מסלולי טיול לפורסטר באיזור הגלבוע/תבור/כוכב הירדן
יוצאים מספר רכבים בחנוכה לאיזור עמק יזרעאל (כפר קיש).
מעונינים במסלולי טיול קלילים באיזור היפה הזה.
אם למישהו יש קבצי מסלול או תיאורים אשמח.
המגבלה, החוליה החלשה היא פורסטר, אומנם עם צמיגי AT ומיגון אבל מלבד זה זהו.
כן יש רכבים גיבורים בשיירה שכנראה יכולים לכל המסלולים באיזור, אבל רוצים גיחות חביבות עם הילדים, ככה שאפשר לצאת לכוון במכשול נקודתי פעמיים ביום אבל לא להכנס לסאגה של אתגרים וגרירות של הפורסטר במעלות עם הרכבים הכבדים.
1.ואריאציה כלשהי לחוצה גלבוע? העליה מסמש ירוק (בית השיטה) איך היא לפורסטר?
2.נחל יששכר ואחרכך עליה בסמש אדום לכוכב הירדן? ואריאציה כלשהי אחרת דרך נחל יששכר?
3.נחל תבור, איך המסלול אם נכנסים מסמש אדום בכפר קיש? מה מצב העליה בסמש ירוק לכוכב הירדן? עוד יציאות מהנחל? המשך האדום חסום?
כרגע יוצא מנקודת הנחה שגם אם צפוי אירוע גשם בודד ב20 לנובמבר השטח עדיין יהיה יבש יחסית, אבל למקרה שניפול על ימים רטובים, אנא ציינו עבירות גם לא על יבש.
את כל הנתיבים שם עשיתי בשנים עברו עם גימני משופר היטב לכן ברור לי שמה שנראה לי בזמנו כמו אוטוסטרדה יתכן ויהיה מאתגר בהרכב הנוכחי, לכן פונה לחוכמת ההמונים. יש לנו כמה ימים כך שיותר מהמלצה אחת תתקבל בברכה.
תגובה: מסלולי טיול לפורסטר באיזור הגלבוע/תבור/כוכב הירדן
בצידו המזרחי של הגלבוע, שביל ירוק ואח"כ שחור (ממזרח למערב) - נוף יפה ולרוב שקט.
צפונית לשדה נחום - סמ"ש ירוק בין השדות עד מולדת וחזרה לכוון כוכב הירדן על סמ"ש שחור (צפונה) ושבילים חקלאיים מזרחה או לחילופין דרך נחל יששכר וצפונה על סמ"ש אדום.
שנה שעברה עם WK2 עשיתי את כל המסלולים הללו, קלילים וללא אתגרים כלל.
אם לא יהיה גשם ובוץ - גם נחל תבור בא בחשבון.
א. לדעתי כפר קיש זה לא עמק יזרעאל...
ב. יכולים להיות הבדלים תהומיים מבחינת העבירות בין המצב היום למצב לאחר יום יומיים של גשם משמעותי, במיוחד באזורי הנחלים (יבניאל בבוץ זה סיפור רציני... ולא רק לפורסטר).
ג. מכפר קיש הייתי עושה סיבוב ברמת סירין, יש מספר מסלולים או וריאציות כן כאן באתר למיטב זכרוני (אני חושב שיש קישורים אליהם בשרשור דירוג מעלה יבניאל). גם נחל תבור אל כוכב הירדן (ואפשר לחזור דרך מולדת) אפשרי לפורסטר כתלות במצב הבוץ.
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
בצידו המזרחי של הגלבוע, שביל ירוק ואח"כ שחור (ממזרח למערב) - נוף יפה ולרוב שקט.
צפונית לשדה נחום - סמ"ש ירוק בין השדות עד מולדת וחזרה לכוון כוכב הירדן על סמ"ש שחור (צפונה) ושבילים חקלאיים מזרחה או לחילופין דרך נחל יששכר וצפונה על סמ"ש אדום.
שנה שעברה עם WK2 עשיתי את כל המסלולים הללו, קלילים וללא אתגרים כלל.
אם לא יהיה גשם ובוץ - גם נחל תבור בא בחשבון.
1.תוכל לסמן על מפה את בסמש ירוק ושחור שאתה מתכוון אליהם? האם הכוונה לעליה מבית אלפה וסרפנטינות לאחר מכן?
2.סמש אדום שעולה מנחל יששכר באמת עביר (ביבש) לפורסטר? הצלבות? דרדרת?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
א. לדעתי כפר קיש זה לא עמק יזרעאל...
ב. יכולים להיות הבדלים תבוניים מבחינת העבירות בין המצב היום למצב לאחר יום יומיים של גשם משמעותי, במיוחד באזורי הנחלים (יבניאל בבוץ זה סיפור רציני... ולא רק לפורסטר).
ג. מכפר קיש הייתי עושה סיבוב ברמת סירים, יש מספר מסלולים או וריאציות כן כאן באתר למיטב זכרוני (אני חושב שיש קישורים אליהו בשרשור דירוג מעלה יבניאל). גם נחל תבור אל כוכב הירדן (ואפשר לחזור דרך מולדת) אפשרי לפורסטר כתלות במצב הבוץ.
נשלח מהנייד
לא מצאתי מסלולים כמו שתיארת, אשמח לסיוע.
אני עולה ממעלה יבניאל בסמש אדום ואז ממשיך על הכחול? יורד לעין אולם?
1 קבצים מצורפים
https://off-road.io/track/5758522495598592
טיול לא מאתגר אבל יפיפה משדמות דבורה
דרך רמת סירין לירדן הדרומי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יובל48
נראה מהמם לפי התוואי והתצפיות
מניח שמתאים לרכב ללא הילוך כוח?
עשיתם בקיץ? יש נקודות בעיתיות לתקופות רטובות יותר?
בוץ תמיד יכול להוות גורם לא סימפטי בשבילים באיזור רמת סירין.
שאר המסלול רובו בירידה(מעלה יבניאל)או בדרכים סלולות ואפילו דרכי אספלט באיזור מנחמיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
לא מצאתי מסלולים כמו שתיארת, אשמח לסיוע.
אני עולה ממעלה יבניאל בסמש אדום ואז ממשיך על הכחול? יורד לעין אולם?
לא התכוונתי למעלה יבניאל עצמו אלא לקישורים למסלולים שהוזכרו שם.
למשל משהו על בסיס זה (יש בתגובות גם קובץ מסלול) http://www.jeepolog.com/forums/conte...A8%D7%99%D7%9F
אוכל בערב להכין עבורך הצעה למסלול דומה לאזור הזה, אם תרצה.
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ספציפית למסלול הזה, יצא לי בעבר לרדת מכוכב הירדן לנחל תבור, מרגיש לי קצת גדול על הפורסטר. זכור לי כמה מדרגות / סלעים בדרך.
לא משהו שהתרגשתי ממנו בזמנו עם הגימני או היום עם הפגרו, אבל בתחושתי לפורסטר על הזויות הבעיתיות שלו זה יהיה ארוך ומפרך.
אם השתנה משהו ב-3 שנים האחרונות מוזמן לתקן אותי.
יש עוד דרך לצאת ולהכנס לנחל תבור בצירים פחות מאתגרים?
מסלולי הגלבוע - לעלות מכוון בית אלפא - המעלה בתחילת הדרך עלול להיות מעט קשה לפורסטר.
כשאנחנו ירדנו שם, ירד גם יונדאי סנטפה או קיה ספורטאג' חדש (לא זוכר... אבל הבעלים היה בטוח שקנה רכב שטח...)
הצלחתי להוריד אותו לאט לאט עם הרבה מעצ וכנראה ללא פגיעות בתחתית. לעלות עשוי להיות קשה יותר...
אם כבר עליתם - אז יש גם שם מסלולים מסומנים עם נוף יפה.
אפשר לעלות בכביש מכוון הסחנה, ואז מעט מערבה ויולאים למסלול הירוק.
**** אשתי עברה לאחרונה סוג של "סדנת מנהלים" עם רכבים שבנויים בסגנון גרוטראלי. מעכשיו היא טוענת שאפשר לעבור עם כל רכב בכל מקום, השאלה היא רק מה יהיו המשמעויות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
מסלולי הגלבוע - לעלות מכוון בית אלפא - המעלה בתחילת הדרך עלול להיות מעט קשה לפורסטר.
כשאנחנו ירדנו שם, ירד גם יונדאי סנטפה או קיה ספורטאג' חדש (לא זוכר... אבל הבעלים היה בטוח שקנה רכב שטח...)
הצלחתי להוריד אותו לאט לאט עם הרבה מעצ וכנראה ללא פגיעות בתחתית. לעלות עשוי להיות קשה יותר...
אם כבר עליתם - אז יש גם שם מסלולים מסומנים עם נוף יפה.
אפשר לעלות בכביש מכוון הסחנה, ואז מעט מערבה ויולאים למסלול הירוק.
**** אשתי עברה לאחרונה סוג של "סדנת מנהלים" עם רכבים שבנויים בסגנון גרוטראלי. מעכשיו היא טוענת שאפשר לעבור עם כל רכב בכל מקום, השאלה היא רק מה יהיו המשמעויות...
דווקא העליה הזו זכורה לי מלפני כמה שנים כסתם שביל תלול עם חריץ באמצע, בלי סלעים או אבנים או משהו שידרוש עבודות מע״צ . היית שם לאחרונה? להימנע מהקטע הנל? גם בירידה (לפורסטר)?
בירידה,
נכון לסוף החורף שעבר,
אין בעיה לפורסטר גם מהגלבוע לבית אלפא, וגם מכוכב הירדן לנחל תבור.
בעליה המצב עלול להיות שונה בגלל שאלו עליות ארוכות ותלולות. אין לי נסיון עם הגיר הידוע לשמצה של הפורסטר, אבל גם באוטו שלי (אוטומט) אני עולה אותן בlow.
אני זוכר במעורפל שמישהו התייחס לאחרונה לעליה בין נחל תבור לכוכב הירדן ככזו שניתן לעלות עם סובארו (אולי דרור?), מקווה שאיני טועה. בכיוון ההפוך (בירידה) לא תהיה בעייה.
האם נהג הפורסטר מיומן ומוכן לעשות את המסלול? אני מניח שתהיו שם עם רכביםנוספים שיוכלו לסייע בנקודה בעייתית.
בינתיים ראה גם את המסלול שמצורף לתגובות בשרשור הזה - http://www.jeepolog.com/forums/showt...9C%D7%95%D7%AA
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
דווקא העליה הזו זכורה לי מלפני כמה שנים כסתם שביל תלול עם חריץ באמצע, בלי סלעים או אבנים או משהו שידרוש עבודות מע״צ . היית שם לאחרונה? להימנע מהקטע הנל? גם בירידה (לפורסטר)?
העליה מתוך בית אלפא על הסללום קלה יותר. אל תעלה מכיוון הסחנה על הירוק...
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
העליה מתוך בית אלפא על הסללום קלה יותר. אל תעלה מכיוון הסחנה על הירוק...
אתה מתכוון לעליה בתמונה המצורפת?
אכן קלה מספיק לפורסטר?
כן. היא בשיפוע אבל כבושה למדי..
לפני שנתיים עשינו את המסלול של נחל תבור ועלינו לכוכב הירדן, שני רקסטונים וסנטה פה אחת... אז הסנטה פה אכן עיכבה אותנו קצת, אבל לא מעט מזה היה כתוצאה מהנהג הירוק לחלוטין והחרד לרכב.
אם היא עברה, אני מניח שגם הפורסטר יעבור. בנוגע לתיבה הרציפה, זו כבר בעיה אחרת.
חוזר לעדכן
גלבוע, עלינו מהסרפנטינות שיוצאות מתוך חפציבה איזור הגן היפני, תלול אבל שטוח ובלי דרדרת. קלי קלות, נהג נחוש גם ב2x4.
מעלה יבניאל, ירדנו. אין מדרגות או אתגרים אמיתיים. הרבה דרדרת וסלעים וקצת הצלבות. בירידה פורסטר עם נהג לא מנוסה במיוחד ירד בזהירות המתבקשת, בלי מע״צ ובלי לשפשף כלל. קל.
בעליה, מתחילות להווצר הצלבות בקטעים התלולים. לרכב בלי הילוך כוח עם נהג נחוש/מאוד מנוסה בלבד.
לרכב עם הילוך כוח בקטנה, לרכב נעול קל.
תהנו!
מסלולי טיול לפורסטר באיזור הגלבוע/תבור/כוכב הירדן
לא הייתי במעלה יבנאל שנים כבר.
אחרי התאור הזה ועוד אחד מלפני חודש שלביא עבר בו בדרך לפגוש אותי ברמת סירין ואחרי שנפגשנו והבנו מהיכן הוא נסע אני חושב שמעלה יבנאל יכול להימחק מרשימת המעלות ככול שמדובר ברכב שטח ראוי.
לביא לא הרגיש שום עניין עבירות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא הייתי במעלה יבנאל שנים כבר.
אחרי התאור הזה ועוד אחד מלפני חודש שלביא עבר בו בדרך לפגוש אותי ברמת סירין ואחרי שנפגשנו והבנו מהיכן הוא נסע אני חושב שמעלה יבנאל יכול להימחק מרשימת המעלות ככול שמדובר ברכב שטח ראוי.
לביא לא הרגיש שום עניין עבירות.
אתגר של ממש זה לא. עדיין מקטע תלול וטכני שדורש תשומת לב.
לרכב שטח רציני זה לא משהו ששווה לדבר עליו