הסבת מסילה משותפת להזרקה מכנית..... האמנם?
ובכן. עלתה שאלה כאן בפורום לפני כמה זמן האם אפשר להסב מנוע מסילה משותפת להזרקה מכנית - כולנו ענינו שלא כי זה דורש הסבות כבדות...
ובכן...
ברנש שמסתובב בעולם מספר על היילקס ויגו עם מנוע כמו אצלי אבל גרסת יורו 3 (בלי אינטרקולר ובלי egr ) שהוא נוסע בו אי שם באסיה - שהוסב על ידי מכונאי מקומי כנראה להזרקה מכנית.
אחרי שאמרתי לא יכול להיות - נכנסתי לפרטים.
משאבת בוש כמו בחצי מנועי הדיזל - עד כאן ברור. את המסילה כמובן העיפו והיא לא קיימת. מהמשאבה יוצאים ארבעה צינורות למזרקים. יש על המכסה שסתומים את הקונקטורים של המזרקים אבל לא מחובר אליהם כלום.
אין לו מושג איזה מזרקים יש שם.
אין על המנוע צמת חשמל. רק מד חום מנוע חיישן לחץ שמן ומדומם.
לא מדובר במישהו שאני ממש בקשר איתו אז לא נכנסתי לעומק.
התחלתי להסתקרן ודבר ראשון אחרי שהסתכלתי ברשת וראיתי שבאמת יש סרטונים מכל מיני חורים של הסבות כאלה - בדקתי מה היחס דחיסה. כי במנועי מסילה משותפת היחס דחיסה בד"כ נמוך וזה גבולי להזרקה בלחץ נמוך. מתברר שדווקא המנוע הזה הוא 18.5 שזה גבוה בשביל מסילה משותפת אבל כבר בתחום של הזרקת לחץ נמוך. כלומר על פניו זה יכול לקרות.
אני שואל את עצמי אם לוקחים מזרק מקורי, ואת התא העליון (זה שבו יש את הסולר בלחץ שהסולנואיד משחרר כדי שהקפיץ של המחט ירים אותה) מנקזים קבוע - יכול להיות שהלחץ המינימלי לפתיחה של המחט יהיה במקרה מתאים למשאבה מכנית? כי זה ממש המינימום של לחץ המסילה.
אולי קומבינציה של שפיציק של מזרק טיפש מולבש על גוף של מזרק מקורי?
בקיצור... מעניין. לא שכאן בישראל יש סיבה להסבה כזו - אבל הנה דיון ששווה לפתח רק כי אני יודע שאין לכם שום דבר מעניין אחר לעשות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תגובה: הסבת מסילה משותפת להזרקה מכנית..... האמנם?
סוף סוף
התקדמות לכיוון הנכון
הבלוק מנוע הזה משותף לעוד דגמים באפריקה/אוסטרליה/אסיה?
מה אתה מרוויח מזה? פשטות.
השאלה בכמה יירד ההספק ובכמה יעלה הזיהום וכמובן איך החוק מסתכל על זה.
(לחוק ממש לא אכפת שתשנמך את ההספק... אבל הוא נגד העלאת ההספק, כמובן שלא מאפשר הגדלת זיהום והעיקר, אובססיבי נגד שינויים באשר הם).
פשטות זו לא המטרה, המטרה זו אמינות.
אנחנו פשוט מניחים שפשוט זה אמין.
אבל שאני שם את האמינות והניסיון של טויוטה לעומת של אלתור כזה, אין לי ספק מי מנצח.
אז מה אסף מרוויח?
שהוא מעסיק את כולם פה, כדי שלא יבלבלו לו את המח בשרשור של הטעינה בקמפר :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
פשטות זו לא המטרה, המטרה זו אמינות.
המטרה של מי?
אני מעדיף פשטות כדי שאוכל לתקן בעצמי, או לפחות להבין מה צריך לעשות. וכל אחד עם ידע מינימלי יוכל לתקן. גם בישראל.
וכשאתה בעולם השלישי הדברים האלה הרבה יותר קריטיים, כי גם טויוטה מתקלקל בסוף
למשל זיכרון ישן על בחור בלגי עם אופנוע ב.מ.וו gs שנתקע בהימלאיה בגלל איזה מיסב שהלך במיתלה הקדמי המתוחכם שלו ונאלץ להמתין 3 שבועות עד שהחלק יגיע מאירופה.. וזה עוד לפני שנשאל מי יתקן?
הרבה הונדות 2T 100 חלפו על פניו בתקופה הזו ;)
המנוע 2kd עם כל האלקטרוניקה מאוד מאוד אמין. ומנסיון (לא ברכב שלי) הוא ימשיך לעבוד גם כשהכל מנותק עד שתנתק את הscv.
מצד שני הזרקה מכנית - אפשר לפרק ולשפץ בכל חור בעולם, לא צריך צב"ד, ואפשר להחליף מזרקים בלי קידוד וכו' וכו'. ועוד לא דיברנו על מחירים של הרכיבים.
השאלה כמובן היא לא 'למה' אלא 'האם אפשרי' וגם כמה זה מסוכן (למנוע)..
לי אין שום כוונה לרדת מהמערכת המודרנית המצוינת. אבל עובדה שבאסיה עושים בדיוק את זה.
אסף.
באוסטרליה לטרופרים החליפו קומפלט את המנוע החדשני (דאז) 3.0 במנוע 3.1 הוותיק והאמין (גם חלש יותר)
טוב.. נהיה מעניין.
קראתי במדריך השיפוץ של המזרקים המקוריים שמצאתי דרך מפיץ אוסטרלי של דנסו.
מתברר שדווקא המזרק של המנוע הזה ניתן לכיול די פשוט (לא בשבילי ובשבילכם אלא פשוט עבור מכון דיזלים שמשפץ מזרקים) ככה שכאשר שסתום הבקרה פתוח (כמו שהסולנואיד עושה) - לחץ הפתיחה של הנחיר יהיה כמו של מזרק הזרקה ישירה מכנית. כלומר אפשרי לקחת מזרק כזה ולהזין אותו עם משאבת הזרקה מכנית וזה יעבוד. להפוך אותו למזרק מכני.
פייר? מרגש.
זה מאוד נקודתי למנועי מסילה משותפת שיחס הדחיסה שלהם מתאים וגם אפשר לכייל את המזרקים שלהם ללחץ הנמוך. בפוקס יוצא שמנוע 2kd הוא כזה.
אסף.