מס חדש - בלו על שמנים.....
לא על אנשים שמנים, סליחה נמוכים למשקלם, סליחה מאותגרים מטבולית, טוב נו לא אלה. אלא על שמני מנוע שומנים לטיפול ברכב.
ובכן האוצר הגיע למסקנה שצריך כסף. ואפשר להטיל מס בלו על שמן מנוע כי... תחזיקו חזק - כי אפשר למהול אותו בדלק ואז זה מוריד את גביית הבלו על דלק.
בחיי.... זה משהו שהיה צריך לעבוד קשה כדי להמציא.
ואפילו מול התירוץ המתאמץ מאוד הזה - המס לא מבחין בין סוגי שמן שאפשר למהול לכאלו שאי אפשר. כלומר לא רק הידרוקרבונים ארומטיים אלא הכל.
אני לא יודע כמה זה ייקר את השמן - אם מדובר בשקלים בודדים לליטר כמו על דלק זה חרא אבל לא משמעותי ברמה שיגרום למישהו לרווח את שגרת הטיפולים.
יש כאן מישהו שיחשוב פעמיים לפני שיחליף שמן? מזל שבדיוק החלפתי שמן בקמפר....
בהודעה לעיתונות הודיעו החברים מהממשלה שמהילת דלק בשמן פוגעת בסביבה. מישהו שיספר להם שריווח שגרת טיפולים כמו גם מעבר משמן יקר לשמן זול - פוגעת בסביבה לא פחות .
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תגובה: מס חדש - בלו על שמנים.....
וחובת דלקן לעצמאים ? ..
עובר מתחת לרדאר ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
וחובת דלקן לעצמאים ? ..
עובר מתחת לרדאר ?
זו לא "חובת דלקן לעצמאים", אלא חובה על הגשת חשבונית דלק מרוכזת ומשוייכת לרכב ספציפי באמצעות דלקן, אם אתה רוצה לקבל החזר על הדלק. זה עדכון די שגרתי במאבק בין הנישומים ורואי החשבון לרשות המיסים. אלו מנסים לנצל פרצות, ואלו מנסים לסגור אותן.
המס על השמן מעניין יותר, והתרוצים באמת קלושים.
אבל בשורה התחתונה צריך להעלות מיסים - כי צריך לסגור את הגרעון, שגדל בצורה חריגה במשבר הקורונה. אבל במקום להודות בזה שצריך להעלות מיסים, ולגשת ללב העניין - מס הכנסה, מס חברות - מגדילים מיסים איזוטריים כדי להגדיל את הגבייה בכמה גרושים פה וכמה גרושים שם, בשאיפה מתחת לרדאר הציבורי. מס על סוכר ועל כלים חד פעמיים, ופה כנראה מיסוי של כמה גרושים על שמני רכב. מי שעבר לחשמלי הרוויח גם את האגורות האלו :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זו לא "חובת דלקן לעצמאים", אלא חובה על הגשת חשבונית דלק מרוכזת ומשוייכת לרכב ספציפי באמצעות דלקן, אם אתה רוצה לקבל החזר על הדלק. זה עדכון די שגרתי במאבק בין הנישומים ורואי החשבון לרשות המיסים. אלו מנסים לנצל פרצות, ואלו מנסים לסגור אותן.
אבל בשורה התחתונה צריך להעלות מיסים - כי צריך לסגור את הגרעון, שגדל בצורה חריגה במשבר הקורונה. אבל במקום להודות בזה שצריך להעלות מיסים, ולגשת ללב העניין - מס הכנסה, מס חברות - מגדילים מיסים איזוטריים כדי להגדיל את הגבייה בכמה גרושים פה וכמה גרושים שם, בשאיפה מתחת לרדאר הציבורי. מס על סוכר ועל כלים חד פעמיים, ופה כנראה מיסוי של כמה גרושים על שמני רכב. מי שעבר לחשמלי הרוויח גם את האגורות האלו :rolleyes:
אל תדאג , גם בחשמלי יטפלו ,עניין של זמן ....
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מי שעבר לחשמלי הרוויח גם את האגורות האלו :rolleyes:
השאלה מתי יהיה להם מאסה קריטית שהצעירים באוצר יתעוררו וימציאו מס או תחשיב KW שונה לעמדות הטעינה.
רענן
זה לא רק חובת דלקן, זה גם חובת דיווח קילומטרים בכל תדלוק ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
קשקוש. אין גרעון.
מעלים מיסים כי התחלף השלטון. אותן פרסונות גם העלו את הבלו לפני כמה שנים, את המס על האלכוהול ועל הסיגריות.
אחת הבעיות הגדולות היא דווקא הבזבזנות התקציבית והיא ממשיכה לעלות לנו משנה לשנה.
הלכו בזבזנים ובאו בזבזנים עוד יותר גדולים וכולם חוגגים על חשבוננו.
את דעתי על דברים כאלה אתם יודעים.
גם את דעתי על איך צריכה להיראות תגובת הציבור.
וכל עוד זה לא קורה אז אין לנו שום זכות ציוץ. מגיע לנו גם מס עננים ומס כוכבים לא רק על שמן מנוע אלא גם על שמן זית ושמן שומשום. הדברים האלה קורים כי פוליטיקאים לא רואים מחלון ביתם את החבל עם הלולאה ולא מפחדים מההמון 24/7.
אבל כמו שנמרוד כתב לי בשרשור אחר - כנראה שגם זה לא מספיק חשוב כדי להצדיק יציאה לרחוב.
אז נכון, זה שטות. רק שמן מנוע. גם אם יעלה פי 2, עדיין זה לא מספיק חשוב ולא מצדיק. וכול םאדישים ועייפים מכדי להתרגש מהתירוץ המטומטם.
אבל כל דבר הוא "רק משהו קטן ולא חשוב" שלא מצדיק יציאה לרחובות. זה "רק" פה וזה "רק" שם - עוד משהו קטן ועוד משהו קטן והכל מצטבר לכדי משהו מאוד גדול ומאוד מאיים והתירוצים להצדקת המיסים האלה יהיו מטומטמים הזויים יותר ויותר עד שכבר לא יהיה צורך בהם בכלל - כי הציבור באמת טיפש ואדיש ועצלן ועייף ובאמת ממאן להבין ש"המדינה" הפכה כבר מזמן לאויב שלו - ושכל זה הוא תפיסה שלמה שרואה באזרחים כספומטים והם האזרחים - מוכרחים להתנגד לה אקטיבית, ברחוב. ואם הם לא מתנגדים - אז מגיע להם.
לגבי התקן הדלקן, אני מתפלא שרק עכשיו זה צץ.
התחום הזה היה פרוץ לחלוטין. עצמאים העמיסו הוצאות של כל המכוניות במשפחה המורחבת על האוטו שרשום על שם העסק. זה לא היה מותר, אבל כן היה אפשר ואף אחד לא בדק. כל מי שהיה טורח לבדוק ברצינות איך אוטו שנוסע גג 20,000 ק"מ בשנה צרך 10,000 ליטר בנזין, היה עולה על העניין הזה כבר מזמן. אז הדלקן/פזומט וחובת הדיווח על ק"מ זה ניג'וס, אבל בסה"כ מהלך מתבקש - ההוצאה הכספית הכרוכה בזה תהיה מין הסתם מוכרת.
לגבי התקן הדלקן, אני מתפלא שרק עכשיו זה צץ.
התחום הזה היה פרוץ לחלוטין. עצמאים העמיסו הוצאות של כל המכוניות במשפחה המורחבת על האוטו שרשום על שם העסק. זה לא היה מותר, אבל כן היה אפשר ואף אחד לא בדק. כל מי שהיה טורח לבדוק ברצינות איך אוטו שנוסע גג 20,000 ק"מ בשנה צרך 10,000 ליטר בנזין, היה עולה על העניין הזה כבר מזמן. אז הדלקן/פזומט וחובת הדיווח על ק"מ זה ניג'וס, אבל בסה"כ מהלך מתבקש - ההוצאה הכספית הכרוכה בזה תהיה מין הסתם מוכרת.[/QUOTE]
כשרשות המיסים מכירה לעצמאי רק ב 45% מהוצאות הרכב לצורך הוצאה מוכרת (45% עסקי, 55% פרטי), אין להתפלא שזה המצב.
החידוש המעניין באמת בנושא הדלקן הוא העובדה שרשות המיסים מתחברת לטכנולוגיה, מבחינת הנתונים שהדלקן יספק, רק חבל שזה קורה איך שנוח לה...
לפני מספר שנים, רשות המיסים הגיעה עד לפסיקה בבית משפט עליון, כדי להוציא מהחוק טכנולוגיה שמאפשרת רישום אמת של חלוקת נסיעות עסקיות ופרטיות.
מניסיון אישי, הגעתי ל 90-95 אחוז נסיעות עסקיות, בשימוש לאורך מספר שנים במערכת (רכב שני בבית שמשמש לעסק).
כמו בהרבה מקרים בחיים, כשמערכת מנסה לדפוק אותך, אתה מנסה למזער נזקים. כשהיא הוגנת איתך, אתה מתנהג בהגינות.
כמובן שיש גם את אלו שינסו לתחמן בכל מצב, לדעתי הם המיעוט.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
"....כמובן שיש גם את אלו שינסו לתחמן בכל מצב, לדעתי הם המיעוט...."
אני יודע שזה בניגוד גמור לחוקי הפורום אבל:
*** התגובה הועברה לפייסבוק ***
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
"....כמובן שיש גם את אלו שינסו לתחמן בכל מצב, לדעתי הם המיעוט...."
אני יודע שזה בניגוד גמור לחוקי הפורום אבל:
אני חושב שיש משהו אחד נכון במה שתומר כתב - אצל רוב בני האדם באשר הם - כשהגונים איתם, הם הגונים בחזרה. אבל.
יופי דרור.
נגעת ליד הנקודה.
אפשר לשאול שאלה טכנית מעשית?
יש דלקן לרכב שצורך גפ"מ? האם הדלקן תומך ברכב דו-דלקי?
שוקראן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
:rolleyes:
לא בדיוק.... למה הם לא נוגעים בחברות ???
כי זה עוד שלב במלחמה שלהם נגד העצמאיים ...מפני שב-2008 הם שינו את אופן שימוש הרכב והחישוב ק"מ לעצמאיים .
והזיכוייםעל דלק : אתה מקבל החזר מע"מ רק 2/3 או 1/3 (לא זוכר כרגע) ועל כל השאר הכרה של 45% בלבד מההוצאות
כששיחקו כ-5 שנים אחרי עם מחירי הדלק מחירים והחזרים אז המעסיקים הגדולים השתוללו וזה בוטל להם (לובי חזק קשרים) .... הדלק לשכיר ובעקרון גם לחברה המעסיקה ....הוא כמעט בחינם (החזר כמעט ) מלא....
והחישובים וההפחתות שלהם על שווי הרכב
אז עם אתה עצמאי ...שיקחו בלו על השמן ויעזבו את הדלק בשקט ...הרי אנחנו יודעים שההמעסיקים הגדולים ל ממש משלמים מיסים ,,יש מליון דרכים להזיז כספים ולהרוויח ללא תשלום מס כשאתה מעסיק ואתה חברה בע"מ
ד.א
זה יחול גם על אופנועים וקטנועים
*חכה שתגיע אגרת הגודש........
את המיסים על הרכבים בחברות משלמים העצמאיים דרך שווי שימוש…
יש פה בלוף.
אתן דוגמא על עצמי אבל כמעט כל שכני לפקק שותפים לאותו מעמד.
אנחנו גרים בפריפריה - מעל 50 קמ ועובדים בגוש דן.
אין לנו תחבורה ציבורית שאפשר להסתמך עליה ולכן אין לנו ממש אלטרנטיבה.
אני גומע בשנים רגילות כ 60 אקמ בשנה.
מתוכם לפחות 47 אקמ לפני פגישות הן נסיעות למשרד - דהיינו לא שימוש פרטי.
לשימוש פרטי בוא נגזים ונגיד שאני נוסע 20 אקמ בשנה.
נניח שהאוטו אוכל 1:15 אז צרכתי כ 1300 ליטר במחיר של 6 שח שזה 8000 שח.
אני משלם מהנטו כ 21 אשח בשנה מיסי שווי שימוש. רק על ההטבה שיש לי רכב צמוד וזה רק בגלל שאין תשתית תחבורה ציבורית יעילה.
אילו הייתה הייתי שמח לישון בדרך למשרד במקום לנהוג.
המדינה נרקומנית של מיסים והיא מייצרת סיטואציות מכוונות בשביל לאכול עוד ועוד מההכנסה הםנויה שלנו אחרי מיסים ישירים ועקיפים. אם תחשב תגלה שהיא עומדת על כ 20 אחוז מהברוטו.
נרקומן צריך טיפול גמילה אבל לצערי גם אחרי שהחלפנו את ההנהגה קיבלנו הפוך ממה שציפינו.
חמדנים יותר גדולים מהמושחתים שהיו לםניהם.
המיסים והחוק הנורווגי שמיושם בחזירות רק מחדדים את התחושה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יש פה בלוף.
אתן דוגמא על עצמי אבל כמעט כל שכני לפקק שותפים לאותו מעמד.
אנחנו גרים בפריפריה - מעל 50 קמ ועובדים בגוש דן.
אין לנו תחבורה ציבורית שאפשר להסתמך עליה ולכן אין לנו ממש אלטרנטיבה.
אני גומע בשנים רגילות כ 60 אקמ בשנה.
מתוכם לפחות 47 אקמ לפני פגישות הן נסיעות למשרד - דהיינו לא שימוש פרטי.
לשימוש פרטי בוא נגזים ונגיד שאני נוסע 20 אקמ בשנה.
נניח שהאוטו אוכל 1:15 אז צרכתי כ 1300 ליטר במחיר של 6 שח שזה 8000 שח.
אני משלם מהנטו כ 21 אשח בשנה מיסי שווי שימוש. רק על ההטבה שיש לי רכב צמוד וזה רק בגלל שאין תשתית תחבורה ציבורית יעילה.
קודם כל, "שכחת" בנוחות לכלול בתחשיב את עלות הרכב עצמו שמשולם לחברת הליסינג, או אפילו שליש ממנו (שזה החלק היחסי לפי התחשיב שלך, 20 מתוך 60 אלף)
שנית, אני חושב שרוב האנשים (השפויים) לא עושים נסועה כזו לעבודה. אני כן מכיר אחד כזה שבחר לוותר על הליסינג ועושה את הנסועה הזו על רנו קליאו, בדיוק בגלל השיקול הכלכלי. אף אחד לא מכריח אותך לקחת ליסינג, תאם עם המעסיק שלך החזרי דלק וסע ברכב חסכוני משלך. נכון, זה פחות מפנק מרכב ליסינג חדש, אבל על פינוק משלמים, כל אחד והבחירה שלו.
בנוסף, וזה לא שאני בא לסנגר על התחבורה הציבורית בארץ, אבל אני חושב שכל אחד עושה את הבחירות שלו וראוי שייקח עליהן אחריות. אם אתה יודע שתחום העיסוק שלך נמצא ברובו בגוש דן ושם אתה בוחר לעבוד, ואז אתה בוחר לגור במיקום שהתחבורה הציבורית בו דלילה ומסורבלת במיוחד, למי בדיוק אתה רוצה לבוא בטענות ? מישהו מונע ממך לגור קרוב יותר לעבודה או לתחבורה ציבורית טובה יותר ?
גם אני עברתי בתקופה האחרונה לפריפריה, וגם אצלי תחום העיסוק נמצא ברובו בגוש דן, אבל לא עשיתי את המעבר לפני שוידאתי עם המעסיק שאוכל להמשיך לעבוד באופן מלא מהבית גם אחרי הקורונה. ברור לי שאני לוקח סיכון עתידי שיהיה לי קשה יותר למצוא עבודה אחרת שתאפשר לי את זה, ואם/כאשר אעמוד במצב הזה, לא אבוא בטענות לאף אחד, זו הבחירה שלי ואני אחראי עליה.
ובכלל, ליסינג כבר הרבה שנים לא כלכלי. זה נוח וזה פינוק, ועל פינוק משלמים.