התייעצות. רכב שטח ראשון. עד 50K
שלום לכולם, חדש כאן.
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב?
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?
א. עד אזור 50K.
ב. תקציב לקנייה בלבד.
ג. כן, מסוגל.
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
זוג, מקסימום עוד ילד בן 12, מקסימום שלושה.
מתוכנן מדי פעם טיול עם לינה.
3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
א. 5-10K בשנה, חצי מזה טיולים כולל הנסיעה לשטח.
ב. רכב שלישי בבית.
ג. יש ידע לטיפול עצמי. מה שמסובך במוסך.
ד. מגורם במרכז-שפלה.
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
א. כולל טיולים בגולן ובמדבר.
ב. אצטרף לקבוצה, יש שם פאג'רו Q, רנגלר, גרנד ויטרה 2008.
ג. הם טיילו בצין, ברק, נקרות, גבי שיש, מצוק ההעתקים, פארן, גוונים וכ"ו.
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי/ידני
ב. מנוע דיזל/בנזין
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...)
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?
א. לא משנה.
ב. לא משנה.
ג. קצר או ארוך.
ד. תלוי תקציב. לא רוצה ישן מדי. נגיד 2004-2010.
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
לא נעול, יחד עם זאת אופציות: גרנד ויטרה 2004-2006, גרנד ויטרה 2008-2010, דאסטר, אשמח לעוד אופציות גם לא שיגרתיות.
רקע: נוהג 35 שנה. לפני 30 שנה היה לי CJ5 כשנתיים. רכבתי מעט בשטח. בקיצור, לא מבין גדול בשטח אבל לומד מהר(רוכב כביש ומסלול, נוהג על רכב ספורט).
הרכב ישמש כרכב שלישי בבית, מדי פעם נסיעות קצרות, פעם ב...נסיעה ארוכה והשאר לשטח ובשטח.
חשוב לי מאד שתהיה יכולת כביש סבירה, נאמר שיוכל לשייט ב 110 קמ"ש במהיר למשל. לכן ג'ימיני יורד מהפרק.
תודה מראש!
תגובה: התייעצות. רכב שטח ראשון. עד 50K
ברוך הבא לפורום.
אני בספק אם תמצא דאסטר דיזל עם קילומטראז' שפוי בתקציב הזה. לגבי הבנזין אני פחות מכיר ומתמצא.
גרנד ויטרה מודלים 2008-2009 נכנסת לך בתקציב ותענה לך על הדרישות לדעתי, הרכב נמוך יחסית וכדאי לבצע הגבהה כדי לעבור בנחת בחלק מהמסלולים שציינת.
ציינת שבקבוצה עימה תטייל יש פאג'רו Q, רנגלר, גרנד ויטרה 2008. ייתכן שאם דאסטר אתה תהיה הגורם החלש בקבוצה, ללא הילוך כח. צריך להביא זאת בחשבון.
שני נוסעים רוב הזמן עם אפשרות לילד כנוסע שלישי מדי פעם - לא הייתי פוסל ג'ימני במיוחד אם אתה מניח שברוב הטיולים תהיו רק שניים. ג'ימני מאפשר לך לבצע כל מסלול שטח שיעשו הרכבים האחרים בקבוצה, חסכוני יחסית ונח לתחזוקה. הבעיה המרכזית תהיה כמובן הגודל הפיזי - נפח אחסון. כאשר רק שניים נוסעים לטיול - קיפול המושב האחרוי נותן מענה טוב. אם מצטרף נוסע שלישי זה גם יותר ציוד וגם פחות מקום, אבל בהחלט לא הייתי פוסל.
רכב שלישי בביית בעיקר לטיולים, רצון ויכולת לתחזוקה עצמית - מאפשר לך להביא בחשבון גם רכבי שטח "מבוגרים" קצת יותר שאולי יידרשו מדי פעם עבודת תחזוקה מתמשכת, אבל יתנו מענה הולם לטיולים שהזכרת. התקציב בהחלט מאפשר רכישה של היפנים הנפוצים (פאג'רו, לנדקרוזר, טרופר, טראנו) אבל אפשר להרחיב את החיפוש גם כנראה (בדוק בלוחות, אני פחות מעודכן) פאת'פיינדר, דיסקברי 2 וגם JEEP צ'ירוקי / גרנד צ'ירוקי... אני יודע שלא עזרתי לך לצמצם יותר מדי את האפשרויות, אבל אם תתחיל לשוטט בלוחות ולהתרשם מה ניתן למצוא, באיזה מצב ומחיר, התמונה תתחיל להתבהר מעט. חזור להתייעץ כאן לגבי מועמדים פוטנציאלים ולשמוע דעות לכאן או לכאן עליהם.
אין דאסטר פחות מ 2015.
אין דאסטר פחות מ 50 אש׳ח
כנראה שבקבוצה כזאת הויטארה עדיפה.
ג׳ימני נוסע על הכביש גם 130.
תמנע מגרוטאה יפנית עתיקה ומתפוררת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אין דאסטר פחות מ 2015.
אין דאסטר פחות מ 50 אש׳ח
כנראה שבקבוצה כזאת הויטארה עדיפה.
ג׳ימני נוסע על הכביש גם 130.
תמנע מגרוטאה יפנית עתיקה ומתפוררת.
בטח שיש פחות מ50. מהיכן הבטחון הזה, גיא?
מסכים עם ההמלצות לכוון לרכב יותר מותאם כמו הגרנד.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
בטח שיש פחות מ50. מהיכן הבטחון הזה, גיא?
מסכים עם ההמלצות לכוון לרכב יותר מותאם כמו הגרנד.
כי רכב שלא ראה שטח ( אחרי תאונה של הורדה מהכביש ) או רכב עם 250 אלף קילומטר.
זה האפשרויות היחידות במחירים האלו.
אפילו האוטו שלי על פי המחירון עולה יותר מזה. ועם תוספות וקצת שוק של מוכרים .. גם הרבה מעל המחירים האלו. וזה הדאסטר הכי זקן בארץ.
תודה על התגובות והדעות.
אחדד,
תצטרף סמי מתבגרת בת 12 מדי פעם. לרוב בזוג.
הרכב יהיה רכב שני בבית, יש רכב שלישי יותר קיצוני(בכביש) שיכול לשמש כמחליף במידה והרכב מושבת לתיקונים/חלקים.
לכן מעדיף שהרכב יהיה סביר וסביל גם בכביש, לא מחפש פינוקים יחד עם זאת שיהיה סביר להתנהל עם הרכב ביום יום.
עדיין מעדיף לא להיכנס להרפתקה עם רכב שטח קשוח בן 20 שנה ועם חצי מליון ק"מ.
לגבי הגרנד ויטרה, עד כמה חלש ה 2 ליטר? והאם יתרון הכח של ה 2.4 שווה את הפרש המחיר?
מה עם פורסטר/אאוטבק? ואם כן, איזה דגמים והאם צריך תוספות(הגבהות וכ"ו)?
תודה!
כל רכב בלי הילוך כוח יהיה פחות עביר.
רכבים נוספים שנכנסים בגזרת המחיר הם ג'יפ ליברטי, סאניאנג רקסטון, קיה סורנטו, ניסן פאתפיינדר וטנדרים למיניהם
הייתי עושה חיפוש הכי רחב שאפשר מבחינת דגמים וקונה את הרכב הכי חדש והכי שמור שיש.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
אני חושב שעדיף כמעט בכל פרמטר ג'ימני על פני גרנד ויטרה.
המקום היחיד שלא הוא בכביש המהיר. וגם שם זה לא אסון מה עוד שאני מניח שרוב הנסיעות ביומיום הן לא ב120 קמש אלא בין רמזור לרמזור ושם אין באמת בעיה, אפילו מתאים מאוד בג'ימני.
וכשתגלה שהגרנד ויטרה שקנית היא הרכב המגביל המעכב של השיירה, זה שכל מכשול יוצאים לצלם אותו כי בטח יהיה אקשן - אתה תגביה, תמגן, תחליף צמיגים.... וכל היתרונות שלו על פני ג'ימני ייעלמו.
בשורה התחתונה גרנד ויטרה ארוך הוא אוטו מוזר. לא פה ולא שם. בינוני מינוס בהכל, ועם פוטנציאל שיפורים אדיר שהופך אותו לבינוני פלוס בהכל.
וג'ימני הוא בדיוק מה שהוא. לטייל עם שניים 'מיד סייז' מאחורה אפשרי בהחלט ובכלל לא נורא. עשיתי את זה מספר פעמים. כמובן שבמקרה הזה אין מקום לציוד ולכן רוב הג'ימנים שמטיילים מצויידים בגגון. לא, 3 דלתות זה לא אופטימלי ליושבים מאחור. אבל החלופות במחיר הזה, בתקופה הקשה הזו, לא טובות יותר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף, אתה מדבר על ילד/ה בגיל 12, זה הופך למאד צפוף מאחורה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
pasparto
מה עם פורסטר/אאוטבק? ואם כן, איזה דגמים והאם צריך תוספות(הגבהות וכ"ו)?
תודה!
הפורסטר הוא אחלה, אין לו הילוך כח אבל אפשר להתקין נעילה אוטומטית. כל המידע על הנעילה פה (לדור 3):
https://www.facebook.com/groups/3260...5238168200703/
בתקציב שלך אתה יכול למצוא אחלה פורסטרים דור 3, ממודל 2011 עברו למנוע חדש עם שרשרת טיימינג.
החל מדור 4 עברו לגיר רציף שפחות מתאים לשטח.
יש אינספור שינויים ושיפורים שאפשר לבצע ברכב.
מצד שני. המתבגרת בת ה 12. תיסע אתכם מאחורה בשטח פעם אחת בדיוק.
אחרי שמוח שלה יחזור מהערבול .. היא תמצא מיד דברים אחרים לעשות ביום טיול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
pasparto
הרכב יהיה רכב שני בבית, יש רכב שלישי יותר קיצוני(בכביש) שיכול לשמש כמחליף במידה והרכב מושבת לתיקונים/חלקים.
לכן מעדיף שהרכב יהיה סביר וסביל גם בכביש, לא מחפש פינוקים יחד עם זאת שיהיה סביר להתנהל עם הרכב ביום יום.
עדיין מעדיף לא להיכנס להרפתקה עם רכב שטח קשוח בן 20 שנה ועם חצי מליון ק"מ.
ציינת שהרכב יעשה 5-10 אלפי קמ בשנה. זו נסועה נמוכה ולכן שיקולי חיסכון בדלק וגם נוחות נסיעה בכביש מתגמדים לעומת השימוש המיועד של נסיעה בשטח בחברת פאג'רו Q ושאר רכבי השטח שציינת.
אני חושב שג'ימני תהיה הקניה הטובה, מבחינתך, לשימושים שציינת אבל כמו שכתבתי למעלה - תתחיל ממעגל חיפושים רחב יותר כדי "לחוש" את מצב השוק, המצאי והמחירים הרווחים (תראה אילו רכבים נשארים בלוחות זמן רב ואילו נחטפים תוך זמן קצר כדי לקבל מדד טוב יותר לגבי הביקוש והמחירים הריאלים.
אל תתבייש לשלם מעט יותר על רכב שמור ומטופל באהבה, ולהפך - אם אתה מחליט ללכת על רכב עם מחיר מפתה במיוחד, תביא בחשבון שיש כנראה סיבה למחיר, בדוק היטב והיכנס להרפתקאה הזו עם עיניים פתוחות כדי לא להיות מופתע בהמשך הדרך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מצד שני. המתבגרת בת ה 12. תיסע אתכם מאחורה בשטח פעם אחת בדיוק.
אחרי שמוח שלה יחזור מהערבול .. היא תמצא מיד דברים אחרים לעשות ביום טיול.
;)
אחת הסיבות להתחיל שטח זה שהילדה תצטרף אלינו...
אז לפחות שהיא תהנה מזה לא תרגיש כמו בתוך מיבש כביסה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אז לפחות שהיא תהנה מזה לא תרגיש כמו בתוך מיבש כביסה
התבלבלתי. מכונת כביסה=ג'ימני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
pasparto
בעיקר במושב האחורי , למרות שכל רכב קצר במושב האחורי זה סיוט .. ולמי שלא נוהג .. גם במוש הקדמי עלול להיות משעמם וקופצני ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
pasparto
אכן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
pasparto
עם הגבהה קשוחה, הייתי אומר שייקר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בעיקר במושב האחורי , למרות שכל רכב קצר במושב האחורי זה סיוט .. ולמי שלא נוהג .. גם במוש הקדמי עלול להיות משעמם וקופצני ..
האם גם גרנד ויטרה קצר 2009-10 "סובל" ממושב אחורי קופצני?