מערכת טעינה סולרית לקמפר שאלות
אני פותח את הדיון כי מחד הכל ידוע הפורומים ויוטיוב מלאים מידע. מצד שני יש לי שאלות שאף אחד לא ענה עליהן.
מבקש להשאיר את הדיון ממוקד ולא להיכנס לבחירות שלי ברכיבים או בחיים.
הסטאפ הבסיסי - קמפר. רכב לקמפינג. לא רכב לטיולים אלא לנסיעה עד המחנה והתמקמות ליום יומיים שלושה.
מצבר ראשי חומצה עופרת בוש 60 אמפרשעה. מצבר צרכנים אופטימה כחול דו שימושי 75 אמפרשעה. בין שניהם מפצל טעינה מסוג דיודות. אלטרנטור 55 אמפר.
על הגג תא סולרי אחד או שניים (אם יהיה מקום) של 1.50 על 0.70 מטר. בקר סולרי של 50 אמפר. יחובר לפי התכנון רק לצרכנים.
הצרכן העיקרי מקרר. לדעתי מושך אמפרים בודדים עד 10 אמפר. עוד כל מיני תאורות לד ומטענים שיימשכו עוד אמפרים בודדים. משאבת מים שמדי פעם נותנת מכה של 10 אמפר מקסימום אבל זה רגעי.
זהו.
עכשיו השאלות. נתחיל בראשונה ונמשיך משם.
המצבר למרות שהוא פריקה עמוקה לא אוהב להיפרק לפחות מ 12.4. אני עוד אחליט אם להגן עליו למתח הזה או למתח נמוך יותר עם השימוש והלימוד של כמה שעות מקרר עולות בכמה פריקת מצבר. בהנחה שהוא נפרק ל12.4. מישהו יודע לומר כמה זרם הוא ימשוך לטעינה? יש לי סיבה לחשוש שהוא ימשוך יותר מ 10 אמפר המומלצים בתור מקסימום על ידי אופטימה? אם כן - זה ליותר מכמה שניות או דקות? אני שואל כי אופטימה לא נותנים גרפים כמו יצרנים גדולים אחרים של מצברי agm ואני מניח שהכימיה דומה ולכן גם גרף הטעינה יהיה דומה אבל רוצה להיות בטוח.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תגובה: מערכת טעינה סולרית לקמפר שאלות
אני מוכן להמר שיותר מזה.
1- אתה בטוח שהוא כל כך רגיש? 20-30 אמפר לכמה שניות יקצרו את החיים שלו משמעותית?
2- למה לא להוסיף DC2DC ולסגור ענין?
3- מה הבעיה למדוד?
1. אני בטוח שהוא לא כל כך רגיש.
2. תוספת רכיבים = תוספת סיבוך הורדת האמינות.
3. אין יעיל כמו לתת למישהו אחר לעשות את העבודה.
אסף.
זה מצבר AGM?
איך זה מסתדר עם העובדה שאתה משתמש בדיודה לאיסולטור?
לאיזה מתח מגיעה הטעינה שלך ( היציאה מהאלטרנטור)?
ולאיזה מתח מגיע המצבר צרכנים ( נניח 20 דקות רגיעה מסוף טעינה)?
לא הבנתי מה הקשר בין דיודה לסוג המצבר.
או שלא הסברתי טוב. ווסת חיצוני. הוא מודד מתח על היציאה מהמפצל כלומר אחרי מפל המתח על הדיודה. מצבר agm נטען בכל מתח טעינה חוקי של אלטרנטור רגיל בין 13.8 ל 15 וולט.
אני כן רוצה להגן על האלטרנטור. אבל תכף נגיע לזה.
אסף.
בקר של 50 אמפר מיותר כאן אלא אם מחובר לעוד מקור טעינה בזרמים כאלו.
מנסיון עם כמה וכמה בקרים, אלו לזרמים גבוהים מייצרים התנגדות והפסדים ניכרים במערכות קטנות כמו שלנו.
בהשוואה בין בקר 20אמפר לבקר 10אמפר, האחרון היה יעיל יותר.
נבדק עם כמה בקרים מיצרנים שונים.
תתאים את הבקר להספק הצפוי ממקור הזרם.
על פניו מהמימדים שציינת, הפאנל המתואר יהיה בסביבות 150w, כלומר למערכת 12v הוא ייתן פחות מ-10אמפר בתנאים אופטימליים.
לדעתי ומנסיוני אין לך איך להמנע מלרדת מתחת ל-12.4v, בהתאם לצרכנים שציינת, ואני חושב שזו קצת הגזמה לשים רף כזה כגבול נמוך לפריקה.
מה זה איזולטור דיודות?
אידיאל דיודה ששמת לבד או מוצר מדף?
מוצר מדף של surepower.
עובד יופי יופי מאז הותקן בשנת 1978.
אסף.
דורון. יש לי גם בקר זול של 10 אמפר. אני אעשה ניסוי ונראה מי מהשניים נותן יותר וואטים. צריך לחשוב איך.
לא יודע לגבי מתח המינימום. מצבר כזה טעון מלא ב 13.2 וולט. זה די הרבה לפרוק עד 12.4.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דורון. יש לי גם בקר זול של 10 אמפר. אני אעשה ניסוי ונראה מי מהשניים נותן יותר וואטים. צריך לחשוב איך.
לא יודע לגבי מתח המינימום. מצבר כזה טעון מלא ב 13.2 וולט. זה די הרבה לפרוק עד 12.4.
אסף.
בדקנו אני וחבר שגם שם לב לעניין.
בקר עם תצוגת מצב נוכחי ומצטבר.
המספרים היו נמוכים בצורה בולטת אחד ליד השני, ובהחלפה בינהם.
אחרי לילה חורפי/סוף הקיץ, (מקרר עובד פחות קשה בלילה), בבוקר המצבר עומד על 12.3-4.
בקיץ זה גם מגיע ל-12.2~.
אני עם מצבר AGM לצרכנים.
אחת הבעיות (עם התחום הזה), שאנחנו עוסקים בעשיריות וולט.
בהרבה מקרים זה נכנס לתחום השגיאה של המדידה עצמה - כיול של מודד, איפה מודדים, כמה זמן המצבר נח (מסוף טעינה או סוף צריכה), טמפ' סביבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
מה מתח הטעינה שהבקר (החיצוני) עוצר טעינה?
זה לא מטען אלא בקר סולרי. אולי לא הבנתי בכלל איך זה עובד אבל כמה שאני מבין הוא לא עוצר את הטעינה אלא המצבר מפסיק למשוך זרם כשהוא מגיע ל 13.2 וולט נגיד. ככה לפחות אני מבין טעינה של מצברים.
אסף.
לא שאלתי על הבקר בסולארי (שאתה ודורון מדברים), שאלתי על הבקר טעינה של הרכב.
נקודה נוספת, אני כל הזמן מנסה לחדד איך מודדים מתח של מצבר.
אני מציע לקרוא פה למשל -
https://workshoppist.com/agm-battery-state-of-charge/
אני בספק כמה בקר שלא מיועד לסוג מסויים מצבר, ידע להתמודד עם הדיוק והדקדקנות שאתה מחפש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני בספק כמה בקר שלא מיועד לסוג מסויים מצבר, ידע להתמודד עם הדיוק והדקדקנות שאתה מחפש.
אתה יודע איזה בקר יש לאסף או שזו הנחה?
לבקרים סולריים סבירים+ יש הגדרות לסוג מצבר, שאליו מחובר הבקר, ואפשרות לשינוי בהתאם.
לבקר הנוכחי שיש לי יש בתפריט מצבר עופרת, AGM, פריקה וגם מצברי ליפו/ליאון מסוגים שונים.
אסף, אם אתה מעוניין יש לי סט נייד של 120 וואט שתוכל פשוט להניח ולנסות בפועל אם זה עובד ומספיק למאזן האנרגיה שלך. מוזמן לקבל אותו בהשאלה [emoji846]
תודה נדב. הסט קיים.
לא הבנתי על איזה הקר טעינה אתם מדברים? באיזה רכב יש בקר טעינה??????
יש אלטרנטור. יש ווסת שמשנה את זרם השדה בהתאם למתח המצבר. למישהו יש בקר טעינה ברכב ישן???
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תודה נדב. הסט קיים.
לא הבנתי על איזה הקר טעינה אתם מדברים? באיזה רכב יש בקר טעינה??????
יש אלטרנטור. יש ווסת שמשנה את זרם השדה בהתאם למתח המצבר. למישהו יש בקר טעינה ברכב ישן???
אסף.
לא כתבתי בקר טעינה, כתבתי בקר , וזה בדיוק למה שאתה מתכוון, לאיזה מתח מקסימלי מגיע המתח טעינה בקמפר?
ודרך אגב, אם אתה רוצה לדייק, הווסת משנה את המתח של השדה ולא את הזרם; ( ונכון שהזרם משתנה כתוצאה מכך).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה יודע איזה בקר יש לאסף או שזו הנחה?
לבקרים סולריים סבירים+ יש הגדרות לסוג מצבר, שאליו מחובר הבקר, ואפשרות לשינוי בהתאם.
לבקר הנוכחי שיש לי יש בתפריט מצבר עופרת, AGM, פריקה וגם מצברי ליפו/ליאון מסוגים שונים.
לא צריך לריב בכח, אפשר לקרוא בשקט מה בדיוק כתבתי.
כל מה שאמרתי שאם הוא לא מתאים, תהיה בעיה.
וללא שום קשר, מניסיון שלי, ובלי לדעת איזה בקר בדיוק יש לאסף או לך, בקרים זולים ופשוטים לא מדייקים ולא יודעים להתחשב בקשר בין הזרם הנצרך והמתח.
ולכן, בסופו של יום, הם לא מדייקים במתח ניתוק שלהם.
אני אולי לא מבין איך בקר סולרי עובד. ולכן שאלתי בהתחלה שאלות.
אותו בקר pwm זיל הזול.
מוציא מתח. להבנתי המתח קבוע מראש, לא ככה?
השאלה מהו המתח - במקומה. אני לא יודע. צריך לבדוק. אבל ככל שאני מבין לכל מצברי החומצה עופרת - כל מתח סביב 14 וולט יהיה טוב.
וככל שאני מבין - במתח הזה - יהיה 14 או 13.8 או 14.4 וולט - המצבר ייקח כמה זרם שהוא לוקח כתלות בכמה הוא ריק, עד למצב שבו הוא מלא ולא מושך זרם.
כלומר לא מדובר במטען שיש לו מתח ניתוק או כל דבר דומה.
לא ככה?
אסף.