מערכת חשמל כפולה לטיולי שטח ארוכים.
כמטייל בודד בשטח אני נאלץ לבנות טיול בן 3 ימים מתוך הנחה שלא אוכל להעזר באף אחד. כתוצאה מכך בניתי בג'יפ מספר מערכות כפולות שיש להן ערך מוסף בפני עצמו. הדבר הראשון שעשיתי זה להוסיף מצבר נוסף בסמוך לקיים אמנם קטן יותר ורק עם 40 אמפר/שעה אבל חיי כג'יפאי השתנו מהותית. הרגיעה הנפשית שיש עוד מצבר מדהימה. לפני כחודש האלטרטור לא טען ונסעתי חזרה מהדרום הרחוק ללא הטענה כלל כ-120 ק'מ. אמנם לא הפעלתי כל מערכת חשמלית כולל מאווררים אך הגעתי לחצר כמו גדול(מאווררים הפעלתי ממש במשורה וקררתי את המנוע בירידות) מצבר שני מחולל נפלאות בחנית לילה .בלי פק-פק רועש יקר ודורש טיפול , 2 מנורות של אור ברקס עם מחזיר-אור טוב מאירות בלילה מדברי חצי מגרש כדורגל. וזאת בלי דאגה שבבוקר לא תוכל להתניע. קבעתי לי כלל - כשאני יוצא מהבית לטיול אני מעביר את הכבלים לרזרבי וכשאני יורד לשטח לאחר שעה שעתיים אני מחזיר למצבר הראשי. זה מספיק ל-3 ימים של שקט נפשי ,תאורת לילה וגיבוי למצבר הראשי. בנוסף לכך פרקתי ממכונית נטושה בנחל גרר קויל במצב חדש והרכבתי אותו בסמוך לקיים עם חיווט מוכן להפעלה .בתןך 30 שניות אני מחליף קויל במיוחד בימים לוהטים כשהקויל רותח ולא נעים לעבוד בתוך המנוע. בשביל השעשוע הוספתי פן קטן של מחשב כשרות פרטי לשני הקויילים.גם נגד נוסף ,זה שלפני הקויל מצא פינה חמה ליד המקורי עם כל מערכת החיווט שמוכנה להפעלה.היות ואני מצויד עם שני מיכלי דלק אורגינלים בתוספת ג'ריקן דלק אורגינלי אני מרגיש טוב בטיולים ארוכי טווח כגון צאלים-אילת דרך השטח או הפוך אילת-ערד והביתה.כדאי שכל אחד יעשה חשבון לעצמו אם יש לו צורך במערכת כפולה כלשהיא במיוחד אם לג'יפ שלו יש חולשה שתוקעת מפעם לפעם. לסיוע אישי טלפן לרכס 054354505.
חוזר: מערכת חשמל כפולה לטיולי שטח ארוכים.
ידידי, אין כמו לטייל לבד.
אמת שלמטייל המתחיל כדאי עד מאוד לצרף איליו עוד רכבים ,אך מנסיוני, לו הייתי מחכה לשותפים כל פעם, הייתי נשאר ברוב הפעמים בבית.
רוב רובם של הטיולים שלי היו לבד.
כמו שנאמר, עם קצת אחריות הכל אפשרי..