https://www.facebook.com/groups/1389...5158096223588/
Printable View
פחד מוות
איזה בעסה
Sent from my iPad using Tapatalk
היתה כאן תגובה שנמחקה?
כן, שתיים.
ערן, צר לי ממש על ההשקעה הרבה בתגובתך, שירדה לטמיון.
כבר כתבתי פעם: אתם רואים תגובה שאתם מבינים שתימחק, אל תגיבו לה, כי גם שלכם תימחק יחד איתה.
אתם גם מעמיסים עלינו וגם מתחילים שרשרת עלבונות. חבל.
חלילה מהעלבות.
קרא שנית את התייחסותי. האם יש בה העלבה כלפי מישהו?
בתגובתך הפומבית אתה מציג את דברי כאילו היה בהם דבר מה פסול.
אבקש שתשלח אלי את התגובה שכתבתי ואסיר ממנה את ההתייחסות (העניינית והלא פוגעת), לדבריו של מי שתגובתו נמחקה.
ערן
יש טענה שהמדינה בעצמה משלמת פרוטקשן... לא. המדינה לא משלמת פרוטקשן.
אני מכיר את האמירה הזו, ובכל פעם שבודקים אותה לעומק, מתברר שהמלעיזים מתכוונים לכך שהקבלנים העובדים עבור פרוייקטים ממשלתיים, הם המשלמים פרוטקשן. (לא על דעת הממשלה ולא בעידוד הממשלה).
אני מכבד את אתר ג'יפולוג ואת חבריו. חשוב שג'יפולוג ישאר מקום שאינו מקום מתאים להפצת תיאוריות קונספירציה.
"ציפורים אינן אמיתיות!" לא בבית ספרנו...
באשר לסד"ח (סחיטת דמי חסות), רק משטרה חזקה מאוד יכולה לחסל את התופעה הבזויה הזו (לדעתי). התנהגותם של בדואים בנגב היא התוצאה של הבעיה האמיתית. כשיש מערכת אכיפת חוק שמעדיפה את הנוכל על הישר ומחלישה את המשטרה, נוצר ריק שמתמלא מיד. "צדיק ורע לו" זו רק תוצאה של התנהלות כושלת, ארוכת שנים.
מדינה שרוצה למשול בבטחון האישי של תושביה מפעילה בין 5 ל-6 אנשי משטרה לכל 1000 תושבים. 70-80 אחוז מהשוטרים הם אנשי שטח. כלומר כ- 4 שוטרי שטח כחולים ל- 1000 תושבים.
בישראל פחות מ- 3 שוטרים ל 1000 תושבים. בישראל פחות מ- 60% מהשוטרים הם שוטרי שטח כי המדינה הטילה על המשטרה לעסוק גם בתביעות, רישוי עסקים, פעילות בטחונית (מג"ב), ועוד.
כשמפשיטים ומפרטים מתברר שבישראל יש בערים 1.2 שוטרי שטח כחולים לכל 1000 תושבים. בפריפריה יש פחות משוטר אחד ל- 1000 תושבים!
להשוואה נתונים מדינות בארה"ב (ראה קישור):
ניו יורק 4.2 שוטרי שטח כחולים, ל- 1000 תושבים.
וושינגטון הבירה 5.5
אילינוי 4.4
פנסילבניה 4
קליפורניה (מהנמוכות ביותר) 2.5
הוואי (הכי נמוך) - 0.9
ב"מדינות התרבות שמעבר לים", כאשר יש תופעה של חוסר משילות, מטפחים משטרה ומחוקקים חוקי עונש מינימום. ג'וליאני הקים משטרה עם יחס של יותר מ-11 שוטרי שטח ל 1000 תושבים, הוא גבה מס ביטחון אישי מתושביו והשיב את ניו-יורק לגדולתה. לאחר שהמצב התייצב השוטרים העודפים שוחררו מתפקידם והמס בוטל (כן. המס בוטל!).
מה קורה בישראל? תקציב המשטרה אינו מאפשר התמודדות עם הפשיעה הקיימת. כשוטר בראשית שנות ה-2000, זכורני ימים בהם לא סופקו ניירות להדפסה. ניירות לצרכים יותר אישיים, הבאנו מהבית...
אוהבים לשנוא משטרה? ברור. הרי המשטרה לא מספקת את הסחורה! אבל תחשבו מי באמת לא מספק לכם את הסחורה ולמה? מה עשו הממשלות עד היום וכולל היום? האם אפשר לבוא בטענות אל משטרה אזוקת ידיים? (לא מתכוון לימין או שמאל, ביבי, שרון, אולמרט או בנט... כולם!!!)
כן. אני יודע שעכשיו יקומו כל אלו שהורידו להם את הרכב מהכביש בגלל "חוסר אויר בבקליט", או כל שטות אחרת, ויטענו (במידה של צדק), שהמשטרה לא פועלת בכיוון הנכון. גם לזה התשובה היא ברורה. אם לא הייתה משטרה בכבישים, אם הריק היה נוצר שם, האם היינו רוצים לנסוע עם ילדינו ברחובות העיר? 1200 שוטרי התנועה הם היעילים ביותר במדינה. הם מקיימים הכי הרבה מפגשי שוטר-אזרח. נתון זה נכון גם ברמה גלובלית. שוטרי התנועה בישראל פועלים ביעילות של חברת היי-טק! נכון שלפעמים טועים, נטפלים, מענישים את הנהג הנורמטיבי, אבל מי שלא עושה, לעולם לא טועה.
אני כבר 3 שנים מחוץ לארגון והיום אני יכול לומר, יש מה לתקן ולשפר במשטרה. יש כמובן גם מה לתקן במשטרת התנועה. אבל מקור הבעיה לבטחוננו האישי מצוי ב"אזיקים" הכובלים את המשטרה, את הפרקליטות ואת מערכת המשפט.
עלינו לשאול את עצמנו, האם הרשות הכובלת (המחוקקת), עסוקה בנו האזרחים הישרים, או במריבות אישיות וילדותיות שמשרתות רק את הפושעים? האם מחוללי הפשיעה הגדולים באמת, נמצאים בנגב? או בכנסת?
קישור ליחס כוח אדם משטרתי / אוכלוסיה.
https://www.governing.com/archive/po...partments.html
ערן CJ
הובנתי לא נכון. סליחה.
הכוונה היתה שאתם נעלבים מאתנו, מהמחיקות. לא שאתם מעליבים.
הגבת לתגובה פוליטית, וזה נמחק איתה. לא בגלל שפגעת במשהו.
שולח לך בפרטי.
אין לי פייסבוק אז לפני שנפתח כאן דיון בנושא אשמח שמישהו יעתיק את הדברים לכאן. לא פרשנות אלא המקור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט הפוסט מתוך הפייסבוק:
"באקי קום תורך לשמור..."
לא חשבתי שאיי פעם אשמע שוב את המשפט הזה!
נסענו קבוצה של 6 ג'יפאים ללילה "באורחן רובע הבשמים" שבמצפה רמון המקום קסום ממליץ בחום אם אין לכם ג'יפים
רבע שעה לאחר שהגענו אל היעד ניגש אלינו בחור מקומי והמליץ לנו להזמין שמירה לג'יפים בלילה מאיזה שומר בדואי שידאג שהג'יפים יהיו שם גם בבוקר.
היינו בשוק!!
המחשבה הראשונה הייתה לברוח משם וכמה שיותר מהר "אנחנו לא משלמים פטורקשן לאף אחד ובמיוחד לא לבדואים.."
באורחן סירבו להחזיר את הכסף כשביקשנו לעזוב (בצדק באיזשהו מקום) גם בחוץ הטמפרטורה צנחה ל-3 מעלות וגשם החל לרדת
גם טיול קטן עם בנג'ו לתחנת המשטרה המקומית החזיר אותנו עם יותר חששות כששאלנו שוטר נחמד אם יש משהו בדבריו של המקומי: "אני לא יכול להגיד לך לקחת שומר בדואי ללילה, אבל אני יודע שזה מה שהולך פה..יש לא מעט גניבות באיזור, למרות שלאחרונה יש ירידה מורגשת. לשיקולכם.."
מבולבלים... בכל זאת מעבר לאחריות האישית שיש לכל אחד לג'יפ שלו אי אפשר להתעלם מתחושת האחריות הכללית שעוטפת אותך כשאתה מוביל קבוצה רחוק מהבית ולאיזור שלעולם לא חשבתי שייחשב כ"מסוכן", רגע מלהשאיר את הכסף שלנו לישון באורחן וללכת לישון בג'יפים קם ההוא שעוד לא השתחרר מהצבא בראש:
"חברים יש לי רעיון
נשמור בזוגות כל זוג שעתיים קדימה אין ברירה מי לוקח מה"
"00:00-2:00 תרשום אותנו" (גילגול ועומר הרימו את ידם)🖐
"2:00-4:00 יולי ועומרי מתאים לכם?"
"בטח באקי אין בעיה"
"אני ובנג'ו ניקח 4:00-6:00...אם נתקלים בגנבים אחד רץ להעיר את כולם ואחד חותר למגע. שיהיה לילה שקט לכולם חברים."
מדינת ישראל, מצפה רמון 2022
#בן_גוריון_מתהפך_בקברו
חשוב לי לציין שהפוסט לא בא להכליל מגזר שלם יש לי חברים ואחלה אנשים שעובדים איתי שהם בדואים ויש בניהם אנשים עם לב זהב!!
קודם כל מחיקת הודעות היא לא במקום , אם ההודעה לא פוגעת או מעליבה חבר בפורום באופן מכוון מי אתם שתחליטו מה פולטי ומה קונספירציה, גם אני שמעתי שהמדינה משלמת בעקיפין פרוטקשן , עיריות נותנות פרוייקטים של בינוי\תשתיות למשפחות פשע רק בשביל שקט, אם זה לא פרוטקשן אז מה כן?
לגבי הדרום , כבר נתקלנו בגיפים שנגנבו גם לאחר תשלום של פרוטקשן , אנשים משלמים פרוטקשן והולכים לישון בראש שקט בזמן שמקבל הפרוטקשן גם לא עושה את עבודתו והרכב נגנב , גם שמירה אישית וחלוקת שעות היא בעייתית , אם יגיע גנב מה יעשה השומר ?
הגענו למצב שאנחנו פוחדים לצאת לטייל בדרום , אני אישית ביטלתי טיול בעין יהב אחרי שחברים פשוט לא מעוניינים להגיע מפחד של גניבה בלילה, המשטרה לא עושה את עבודתה ומתעסקת בעברות שקל לאכוף , עברות תנועה\שוטרים בתשלום זה העיקר כל השאר לא רלוונטי, אין קשר למספר השוטרים זה הרבה מעבר לזה , זו מדניות להתעלם מהבדואים והפשע במגזר בכלל, מעניין מה יהיה עוד שנה שנתיים , הדרום יתרחב ויגיע לאט לאט גם אלינו למרכז.
אז לא הבנתי.
אני לא מזלזל ולא מקטין בכתום את התחושה הרעה של הכותבים. אבל מנקודת המבט שלי זה נראה אחרת.
גניבות ג'יפים במצפה רמון הפכו לשגרה עד כאן הכל ידוע.
'מישהו' הציע לשלם לשומר בדואי 'כי גונבים פה'.
השוטר לא היה מוכן לערוב שלא יגנבו... כי מה לעשות גונבים מכוניות ובמיוחד ג'יפים.
מכאן יש הרבה דברים לעשות - רשימת שמירה בהחלט אופציה נהדרת. אבל גם לא להיבהל זו אופציה. להחנות את הג'יפים באופן כזה שאם ינסו לגנוב אותם זה מרעיש ועוד ועוד.
יש כאן שמועה על דמי חסות. לא משהו שהייתי רץ להסיק ממנו מסקנות גורפות על שיטה של דמי חסות. ושוב - אני לא מנסה להקטין או לזלזל.
ואם כבר - וזה הדבר החשוב - אם כג'יפאים אנחנו מרגישים לא בטוחים לישון במצפה רמון - וזו לא הפעם הראשונה שאנחנו שומעים על זה - הגיע הזמן לעשות מעשה ולהודיע למצפה רמון שעד שידאגו להחזיר את הביטחון - אנחנו לא נלון במצפה רמון. להודיע ולבצע. פשוט לא להגיע.
אני אישית אעדיף לישון בשטח אבל אני מבין מי שרוצה קורת גג ומקלחת חמה. עבור אלו יש מקומות לינה מחוץ למצפה רמון.
צר לי במיוחד על בעלי מקומות הלינה - אבל הם אלו שצריכים ללכת לראש המועצה ולדרוש ממנו להחזיר את הביטחון לאורחים שלהם.
כיוון שיש כאן חברים ממצפה רמון.... אתם מוזמנים להעביר את התחושות של הג'יפאים אל פרנסי היישוב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
העברתי את תגובתך וקישור לפוסט, לחבר בתפקיד בכיר במועצה.
כללי האתר:
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/2033
והפסקה הרלוונטית מתוכם:
"דברים שבטוח ימחקו אז חבל על הזמן - פוליטיקה, דת, פנויים-פנויות, וכל מי שהוא גולשי וותיק בפורומים אינטרנטיים כלשהם יודע טוב מאד למה אנחנו מתכוונים. רוצים לעורר פרובוקציה - תמצאו מקום אחר..."
זה לטובת עופר, לא לטובת הפרובוקטורים הוותיקים והעקשנים שהם אלו שנמחקים בפועל. ואם יום אחד ימאס למנהלי האתר והוא יסגר לאלתר, נדאג שתדעו, שמית, למי מגיעה תודה.
בינתיים כנראה שיש לנו סבלנות למחוק הודעות - לפי שיקול דעתנו הבלעדי! -אין מה להעיר לנו, לא לגבות (תודה, אין צורך) ולא להתלונן.
אוקיי- טעות ניסוח של חוסר תשומת לב. אם זה מאוד עקרוני אפשר לערוך את הכותרת ל״חנייה של קבוצת ג׳יפאים בעיר בלילה״.
אני מעריך שמי שמנסה לגבות פרוטקשן ( אני מקווה שעל המינוח הזה יש הסכמה) מקבוצת ג׳יפאים בחניה במצפה רמון, אם יצליח לו, אולי גם ינסה להרחיב את העסק ללנים בחניוני לילה בשמורות הטבע ( או לחניוני יום מועדים לפורענות דוגמת ברכת צפירה, עין עקב, הר כרכום וכו).