-
מפרסת נקרות ואת כל נחל נקרות לכיוון מזרח עד כביש הערבה אפשרי לסובארו פורסטר ללא הלוך כוח?
מפרסת נקרות את כל נחל נקרות לכיוון מזרח עד כביש הערבה אפשרי לסובארו פורסטר ללא הלוך כוח?
-
תגובה: מפרסת נקרותואת כל נחל נקרות לכיוון מזרח עד כביש הערבה אפשרי לסובארו פורסטר ללא הלוך כוח?
מדרגת נקרות תהיה בעייתית.
נשלח מהנייד
-
תגובה: מפרסת נקרותואת כל נחל נקרות לכיוון מזרח עד כביש הערבה אפשרי לסובארו פורסטר ללא הלוך כוח?
הנחל כן, אבל פה ושם הגחון ידפק. המדרגה- לא לפורסטר, נקודה
-
ללא המדרגה אפשרי. עם המדרגה ו'גינת הסלעים' לא כדאי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
תראה, גם כדורגל יורד במדרגת נקרות.... אבל הסובארו תרטש שם את הגחון ואת הפגוש הקדמי.
מה שיישאר יתרטש בגינת הסלעים...
אז חד-משמעית לא.
מה כן? תיכנס מנחל חדב ונחל מישר עד לצומת השבילים של בור נקרות, ומשם בנקרות. תעלה לקצרה, ואז תרד בחזרה לעוקף מעלה קצרה ונחל עומר עד לכביש הערבה.
או דרך נחל נקרות עד כביש הערבה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תראה, גם כדורגל יורד במדרגת נקרות.... אבל הסובארו תרטש שם את הגחון ואת הפגוש הקדמי.
מה שיישאר יתרטש בגינת הסלעים...
אז חד-משמעית לא.
מה כן? תיכנס מנחל חדב ונחל מישר עד לצומת השבילים של בור נקרות, ומשם בנקרות. תעלה לקצרה, ואז תרד בחזרה לעוקף מעלה קצרה ונחל עומר עד לכביש הערבה.
או דרך נחל נקרות עד כביש הערבה.
הדשדש הארוך לא יחמם את הגיר?
בהנחה שזה פורסטר עם רציף.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
טוב אז חברים יקרים חזרתי היום מנחל נקרות אני בדוגג ראם גבוה עם צמיגים גדולים וגם אני לא הצלחתי לעבור את המדרגה השניה ...הראשונה עברתי בהצלחה את החלק השני החלטתי לוותר בגלל שיפוע הצד שהרכב נכנס אליו וכמעט גירד את הסלע בצד שמאל, בין המדרגה הראשונה לשניה יש אפשרות לנוע על צלע ההר אבל שיפוע הצד גדול שם ומהר מאוד הגלגל האחורי רוצה לרדת למטה ולהפוך את הרכב.
בדיוק שיצאנו מהמדרגה הראשונה הגיעו חבורה עם דאסטר XV ולנד קרוזר גראנד צירוקי ....ה XV ו הגראנד צירוקי ויתרו גם וחזרו...
בכל מקרה תודה לעוזרים
נחזור שוב בעתיד
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ram3500
טוב אז חברים יקרים חזרתי היום מנחל נקרות אני בדוגג ראם גבוה עם צמיגים גדולים וגם אני לא הצלחתי לעבור את המדרגה השניה ...הראשונה עברתי בהצלחה את החלק השני החלטתי לוותר בגלל שיפוע הצד שהרכב נכנס אליו וכמעט גירד את הסלע בצד שמאל, בין המדרגה הראשונה לשניה יש אפשרות לנוע על צלע ההר אבל שיפוע הצד גדול שם ומהר מאוד הגלגל האחורי רוצה לרדת למטה ולהפוך את הרכב.
בדיוק שיצאנו מהמדרגה הראשונה הגיעו חבורה עם דאסטר XV ולנד קרוזר גראנד צירוקי ....ה XV ו הגראנד צירוקי ויתרו גם וחזרו...
בכל מקרה תודה לעוזרים
נחזור שוב בעתיד
והדאסטר ? ...
היום ראיתי סובארו מטפס את העליה הלבנה בחורשן בצורה שלא היתה מביישת כל רכב שטח "אמיתי"
-
מה שמעניין בסיפור המדרגות הוא שהם מכשול של מטרים ספורים בלבד במסלול ארוך מאוד שרובו לא קשה, חוץ מכמה מעברי סלעים קצרים בהמשך, את המדרגות האלה יורדים ועולים כבר 40 שנה אולי, אני לפני 30 שנה (איך הזמן עובר)....
בכל פעם שאני שם, אני מתפלא איך לא הגיע כבר מישהו עם קונגו ופטיש 5 ק'ג ועוד כמה כלים ופשוט פורץ דרך אחרת במרכז הערוץ, לא כזה סיפור. במשך השנים תוואי הנחל משתנה כמובן ועם כל שיטפון יש שינוי, סלעים משנים מקום והופכים לבולטים יותר או פחות, אבל במרכז הערוץ, לא יהיה קשה לפלס דרך חדשה כדי שגם ג'יפוני העתיד יוכלו ליהנות.
-
למה לעצור שם?
אפשר לבוא עם קצת בטון, וליישר את מעלה עשוש...
עם קצת כורכר לעבור על כל הצירים בדרום, כדי שגם פרייבטים יוכלו לעבור....
חלק מהיופי של ציר בשטח הוא שהוא לא "כבקשתך". יש מספיק מקומות יפים שאפשר לטייל בהם עם ג'יפונים, ומעבר לכך, מי שרוצה (מתעקש) יכול עם קצת הזזת אבנים, בניה והכוונה לעבור כמעט בכל מקום גם עם ג'יפון, לא צריך להרוס לכולם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
למה לעצור שם?
חלק מהיופי של ציר בשטח הוא שהוא לא "כבקשתך". יש מספיק מקומות יפים שאפשר לטייל בהם עם ג'יפונים, ומעבר לכך, מי שרוצה (מתעקש) יכול עם קצת הזזת אבנים, בניה והכוונה לעבור כמעט בכל מקום גם עם ג'יפון, לא צריך להרוס לכולם.
לגמרי.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
למה לעצור שם?
ברור, עובר שם בנקרות לא מעט, ואוהב את הסצנה שמסביב לאתגר, חלק מהכיף שבטיול, אבל כשרוב מה שנקרא "ג'יפים" הפך לסטיישנים מוגבהים עם יכולת פחותה משל ג'יפ גיבור, יבוא היום וזה יקרה לדעתי, יחליקו את המכשולים בהרבה צירים.
-
הרט"ג יעדיף לסגור מסלולים מאשר לשפץ אותם,איזה רעיון אוילי זה.
-
היו כמה דיונים וירטואליים על המרזבה, אפשר לראות שם את כל הנימוקים בעד ונגד
נשלח מהנייד
-
מפרסת נקרותואת כל נחל נקרות לכיוון מזרח עד כביש הערבה אפשרי לסובארו פורסטר ללא הלוך כוח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalski
מה שמעניין בסיפור המדרגות הוא שהם מכשול של מטרים ספורים בלבד במסלול ארוך מאוד שרובו לא קשה, חוץ מכמה מעברי סלעים קצרים בהמשך, את המדרגות האלה יורדים ועולים כבר 40 שנה אולי, אני לפני 30 שנה (איך הזמן עובר)....
בכל פעם שאני שם, אני מתפלא איך לא הגיע כבר מישהו עם קונגו ופטיש 5 ק'ג ועוד כמה כלים ופשוט פורץ דרך אחרת במרכז הערוץ, לא כזה סיפור. במשך השנים תוואי הנחל משתנה כמובן ועם כל שיטפון יש שינוי, סלעים משנים מקום והופכים לבולטים יותר או פחות, אבל במרכז הערוץ, לא יהיה קשה לפלס דרך חדשה כדי שגם ג'יפוני העתיד יוכלו ליהנות.
קודם כל מה שאייל כתב.
מי שרוצה לטייל עם גיפון, על יתרונותיו בכביש וחסרונותיו בשטח, יתכבד וייסע בשבילים שמתאימים לבחירתו.
לא מתאימים את השטח לרכב, ההיפך.
לגבי הצעת הקונגו וכו׳, בלי להעליב, זו שאלה שאם מחברים אותה להתייחסות לגיפונים, מעידה על פער בהבנת מהות השטח והנגשתו.
בהמשך לשאלות אנשים למה אין צפרדע לפינוי אשפה באמצע הנחלים הגדולים (אמיתי לגמרי).
רוצים שטח?
זה השטח, כמו שהוא.
נקודתית למדרגה, לפני אי-אלו שנים, היה מעבר גם בגדה הנגדית, ואפילו במרכז.
והיו שנים שהמדרגה כלל לא הייתה מדרגה כי החומר וואדי היה מלא עד למפלס הסלע.
העניין הוא שזו נקודת הניקוז של המכתש, שמרכז זרימה מכמה אגנים מקומיים, כולל הנקרות שבכלל מגיע מחוץ למכתש.
אירוע שטפון שם לא מותיר סיכוי לשום דבר להשאר במקום.
אין מה להביא קונגו כי אלו בולדרים, לא תשתית סלע.
תחשוב לבד כמה כוח מופעל שם כדי לסחוף בולדרים של יותר מטון ולהשליך אותם כמו קוביות משחק בנקודה הזו.
-
מומלץ לג'יפונים להחזיק ברכב שפלות למעברים בעייתיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
והדאסטר ? ...
היום ראיתי סובארו מטפס את העליה הלבנה בחורשן בצורה שלא היתה מביישת כל רכב שטח "אמיתי"
לפי דעתי הוא מכיר כל ס"מ שם ויודע בדיוק איפה להניח את הגלגל..כבר ראיתי אותו שם..יש לו נעילה אחורית.
נהג טוב + הנעילה = מה שראית
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
-
אכן כן. ;)
זה גם לא בדיוק סובארו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
התאור הוא בכיוון ירידה?
כן דורון