תקחו בחשבון
חג שמח
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Printable View
תקחו בחשבון
חג שמח
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
נראה לי שאחרי הלחץ על לקחת אחריות על הזיהום בצין התחתון מישהו ברשות אמר לזה ששם שלטים - שים שלטים מים מזוהמים בנחל צין. הזה של השלטים הלך על בטוח...
מצד שני... מי יודע.
(אני חושב ששתיתי לאורך השנים הרבה מאוד ליטרים של מים שמילאתי מהנביעה העליונה של עין עקב).
כולי תקווה שאין זיהום כי הטווח סביב למעיין שהן נותן לו חיים - עצום. כל שינוי אפילו קל במים יגרום לנזק בל יתואר. הדקליות המתות במין התחתון דוגמה רעה מצויינת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הזיהום בעין עקב נוצר ממחסור של גשמים השנה+ עליה משמעותית בתיירות בגלל הקורונה.
אין הרבה מים שנכנסים באופן שוטף ובגלל שיש מחסור בגשמים אין מים שיוצאים מהמעיין אבל יש המון אידוי בגלל החום. נוצר מצב שאנחנו נכנסים עם כל מיני קרמים וילדים עושים פיפי במים, תוסיף לזה בע"ח ששותים מהמים ( הפה לא הכי נקי) ויש לך חומרים מזהמים במים. כשיש לך אידוי של מים אז יש לך עליה בריכוז של המזהמים שם ולכן המעיין נחשב מזוהם.
ד"א מי שיזם את הבדיקה זה משרד הבריאות אחרי המון תלונות של אנשים על הקאות ושלשולים לאחר טבילה במעיין, לפני זה לא בדקו בכלל.
בגדול מה שצריך זה כמה אירועי גשם טובים שם והכל יהיה כמו חדש, הזיהום הוא לא כימי אלא של חיידקי קולי.
אני מספר את זה ממקור ראשון
תודה גבע. ההסבר מרגיע קצת - המעיין נקי זה רק הברכה שמזוהמת.
החיות, אני מקווה, יודעות לקרוא. שים להם שלט שמפנה אותן לשתות למעלה.
(-;
אסף.
התקבל בוואצאפ https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1475882ea5.jpg
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
לפני חודש עוד שחיתי שם הרבה... גם עוד אנשים שאני מכיר. לא קרה כלום.
אבל טוב לדעת. אנחנו אמורים לבקר שם מחרתיים, אז כנראה נוותר.... לא נורא.
תסתכלו על השלט ותסיקו את המסקנות.
זה לוקח זמן ליצר כזה מרגע גילי הזיהום.
נראה כמו מגמה.
בטח יופיע בקרוב בעוד בריכות
לא הכל קונספירציה...
אם היו אומרים לי שיש בעייה אבל לא היה שלט, מילא. הייתי מתייחס לזה כאל שמועה בלבד.
ככה זה אגב ברמת הגולן. בתחילת כל קיץ ישר צצה בהלת העכברת. אין לי ספק ששם מגזימים קצת בכוונה, לצורך כיסוי תחת מובהק ועל הדרך האינטרס הברור שיותר אנשים יגיעו למקומות מוסדרים ובתשלום.... אולי אני טועה. בקיץ האחרון שחיתי וטבלתי אינספור פעמים בכמעט כל מעיין או בריכה מוכרים ולא מוכרים ברמה, והכל ממש טוב.
אבל כאן שמו שלט במפורש. לא שאני אישית נוטה להאמין לכל אזהרת כסת"ח, גם אף אחד מאיתנו יכול לשפוט אם זה באמת מסוכן או לא, אבל ההסבר של גבע מאוד הגיוני ואני גם לא לבד או עם חברים אלא לוקח לשם קבוצה - אז צריך להיות הכי סאחי בעולם....
אם למרות השלט אני אכנס למים (ואני אכנס) כל מי שייכנס אחריי ויומיים אחר כך תכאב לו הבטן וישלשל, יאשים אותי שזלזלתי וסיכנתי אותו ואת בריאותו.
לא שווה את הסיכון.
זה חבל.
אבל המסלול יפה גם בלי עין עקב.
זיהום אמור להיות ארוע חולף. לא הולם שלט קבוע.
הבעיה היא שאנשים מבינים שעובדים עליהם ובהמשך מתיחסים לכל ההוראות בזלזול.
להכין שלט כזה לוקח בדיוק יומיים..
השלט הוצב כמשהו קבוע לבנתיים כי אין צפי למועד סיום של הזיהום חיידקי קולי, הכל תלוי במשטר גשמים. כנראה שהוא ישב שם כמה חודשים..
בכל מקרה שים לב שאין איסור כניסה למים כמו שרשום בשלט, פשוט שתדע שיש זיהום כלשהו.
דא כל הקונפירציות של עשו דווקא וסגרו לנו וזה לא תקף פה, עוד מעט נגמרת עונת המעיינות ואם היו רוצים למנוע מאנשים להיכנס היו עושים את זה בתחילת האביב עוד לפני תחילת העונה..
בסוף השלט הוא המלצה לא להיכנס למים, כל השאר באחריות המטייל
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7a89dba8c4.jpg
דחפו כזה שלט בכל מקום שיש בו מעט לחות ..
והמים בזאכי (נכון לשבוע שעבר) בגובה אפס. כלומר הלמטה של הסלעים אולי רטוב.
אבל שלט - יש.
אסף.
כמו שתארתי לעצמי.
הדביל ברט״ג שהחליט לשים אותם לא מבין שזה גורם לא להתיחס לשילוט שלהם. חבל.
גבע, רשמתי לך נקודה שלילית
גבע מספר לנו שנמצא זיהום בבריכה הספציפית.
כשראיתי את סוג השלט כבר חשדתי שמדובר בתופעה ולא באזהרה נקודיתית מגובה בסיבה אמיתית.
ואז בא השלט של גיא שמלמד שניחשתי נכון.
דחפו בלי הצדקה או גיבוי שלט אזהרה ליד כל מקור מים.
שלט קבוע כזה…
לי זה יוצר תחושה של פברוק מידע בין הרשות לאזרח.
אני חושב שהרשות עושה הרבה שטויות ופועלת לא פעם נגד האינטרס הציבורי אבל אני לא שונא אותם ואני לא מתבטא תמיד נגדם.
קרא את השרשור לפחות מתגובה #4
אוקיי. עכשיו זה יותר ברור.
עדיין, לדעתי, לקשור את גבע (איש שטח ברשות) לאותו דביל (באותה רשות) עושה עוול לדיון עניני.
אני מקווה שאף אחד כאן לא חושד שיש לי חיבה רבה מדי לרט"ג, אבל לפחות לגבי שני הפקחים (שאני מכיר) שחברים באתר, אני לא זוכר אפילו מקרה אחד שבו הם התבטאו בצורה לא הולמת/הגונה/ראוייה בהקשר של הרט"ג, אז בואו לא נגרור אותם אישית להוצאת הקיטור הזו או דומות לה ...
עריכה: נכתב לפני שראיתי את ההודעה של יואב, הכללתי קצת יותר ...