-
שטיפת תאים סולאריים, האם זה חובה?
האם באמת צריך לשטוף אותם כדי להעלות את התפוקה?
מבדיקה עם שניים שכבר כמה שנים בעניין עולה שהשטיפה לא ממש חיונית. שניהם סיפרו שבהתחלה שטפו אבל עם הזמן המוטיבציה ירדה ואין השפעה ממשית על התפוקה של הקולטים.
בהנחה שכן צריך לשטוף... ממה שאני מבין מערכת השטיפה האוטומטיות אלו מתזים שנותנים דקה מים מדי לילה כדי להוריד את האבק. האם זה משהו לבנייה עצמית?
תודה רבה.
-
תגובה: שטיפת תאים סולאריים, האם זה חובה?
לא.
ככה סתם תייצר לעצמך אבנית.
אני מנקה את הבוץ שמצטבר מהאבק בתחתית הפאנל, ומנגב למניעת אבנית. אם עושים את זה בקיץ, כדאי מקדם בבוקר, כי כשחם המים מתייבשים בשניות.
לא יודע מה ההשפעה על הצריכה.
השנה התעצלתי ולא ניקיתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
מבדיקה עם שניים שכבר כמה שנים בעניין עולה שהשטיפה לא ממש חיונית. שניהם סיפרו שבהתחלה שטפו אבל עם הזמן המוטיבציה ירדה ואין השפעה ממשית על התפוקה של הקולטים.
בהנחה שכן צריך לשטוף... ממה שאני מבין מערכת השטיפה האוטומטיות אלו מתזים שנותנים דקה מים מדי לילה כדי להוריד את האבק. האם זה משהו לבנייה עצמית?
תודה רבה.
צריך להוריד את האבק בקיץ מדי פעם. השאלה כמה פאנלים ויותר חשוב, האם הגישה נוחה ובטוחה. לי יש 35 פאנלים נגישים (רבע שעה עבודה...) על גג שטוח ובטוח - אז בשנים האחרונות זה הפך אפילו לסוג של בריחה. "מותק אני עולה לנקות את הפאנלים! נתראה בערב!". אבל שלא יראו את הצידנית עם הבירות.
-
גילוי נאות,
אני יועץ בקבוצה שבין היתר יש לה חטיבה יזמית בהשכרת גגות והקמת מערכת סולרית.
המדיניות היא 6 עד 8 פעמים בשנה (הרוב בקיץ) שטיפת הפאנלים.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא.
ככה סתם תייצר לעצמך אבנית.
אני מנקה את הבוץ שמצטבר מהאבק בתחתית הפאנל, ומנגב למניעת אבנית. אם עושים את זה בקיץ, כדאי מקדם בבוקר, כי כשחם המים מתייבשים בשניות.
לא יודע מה ההשפעה על הצריכה.
השנה התעצלתי ולא ניקיתי.
קראתי שוב ויתכן ויש אי בהירות.
התשובה "לא" איננה מתיחסת לניקוי פאנלים בכללי, אלא רק לתהליך של השפרצה בלי ניגוב.
אני מנקה עם מטאטא סיליקון, מנגב עם המגב שלו, ומעביר סמרטוט רך. כאמור, לא בשעות החמות, ואז יכול לעשות שורה שלמה של פאנלים כל שלב (שטיפה, ייבוש, ניגוב) לפני שהמים מתייבשים.
-
מעל לולים ובאזורים עם אבק רצוי לשטוף כל חודש חודש וחצי בחודשי הקיץ .
בחורף אין צורך לשטוף .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
תודה רבה.
ברצינות -
שטיפה ידנית (צינור, מטאטא, מגב) יעילה מאד. כל עוד מדובר על שעות עבודה ספורות בחודש, ושעות העבודה האלו הן במילא שלך, בעל הבית, אין שום הגיון בעלות הנוספת של מערכת שטיפה + מים. שולי הרווח גם ככה לא גדולים במיוחד במערכת חדשה עם התעריפים של היום. המערכות האוטומטיות עושות שכל במערכות מסחריות של מאות קילווטים ומעלה וגם אז המערכת צריכה להיות מתוכננת בצורה יעילה, וזה לא המצב כשאתה מנצל גגות של סככות קיימות.
-
האם אתה שוטף מידי פעם את שמשת הרכב כדי שתראה בבהירות? ?????הנה לך התשובה.
כל הפחתה בחדירת אור לתאים תביא בהכרח לירידה בביצועים, אין ויכוח על זה.
וכמו ברכב, שטיפה בהתזת מים בלבד אינה יעילה, צריך גם לשפשף. ראיתי סרטון של האוטומטים ששוטפים תאים סולריים,
שבנוסף להרטבה יש גם מעין "סחבה" שמסתובבת.
ובמוסגר, בחישוב גס שעשיתי איני בטוח כלל שהתקנת פנלים היא השקעה משתלמת, אלא
אם אתה חסיד אדוק של איכות הסביבה ומוכן להפסיד כסף לטובת הענין.(כל הסיפורים שהגג שלך ישלם את חשבון החשמל שלך, מצוצים מהאצבע כי כדי להתקין מערכת ראויה צריך השקעה מאוד גדולה ומספיק שינוי רגולטורי קטן וכל העניין הופך להפסד מוחשי.)
-
זה מזכיר לי משפט מ״ילקוט הכזבים״…
״אני מתקלח פעם בשבוע אם צריך או לא צריך״
-
לנו בעבודה יש מערך מצלמות שמופעל סולארית.
פאנלים מלוכלכים בהחלט משפיעים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
האם אתה שוטף מידי פעם את שמשת הרכב כדי שתראה בבהירות? ?????הנה לך התשובה.
כל הפחתה בחדירת אור לתאים תביא בהכרח לירידה בביצועים, אין ויכוח על זה.
וכמו ברכב, שטיפה בהתזת מים בלבד אינה יעילה, צריך גם לשפשף. ראיתי סרטון של האוטומטים ששוטפים תאים סולריים,
שבנוסף להרטבה יש גם מעין "סחבה" שמסתובבת.
ובמוסגר, בחישוב גס שעשיתי איני בטוח כלל שהתקנת פנלים היא השקעה משתלמת, אלא
אם אתה חסיד אדוק של איכות הסביבה ומוכן להפסיד כסף לטובת הענין.(כל הסיפורים שהגג שלך ישלם את חשבון החשמל שלך, מצוצים מהאצבע כי כדי להתקין מערכת ראויה צריך השקעה מאוד גדולה ומספיק שינוי רגולטורי קטן וכל העניין הופך להפסד מוחשי.)
כל עוד שבשש שנים הקרובות אין שינוי רגלטורי, הפאנלים הם רווחיים לי.
מכרים שהתעוררו יותר מוקדם כבר כיסו את ההוצאה, ומרוויחים כסף.
החכמים שעשו ראשונים, עם ההסכם הראשוני (מקבלים פי כמה וכמה ש"ח לקו"ט) כבר הרוויחו סכומים יפים מאוד.
חוץ מזה,
לקבל כל חודשיים צ'ק שמן מחברת חשמל במקום חיוב, זה טוב לנשמה.
-
1 קבצים מצורפים
על עצמי לספר ידעתי - מערת ביתית 8 קילוואט על גג שטוח.
תשואה שנתית ממוצעת 14.5%. מצ"ב גרף הכנסות שנתי (בכסף).
קובץ מצורף 136705
*עלות התקנת המערכת בשנת 2013 היתה 106,000 שקלים
* חוזה מול חח"י 20 שנה, מחיר מובטח צמוד למדד
* יש פתור ממס הכנסה למערכות פרטיות עד תקרה 24,000 שקל בשנה
* לא היו הוצאות תחזוקה עד כה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
על עצמי לספר ידעתי - מערת ביתית 8 קילוואט על גג שטוח.
תשואה שנתית ממוצעת 14.5%. מצ"ב גרף הכנסות שנתי (בכסף).
קובץ מצורף 136705
*עלות התקנת המערכת בשנת 2013 היתה 106,000 שקלים
* חוזה מול חח"י 20 שנה, מחיר מובטח צמוד למדד
* יש פתור ממס הכנסה למערכות פרטיות עד תקרה 24,000 שקל בשנה
* לא היו הוצאות תחזוקה עד כה
כלומר ROI של 7 שנים. לא בדיוק ההשקעה הכי משתלמת. השקעה בסנופי על משך הזמן הזה היתה נותנת לך תשואה של 260 אחוז.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
כלומר ROI של 7 שנים. לא בדיוק ההשקעה הכי משתלמת. השקעה בסנופי על משך הזמן הזה היתה נותנת לך תשואה של 260 אחוז.
ואתה השקעת בסנופי וקיבלת 260%?
פראייר, היית יכול לעשות 2000% על טסלה :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ואתה השקעת בסנופי וקיבלת 260%?
פראייר, היית יכול לקבל 2000% על טסלה :rolleyes:
צודק [emoji1751]
אך בשנים האחרונות בהחלט מנסה להעביר כספים לסנופי ודומיו (גם מדדי ת"א עושים חייל) בלי להתרגש מהתנודות הזמניות. בנתיים זה מצדיק את עצמו.
מה שכן, תרמת לאיכות הסביבה יותר ממני.
-
והנסד"ק עלה בעשור האחרון ב-400%.
כל מי שרץ למרחקים ארוכים והשקיע בחברות ערך ולא כל מיני קיקיוניות שכאלו היה מקבל תשואה הרבה יותר גבוהה מ-15 % לשנה, ועל זה דיברתי.
מאוד נחמד לקבל צ'ק חודש בחודשו על אלפיה וחצי אבל זו רק מראית עין. האמיצים משקיעים בשוק ההון בעצמם ואם לא אז דרך החברות המתמחות, ומקבלים תשואות הרבה יותר גבוהות לטווח הארוך.
-
עכשיו נפל לי האסימון שאתה מתכוון לS&P500 ולא לאיזה מטבע כלב כזה או אחר...
אז אתה צודק לגמרי, גם אני משקיע הרבה יותר במדדים מאשר בחשמל הסולארי.
החשמל הסולארי זה מתנה שקיבלתי מהמדינה, 15% תשואה מובטחת ל20 שנה. לקחתי כמה שיכולתי, 100 אלף שקלים במקרה שלי, וגם זה בהלוואה, שהוחזרה כבר. זה בחלק הסולידי של סל ההשקעות המשפחתי.
-
כלבים וחתולים אני משאיר לאלון מוסק.
אכן, אך גם בתור השקעה סולידית היא לא בשמיים.
כתבת שהתשואה השנתית שלך היא 14.5 אחוז אך זה לא בדיוק נכון. את הקרן אין לך, הרי זה לא שאתה יכול לפרק ולמכור את המערכת ורק אחרי 7 שנים אתה מתחיל להרוויח.
אם ניקח תקופה כפולה של 14 שנה אז יותר נכון להגיד שהתשואה השנתית שלך על התקופה הזו היא 7.25 אחוז ללא ריבית דריבית (וזאת מבלי לקחת עלויות אחזקה שיהיו לך). מה שכן, זה שזה לא ממוסה זה נחמד.
-
יפה אמרת אסף. ככל הידוע לי התנאים היום מול חח"י פחות טובים - אז בכלל.......
בקיצור, ב7- שנים ראשונות אתה מכסה את ההשקעה. מאזנך=0 . ב-7 השנים הבאות אתה מגיע לסכום המקורי שהשקעת- 100000 ש"ח- משמע, חלפו 14 שנה וחזרת לנקודת המוצא- מאזנך 100000+ ש"ח. ורק מהשנה ה-15 אתה באמת מתחיל להרויח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
בקיצור, ב7- שנים ראשונות אתה מכסה את ההשקעה. מאזנך=0 .
ב-7 השנים הבאות אתה מגיע לסכום המקורי שהשקעת- 100000 ש"ח-
הצלחת לבלבל אותי. מה ההבדל בין שני המשפטים שציטטתי?