תודה רני
מכלי הדלק ,כמה שאפשר נמוכים,ולא רק בכדי לקצר את הרכב אלא גם לקרב אותם כמה שאפשר למרכז הכובד, הסיבה ברורה לך. מרכז הכובד יושב 10 ס"מ מתחת לעצם הזנב ,בין שני הדבילים שאמורים לשבת שם.
מעולה, וטוב כי ככה גם המסה ממורכזת וגם מרכז הכובד נשאר קבוע יחסית בציר X גם אחרי שמאות קילו של בנזין הופכים לגז ונפלטים. כל התאוריה של מרכז כובד קרוב לנוסעים, מודה שזה אף פעם לא היה ברור לי ואולי אלמד משהו חדש. נשמע לי הגיוני לשים את האנשים קרוב למרכז הכובד כי הם כבדים וזה טוב למומנט האינרציה, אבל מעבר לזה בהתנהגות של אוטו מה כל כך מיוחד במרכז הכובד? מרכז הסבסוב של האוטו יכול לזוז מטרים שלמים במהלכו של סיבוב אחד, אולי אפילו יותר! נניח נכנסת לסיבוב בבוץ בתת היגוי נוראי, מרכז הסבסוב שלך במצב הזה נמצא הרחק מאחורי האוטו. נניח שאנסת את האוטו להסתובב באמצעות פרובוקציה והוא עכשיו בהיגוי יתר חזק, מרכז הסבסוב יכול לזוז לכיוון הסרן של הקדמי (קח לדוגמא את סיבובי האמברקס של קן בלוק, אתה רואה את הקונוס בקו הגלגלים הקדמיים של האוטו והוא מסתובב מילולית סביבו!). אותו כנ"ל עלרוד, אפשר עם כיול מתלים שונה לגרום לאוטו להתנהג שונה לגמרי. מה שכן נשאר יחסית קבוע הוא העובדה שהכי נוח לשבת בערך במרכז בסיס הגלגלים, בטח שלא אחריהם - להבנתי זו הסיבה לאופנה של הקבינות טלויזיות במשאיות הדקאר של העשור האחרון. אבל זה לא קשור למיקום מרכז הכובד.
1.בתכנון יש טו אין מובנה ברייד הייט של 5 מ"מ מכל צד, בסגירת מתלה נוספים עוד 2 מ"מ, זה בכוונה ,המטרה היא היגוי אחורי שאמור לעזור בפניות, ככה לפחות הבנתי מגאומטריית רכבי ראלי. המשולש העליון לא משפיע כלכך כמו שזה נראה מתמונות המחתרת שהעליתי.
במצב כזה אתה מקבל תת היגוי בסיבובים כי ככל שהאוטו מתגלגל ככה הגלגל האחורי החיצוני המועמס מתנגד לסבסוב. בסיבובים האיטיים שתיארת זה לא עלול להפריע לך? עשיתי חישוב קטן ואם הבנתי נכון 5-7 ממ יוצא בין שליש לחצי מעלה טו, משמעותי למדי מהצמיגים שאני מכיר אבל יכול להיות שזה זניח עם צמיגי שטח על קרקע לא מהודקת. יש לך כבר רעיון כללי להתנגדות לגלגול (כמה מעלות גלגול לג'י תאוצה צידית?) ולחלוקת המומנט המתנגד לגלגול בין קדימה לאחורה (קשיחות גלגול אחורית ביחס לקדמית)? בהנחה ואתה מדבר על דיפרנציאל אחורי פתוח, אם אתה לא רוצה לפרפר את הפנימי למוות בסיבובים אתה תצטרך לשים הרבה התנגדות מקדימה על חשבון אחורה, מה שאומר שתהיה לך אחיזה מעולה מאחורה ובעייתית מקדימה, מתכון בטוח להרבה תת היגוי, לא מה שאתה רוצה במסלול צפוף.
2.מהלך מתלה אחורי 43 ס"מ, קדמי 40 ס"מ, בסיס גלגלים 285 ס"מ.
אין תלונות :cool:
3.במתלה האחורי - "משולש" תחתון בנוי מהזרוע הארוכה ועוד זרוע אחת -זרוע רדיוס לשלדה , המשולש העליון די סטנדרטי. כל החיבורים בעלי דרגת חופש כדורי . מטרת הזרוע הארוכה להעביר את כוחות ההאצה קדימה לפני מרכז הכובד בכדי למנוע ג'קינג בפתיחת מתלה.
אם אני מבין אותך נכון זה גאומטריית אנטי סקוואט. אתה יכול לעשות את זה במשחק עם זווית הזרוע גם זרוע קומפקטית, זה הרי נקבע לפי נקודת המפגש הדמיונית, אני טועה?
https://i.pinimg.com/originals/ef/86...02839227cb.gif
בנוסף הגאומטריה מעבירה מעט את מרכז הגלגול האחורי קדימה לפני הדיפרנציאל האחורי , דבר שמוריד במעט את מרכז הכובד בגלגול -סקווט בקטנה.
מרכז גלגול (עניין מעצבן בפני עצמו, מעין קביים לא מדויקים שהמציאו מהנדסים לפני שהיה מחשב שיכל להסביר איך רכב מתנהג במרחב בכל תרחיש ומלא טעויות מיסודו) מוגדר במישור בין הגלגלים (במילים אחרות אתה רואה אותו במבט פנים בלבד, אין לו ייצוג תלת מימדי בספרות). אז למה אתה מתכוון להעביר את מרכז הגלגול קדימה?
קובץ מצורף 135745
4.הדיפרנציאל האחורי פתוח, במטרה לאפשר לי להשתמש בבלם יד לכל גלגל אחורי- ימין או שמאל, על ידית הבלם יותקן מפסק אשר ינטרל את יציאת הגיר קדימה לדיפ' הקדמי, כאמור בפוסט הקודם, הניתוק הוא פניאומטי אשק קובע גם את מומנט ההחלקה של דסקיות המצמד הקדמי.
כמו שאתה כבר בטח מבין, יש לי בעיה עם דיפרנציאל פתוח ברכב מירוץ;).
זה מקשה עליך לצפות מראש איך הרכב יתנהג ביציאה מהסיבוב (לפעמים הכח יורד ועוזר לך להסתובב במקום ולפעמים מפרפר את הפנימי למוות ולא עושה כלום חוץ משוחק צמיגים ותת היגוי), בהגדרה גורם לאוטו להיות איטי יותר כמעט בכל תרחיש על זמנים וכבונוס אתה גם עלול להצליב בצורה מביכה בכל מיני מעברים טכניים. הייתי לפחות מנסה להשתמש בדיפרנציאל מוגבל החלקה 2 way או איך שקוראים לזה, כזה שננעל בתאוצה אבל פתוח בבלימה, ככה תקבל את היתרון אבל תוכל להשתמש בcutting brakes שהם רעיון מצויין. הניתוק הגיוני וטוב (אגב, התחיל כבר לחלחל למכוניות כביש, יאריס gr מגיעה עם ניתוק דיפרנציאל קדמי עם הפעלת בלם היד).
אגב, הרכב ממש לא גדול ,יחסית ממש קטנצ'יק.
6. זווית ההיגוי -29 פנימי, 26 חיצוני.
יוצא רדיוס סיבוב 7-7.5 מטר. כמו האמר... אם אתה מוגבל בגלל זווית ציריה ומה שקובע את הזווית זה כמה נשאר לציריה לזוז במצב של כניסה מלאה של המתלה, הייתי שוקל לעשות אופציה לגנוב עוד כמה מעלות בהיגוי ולעשות ככה שאתה יכול להגדיל את זווית ההיגוי ולהקטין את מהלך המתלה בסטייג'ים שצריך. לדוגמא סטייג' לא משובש ביוון עם הרבה סיבובים חדים, תקטין מהלך מקדימה ל350 ממ ותרוויח כמה מעלות בהיגוי, ברדיוסים האלה כל מעלה היא ברכה. אגב שמתי לב שאתה באנטי אקרמן לא זניח, הייתי משתדל שיהיה אקרמן באוטו כזה פשוט כי הוא מוצא את עצמו הרבה פעמים במצבים של היגוי עד הסוף ובמצבים כאלה אנטי אקרמן לא נוסע טוב, הצמיגים פשוט נלחמים ואתה מקבל שוב - תת היגוי.