גיר AL4 נתקע בהילוך ראשון
סיטרואן C4
שנת 2009
130,000 ק"מ.
1.6 אוט'. גיר AL4 הידוע לשמצה.
לא שלי, אבל מסיע את הילדים שלי. לכן אני מעורב....
הרכב הזה מתכלה מעצמו, אין לי מילה אחרת לתאר את זה - הכל בו מתקלף, נושר ומתפרק.... אבל הצד החזק שלו הוא המכניקה - מטופל בזמן, עד כה ללא תקלות מנוע וגיר. נוסע ממש יפה, חזק וחלק. עובר טסטים בקלות.
אתמול, לראשונה, תקלת גיר - הגיר במצב D נתקע בהילוך ראשון וסירב להעלות הילוכים.
גם במצב ידני, לא העלה הילוך.
רוורס, ניוטרל, פרקינג, פעל תקין.
לא היו מכות/דפיקות או רעשים כלשהם.
לאחר כמה ק"מ ככה, הרכב חנה לכשעה וחצי ואז הגיר חזר לעצמו ופעל כרגיל. חלק, ללא דפיקות/רעשים. החליף הילוכים כרגיל ונסע מצוין כאילו לא קרה כלום.
כיוונים לבדיקה לפני שצובעים בכחול וזורקים לים?.... או מסבים אותו לגרוטראלי?.....
(מבחינת ערך כספי, הרכב הזה לא שווה כלום. אין שום טעם או כוונה להשקיע בו אלפים בתיקונים ועד כה גם לא נזקק לתיקונים כאלה).
תגובה: גיר AL4 נתקע בהילוך ראשון
הייתי מרים טלפון להתייעץ עם מוסך גבע.
גבע? סיטרואן?...
למיטב זכרוני הוא מתעסק בזבל אנגלי, לא בזבל צרפתי.
יש מוסך פג'ו-סיטרואן מקצועי ברמת ישי, עדנאן ותאמר. תן לעדנאן לבדוק. אולי יש משהו קטן שיהיה משתלם לתקן, אם לא תשאיר את האוטו אצלו לחלקים, תכניס לכיס כמה אלפים.
יותר קרוב אליך ממליץ על אורן : https://www.orencars.co.il
מתעסק עם הצרפתיות כל היום, לדעתי זה תיקון פשוט ולא יקר במיוחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elibaba
יותר קרוב אליך .
כבר לא...
נשלח מהנייד
גיר AL4 נתקע בהילוך ראשון
מוסך גבע בתושיה בתל אביב.
לא מנסיון אישי אבל גם אורן שמעתי המלצות טובות.
מעדנאן הייתי נמנע.
בזכות תלונה של הורי הוא כבר לא מורשה מאזדה. בעיה של אמינות… לא נעים
יש איזה בחור. ספי בסגולה. מתמחה בגירים אוט', שומעים עליו דברים טובים ברשת. לא מכיר אישית.
לגבי הal4, למיטב זכרוני הבעיה העיקרית שלו היתה משהו עם סולנואיד evm, שניתן להחלפה בלי לשפץ גיר.
חיפוש בגוגל על al4 evm fault יניב הרבה מידע.
++ למוסך גבע. בעבר היו כמה צרפתיות במשפחה כולל c4.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ארז סנטו, 5 דקות מכפר סבא, תתיעץ איתו טלפונית אם יש טעם להגיע ..
054-4434580
גבע. חד משמעית.
בלי לפגוע באחרים שהוזכרו.
לא מכיר את גבע, אבל
יש בחדרה מוסך שנקרא "מוסך השלושה".
פעם, לפני המון שנים היה מורשה פיזו-סיטרואן.
בגלל פוליטיקה וקומבינות איבד את המורשה אבל נשאר בצרפת.
חיים הכט העניק לו (בצדק) תעודת "יצאת צדיק"
מומלץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ארז סנטו, 5 דקות מכפר סבא, תתיעץ איתו טלפונית אם יש טעם להגיע ..
054-4434580
+1 לארז סנטו .
בעל מקצוע המתמחה בגירים אוטומטיים ולא פעם פגשתי אצלו לקוחות אשר מישהו "חירבן" להם את הגיר וארז הציל .
אילן
יש סולנואיד לחץ כמו שחנן כתב.
זה בערך הקילומטרז' שהוא מתחיל לעשות בעיות. הבעיות מתחילות בזה שהוא 'עייף' ולא שומר על לחץ תקין מה שגורם לגיר לנזקים כבדים יותר. עם אוזן מוזיקלית אפשר לשמוע אותו מזמזם ולדעת מה מצבו. בלי אוזן מוזיקלית כל מכשיר דיאגנוסטיקה טוב יודע לעזור.
הטיפול הראשוני אם עושים אותו בזמן - כשהסימפטומים מתחילים - העברה קשה להילוך שני כשהגיר קר - הוא החלפת סולנואיד + שמן + אטם והמחיר לזה היה פעם סביב 1500 חלקים ועבודה.
פותחים את המכסה הקדמי, מחליפים סולנואיד, שמן חדש, סוגרים עם אטם חדש. אם מחליפים סולנואיד מסוג אחד לסוג שני צריך גם לעשות לימוד במחשב... אבל ברוב המקרים זה לא קורה.
עברתי את זה עם שני גירים מהטיפוס הזה (אחד בפז'ו ואחד ברנו) שחיו שנים רבות לאחר מכן חיים טובים שקטים ונטולי תקלות.
הבעיה עם רוב המשתמשים היא שלא שמים לב בזמן ואז מתחילה שחיקה מוגברת וצריך שיפוץ עד כדי שיפוץ גיר מלא.
הבעיה האמיתית היא שמכון גירים ששומר על עצמו לא יעשה את התיקון הקטן אלא ישר יפתח גיר לשיפוץ והמחיר הוא בין 5000 ל 9000. למה? כי הוא לא ייקח סיכון של החלפת סולנואיד בלבד ואחרי חודש יילך גיר ויאשימו אותו בנזק.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף, האוטו הזה לא שווה 5000 ואפילו לא חצי מזה.
ראית מה הבאתי בסכום כזה - אפשר להשוות בכלל?
החלפתו כבר לא באופק אלא הרבה יותר קרובה
נעשה בדיקה, נקבל הצעת מחיר. לתחושתי זה לא יהיה כלכלי - הוא ימשיך כמו שהוא עד שיפסיק לנסוע, ואז יילך בדרך כל ברזל.
ברור. אם התיקון הזול ייקנה לך עוד שנה שנתיים זה שווה. אחרת.. שייסע עד שימות.
אסף.
סיטרואן C4... הדרך היחידה שהאוטו הזה יהיה שווה 5000 שקל זה אם תשב בתוכו זונת צמרת אחרי יום עבודה מפרך.
עכשיו אני אשחרר קצת.....
הרכב הזה לא שלי ולא עלה לי שקל. אבל אני מכיר אותו ממש טוב. אהבתי את איך שהוא נוסע, אבל התנגדתי נמרצות לרכישתו כי חששתי משמירת ערך וסחירות - היה לי חבל על הכסף של האמא של הילדים שלי, אבל היא לא הקשיבה לי. אהבה את האוטו הזה והחליטה שהוא יפה ומוצא חן בעיניה וזה מה שהיא רוצה.
ההתחלה היתה מבטיחה. היה אוטו יפה, בן 4, עם ק"מ נמוך ותיעוד טיפולים מלא. נסע נהדר וכל נסיעה בו היתה חוויה. לרגע חשבתי לעצמי שהדעות הקדומות על הצרפתיות לא מוצדקות בכלל.
לזכותו ייאמר שהיה גם אוטו טוב ואמין (מכנית) ונתן עבודה יפה במשך כמה שנים טובות - אבל למרבה הצער, אין שום קשר בין האיכות המכנית והאיכות הדינמית הסופר-גבוהות שלו, לשאר האוטו - שפשוט מתפרק ומתפורר ומתכלה.
זה מתחיל בצבע מטלי שכל הלכה מתקלפת ממנו בשמש והצבע פשוט דוהה ונעלם. נראה כמו חולה פסוריאזיס סופני.
אח"כ פלסטיקה פנימית ברמה הכי נמוכה שיש - דשבורד התנפח בשמש, לחצני חלונות ושאר מתגים שנופלים לתוך הדלת/דשבורד כשאתה מנסה להפעיל אותם, בקרת שיוט - חדלה לפעול כבר מזמן. חלונות נופלים לתוך הדלת ומנגנוני חלון שמתאבדים, ריפוד התקרה צונח על הראש (בעלי דיסקו 1 מכירים את זה...), כיסוי בורר הילוכים התפורר (גיר אוטומטי, כמה כבר נוגעים בו...) רדיו (מקורי, פאנל מעוצב כחלק מהדשבורד) שכבר לא קולט כלום וחוץ מלעשות רעש סטטי פשוט הולך וגוסס.... CD שנבלע בנגן ונשאר תקוע שם ואי אפשר להוציא אותו, אז כשרוצים מוסיקה שומעים רק אותו שוב ושוב... ועוד ועוד. האוטו הזה מתכלה מעצמו. נראה כמו האמ-אמא של הסטריאוטיפ על מכוניות צרפתיות. כל יום קורה משהו חדש בגזרת עמידות תא הנוסעים והאמת שבהתחלה זה היה מצחיק, נו, הקטעים המוזרים האלה של הצרפתיות.... עכשיו פשוט נמאס. ברור שאפשר לתקן הכל - אבל זה עולה כסף ואין שום טעם לעשות את זה.
אממה - תמיד מניע, נוסע חזק ומאוד מאוד חלק ומתנהג על הכביש - תענוג. שפתיים יישקו. אחיזת כביש ובכלל כל מה שקשור לכיול שילדה ונוחות, פשוט מעולים - סיטרואן, נו. יש להם גם נקודות חוזק מסורתיות.
אבל כנראה שמבאס לנסוע בדבר כזה שנראה כמו הצרות שלי וחלקים נושרים ממנו כל הזמן. קנה המידה להשוואה מבחינתי הוא הפוקוס שלי, עוד מכונית אירופאית שהשוק לא מעריך והשווי שלה נמוך, חדשה בשנה אחת מהסיטרואן המדוברת אבל עם ק"מ הרבה יותר מכפול, והסלון שלה עדיין נראה ומרגיש חדש, מזגן עדיף פי כמה, כנ"ל המכניקה והעמידות/חוסן הכללי של כל דבר אחר. וכל זה לא בא על חשבון הדינמיות וההנאה מנהיגה בפוקוס שטובות לפחות כמו אלה שבסיטרואן - אלה שני עולמות שפשוט אי אפשר להשוות ביניהם. הפורד אוטו מעולה, איכותי ואמין שתענוג לנסוע ולשבת בו, מול הסיטרואן שהוא פח אשפה מתגלגל.
הילדים שונאים את ה-C4 ומתביישים להיראות בו. הוא גרוע כמעט כמו הדייהטסו ההיא שהשאירה לי טראומות - זה לא שווה 5000, לא שווה אפילו 2000. כל עוד הוא נוסע, הוא נשאר. ביום שיפסיק לנסוע, הוא הולך ישר לפח.
בעלת האוטו יודעת שהיא בחיים כבר לא תרכוש שוב שום דבר עם הלוגו של סיטרואן/פיז'ו. זה מצטרף לטראומה של בת-זוגי מסיטרואן C5 שהיתה לה כשהכרנו וגם היא כבר לא מוכנה לנגוע בשום סיטרואן, אפילו לא של חברת השכרה... עד כדי כך עמוקה השריטה.
כנראה שאין עשן בלי אש - PSA זה יצרן שלא יודע/לא רוצה לבנות מכונית שנשארת בחתיכה אחת יותר מ-5-6 שנים וגם זה בנדיבות. למי ששוקל לרכוש מכוניות של PSA - כן, הן נוחות ובטוחות ומצטיינות על הכביש, אבל לא מחזיקות מעמד בחתיכה אחת - ומכיוון שלא מדובר בדגם מיוחד/נדיר/ידני/ספורטיבי ששווה לשמר ולטפח אותו, זה מתבטא מיד בשמירת ערך שלא קיימת - ובצדק - ואז גם אין שום רצון או טעם להשקיע באוטו. פשוט כי חבל על הכסף שהולך לפח. ראו הוזהרתם.
אגב, אם כבר צרפתיות - הסיטרואן הזו החליפה רנו קליאו דור ראשון 94' ידנית שהיתה מכונית מעולה ובנויה באיכות הרבה יותר גבוהה - היא הוחלפה פשוט כי כבר היתה ישנה מדי. באמת שאין מה להשוות, רנו עשו את זה הרבה יותר טוב.
גם פז'ו בשנות ה90 עשו את זה יותר טוב.
אתה מדבר על נבלה מהשנים שבהן פז'ו הצטיינו ממש - אבל ממש - בלעשות מכוניות גרועות. זה כאילו ברגע אחד הם החליטו להוכיח שלמרות כל מה שהם יודעים- הם מסוגלים לבנות את המכוניות הכי גרועות בעולם.
וזה הצליח להם מאוד. אפילו כשהם הכניסו מנועים ותיבות הילוכים של ב.מ.וו טויוטה ואייסין - זה היה חרא.
למרבה המזל בשנים האחרונות הם החליטו להפסיק עם המתיחה הזו ולחזור לייצר מכוניות טובות. לא מצויינות כמו פעם אבל בהחלט מהטובות בשוק.
אסף.