תביאו אוהל ועו"ד
https://www.haaretz.co.il/gallery/tr...INE-1.10204754
Printable View
תביאו אוהל ועו"ד
https://www.haaretz.co.il/gallery/tr...INE-1.10204754
יש לך גרסה בלי לשלם להארץ ?
אחרת זה לא עוזר ….
כמו שגיא כתב. אשמח אם תאמלק.
(למרות שאני מתאר לעצמי שמדובר באנשים שלא מכירים את חוקי שמורות הטבע).
פרס יקיר האתר לראשון שיגיב אחרי שהוא ממש קרא את הקישור של יואב.
(ומי שלא יכול לקרוא - זה לא חובה).
פתחתי את הלינק .. קראתי את 2 השורות הראשונות עד לבקשת הרישום.
זה מספיק טוב ?
קובץ מצורף 135354
התנשאות של שמאלנים [emoji41]
תרשו לי לנחש שנמרוד מנוי…
קראתי איזו פסקה שתיים עד שנשברתי. הכתב שדווקא מבין עניין עבר מועצה מועצה לאורך החוף ומסביר את הכללים המקומיים אם איפה ומתי מותר ללון על החוף.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
הכתבה בסך הכול טובה ודי יסודית.
מה שקורה במ.א גליל עליון שמנסים כמו עמק המעיינות למסחר את הטבע לטובת פרנסה לעצמם.
רק שיזכרו את הלקח מהאסי.
אפשר שגם יהיה מתורבת וגם ישאר לטובת כלל הציבור. ובחינם.
צדיק!!
ומי יממן את הניקיון והתחזוקה???
אם גופים מוניציפלים ( רשויות, עיריות, קיבוצים...), יסגרו את המשאב לטובת התושבים שלהם, ויממנו את התחזוקה מהמיסים שהם גובים, אז תצעק שצריך לפתוח לכולם.
אם פותחים לכולם, אבל גובים דמי כניסה ( אחרי הכל מישהו מתחזק את המקום), אתה
צועק למה לא בחינם.
אתה פשוט מצפה שהתושבים המקומיים ( של הקיבוץ או של הרשות) יממנו לך את המתקן של הנופש שלך.
אז תגיד שאתה מחפש להתעלק.....והם ימשיכו להגיד לך ק....ל....
יש לי תחושה שחלק מה 14 חניונים חדשים שהרט"ג רוצה להקים התשלום יבואו על חשבון החינמיים.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
מי מממן את הניקיון לאורך הכבישים?
שיטילו קנסות דרקוניים מצידי שיממנו את האכיפה והנקיון.
ברמה האישית אין לי בעיה שהרטג תסגור ותגבה סכום מסויים ותדאג שיהיה נקי ובלי אנשים עם זבל, שולחנות כסאות ומוסיקה מזרחית בתוך וליד המים. שתהיה תרבות ורמת שימוש נאותה.
אבל שלא יהפוך כמו חצי מהמדינה למשאב פרטי של ההתישבות האובדת שמנהלים את נכסי המדינה כאילו זה היה קניינם הפרטי ולרוב על חשבון האינטרס הציבורי.
אגב, בכתבה מצויין שמה שהם מנהלים לפחות הכללים ברורים.
להבדיל למשל מההתנהלות המקוממת של המ.א גליל עליון.
בועז,
אני לא אומר שהכל דבש, והכל תקין,
אבל כל פעם שמתחילים לחמם מנועים על איזה נושא, כדי גם לחשוב על הצד המעשי שלו.
הנקיון בצידי הכבישים ( מה זה צד הכביש? עד איזה מרחק מהכביש?) חלקו ע'י הרשויות וחלקו ע'י המדינה.
לא צריך להיות חכם גדול, כדי להבין שאין לנו במדינה משאבים בלתי מוגבלים.
אז בדיוני תקציב המדינה, יש כאלו שמתנגדים לביטול ההגדרה של אזור עדיפות להתנחלויות.
ואז, אלפי אנשים מקבלים הקלות במס', והמדינה מתחזקת כבישים ארוכים לישובים של כמה עשרות תושבים ( ואת עלות השמירה נעזוב ).
אני לא מנסה לקבוע מה נכון ומה עדיף, כל מה שאני אומר, שאתה מצפה שהמדינה תממן משהו, בבקשה תציע מאיפה יבוא הכסף.
דרך אגב, וכדאי שכולם יפנימו, לאורך כל השנים האחרונות ( 20+ ) כמות הכסף ( לתושב) שהמדינה מעבירה לרשויות המקומיות ( בתוך הקו הירוק), הולכת ויורדת.
ולכן, גם השרות שאנחנו מקבלים, הולך ונשחק.
למה? כי אלו סדרי העדיפויות של הממשלה שנבחרה ע"י העם.
בן אדם בוגר, שחי במדינה דמוקרטית, צריך להבין את הקשר בין ההצבעה שלו בקלפי לחיי היום יום.
אל תקחו את זה לכיוון ההוא.
אני חושב שכולנו צריכים להפנים שיש כאן יותר מדי אנשים. בטוח יותר ממה שהאדמה מסוגלת לשאת ובטוח יותר ממה שאפשר לתמוך בכל השירותים כל הזמן וברמה גבוהה.
קרה כאן יחד עם הגידול באוכלוסיה גם תהליך מחורבן של מעבר מתחושת שותפות ואחווה שכל אחד הרגיש אחראי למעשיו ואחראי גם לחברה סביבו - למצב שבו כולם בתחושת 'לקוח' של 'מגיע לי' -אם אני משלם (מיסים) אז אני לקוח משלם, עובדי הציבור צריכים לעבוד בשבילי ומגיע לי שירות. ואם אתה לקוח משלם אתה הרי לא לוקח אחריות. יש מי שמשאיר זבל ברחוב כי יש לעירייה עובדי ניקיון ויש מי שמשאיר זבל בשמורת טבע כי הרשות מקבלת מלא כסף אז ברור שיש לה עובדי ניקיון ויש מי שמשאיר זבל בחוף. אז מה הפלא שהרשויות מבינות שמצפים מהם לנגב לאזרחים ולאורחים את הנזלת מהאף - כי הם שילמו על השירות?
יש מי שמתייחס לרשויות כאילו אנחנו אורחים במלון ובעל המלון הוא הרשות שצריכה לארח אותנו. ואז קל להבין שרשות כזו שתכלס לא מכניסה מספיק כסף ממסים - תתחיל לגבות כסף ישירות על מה שחלקנו רואים בו -שירות?
בסופו של דבר אם אתה רוצה שאחרים ייקחו אחריות על מה שאתה עושה, ומתייחס אל הרשויות כבעלי השטח שעובדים בשבילך - ומצפה להתנהג כאורח משלם ולא כשותף - איך אתה מצפה שהם לא ימשיכו בדיוק את הקו הזה וגם יגבו תשלום?
אז מי שרוצה שיתייחסו אליו כלקוח משלם - שיהיה מוכן לשלם. במיוחד כשכמות האנשים עברה מזמן את הכמות שאפשר בתקציב הקיים - לשרת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
צורם כשמתחילים בפופוליזם עם רמיזות לא מבוססות.
בוא נתחיל מכך שיש במדינה משאבים כמעט בלתי מוגבלים ביחס לכמות התושבים, גודל המדינה ויחס ההכנסה לנפש.
במיוחד עם גילוי הגז.
הבעיה היא בחלוקת המשאבים.
אתה רומז למשל על הטבות מס בשומרון.
אני אומר שזה לא קיים ככלל אלא למספר קטן של ישובים אם בכלל. ההטבות הן בבקעת הירדן אע״פ שהאזור נקרא גם הוא שומרון והשימוש בעובדות האלו כפי שהוא מוצג מגיע על מנת לעשות לדומרונים דה לגיטימציה.
השימוש בישובים מבודדים וקטנים גם הוא פופוליסטי.
לא רק בשומרון יש כאלו.
גם בבקעה, בגולן, בגליל העליון וברמת הגולן וגם בערבה ובנגב.
זו גישה מאוד שגויה לטעמי לחשוב שצריך להושיך את התושבים גם במרכז ולוותר על כל מה שמחוץ לקו חיפה- קרית גת ומזרחית לראש העין.
גם ככה הכול כבר עמוס וסתום וגם ככה הפריפריה מקבלת פחות שרותים ופחות תקציבים והכנסות ממסים עקיפים.
אסף ציין שאנחנו מרגישים לקוחות משלמים ולכן מצפים לשרות.
לדעתי הוא צודק.
אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו, גם לגבות כסף על שרות וגם לבקש שתתנדב לבצע את השרות.
יש בעיה עצומה בכל מה שקורה עם סדרי העדיפויות והמיסים.
במרוצת השנים, גופים ומוסדות למדו לחלוב את השיטה ואף להתעשר באופן פרטי ממשאבי השלטון תוך כך שהכסף המרכזי לא חטזר לאזרחים.
המנגנונים נהיו כל כך גדולים ולא יעילים והם שורפים לנו את הכסף.
אפילו הצבא, כנראה הגוף הגדול במדינה, מחזיק את התקציב הגדול ביותר-
תבדקו לאן רוב הכסף הולך.
לא, לא לנשק והגנה אלא לפנסיות.
אתה מציין זיו שאמור להיות קשר בין מה שאתה מצביע למה שאתה מקבל.
זה גם לא נכון ולא נבון.
שיטת הממשל בישראל מזכה קבוצות לחץ קטנות ברוב הקופה.
אילו הרוב היה משפיע אז הכול היה כנראה נראה שונה.
אנשי המרכז מנטרלים אחד את השני בגלל השיטה הזו. הם בסוף לא באים לכדי ביטוי.
אסף, מהיכן הקביעה שהתקציב לא מאפשר לשרת את כלל התושבים.
הבעיה היא שהכסף הגדול הולך בתקציב למקומות לא נכונים. המון כסף הולך למעט אנשים.
רק בתקציב הביטחון אפשר לעשות המון סדר וחיסכון. התקציב הגדול ביותר.
חג שמח
אתה רק הבנת הפוך ממה שאסף כתב.