לא פוליטיקלי קורקט: גם באוסטרליה יש ערסים?
https://www.youtube.com/watch?v=rQBM3z-99PE
אנדרו 4XO האוסטרלי/דרום אפריקאי בתגובה על התגובות לסרטון שלו
מלפני כמה ימים על הערסים האוסטרלים שנוהגים
בניסאן פטרול (לפחות זאת התדמית של נהגי הפטרול באוסטרליה).
כל כך מזכיר את הבעיות איתן מתמודדים כאן.
כמובן שמומלץ לראות קודם את הסרטון שהוציא לפני כמה ימים על "נהגי הפטרול" באוסטרליה.
במקרה הזה מסכים עם כל מילה של אנדרו(אנ-דרור ברלי).
תגובה: לא פוליטיקלי קורקט: גם באוסטרליה יש ערסים?
עם כל הכבוד,
הבחור הזה משעמם גם כשהוא מדבר על נושאים מעניינים. אז לראות עשרים דקות שלו על נושא כזה....
נשברתי אחרי דקה.
כן. כל מדינה מתמודדת עם הערסים שלה.
לצפות בו מדבר זה כמו לצפות בשיעור מתמטיקה בזום.
סיפור אמיתי: ב 2015 היתי בלוס אנג'לס -בתשע בבוקר אני יוצא מהמלון לעבוד-ומחוץ למלון עומדת קמארו לא V8 שנראית כאילו מישהו עבר על כל הקטלוג של JEGS ואמר "לא, לא, צריך שזה יראה ממש ממש ממש רע" עם מוזיקה - ומי שהיה איתי מציץ בעדינות בנהג שמחכה באוטו, ואומר לי את המשפט האלמותי "כל הביוב של מכסיקו התנקז לפה". ואז הנהג צעק לחבר שלו "אופיר בוא, הם ווייטינג לנו!!!!!!!!!!!!!".
דווקא מאוד כדאי לגייס קצת סבלנות ולהקשיב לו עד הסוף.
הוא מתאר מצב מאוד דומה למה שקורה כאן ולאן תרבות הערסים הזו תוביל גם אותנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הוא מתאר מצב מאוד דומה למה שקורה כאן ולאן תרבות הערסים הזו תוביל גם אותנו.
פאק, זה ידרדר אותנו להיות כמו... אוסטרליה?
[emoji16]
לא פוליטיקלי קורקט: גם באוסטרליה יש ערסים?
אם היית מקשיב היית מבין שזה מוביל אותנו להיות כמו בדרום אפריקה. כולל דוגמאות.
הוא מיגע קצת אבל הוא נותן לנו הצצה מצויינת לעתיד עם החוק של בן ברק.
אבל למה לטרוח ולהקשיב… זה ממילא לא שייך למציאות שלנו
החלק החשוב למי שאין סבלנות להקשיב לכל ההופעה נמצא פחות או יותר בין דקה 9 לדקה 13 וחצי
למה שיקשיבו.
תרבות האמל"ק השתלטה גם כאן
כמה ערסים שמקלקלים לכולם.
זו השורה התחתונה שלו. לא מסר חדשני או פורץ דרך- אולי הצורה שבה הוא פונה לזה שנוסע על החוף - ומסביר לו שהוא מקלקל לעצמו העתידי שעוד כמה שנים ירצה לטייל בכיף ולא יוכל בגלל מה שעצמו הצעיר עשה - כן מהווה טיעון חדש. מצד שני..... נראה לי שאין מי שיקשיב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למה שיקשיבו.
תרבות האמל"ק השתלטה גם כאן
סליחה באמת שאני לא מסוגל לשמוע את הצנון.
או שמא תרבות החוסר סבלנות לאנשים ששונים ממך התפשטה גם כאן?
ישבתי להקשיב לכדור ההרדמה האוסטרלי - והאמת שהוא צודק, אבל אין שום דבר שניתן לעשות בנדון. התופעה שהוא מתאר אינה יחודית לאוסטרליה. לפני שבועיים כשעליתי לצפון ראיתי כמה JL מושקעים להחריד משתוללים ביער אודם - ממש כמה מטרים מאיפה שישבנו. צלחות, בלגאן. מבט אחד בחבר'ה עם ה JL הבהיר היטב שאלה לא חבר'ה שאתה רוצה להתעסק איתם.
וזה מעלה את השאלה- מהם בעצם אותם "חבר'ה שלא רוצים להתעסק איתם"?
הרי ברור לכולם שזו מכבסת מילים מטורפת, האם אמא של מכבסת המילים ברוטב פוליטיקלי קורקט. האם זה כל מי שנוהג על רנגלר בנוי? במרחק של 3 דקות הליכה מהבית שלי יש JK שיושב על 37, כל האוטו יצא מהקטלוג של פוייזון ספיידר. פעם אחת נפגשנו ברמת גן במרום נווה. הערתי לו שהרכב ממש מרשים ושאלתי עם הוא עם רוביקרולר. הבן אדם הגיב בלבביות, נתן הסבר קצר על הרנגלר, איש נחמד שאני בטוח שכיף לטייל איתו. איך ידעתי שהוא לא נמנה על "חבר'ה שלא רוצים להתעסק איתם"? גם כאן אתם יודעים היטב את התשובה. וגם כאן נכנסת מכבסת המילים המטורפת. הפוליטיקלי קורקט וכו.
אני אישית חושב אגב שזו אחת הבעיות הקשות ביותר של מדינת ישראל. לא הערסים, העובדה שמעולם לא טרחנו להגדיר מהם ערסים - וכשאין הגדרה לבעיה אז אי אפשר לטפל בה. מדוע לא הגדירו מהם ערסים? מי יצר את הערסים וטיפח אותם פוליטית ? מי יצר את המירי רגבים והאתי כרייפים? אתם באמת רוצים להיכנס לזה? אני לא. עובדתית, אני לא חושב שבאוסטרליה תמצא "חבר'ה שלא רוצים להתעסק איתם" שהם כמו ה"חבר'ה שלא רוצים להתעסק איתם" שיש לנו. אני מניח שהם...אה....יותר אוסטרלים. הנה דוגמה לערסים אוסטרלים כפי שצחקו על הנושא-
https://www.youtube.com/watch?v=BT7G...nel=Sleep%26Go
אבל עובדתית גם שם יש כאלה. גם להם יש ערסים, מה שבעצם אומר שזו תופעה. אני אישית בדעה פשוטה של "חיה ותן לחיות" - אבל אני שונא את מי שלא יכול להתחשב בזולת. לא אכפת לי מי אתה ומה אתה, מצידי תהיה איגואנה. אבל אם אתה פוגע באיכות החיים של סובביך (ותכלס זה מה שמפריע בערסים) אז אתה חלאה.
אבל אני נזכר בכתבה אחת מכוננת, כתבה שלעניות דעתי היתה צריכה להופיע בעמוד הראשי של כל עיתון בישראל - כתבה שפורסמה לפני לא פחות מ 14 שנים. הכתבה הזאת היא נבואה מפחידה ולמרות שגם שם יש שימוש נרחב מאוד בפוליטיקלי קורקט, אני חושב שזו כתבה שחשוב לקרוא
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...574576,00.html
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אבל אני נזכר בכתבה אחת מכוננת, כתבה שלעניות דעתי היתה צריכה להופיע בעמוד הראשי של כל עיתון בישראל - כתבה שפורסמה לפני לא פחות מ 14 שנים. הכתבה הזאת היא נבואה מפחידה ולמרות שגם שם יש שימוש נרחב מאוד בפוליטיקלי קורקט, אני חושב שזו כתבה שחשוב לקרוא
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...574576,00.html
יכול להיות שנבהלו מהקפיצה בתעבורה לדף?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c767c0da4a.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
למה עוד לא יצאנו למלחמה בערסים?
לפני שנתאבד קולקטיבית, יש לצאת נגד מי שגדלים לאורה של התנהגות אלימה ולבסוף מקבלים חסות ממשפחת פשע
אורן רייס
פורסם: 29.07.08 , 10:11
עוד לפני שהאיראנים יעשו את זה, אנחנו נעשה את זה לעצמנו. האויב האמיתי מכרסם בנו מבפנים, כמו סרטן ממאיר ויש לו שם - ערסים. לא, בניגוד למה שנהוג לחשוב, הם לא שייכים לעדה מסוימת. יש בהם מכל טוב ומכל העדות והעמים. הם גדלים כפרחחים חסרי תרבות, מקצתם הופכים לעבריינים, שהופכים את חיינו בפיסת הארץ הזו לגיהינום עלי אדמות. הם מתחילים בזלזול בבית הספר, בגיבוי ההורים, עוברים לאלימות קלה, להשחתת רכוש ציבורי, ואחר כך מקבלים רישיון נהיגה ומסכנים חיים. הסוף נגמר בדקירות ובירי בחפים מפשע.
איך קרה שחברה המתיימרת להיות תרבותית ושוחרת חינוך ומדע, הפקירה את גורלה בידי חבורת בריוני רחוב שמאיימים על קיומו של כל אחד מאיתנו ועל קיום ילדינו? הסיבה העיקרית היא שבמשך שנים, נמנע דיון ציבורי אמיתי בבעיה, בעיקר מסיבות "פוליטיקלי-קורקט". אף אחד הרי לא רוצה שיאשימו אותו חלילה בגזענות, ולכן - עדיף לא לטפל בסיבות לאותה עבריינות פרחחית, שצמחה למימדי ענק. במדינה שחיה בהדחקה, לא מדברים על הבעיות. מחכים שהן יתפוצצו לנו בפנים. מישהו אמר חיזבאללה? חמאס? אה, סליחה. יש "רגיעה". עוד מונח פוליטיקלי-קורקט שמאחוריו עומדות מילים מאיימות כמו התחמשות והתעצמות, שאותן רצוי לשמור למועד אחר.
מי שמחרבים כל פיסת אדמה במדינה הזו, לא צמחו משום מקום. הם צמחו בבתים המקדשים תרבות וולגרית על חשבון הוצאות לחינוך ולתרבות, הם צמחו במקומות שבהם הסמל על האוטו חשוב מהציון בתעודה. הם צמחו במשפחות שבהן אמא ואבא מדברים באלימות לשכנים, למורים ולרופאים, וגם מכניסים אגרוף פה ושם או הופכים שולחן, כי בישראל זו הרי חובה להפוך שולחן, "אחרת לא מקבלים שירות". הם רואים את אבא "שודד רמזורים". לא לדאוג. הכל בסדר, וייגמר בצחוקים.
אחר כך הם יגדלו, יזלזלו במורים, כמו שלמדו מאמא ומאבא, ישרטו מכוניות, יצפרו, ישחיתו ספסלים ציבוריים ובבוא היום - יחזיקו סכין ויילכו לשדוד עורכת דין מרמת השרון, או קשישה חסרת ישע מחיפה. בסוף ייצמדו למשפחת פשע. מי צריך שירות צבאי או אוניברסיטה כשיש משפחת פשע? זה הרי הביטחון שתמשיכו להתפרנס בכבוד וגם תשרדו.
אז לפני שנתאבד קולקטיבית, יש להכריז מלחמה על אותם עבריינים. כפי שעשה רודי ג'וליאני, ראש העיר המיתולוגי של ניו-יורק, שאימץ את תורת "החלונות השבורים", הדוגלת בהשלטת מדיניות שיטור אגרסיבית, שראשיתה בסיכול עבירות קלות. תחילה יש להחזיר את כושר ההרתעה למורים, המגלים רפיסות מול תלמידים אלימים ומול הוריהם האלימים לא פחות. לחזור לעונשים מרתיעים, כפי שעושים במידה לא מבוטלת של הצלחה בפרויקט "עיר ללא אלימות", שהתחיל באילת.
את המגמה הזו יש להמשיך מבית הספר - לרחובות העיר - ביישום מדיניות קשוחה ובלתי מתפשרת נגד הערסים. שוטרים יידרשו להתעמת עם עברייני רחוב ועם חבורות רחוב קולניות שאיבדו כל רסן. נראה כי למשטרה יש את כל האמצעים בעולם נגד שמאלנים ופלסטינים בנעלין ונגד מתנחלים סוררים, שצריך לפנות מאיזה חבל ארץ. את אותם אמצעים יש להתחיל להפעיל במוקדים המוזנחים, שיד החוק רועדת להיכנס אליהם. גם בתי המשפט יידרשו לשתף פעולה. חוק יסוד כבוד האדם וחירותו איננו חוק יסוד כבוד העבריין וחירותו. גם לקורבנות יש זכויות.
ככלות הכל, ואולי בזה צריך להתחיל - יש להפנות משאבים עצומים לאיום העיקרי על עתידנו. מערכות חינוך ואכיפת חוק חולות ומדורדרות. יש להזרים כספים ומשאבים למערכת החינוך, למשטרה ולבתי המשפט, גם על חשבון הפחתת מספר אוכלי החינם בצה"ל. למנוע בכל מחיר בריחת מוחות מישראל, שאם לא כן - באמת נישאר מוקפים באויבים ובערסים. ביום ההוא, אפשר יהיה לומר שלום לחזון הציוני, לנעול את מפעלי ההיי-טק ולעבור לאוגנדה.
אורן רייס, ראש דסק חדשות ב-ynet
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
לפנייה לכתב/ת
כמי שנוהג על רנגלר שחור משופר שהוא סוג של "ערס מוביל" בעיני ציבור הג'יפאים אני שואל את עצמי ואותכם האם גם אתם כמו האוסטרלי הטרחן הייתם נמנעים מלרכוש רכב שחשקה נפשכם רק בגלל התדמית השלילית המודבקת למי שנוהג בכזה רכב?
כיום מבחינתי התשובה החד משמעית היא לא
אבל בעברי המוטורי נמנעתי מרכבי ב.אמ.וו. בדיוק בגלל זה ובדיעבד מצטער על כך
שלמה זה תלוי.
אם היית יודע בוודאות שבכל נסיעה יעצרו אותך לביקורת כי אתה נוסע ב"סובארו פשע" מודרני, והרכב הוא גם רכב יומיומי, אז כן. זה שיקול.
היתה תקופה שבה רכבתי על טימקס. כמות הפעמים שעצרו אותי, לא משתווה לשום אופנוע או קטנוע אחרים שהיו לי. אם זה בסופש כשאתה לא בלחץ זמן ומאחר לפגישה, אין עם זה בעיה, השוטרים מבינים עם מי יש להם עסק ולא מציקים (זת'ומרת, עוצרים, בודקים רשיון, אומרים שלום ויום טוב, ומשחררים) אבל ברכב יומיומי? בהחלט שיקול.
את כתבתו של אורן רייס על הערסים ו/או קישור אליה העליתי לכאן לפחות פעמיים בעבר. אני מקווה בשבילו שלא נדקר מאז על ידי אחד מהם.
כל מי שטייל בשלג ברמת הגולן לפני שלושה שבועות פגש את החבורות האלה שתומר מתאר.
אז כן, המקבילים ל-bogans האוסטרליים בניסאן פטרול הם הערסים שלנו ברנגלרים. לא רק בשחור שלמה. גם בלבן.
ובהשתוללויות על בכבישים - כולם בוודאי ראו את סרטון התאונה מאתמול עם הפרארי והסיאט לאון. שלוש שניות צפיה, וכל אחד יכול לצייר לכם פרופיל של המעורבים ומאיפה הם באים - וכמובן שאף אחד לא יטעה. הפרופיילינג תמיד מדייק. זה אותו סטריאוטיפ שמכה שוב ושוב.
אלה בדיוק אותם פרצופים ש"אנחנו לא רוצים להתעסק איתם". ובגלל הפוליטיקלי-קורקט גם אסור לומר מי הם ואסור לאפיין אותם. אבל כולנו יודעים לזהות בחצי שנייה, להיזהר ולהתרחק מהם. כולנו יודעים מהיכן ומאיזו תרבות הם מגיעים, איזו מוסיקה הם אוהבים, מה סגנון הדיבור וההתנהגות וגם מה יקרה למי שיעיר להם הערה.
הבעיה אינה בערסים/bogans אלא בפוליטיקלי-קורקט. זה שורש כל הרע.
הבסיס והיסוד ליכולת לטפל בבעיה, הוא קודם כל להכיר בבעיה ולהגדיר אותה. הפוליטיקלי-קורקט הוא הסירוב העיקש להכיר בבעיה ולדבר עליה וזה בדיוק מה שמפמפם את תרבות הערסים, את ההשתוללות, את האלימות. כשחברה אנושית תרבותית מסנדלת את עצמה מכל יכולת להגן על עצמה, על רכושה, על תרבותה ועל ערכיה ועל סביבתה, מבבונים אלימים גסי רוח ודיבור - וכל זה רק בגלל ששד ה"גזענות"/"אפליה" ירים את ראשו. ואז היא מנסה "להכיל תרבויות אחרות" - תרבויות וולגריות ופרימיטיביות של קללות וצעקות ואלימות ופריקת כל עול וכל-דאלים-גבר והפיכת שולחנות וסגירת חשבונות ובעיקר של כבוד, כבוד כבוד - העיקר הכבוד. ה"כבוד" המזרח-תיכוני הזה שבכל רגע שוכב על הכביש וכל הזמן מוכרחים להרים אותו ולהראות לכולם מי הגבר כאן.
אז לא, איל.
אין לי יותר לא סבלנות ולא סובלנות לשום "אחר" שמשתולל. לא בכביש ולא בטבע, לא בשכונה ולא במגרש כדורגל. לא מוכן לקבל יותר שום "אחר" שצועק ומקלל, שרומס שדות, שמשליך אשפה, שמאיים, שמרים ידיים, שמחריד את כל סביבתו ב"מוסיקה" צרחנית בקולי קולות, שגונב, רומס, הורס, שורף ומטיל טרור. אין לי יותר רבע-גרם של סבלנות. לא רוצה "להבין" אותו ואת המניעים שלו. לא רוצה לדבר איתו. אנחנו לא מאותו עם. זה לא אח שלי וכנראה שגם לא אח שלך.
יגידו שאני גזען? שיגידו. יש עובדות שאין ויכוח איתן, אנחנו רואים את זה ביומיום וכולנו יודעים את האמת. בקרוב נצטרך לוותר על התחביב שלנו בגלל שבכל השנים האלה היו לנו סבלנות וסובלנות לאותם "אחרים". קיבלנו אותם בשם הפוליטיקלי-קורקט ואפשרנו להם לגדול למימדים המפלצתיים שלהם כיום. החוק של בן-ברק הוא התוצאה וזו רק ההתחלה. עכשיו תתמודדו.
אני כולה דיברתי על סובלנות לאנשים שלא סובלים את הצנון... 😶
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
כמי שנוהג על רנגלר שחור משופר שהוא סוג של "ערס מוביל" בעיני ציבור הג'יפאים אני שואל את עצמי ואותכם האם גם אתם כמו האוסטרלי הטרחן הייתם נמנעים מלרכוש רכב שחשקה נפשכם רק בגלל התדמית השלילית המודבקת למי שנוהג בכזה רכב?
נמנע מרנגלר *שחור*.
שמע, הוא צנון והוא קצת מטרחן, אבל אתה לא מוכרח לאהוב אותו. רק להקשיב למה שיש לו לומר, כי הוא מדבר דברי טעם. הוא נגע בבעיה, בעצב החשוף.
תחליף את המילה "פטרול" במילה "רנגלר", והנה, אתה בישראל.
כולנו מכירים את מוסך הג'יפים הידוע והמוערך שלא מוכן לטפל ברנגלרים JK/JL, למרות שטמונה בהם לא מעט פרנסה בשבילו, רק כי הוא לא רוצה להתעסק עם סוג האנשים המדובר. אין לו סבלנות וסובלנות אליהם ואני מאוד מחזיק ממנו לא רק מקצועית ולא רק כבנאדם, אלא גם בגלל זה.
אבל רק בגלל זה הצנון לא ייהיה בעלים של ניסאן פטרול למרות שהוא חושב שזה רכב מצויין?..... נו שויין. עניין שלו. כאן אני מסכים דווקא עם שלמה - שגם היה לו פטרול והיום על רנגלר - העובדה ש-99% מהרנגלרים המשופרים (וגם הב.מ.וו) הם בידיים של ערסים, לא מונעת ממני לרצות שיהיו לי גם רנגלר וגם ב.מ.וו כלשהי. להזכיר - לפני הרנגלר הם נסעו בסופות וזה לא מנע ממני לאהוב סופה ולהחזיק סופות כבר 23 שנה....