחות וכלוב, לא טיילתי ככה:) ).
באופן כללי יצא לי כמה פעמים להגיע לטסט עם תקלה בסטטוס "גם ככה עוד שבוע אני במוסך, מי יטפל בזה עכשיו?", מומלץ להחזיק באוטו את החלק החדש, ובמקרה הצורך להראות לבוחן "הנה אני בדרך לטפל בזה...".
עבד לי מספר פעמים, לפעמים אפילו עם אותו חלק חדש בשני טסטים שונים ;)
יכשילו אותך על גובה, היעדר מזגן, חור של סיגריה בריפוד..... אבל גוז'ון שבור? אני מהמר שכנראה יעבור.
לא הייתי נוסע ככה מטר. לא לטסט ולא למכולת.
אני חושב שמצאתי פתרון זמני ואיכותי מספיק עד שאפרק את כל הסרן לצורך שיפוץ כולל, שום אום ושום גלגל לא יעוף בעקבות הפתרון הזה.
אפרט אחרי שאשלים את הרעיון.
שאלה לכל מי שאמר שלא ייסע ככה מטר,
נגיד, רק נגיד, שבטיול החלפתם גלגל ונגיד שהיה גוג'ון עייף והוא נשבר.
כמובן המשכתם בטיול בשטח, על זה אין לי ספק.
האם הייתם נוסעים הביתה על הכביש או קוראים לגרר?
נניח שמדובר ברכב שלא ניתן להחליף גוג'ון ב5 דקות בשטח.
לי אישית אין בעיה.
אבל, פירוק והוצאת גוזון בלנדרובר הם הרבה יותר קלים ממה שאתה מדמיין. למשל, "הפרדת הדיסק" היא כולה פתיחה של בורג פיליפס קטן, שבהרבה מקרים לא קיים אפילו.
נכון, אבל צריך לפתוח את כל המיסב גלגל.
אני לא אומר שהתהליך הוא לא בלתי אפשרי, אני שאול שאת כל מי שאמר "לא נוסע מטר" אם הוא היה חוזר על גרר בגלל זה.
אין בעיה לנוע על 3-4 גוג׳ונים הביתה.
סע מעט יותר בזהירות ( לא רלוונטי לטרנטות) ותחליף בהקדם.
רק אל תדביק גדמים לדקורציה
לא בועז, אני לא מדביק חלקי ברגים.
כן, אפשר לנסוע בלי גוז'ון אחד.
אבל אם אחד נשבר, מי מבטיח לך שלא יישבר עוד אחד?
וזה לא בטיול כשאתה מוכרח לצאת מהשטח. האוטו עומד בחצר שלך ואתה מתעצל להחליף, ועוד רוצה לנסוע ככה לטסט.... שמע, אתה ילד גדול ואחראי למעשיך. אבל....
עד היום היו לי רק מכוניות שבהן קל מאוד להחליף גוז'ון.
אחרי שגלגל של סופה ממוגנת עקף גם אותי ורק בנס הצלחתי להשתלט על הרכב העמוס בלוחמים באמצע סיור, הבנתי שלא משחקים עם זה.
במקרה של רכב צבאי שחזר מיום טיפול שבועי, אתה כנהג שלו מוכרח לבדוק הידוק אומים (כי לטמבלים בסדנא היתה נטייה להשאיר אומים לא מהודקים), ובכלל שווה להחזיק 2-3 גוז'ונים ספייר בארגז הכלים וכמובן לעולם לא לסגור את אומי הגלגל בפטיש אויר.....