תיקון תקרים ברכב ללא גלגל ספייר.
איוניק 5. גלגל התפנצ'ר. חור בסוליה שמוציא אוויר בקצב מהיר. לא משהו שניתן לנפח ולרוץ לפנצ'ריה.
אז השתמשנו בערכה המקורית. זה קומפרסור ולידו מיכל עם נוזל. הקומפרסור דוחס את הנוזל דרך המיכל לגלגל, ללא פירוק ונטיל, ומנפח את הגלגל ללחץ הנכון בפעולה בודדת.
עבד מעולה. סידור נוח.
מחיר מיכל חדש: 420 ש"ח. זה רק בשביל להגיע לפנצ'ריה. כואב בכיס. מדובר במיכל גדול במיוחד, כ620 סמ"ק, יותר מכפול ממיכלים ברכבים אחרים של יונדאי. אני מהמר שהסיבה לנפח החריג הזה היא הספוג הפנימי שיש בצמיג, שמיועד להפחתת רעשים, וכנראה סופג חלק מהנוזל. המיכלים הקטנים יותר ברכבים האחרים עולים פחות מ200 ש"ח, אבל לא רלוונטיים עבורי.
בינתיים אני מתמהמה עם קניית מיכל חדש. מנסה לחשוב על אופציות פחות יקרות.
יש ברכב קיט תיקון עם אקדח ופטריות מעליאקספרס, וקיט של תולעים. זה מצוין בשבילי, אבל אני לא לגמרי בטוח שזה מתאים לאשתי ולבנות שלי, לאתר חור ולסתום אותו בצד הדרך באמצע הלילה.
הפנצ'רמעכר מכר לי בקבוק פאסט ואמר לי שזה מספיק טוב, ושחבל על הכסף למיכל נוזל, אבל אני חושש שזה עלול לפגוע בחיישן הלחץ? חיישן כזה מן הסתם עולה כמו 3 מיכלים, והיבואן עלול שלא לכבד אחריות עם שימוש בחומר כזה, לא מקורי, שיצפה את כל החיישן בטינופת דביקה.
מכירים פתרון מוצלח? או שאין ברירה אלא לשלוף ארנק, ולנסות להבא למעט בשימוש במיכל, אם ניתן.
אל תציעו לשים באוטו גלגל ספייר. לא יקרה. מעדיף לא לפתוח על זה דיון משנה.
תגובה: תיקון תקרים ברכב ללא גלגל ספייר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הפנצ'רמעכר מכר לי בקבוק פאסט ואמר לי שזה מספיק טוב, ושחבל על הכסף למיכל נוזל, אבל אני חושש שזה עלול לפגוע בחיישן הלחץ? חיישן כזה מן הסתם עולה כמו 3 מיכלים, והיבואן עלול שלא לכבד אחריות עם שימוש בחומר כזה, לא מקורי, שיצפה את כל החיישן בטינופת דביקה.
.
במה שונה הטינופת הדביקה המקורית והיקרה מהטינופת הזולה?
שניהם צריכים להיות דביקים כדי לסתום חור.
לא יודע אם אתה מכיר, אבל פאסט רגיל אמורים לשטוף בפנצריה בתיקון הקבוע.
ואם אתה לא מתכנן להפוך את התיקון הזמני לקבוע, אז שטוף בפנצריה וסגרת את ההתלבטות.
הנוזל המקורי לא מייצר כל טינופת. ראיתי בסה"כ טיפות בודדות ירוקות וצלולות על החישוק. לא הצמיג, ולא החישוק לא התלכלכו כלל. אני אפילו לא יודע לומר היכן כל החומר. כנראה נספג בספוג המובנה. בלי קשר, מכיוון שמדובר בחומר המקורי, מובן מאליו ששימוש בו לא פוגע באחריות.
לא השתמשתי הרבה בפאסט בחיי, אבל בפעם או פעמיים הבודדות שכן, זו טינופת איומה, ואני משער שכמה שלא ינסו לנקות אותה, בצמיג כזה עם ספוג, במידה ותהיה בעתיד תקלה בחיישן, אפילו לא קשורה לתיקון הנוכחי, לפנצ'רמעכר של היבואן יהיה קל מאוד לזהות שנעשה שימוש בפאסט וממילא גם אין לי כל כוונה לשקר לו, באם הוא ישאל אותי.
...במחשבה נוספת, לא הייתי מנסה מלכתחילה לתבוע באחריות חיישן שעבר ציפוי בפאסט. הגינות בסיסית.
תודה. ראיתי את הפתרון הזה, זה נראה לי פשוט עוד סוג, באותו סגנון של מה שכבר יש לי: פטריות ותולעים. זה לצפות מהבנות לשכב על הכביש באמצע הלילה, לאתר את החור ולתקן.
חיישני לחץ זה לא משהו ייחודי ליונדאי, אתה מכיר בעיה כזו של ציפוי חיישנים?
הספוג נשמע כמו אתגר שיספוג הכל.
אם זה ככ מטריד, שאל את היבואן האם יש מניעה להשתמש בפאסט.
ציינת שבתוך הצמיג זה נשאר נוזלי, גם לאופניים יש נוזל שמתמצק רק במעבר בחורים, אולי זה כיוון.
זה משהו שאפשר להזמין מחול או שהוא בעייתי במשלוח אווירי?
נשלח מהנייד
מיכל של גלון עם משאבה ידנית של החומר הירוק עולה כ 200 שח
זה לא אותה דבר ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
לעניות דעתי.. היות וגם אני היתי בסוג דילמה כזה (למעשה בהרבה יותר כסף)
האם להתקין בגימיני חדש הגבהה או לא ?
שאלתי את היבואן אם הרכב ישאר באחריות, אמר שכן אבל ! לא כל מה שקשור למתלים.
זו הגדרה מאוד מאוד רחבה, אם חושבים על זה, ונותנת הרבה פתח להתחמקות מהאחריות.
אני החלטתי שעדיף לי הגבהה שתתן לי שקט נפשי משבירות מאשר לחשוש מהתחמקות מאחריות
שתהיה או אולי לא תהיה. בכל מקרה אני מוכן נפשית שיש מצב שאם משהו ידפק זה עלול ליפול עלי.
כנ"ל לגבי המקרה שלך. אתה רוצה לשמור על האחריות, וראש שקט, השתמש במקורי.
אתה חושב ששום דבר לא יקרה, השתמש בחומר תיקון צמיג.
רוב הסיכויים שלא יקרה שום דבר. כי החומרים הללו מיועדים בדיוק לשימוש הזה.
אבל לך תדע..
מה שכן תהיה מוכן נפשית שהחישן עלול להידפק ואתה תשלם מחיר מלא.
אני במקומך הייתי קונה את הנוזל המקורי (אגב גם הנוזל הלא מקורי עולה כ 130 שח)
לא רק אתה נוסע ברכב, לדבריך אתה אפילו לא הנהג הראשי.
הסיכון הוא לא רק לעצמך אלא בעיקר לבני ביתך.
תוספת של 300 ש"ח למחיר לא ממש תזיז לפה או לשם.
הרי גם כך אתה חוסך 80% בעלות אנרגיה ומי יודע כמה בתחזוקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
זה לא אותה דבר ?
בזמנו דובר על כך שהוא משפיע על איזון הגלגל ולכן משמש רק בטרקטורים ורכבי שטח.
מצד שני ראיתי כרגע מודעה שלהם שמדברת כנראה גם על רכביםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...aa613415cb.jpg
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
לגבי פאסט- לא יעיל לחורים גדולים. וגם השימוש מסורבל. מעטים האנשים שבאמת יודעים לתקן עם פאסט כמו שהיצרן התכוון. בד"כ חצי מהחומר משפריץ סביב הוונטיל.
לגבי הקומפרסור עם הנוזל- אחרי שימוש בקומפרסור דומה של פורד גלקסי, הריני מזומן להודיע לך שאם אשתך מסוגלת לתפעל אותו, היא יותר ממסוגלת לתקוע תולעת. צריך תואר בלוגיסטיקה כדי למלא את ההוראות כלשונן. בתולעים לא חייבים את כל הפרוצדורה של לשייף ולהרחיב את החור. יתרה מכך, ערכות תולעים שייעודיות לאופנוע (או אופניים) הן הרבה יותר קלות להחדרה ועדיין סותמות גם חורים גדולים. ממש הבדל תהומי בקושי בהחדרת התולעת (שזה המכשול העיקרי למי שלא מיומן או מעט פחות חזק).
אם אני הייתי במצבך, אשתי הייתה עוברת הכשרת תולעים דקות ונשלחת לדרכה.
אבל... רשמת שזה קיים ולא מתאים אז....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המשוטט
בזמנו דובר על כך שהוא משפיע על איזון הגלגל ולכן משמש רק בטרקטורים ורכבי שטח.
יש כמה סוגי נוזלים.
יש כאלו סמיכים עם הרבה סיבים, שממש מורגשת הזריקה של הגלגל בנסיעה.
ויש נוזליים יותר, שמתפזרים מאד מהר תו״כ סיבוב.
חנן,
תרחיש הארוע שלך, שזה מיועד בעיקר למשפחה (בכוונה לא אומר בנות המשפחה), במצב שהם יהיו תקועים בכביש, בדכ במקום לא נוח.
הייתי שם את הפתרון הכי מהיר ואפקטיבי, ואם המקור הוכיח עצמו, אז אותו.
יהיה לך שקט בראש מהחיישן ותדע שיש להם פתרון תיקון בכביש.
זה עדיין זול יותר מצמיג חדש.
לגבי תולעים בצמיג פרייבט,
אחרי תיקון כזה, בסוליה, הפנצריה פסלה את הצמיג.
הצמיגאי, גיפאי בעצמו, אמר שתולעים ממש לא מתאימות לצמיגים עדינים של פרייבט.
מה שנכון לצמיג שטח/משא עבה וחזק פוגע בסיבים העדינים יחסית של צמיג פרייבט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חיישני לחץ זה לא משהו ייחודי ליונדאי, אתה מכיר בעיה כזו של ציפוי חיישנים?
הספוג נשמע כמו אתגר שיספוג הכל.
אם זה ככ מטריד, שאל את היבואן האם יש מניעה להשתמש בפאסט.
ציינת שבתוך הצמיג זה נשאר נוזלי, גם לאופניים יש נוזל שמתמצק רק במעבר בחורים, אולי זה כיוון.
זה מסוג הדברים שהם כל כך מובנים מאליהם, שאני לא חושב אפילו לשאול.
ברור לי שבתפקידי הקודם, לו הייתי נשאל, הייתי מורה לפסול תביעת אחריות לחיישן שעבר שימוש בפאסט. בסוף היבואן צריך לדעת לגבות טכנית את ההחלטות שלו, ולשלוח לקוריאה חלקים לפי דרישה, לבחינה. לך תצדיק החלפת חיישן שהממברנה שלו מצופה בדבק לבן.
לגבי הנוזל לאופניים, זה כיוון מעניין שעבר לי בראש. השימוש מגושם משהו, פתיחת ונטיל והתמודדות עם גושים קטנים שסותמים את הכניסה, אז עבר לי בראש לעשות איתו מילוי מחדש למיכל המקורי.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
זה משהו שאפשר להזמין מחול או שהוא בעייתי במשלוח אווירי?
נשלח מהנייד
נראה שאפשרי. מחיר לפני משלוח כ50$ למיכלים לרכבים אחרים, שעולים אצל היבואן פחות מ200 ש"ח. את המיכל של הרכב שלי לא מצאתי והוא צפוי להיות יקר יותר.
השתמשתי במיכל כזה למילוי של כל צמיגי ה rzr בעבר, עם המשאבה הידנית שלו דרך הונטיל ללא שום מעצורים או גושים
4 גלגלים , כל אחד קיבל כליטר כפעולה מונעת לפני שיהיה תקר , וזהו . מעולם לא שלפתי תולעת במשך שנה וחצי .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
זה לא אותה דבר ?
שאלה טובה. לא ממש מכיר. אני מכיר את הokko שמלא בגושים קטנים, ולא פשוט להעביר אותו לגלגל ללא ונטיל, אז לגלגל עם ונטיל? הוא עלול גם לייצר לי את אותה בעיית אחריות לחיישן.
אני מתחיל להתרגל נפשית למחיר של תיקון הדרך הזה. בתמונה הכוללת זה באמת לא שובר שוויון.
אנסה לארגן לי הנחה, ולנסות למעט בשימוש במיכל. לתקן בעצמי בעזרת האלטרנטיבות כשאני נוהג, ולראות אם ישים להגיע אל הבנות לעזרה כשהן נוהגות. אם הן לא נמצאות במקום בטוח, אורה להן לתקן עם המיכל.
בתקר שהיה, היינו בבית. אם הייתי מודע למחיר של המיכל הזה, הייתי מפרק גלגל ונוסע לתקן אותו בעיר הקרובה. בסוף רוב התקרים מתגלים בחניה הביתית.
תודה.
בסגוואי שלי יש צמיגים מאד עדינים .. עד כדי כך שבנסיעה על דשא קוצני נהיו כמה חורים בכל גלגל.
הנוזל ששמתי בפנצריית אופניים הוכיח את עצמו מאד !
זה משהו לבן מאד נוזלי דמויי שמנת להקצפה. עלה לי מעט ( 60₪ ) אבל זה גל זוג גלגלים קטן מאד.
מאז יצא לי לנפח כמה פעמים אחרי תקופה של חוסר שימוש. לא נצפתה בעיה של וונטיל תפוס או סתום שאופיינית לאחרי שימוש בפאסט.
כנראה שיש חופרים יותר איכותיים מפאסט.
———-
מצד שני. נראה שיש עלויות נוספות לשימוש ברכב מגה מתוחכם .. שלא כולן ברורות מההתחלה.
בכל הרכבים החשמליים אין גלגל ספייר ?
או שזה משהו שעכשיו קורה בכל הרכבים החדשים בלי קשר לצורת ההנעה ?
אייל, אני לא מתחבר לחוויית המשתמש שלך במוצר. אולי יש הבדל בין המוצרים שלי ושלך.
המיכל מתחבר בקליק למדחס. צינור האוויר מתחבר בקליק למיכל. מחברים צינור לגלגל. מדליקים את המדחס, ממתינים שיגיע ללחץ הנכון, מפרקים ונוסעים. קשה לחשוב על משהו קל יותר לתפעול בצד הדרך.
תולעים זה קודם כל לאתר את התקר ואז לתקן, עם כח פיזי לא מבוטל ועם היכרות עם התהליך.
- - - Updated - - -
גיא, החומרים הנוזליים ששמים בצמיג מבעוד מועד לא מתאימים לרכב שנוסע ב140 קמ"ש. הם פוגעים באיזון.
- - - Updated - - -
לגבי הנורמה, זה סוג של מגמה מודרנית. לא רק ברכבים החשמליים, אבל נראה שהחשמליות יותר מכוונות לפתרון המבאס הנ"ל.