בג'יפולוג יודעים הכול: צוואר נוקשה
אהלן
אחת הסיבות מדוע אני כבר כמה שבועות לא כאן היא בגלל שפשוט קשה לי לשבת מול המחשב ואת השעתיים שאני יכול לשבת, ככה בהפסקות של רבע שעה בכל פעם- אני מקדיש לעבודה. היום במקרה הכל טוב איתי.
זה בגלל שיש לי צוואר תפוס. בנקודה זו כמובן שחברי המבינים יענו "אז שים קומפרס חם", אבל זה לא צוואר תפוס כזה. אני יכול להזיז את הראש. אני מדבר על צוואר נוקשה. למי שלא מכיר, זה לא צוואר תפוס, זה צוואר שהוא כל הזמן מתוח. אני לצערי לא צוחק בכלל- זו תופעה וזה אמיתי
https://www.gav-clinic.com/treat-cervical-vertigo/
ממה זה נובע? ובכן, קודם כל לי יש שני בלטי דיסק בחוליות C4-6. ומעבר לכך לצערי הרב אני חי בסטרס תמידי וקשה, זו בחירה שלי וזה מחיר שצריך לשלם, אני לא אחליף עבודה, לא אישה ולא את האופי שלי, מאוחר מדי. בשבועיים האחרונים המצב ממש ממש החמיר וזה אומר שאני חלק נאה מהזמן במיטה עם לפטופ. תופעות הלוואי הן וורטיגו די מכובד, תחושת נימול בידיים, בחילה. אתה מרגיש שאתה על ענן, אבל "נוט אין אה גוד וויי", כלומר אתה כל הזמן קצת שיכור, אבל שיכור לא כיף.
כמובן- בגלל הגב החרא שלי אני אצל כירופרקט כבר 15 שנים ואכן היתי אצלו השבוע. (שחר קנין, הוד השרון, אליל). הוא אכן משך ולחץ ואני יצאתי ממנו כמו אחרי טיפול שנתי כולל שמנים. זה החזיק בדיוק יום.
אני לא לוקח תרופות, לא מתוך קטע עקרוני אלא מתוך קטע של אין לי מרשמים. אבל הגיעו מים עד קצה הזין שלי. עוד שבוע ככה ואני מתפרק, יש לי עבודה ויש לי טיולים לטייל ואני בן של זונה שדופה אם אני מוותר על טיולים.
אשמח מאוד מנקודה זו לשמוע מה אתם אומרים - כי אף אחד כאן לא רופא אבל משום מה לכולם יש בעיות דומות
תגובה: בג'יפולוג יודעים הכול: צוואר נוקשה
אצלי לאון פותר עניינים כאלה.
אני שולח לך טלפון בוואטסאפ.
גם אם אתה מבקר בקביעות אצל כירופרקט טוב - שווה.לבוא אליו פעם אחת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אם זה היה כאן "אבא פגום", הייתי אומר לך לרסס WD40......
אבל האמת היא שהתחביב שלנו לא עושה שום דבר טוב לחוליות.
מצד שני אתה הרי לא תחליף לא רק עבודה ואישה, אלא גם לא את התחביב, אז......
מברר לך על מישהו טוב.
יש את המכשיר הקלאסי של מומחה הצוואר הצרפתי ג'וזף אנייס גיוטן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם זה היה כאן "אבא פגום", הייתי אומר לך לרסס WD40......
אבל האמת היא שהתחביב שלנו לא עושה שום דבר טוב לחוליות.
מצד שני אתה הרי לא תחליף לא רק עבודה ואישה, אלא גם לא את התחביב, אז......
מברר לך על מישהו טוב.
אם זה בטוח C4-6 תדבר עם המוסך של לובינסקי.
אולי יש עליך ריקול
את הצוואר הנוקשה הפעם כנראה שאין לי דרך אמיתית לעזור לפתור הפעם.
ועם זאת רובנו לא הולכים ונעשים צעירים (אלא אם מישהו פה מעוניין לעדכן במשהו אחר).
וכנראה שאין דרך אחרת חוץ משינוי אורח חיים .
קצת פחות מתח קצת יותר ספורט יוגה ופילאטיס.
סיפור קצר.
יצאתי מיחידה קרבית (עורב)לפני 20 שנה עם משקלי פקל סבירים בהחלט(לא).
אחכ בעוונותי בחרתי לשבת כמה שנים בקבינות של טרקטורים מקצרות קומביינים ושופלים.
התהליך כולו לא עשה שום דבר טוב לגב.
עד כדי מצב שמידי חורף הייתי על סף השבתה כחודש וחצי מתוך חורף ישראלי ארוך.(גם לא)
לפני כ5 שנים שנים התחלתי לרוץ עקב השמנה מהפסקת עישון.
ומאז נעלמו כאבי הגב כליל וגם הצוואר .
והאגן וההקרנות לאזור הירכיים והשוקיים.
בקיצור ממליץ על ספורט.
לא משיחי וכל אחד יעשה מה שטוב לו.
זה 0.02$ שלי.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
מה שדר שחר קינן לא יתקן תתקן רק שכיבה על הגו עדיפות לרצפה שטוחה וריפוד שהקור לא יחמיר את המצב. (גם אני מנוי של דר קינן כבר 20 שנים)
ואחרי המנוחה ספורט כל שהוא לחיזוק שרירי הליבה בלי קפיצות וניתורים.
אלון
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Alon
(גם אני מנוי של דר קינן כבר 20 שנים)
Sent from my iPhone using Tapatalk
מנויים של 20 שנה יודעים ששמו אינו "קינן". אבל צחוק בצד- אני ממש מודאג- זה אף פעם לא היה חמור ככה
אתה כנראה תקבל את אותן תשובות שאת חלקן לא תיישם
ספורט, כספורט (ריצה, אופניים, הליכה וכו'...)- כל אחד מוצא משהו אחר ולכל אחד משהו אחר עוזר, חלק משמעותי בספורט כזה, זה שהוא מנקה את הראש קצת, מוריד את הסטרס
תרגילי חיזוק וגמישות- פילאטיס, יוגה ושות.
טיפולים- יש לי אחלה כירופרקט במודיעין + מידי פעם דיקור
קנאביס רפואי מידי פעם, כזה שמאפשר לישון לילה שלם כמו מת
והדבר שאני עושה הכי פחות- טיולים שמנקים את הראש, גורמים לך לשכוח חלק מצרות/סטרס היום
סביון
מה לגבי שחיה?
לקחת כמה שיעורים כדי לוודא שהסגנון נכון ולא יותר נזק חדש ולשחות חתירה, זה עושה פלאים לעמוד השדרה, לכל שרירי הליבה והכי פחות פוגע במפרקים.
התחלתי לשחות אחרי ניתוח תיקון בלט L4-5 L5-S1, שחיתי כמה שנים טובות וזה היה גורם משמעותי בהחלמה המלאה שלי.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
לי המעבר מפילאטיס לשחיה עשה נזק.
כנראה לא כל דבר מתאים לכל אחד.
אסף.
התנועות של השחיה עשו לי רע מאוד. אני רוכב על אופניים כל יום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אני רוכב על אופניים כל יום.
תנסה כמה ימים בלי..
עצות טובות להעביר את האפיזודה הנוכחית כבר קיבלת.
לי יש בלט צווארי בעצמי, זה גרם לי להתעניין, לרכוש ספרות מקצועית באלפי שקלים ולחפור בעניין (נוסף לקורס מדריכי חד"כ לפני עשור),
אחסוך לך הרבה זמן ועצבים וטיפולים מאכזבים...
המציאות הקרה והקשוחה היא שהגב שלך לעולם לא יהיה במצב טוב ללא אימוני התנגדות ("אימוני כוח") בתדירות סבירה.
לא צריך להיות מר עולם, אבל משהו חייב לקרות שם.
מי שיש לו גנטיקה טובה מאוד יכול לחמוק מזה יותר זמן, אל תסתכל ימינה ושמאלה על אלו שלא עושים כלום והכל איתם בסדר, אם היית כמוהם, לא היית שואל את השאלה פה.
האימונים הם הבסיס כדי להחזיר את הסיפור למסלול, ורק אחרי זה לחפש טיפולים כאלו ואחרים, כי ללא אימונים כל הטיפולים האלו זה פלסטר זמני ביותר.
אתה בלונג ראן תוציא הרבה כסף ואף אחד לא יצליח "לתקן אותך", כי אין ממש איך לתקן מי שלא מספיק חמור בשביל לנתח ולא מספיק קל בשביל להתעלם מהבעיה.
אתה צריך יציבה טובה ולהיות חזק יותר ופעיל יותר, תחפש בעל מקצוע שמכוון אותך לשם, מאמן או פיזיותרפיסט שמבין משהו מהחיים שלו (אין הרבה כאלו).
ברמה הפרקטית -
1) האופנים בטח לא מוסיפות לזה, בגלל תנוחת רכיבה מקובלת היום שהיא כמעט אופקית.
הייתי מתחיל את השינוי שם, אפילו זמנית.
2) מכשיר טרקשן צווארי ניסית ? (מותח לך את הצוואר ומוריד קצת עומס מהחוליות)
יש אותם בזול אצל הדוד עלי, יש עם משקולת ויש על בסיס ניפוח.
מה המצב KD
אתה מעלה נקודה מעניינת.
קודם כל- בעצת חברים כאן אני לוקח מאתמול מוסקול ואטופן וזה ממש עוזר. הכאב נעלם והמצב השתפר.
לגבי האופניים- בעצם אתה טוען שזה לא טוב? אני לא רוכב אופקי אלא במיועד על אופניים שאני יושב זקוף.
הטראקשן הצווארי היה לי-זה נחמד אבל זה לא עובד כל כך ברמה הפרקטית, כלומר זה משהו שאתה חובש חצי שעה וזה אחר כך לא עושה לך כלום, הכאב חוזר
אימוני הכוח זה נשמע מעניין מאוד- אשמח להמלצה בגוש דן
לאון אומר שכדי שדברים יתחילו להסתדר - קודם כל צריך להחזיר את המכניקה למקום. אחרת הדלקות לא נעלמות והמתח לא מפסיק.
ואז לבנות משהו שיחזיק הכל.
לי מה שעבד לאורך שנים זה פילאטיס מכשירים אבל כל אחד והכיף שלו...
אסף.
אני סובל כבר שנים מנוקשות בגב התחתון, בעיקר אחרי שינה (או שזה סיים לי את השינה לאותו הלילה). זו לא אותה בעייה כמו שלך, וניסיתי כל מיני רופאים ומטפלים לאורך השנים, שבמקרה הטוב עזרו לי להשאר במצב סביר (כלומר מצליח לישון).
ואז עברתי דרומה והתחלתי לחפש מטפל/ת קל"ב, ובמקרה הגעתי לשחר. לא היו לי יותר מדי ציפיות מעבר להמשך התחזוקה ושמירה על מצב סביר. לקח לי 2-3 טיפולים שמשהו כאן עובד אחרת, ותוך חודש כבר ממש הרגשתי הבדל משמעותי.
הטיפולים הם בעיקרם שיאצו קלאסי, עם נגיעות (לא חפירות) של רוח ורגש. אני לא רוחניק, אבל יכול להעיד שבסופו של דבר בתוצאה הסופית, אצלי היא פוגעת בול ויש תוצאות.
ולמה אני מספר לך את כל זה ? הרי לא תעלה עכשיו על האופניים ותבוא לאזור צאלים בשביל טיפול שיאצו... אז זהו, שהשבוע שחר סיפרה לי שהיא מתחילה לעבוד יום בשבוע בת"א, איפשהו באזור בוגרשוב פינת בן יהודה אם אני זוכר נכון, וזה כבר לגמרי בטווח אופניים...
בקיצור, שחר שנער, אני ממליץ בחום [emoji846]
https://www.shachar-shinar.co.il/
054-687-3344
אחד הדברים שמאוד עוזרים לי לחיזוק הגב, הכתפיים ושרירים המורידים עומס מעמוד השדרה- עליות מתח, זה לטעמי חצי חדר כושר (כח), להערכתי גם שרירי הצוואר עובדים יפה.
נסה להפוך זאת להרגל יומי/דו יומי על ידי מתח טוב ונגיש (לא נמוך על משקוף בבית עם רגליים מכופפות אלא גבוה ונוח), חשוב להיות חם לפני שעובדים.
בסיום חשוב להקפיד על ירידה נוחה ורכה לקרקע, כדי שהקפיצה לקרקע לא תזיק ותגרום לתפיסת הגב.
Asaf-a
אסף.א
אם אתה רוכב בתנוחה של אנשים שפויים אז הכל בסדר, תמשיך לגמרי.
פשוט באופני כביש התנוחה היא גרועה מאוד אבל לא נחפור על זה.
לאימוני כוח שתואמים לרמתך הנוכחית (מנחש) אתה לא צריך שום דבר פנסי.
אפשר גם לייצר את זה בבית עם ציוד מאוד בסיסי ותקציב מאוד בסיסי, על בסיס משקל גוף.
אבל כן כדאי שבהתחלה זה יהיה בסביבה של מאמן שיתסכל טוב ויגיד לך איך אתה מתנהל בתרגיל ומחוץ לתרגיל, כי הליכה כפופה ועבודה כפופה מול מחשב, עם הסנטר "החוצה", היא המכה הכי גדולה שיש לחוליות הצוואר.
עוד כלי טוב לבניית צוואר יציב וחזק יותר הם תרגילים איזומטריים של הצוואר, שהם בעצם תרגילים בהחזקה סטטית כנגד התנגדות.
מאמן יסביר לך את זה בשטח.
דגש נוסף, שינה.
שינה על הצד - להשתדל להביא את הצוואר למנח ישר עם גובה כרית נכון.
שינה על הגב - עם כרית מתאימה ולא ענקית שכופפת לך את הצוואר.
שינה על הבטן - להמעיט כמה שאתה יכול לסבול.
אין לי המלצה בגוש דן...
בהצלחה