תגובה: חימום מים בשטח- מקלחת
ניסיתי פעם. כל הבדיל של הרדיאטור נמס...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
לעשות סיפור ארוך קצר.....
1- תחפש פה, יש שרשורים בנושא.
2- האופציה מס #2 שלך בעייתית. מקלחת שטח, אתה מנסה לחסוך ומפסיק את הזרימה כל כמה דקות, ואז המים שיהיו בתוך האלמנט חימום ירתחו ושתחדש את הזרימה, תחטוף כוויה.
אני פתרתי את זה בשעתו ע"י הוספה של bypass, ברגע שעצרתי את השימוש, המים המשיכו להסתכרר וחזרו למיכל.
3- הראדיאטור ששמת לא מתאים. הוא לא יעמוד בטמפ' של האש (לא רק ההלחמות, גם הצלעות אלומיניום). אני פתרתי את זה עם צינורות נחושת מגולגלים. תחפש את השרשורים, יהיו שם תמונות.
4- בסופו של דבר, אחרי הרבה משחקים, הבנתי שאין ברירה, וצריך לנהל לחמם מים במיכל. אפשרות אחת לחמם מים במיכל, לקראת המקלחת במצעות גז (או בנזין). אפשרות שניה, שני מיכלי נפרדים. מיכל אחד מחממים תוך כדי נסיעה, ובזמן השימוש מערבבים.
אצלי המים מתחממים במהלך היום תוך כדי נסיעה ללא משאבת סיחרור וללא אש .
פשוט ביותר ועובד מצוין .
מיכל המים אצלי ממוקם בין קורות השלדה ומעל הסרן האחורי ( סיקס ) .
המיכל בקיבולת של 55 ליטר אשר מתחתיתו יוצא צינור גמיש ומחובר לצינור נחושת ( גז 8 מ"מ ) אשר מלופף על צינור האגזוז כ-9 ליפופים .
צידו השני של צינור הנחושת מחזיר את המים החמים לחלקו העליון של המיכל תוך שהוא מנצל את העיקרון הטרמוסיפוני - המים החמים שואפים לעלות למעלה .
צינור הנחושת מלופף אצלי אחרי דוד הפליטה וכך השגתי חימום המים לטמפרטורה המתאימה למקלחת ולא יותר מידי חמים .
כמובן שבכל מערכת כזאת יש הרבה משתנים ולכן לוקח זמן וניסיונות לאתר את האופטימום .
כיום בסיום יום בשטח יש לי מים חמים למקלחת למשך כשעתיים מכיבוי המנוע ( המיכל עשוי מפלסטיק שחור עבה ) .
גם נסיעה של שעה מספיקה לחמם את המים .
אילן
כמו שאמרתי, יש פה הרבה שירשורים בנושא.
מי ששוקל חימום מהאגזוז, חשוב לשים לב אם המנוע בנזין או סולר.
בנסיעת כביש מהירה (2000 סל"ד?) דיזל יחמם את המים סביר, אבל בנסיעת שטח, סל"ד נמוך, עם דיזל, יש סיכוי שתתרחץ במים קרים.
מים בג'ריקן. הג'ריקן על הפגוש, בשמש כל היום. כנ"ל מים שבמיכלים על הגג שאני פחות אוהב - אבל הם שחורים והמים שבהם מתחממים מהשמש.
מגיעים לחניון לילה בשעה סבירה, המים עדיין חמים. אחלה מקלחת!
בחורף כמובן שזה פחות אפקטיבי. מצד שני בחורף לא מזיעים ובד"כ גם אין אבק, אז המקלחת לא קריטית.....
באקט הודי:
3 ליטר מים רתוחים
12 ליטר מי ברז
מערבבים הכל בגיגית 15 ליטר
מתקלחים עם ספל עם ידית
מספיק לשתי מקלחות +מקלחת ילד
Cheap and best
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מים בג'ריקן. הג'ריקן על הפגוש, בשמש כל היום. כנ"ל מים שבמיכלים על הגג שאני פחות אוהב - אבל הם שחורים והמים שבהם מתחממים מהשמש.
מגיעים לחניון לילה בשעה סבירה, המים עדיין חמים. אחלה מקלחת!
בחורף כמובן שזה פחות אפקטיבי. מצד שני בחורף לא מזיעים ובד"כ גם אין אבק, אז המקלחת לא קריטית.....
אבל בחורף בעיקר רלוונטי מים חמימים, ולאו דווקא למקלחת.. אלא גם לשטיפת פנים וידיים... אחרת מתחילים לי סדקים בעור ודם.. סהכ מפונק. (:
אישית בחרתי במיכל מים מחומם עי גוף חימום 12v... עוד לא תם ונשלם עדיין בעבודה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אם אתה כבר כוסית-אז עד הסוף. מים קרים הם לא מה שסודק לך את הידיים. אתה צריך להתחיל להשתמש בקרם ידיים חביבי.
(חפש אחד בלי ריח, כי אין שום תירוץ לגבר מסוקס לשים קרם).
לי אתה אומר?! הניאדרטל שוטף זיעה בסוף יום... אבק הוא שוטף!
ואני לא מסוקס בהגדרה... טיפוס אנאלי (: שנקיון וסדר חשובים לו.
בליפוף על האגזוז...
שיטת העבודה היא :
חיבור צינור כניסה לליפוף וחיבור יציאה מהליפוף וחזרה למיכל.... שאיבה עד שיגיעו מים ,
ואז אפקט החימום יוצר את הסירקולציה?
וכשהמים בטמפטורה המתאימה , פשוט לנצא את צינור הכניסה ולנשוף פנימה כדי לנקז מים? (כדי שלא יירתחו בפנים וייצרו לחץ)
זהוא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פיני ד
בליפוף על האגזוז...
שיטת העבודה היא :
חיבור צינור כניסה לליפוף וחיבור יציאה מהליפוף וחזרה למיכל.... שאיבה עד שיגיעו מים ,
ואז אפקט החימום יוצר את הסירקולציה?
וכשהמים בטמפטורה המתאימה , פשוט לנצא את צינור הכניסה ולנשוף פנימה כדי לנקז מים? (כדי שלא יירתחו בפנים וייצרו לחץ)
זהוא?
מיכל המים אצלי מותקן בין קורות השלדה ונמצא מעל צינור האגזוז ולכן המים יורדים לצינור הנחושת בכח הכובד ( גרוויטציה ) .
הם זורמים בספירלה המלופפת על צינור המפלט ומתחממים - מים חמים עולים למעלה ( מעל המים הקרים ) וחוזר חלילה .
הזרימה היא איטית אולם נמשכת כל זמן עבודת המנוע ולכן בסוף יום טיול יש מים חמים מצויינים למקלחת .
אילן
הבעיה במערכת כמו אצל אילן שללא אמצעי בקרה כל שהם אין דרך לשלוט על טמפרטורת המים חוץ מאשר ניסויים חוזרים ונשנים עד שלומדים כמה שעות מנוע בשילוב עם כמות הליפופים על האגזוז מביאים לטמפרטורת מים נכונה למקלחת.
מבלי להיות מבין גדול אני מניח שניתן להוסיף למערכת חימום מים המבוססת על חילוף החום עם האגזוז אמצעי בקרה - רגש טמפרטורה במיכל המים + שסתום/ ברז חכם בנקודת כניסת המים הקרים לצנרת הנחושת - הברז / השסתום ייסגר כשהמיים במיכל יגיעו לטמפרטורה הרצויה וייפתח מחדש כשהמיים יתקררו+אפשר להוסיף מצב של סגור תמידית כשלא רוצים לחמם המים במיכל. אבל, מערכת בקרה כזו תייקר ותסבך את הפשטות של המערכת שאילן הציע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
לי אתה אומר?! הניאדרטל שוטף זיעה בסוף יום... אבק הוא שוטף!
ואני לא מסוקס בהגדרה... טיפוס אנאלי (: שנקיון וסדר חשובים לו.
הניאנדרטל כבר זקן. עזוב אותו. מסכן.
2 קבצים מצורפים
בפורום מקביל מישהו העלה אפשרות נוספת של מחליף חום בתא המנוע שמחליף חום בין מי הקרור של המנוע למיכל מים של המקלחת.
האמת שזה נראה מאוד אלגנטי:
קובץ מצורף 135989
קובץ מצורף 135990
https://youtu.be/6_aqWHW6hDY
מוצר מדף לנושא
מבוסס לדעתי על התנורי דיזל הסינים
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מבלי להיות מבין גדול אני מניח שניתן להוסיף למערכת חימום מים המבוססת על חילוף החום עם האגזוז אמצעי בקרה - רגש טמפרטורה במיכל המים + שסתום/ ברז חכם בנקודת כניסת המים הקרים לצנרת הנחושת - הברז / השסתום ייסגר כשהמיים במיכל יגיעו לטמפרטורה הרצויה וייפתח מחדש כשהמיים יתקררו+אפשר להוסיף מצב של סגור תמידית כשלא רוצים לחמם המים במיכל. אבל, מערכת בקרה כזו תייקר ותסבך את הפשטות של המערכת שאילן הציע.
ואז מה יקרה למים שנשארים בתוך צינור הנחושת המלופף ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
בפורום מקביל מישהו העלה אפשרות נוספת של מחליף חום בתא המנוע שמחליף חום בין מי הקרור של המנוע למיכל מים של המקלחת.
האמת שזה נראה מאוד אלגנטי:
קובץ מצורף 135989
קובץ מצורף 135990
למה לרעות בשדות זרים?
תקרא פה (עד הסוף) -
http://www.jeepolog.com/forums/conte...95%D7%A4%D7%A8
זה אכן הפתרון הכי נכון (לדעתי. ושתקרא את הקישור, תראה שניסיתי את כל הרעיונות שעלו פה, חוץ מחשמל)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ואז מה יקרה למים שנשארים בתוך צינור הנחושת המלופף ?
ירתחו ויתאדו חזרה לתוך המיכל מייים?