דרור, העתיד לא כזה גרוע, אני בטוח שעם כזה היית מסתדר:
https://www.youtube.com/watch?v=7XuvwkIxrXw
Printable View
דרור, העתיד לא כזה גרוע, אני בטוח שעם כזה היית מסתדר:
https://www.youtube.com/watch?v=7XuvwkIxrXw
זה יהיה עתיד של חוסר ברירה ושל כפייה. של שקרים וצביעות ירוקים, של רגולציות מופרעות ושל NSO.
ברור שיהיו מספיק מוכי תסמונת שטוקהולם שאוהבים את הפוזיציה של כבשים וייהנו מכל זה. למזלי כבר לא נשאר לי יותר מדי כדי שממש אסבול מהעתיד הזה, ועד אז אני רוצה להינות ממשהו אחר.
רכב שטח חשמלי?.... הריביאן באמת מגניב לאללה. אבל איפה תטעין אותו?
אולי תתקין עמדת טעינה על ההאמבר בנחל ערוד?
אני אגיד לך איפה ואיך - את בעיית הטעינה בשטח יפתרו, פשוט מאוד, על ידי איסור נסיעה בשטח! שזה בדיוק מה שקורה כבר זמן רב במערב-אירופה וגם בארה"ב אתה לא נוסע איפה שבא לך, כך שאותם זה לא מטריד ולכן לא תראה מהם פתרונות בנושא הזה.
מהבחינה הזו לנו יש גן עדן - כי כל עוד הח"כ האדיוט לא מגיש שוב את הצעת החוק המטופשת שלו לאחר "תיקונים", לנו מותר לנסוע בשטח. אנחנו יכולים לצאת לשבוע במדבר ולקחת איתנו דלק. אבל איפה נטעין ריביאן? נגיד שיש לו 800 ק"מ טווח - זה בתנאים אופטימליים, לא בשטח, לא עם זרקורים, לא בזחילה, לא בלחיצות, לא בעומס, לא עם מזגן - לא ולא ולא ולא. אבל עם כל אלה הטווח יירד לחצי או שליש או רבע. ואז מה? בקיצור - חינטרוש.
עזוב. בוא נחזור לדילמה שהלוואי ותיפול עלי ועליך - ריביאן או ברונקו רפטור?
כל עוד אתה יכול לבחור - במה אתה בוחר?
כי לי אין ספק במה אני בוחר.
אהה
על הסופה אני סוחב ג'ריקנים. אני לא צריך לראות תחנת דלק.
ואת הריביאן איך תטעין? עם גנרטור ששורף בנזין?
אהה, תתכנן את הטיול כך שבכל יום עוצרים בתחנת דלק להטעין. הבנתי.... משחקי כאילו.
בי נשבעתי - כשאראה רכב-שטח חשמלי תקוע במדבר עם סוללה ריקה, אני אשכרה לא עוצר. משאיר אותו שם.
יש כאלה שצריכים ללמוד רק בדרך הקשה.
סופה, שתי ג'ריקנים, גמרת 600 ק"מ. איפה אתה מטעין? - בתחנת דלק.
ריביאן, 600 קילומטר. איפה אתה מטעין? אותה תחנת דלק במצפה רמון. כבר היום. נכון, תצטרך לבלוס את ההמבורגר שלך יותר לאט.
נ.ב. כבר היום יש לי בהיילקס טווח ארוך יותר מאשר בסופה עם שני ג'ריקנים.
המערכון בדקה האחרונה נעשה עליך, דרור.
להערכתי בנסיעת שטח ממוצעת הטווח יגדל ב20-50 אחוז ביחס לטווח המוצהר.
כמה מאנשי הפורום יכולים לספר שעשו אפילו פעם אחת בחייהם, בישראל, 600 ק"מ רצופים ללא ביקור בציביליזציה? אני לא. כנראה שגם לא חצי מזה.
כמה טווח באמת מספקת הסוללה של רכב כזה, בתנאי האמת של נהיגת שטח בטיול?
עזוב הצהרת יצרן - היא מתייחסת לכביש. בתנאים אופטימליים.
ואהה - ומה אתה בוחר? הכסף לא משנה כרגע (הריביאן יהיה יותר יקר כאן בישראל, אבל עזוב לרגע)
ריביאן או ברונקו רפטור?
כשמתכננים פה טיול ההמלצה היא סביב 70ק"מ ליום.
ה500 ק"מ לסוללה של הריויאן נשמע לי די והותר, כולל אופציה לטעינה מהירה בעצירת הקפוצ'ינו בדרך חזרה.
מעניין אגב כמה חשמל הטנדר צורך במהירויות הנמוכות הנהוגות בשטח, זה לא אותו הגיון כמו ברכבי ICE.
עריכה: כמו בעולה המליון, אתם שואלים את אותן שאלות, הם עונים את אותן תשובות ;).
לא יודע כמה אתה עושה ביום, לכמה ימים אתה יוצא ואיך אתה מנהל את צריכת האנרגיה שלך בטיול (בדלק או בסוללה).
מה שבטוח זה שבשטח צריכת האנרגיה עולה מאוד.
אני משוכנע שבטיולים הרגילים של יום או יומיים, הסוללה בהחלט תספיק.
ליותר מזה? אני לא יודע. אתה כן יודע?... כי אני יוצא לחמישה ימים ברצף של 150-170 ק"מ ביום, כמה פעמים בשנה. והיומיים-שלושה האחרונים הם תמיד ללא תדלוק. עד היום הג'ריקנים הספיקו לי יפה מאוד עד אילת.
כשיגיע הריביאן לארץ, אני בהחלט מוכן לנסות. למען הציבור הקדוש. אבל נמרוד יצטרך לבוא עם ההיילקס שלו כדי לגרור את הנבלה שהסוללה שלה התרוקנה, לעמדת הטעינה הקרובה (מצפה רמון זה אחלה. ההמבורגר היה מצוין).
ואהה - ומה אתה בוחר? ריביאן או ברונקו רפטור?
אין לי כל נסיון בנהיגת שטח מחושמלת, למעט הטרקטורון, אבל בנהיגה עירונית פקוקה האיוניק עושה 650 ק"מ, כשהטווח המוצהר שלו הוא 481 ק"מ. להערכתי נסיעת שטח ממוצעת, לא תחרות, תדמה בצורה טובה יותר נסיעה עירונית.
- - - Updated - - -
אתה שואל אותי?
כרכב טיולים בלבד, ברונקו.
רכב גם ליומיום וגם לטיולים- ריוויאן. קל.
זה יהיה ממש מעניין.
לבדוק טנדר חשמלי כזה בתנאי טיול שלנו - ארגז עמוס, ארבעה אנשים בקבינה כשהמזגן טוחן במרץ. מעלות, עבירויות, חילוצים. כמו שנוסעים בג'יפ/טנדר הרגיל.
- - - Updated - - -
עוד יותר טוב!
דיזל, מיכל גדול.
כנראה שזה גם הרבה יותר ממה שהסוללה של הריביאן תיתן בשטח.
ובארגז שלך אתה יכול לסחוב כמה ג'ריקנים של סולר שתרצה.
אגב, אם כבר הבאת טנדר דיזל לגרירה, אין צורך לגרור לעמדת טעינה. הרגנרציה תמלא את הסוללה די מהר בגרירה. תוכלו להמשיך לטייל עם סוללה מלאה, עד שיגמר הסולר, כי גרירה כזו תשתה אותו בקצב שיא. לא נורא, יש ריוויאן טעון שיגרור.
אם יעזור לדיון עניין הטווח על חשמל בלבד בשטח כבר נבדק ברנגלר פלאג אין :
https://youtu.be/lrNtaKCZm7s
אם אני לא טועה בנסיעה עירונית/ פקקים ומהירות עירונית ככלל אצבע רכב חשמלי עוד יותר חסכוני מבחינת טווח נסיעה ביחס לקיבולת הסוללה.
אבל בשטח שכולל עליות והעברה להילוך נמוך כשצריך למיטב הבנתי הטווח נסיעה נמוך מהמוצהר ביחס לקיבולת הסוללה.
תכלס לי אישית מבחינת מתווה הנסיעה צריחת דלק היה מאד מתאים הרנגלר פלאג אין ביום יום (נסיעה למשרד וחזרה ) רק חשמל בטיולים גם וגם.
אבל זו עדייין חיה לא מוכרת מספיק וחושש מחשמלי מסובך בשטח
זה מסובך כמו המעגל של הסטרטר שלך.
חנן, אני מדבר על רנגלר היברידי פלאג אין - לא על רכב שטח חשמלי טהור. אז חיה היברידית כזו בהחלט מסובכת
צודק. סליחה.
הטסלה עושה צימעס מסופרקארס רק בתאוצה מהמקום בקו ישר.
ברוב הדברים האחרים היא נופלת גם מכמה מכוניות שעולות חצי ממנה ואפילו אם צריך לבחור רק בין החשמליות, היא לא תהיה בחירה ראשונה שלי.
עובדה שלמעט הזוי אחד ויחיד (מי שמכיר אותו, יודע. הבחור חמוד, אחלה בנאדם וחבר, אבל תלוש מהמציאות בכל תחום וחי בסרטים. הוא מכר מכונית-ספורט יפנית אמיתית, מהירה, נחשבת, ידנית!!! נדירה ויקרה, כדי לעבור לטסלה מודל 3... לך תבין אנשים כאלה) חובבי נהיגה אמיתיים כנראה אינם לקוחות של טסלה. העיקר שחובבי האייפונים דווקא כן.
אבל עזוב אותי מטסלה. היא לא הנושא. אילן זרק לי את התמונה של ריוויאן בדיוק באמצע שאוננתי על תמונות המתלים של הברונקו רפטור. זה כמו שאתה עסוק בלפנטז על אנג'לינה ג'ולי, ופתאום רואה מולך את סבתא מיזולדה - ככה איך שראיתי רכב חשמלי, מיד נפלה לי הזקפה....
ולכן השאלה היא ריביאן או ברונקו רפטור.
לא רפטור עם הנעה גרעינית מול רפטור עם הנעה אלקטרו-מגנטית שהועתקה מעב"מים. או רפטור עם מנוע טלפורטציה מול רפטור שקשור אליו מפרש-אור...
היברידי פלאג אין זה יצור כלאיים זמני, שלב אבולוציוני שלא ישרוד, כמו דיסקמן.
חבל להשוות אליו משהו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מסכים איתך בכל מילה, אנחנו בדימדומים של מנוע הבעירה הפנימית בכבישים. בשלב הזה אני קונה רכבים שרק עושים פחות מ 10 ק"מ לליטר בממוצע.
ומסכים שכנראה לא בימינו נזכה לראות תחנות טעינה בכל חניון לילה.
אני כן רואה רכב חשמלי עושה את נחל נקרות, כמה ק"מ יש שם בשטח? 50 ק"מ כל קטע? כמה באמת אנחנו עושים בשטח ביום, 100 ק"מ, נראה לי הרבה. לא חושב שתהיה בעיה לרכב חשמלי לטייל.
יש המון יתרונות לרכב החשמלי, אי אפשר לעצור את הקידמה.