עזרה בבחירת רכב שטח ראשון
שלום לכולם
בתור אחד שמאוד אוהב לטייל תמיד היה לי חלום שמתישהו יהיה לי רכב שיאפשר לי להגיע יותר רחוק מהרגיל ועכשיו סוף סוף יש לי תקציב שיאפשר. אשמח מאוד לעזרה מכיוון שאני בגדול עם אפס הבנה ואפס נסיון בנושא (למעט כמה דברים שקראתי פה ושם ואין לי מושג אם הם נכונים). עד לשבוע האחרון הייתי נעול על דאסטר דיזל אבל ראיתי עוד אופציה שבלבלה אותי לגמרי. אני אפרט קודם את התשובות לשאלון ואח"כ אכתוב עוד כמה דברים להבהרה
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!
א. מה התקציב לרכישת הרכב?
אין לי תקציב גדול מדי פנוי ולכן חשבתי על הדאסטר מבחינת עלות ותועלת, אז מדובר על סדר הגודל הזה מבחינת התקציב (הכוונה לדאסטר דיזל חדשה בגרסה המשודרגת שהבנתי שתעלה בסביבות 140,000)
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?
מדובר במחיר רכישה בלבד, יהיה מימון נפרד
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?
כן כל זמן שזה יהיה באמת כל כמה שנים
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
המינימום יהיה אדם אחד (אני כמובן) והמקסימום שלושה (בת זוג ו/או חברים שיצטרפו ברוטציה). בתור חובבי לינת שטח נרצה לעשות לפעמים טיולים כאלה.
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?
כאן אנחנו מגיעים לנקודה הבעייתית – אני גר בצפון (אזור אחיהוד) ועובד באזור תל אביב. אני אמור לעבור לעבוד במודל היברידי כלשהו אבל עשיתי חישובי דלק לפי החישוב הכי מחמיר ובעייתי של נסיעה הלוך וחזור 5 ימים בשבוע ליתר בטחון. בכל מקרה אני מאמין שהרכב יעשה לפחות 10000 לשנה לא כולל טיולים. לגבי ק"מ לצרכי טיול, אין לי הערכה ואסע כמה שאצטרך
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?
רכב יום יומי אבל אוכל להסתדר למשך מס' ימים בלעדיו.
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
מוסכים בלבד, אין לי את הידע הדרוש למעט תיקונים קלים ובסיסיים.
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
עכו במרחק 10 דקות נסיעה וחיפה והקריות עד 30 דקות אז מאמין שלא תהיה בעיה בקטע הזה.
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
מכיוון שאין לי ניסיון בכלל בנהיגת שטח אני לא מתכנן כרגע לאתגר את עצמי יותר מדי. אני רוצה רכב שיאפשר לי בתור חובב טיולים רגליים להיכנס יותר לעומק השטח ולקרב אותי יותר למקומות שעד היום לא יצא לי לטייל בהם. אם זה כולל משהו קצת יותר קשוח משביל עפר רגיל אז אין בעיה אבל לא יותר מדי קשה
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
אין לי קבוצה ספציפית שאני מכיר
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
הייתי רוצה לטייל באזור צפון הגולן כשיש שלג וגם במסלולים באזור מדבר יהודה, הנגב והרי אילת (למעט המרסבא לא עולה לי בראש עוד מסלול ספציפי אבל אני פתוח לכל אופציה באזורים שציינתי)
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי/ידני
מסתדר עם שניהם
ב. מנוע דיזל/בנזין
כמו שציינתי המחשבה היתה דאסטר דיזל בגלל הנסיעות והחסכון הכספי בתדלוק אבל עלתה אופציה נוספת שאפרט בשאלה 6
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...)
טנדר כנראה לא רלוונטי, קצר אם הבנתי נכון יגביל מבחינת כמות מצטרפים אבל אין לי באמת מושג
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?
חדש
6.האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
מלבד הדאסטר גיליתי השבוע שהגיעה לארץ גרסה היברידית של ג'יפ קומפאס שהיא בגרסה הכי יקרה גם בעלת הנעה כפולה ולכן ההתלבטות. העלות של הקומפאס היא כמעט כפולה אבל צריכת הדלק תהיה חצי ולכן לטווח ארוך (בטח כשמחירי הדלק עולים) אני מניח שההפרש די יתקזז בהתחשב במרחק שהרכב צפוי לעבור. מה שכן, אם הבנתי נכון לפי הנתונים היבשים הדאסטר יהיה טוב יותר בשטח. מעבר לשני אלה, אין לי וטו על שום רכב אחר כי אני לא מכיר ואני לגמרי פתוח להצעה אחרת
לסיכום שתי נקודות נוספות- אין לי נסיון עם רכבי דיזל, קראתי שהתחזוקה יקרה יותר מבנזין אז השאלה שלי עד כמה זה נכון ועד כמה זה צריך להיות שיקול מבחינתי.
לגבי תדלוקים עם דיזל, הצצתי בתחנות דלק בשבועות האחרונים וראיתי שוני די גדול מבחינת טווח המחיר של ליטר סולר (טווח של בין 6-9 ₪ לליטר). אני מניח שהזולים יותר כנראה מהולים אז השאלה מה נחשב מחיר "נורמלי" לצורכי תדלוק ולצרכי חישוב עלויות דלק צפויות.
זהו בינתיים, אענה בשמחה על שאלות נוספות אם יהיו
תגובה: עזרה בבחירת רכב שטח ראשון
הנחת העבודה שלך שצריכת הדלק בקומפאס היברידית תהיה חצי מדסטר דיזל שגוייה, ההבדל בנסיעות ארוכות מחוץ לעיר קטן למדי.
הכיוון שלך לדסטר לצרכים שתיארת הוא נכון מאוד, ולא הייתי שולל את דגם הבנזין שמגיע עם מנוע מודרני, הקילומטרז השנתי הצפוי שציינת אינו גדול במיוחד.
נקודה אליה לא התייחסת, אם צפויים לך פקקים רבים מהצפון בבוקר למרכז ובחזרה, רכב ידני יכול להיות עונש, דסטר 4*4 מגיע רק כידני.
Asaf-a
אסף.א
קודם כל... דיזל. אל תחשוש. הדיזל הזול הוא פשוט יותר.... זול. מי שמתדלק הרבה לרוב גם מצטרף.לעסקת כרטיס תדלוק קבוצתי (יש למשל קבוצה כזו שארגן גולש בג'יפולוג ורבים באתר חברים בה) ונהנה מהמחיר הזול גם לא בתחנה המועדפת.
לגבי דאסטר. ככל הנראה זו בחירה מדוייקת עבורך. יכולת שטח בסיסית - טובה יותר מכל ג'יפון אחר - יחד עם עלויות שוטפות של רכב פרטי וצריכת דלק נהדרת (לא כמו של מכונית היברידית כמובן). עם שיפורי שטח בסיסיים - הגבהה צמיגים ואפילו נעילה - אתה כבר תהנה מביצועי שטח מפתיעים ממש (מפתיעים אותנו. כל פעם מחדש. אתה לא יודע למה לצפות אז אתה לא תהיה מופתע)
מצד שני- בסוף כשחיידק השטח יתגבר אתה תגלה שזה עדיין 'רק קרוסאובר'. ולא.באמת רכב שטח. אני לא אומר שזו סיבה לא לקנות דאסטר אלא מזהיר לא להתאהב ולהיות במודעות כשהרגע הזה שבו זה פשוט לא מספיק - יגיע. אם הוא יגיע. ויש כאלו שמבחינתם לא צריך יותר כלום ולא נורא אם צריך לוותר על מסלול זה או אחר פעם ב..
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
הנחת העבודה שלך שצריכת הדלק בקומפאס היברידית תהיה חצי מדסטר דיזל שגוייה, ההבדל בנסיעות ארוכות מחוץ לעיר קטן למדי.
בגלל שהמהירות היא לרוב קבועה?
Asaf-a
אסף.א
מבחינת פקקים אני גמיש בשעות ההגעה והיציאה אז יכול לצאת לפני/אחרי השעות שעמוסות בדכ. כמובן שאני לא יכול לשלול פקק בכביש 6 בגלל תאונה כמו שקורה מדי פעם. הידני באמת מבאס בקטע הזה אבל זה גם מה שיש לי כרגע ואני כבר רגיל .
האמת שלא חשבתי על הדגם של הבנזין בכלל כי עם בנזין כרגע ומבלה יותר מדי בתחנות דלק, מטעמי חסכון ישר הלכתי לכיוון של הדיזל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Avishayma
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?
כאן אנחנו מגיעים לנקודה הבעייתית – אני גר בצפון (אזור אחיהוד) ועובד באזור תל אביב. אני אמור לעבור לעבוד במודל היברידי כלשהו אבל עשיתי חישובי דלק לפי החישוב הכי מחמיר ובעייתי של נסיעה הלוך וחזור 5 ימים בשבוע ליתר בטחון. בכל מקרה אני מאמין שהרכב יעשה לפחות 10000 לשנה לא כולל טיולים. לגבי ק"מ לצרכי טיול, אין לי הערכה ואסע כמה שאצטרך
ברוך הבא !
נראה לי שיש לך טעות רצינית בחישוב הנסועה.
מאחיהוד לת"א , 5 ימים בשבוע , אתה מעל 30 אלף קמ' בשנה ובלי לחשב את סופ"ש וטיולים.
בכל מקרה,
כנראה אתה בחור צעיר, אם כן,
סוזוקי ג'ימני "תפור" עליך לטיול כזוג (שלישיה כבר יהיה צפוף יותר) .
ג'ימני יקח אותך הכי "עמוק" בשטח ביחס לחלופות שהצעת.
חיסרון נוסף שלו, קצת פחות מהנה לנסיעות מנהלתיות ארוכות יום יומיות.
עוד אפשרות אוטומטית (מעט פחות טובה בשטח מדאסטר),
סובארו XV שתהיה בכביש נוחה ונינוחה יותר מהג'ימני ומניח שגם מהדאסטר.
בהצלחה בבחירה
רענן
לנסוע 5 פעמים בשבוע עם גימני מאחיהוד לתל אביב?
גם יגמור אותו, וגם יעלה יותר מדאסטר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Avishayma
מבחינת פקקים אני גמיש בשעות ההגעה והיציאה אז יכול לצאת לפני/אחרי השעות שעמוסות בדכ. כמובן שאני לא יכול לשלול פקק בכביש 6 בגלל תאונה כמו שקורה מדי פעם. הידני באמת מבאס בקטע הזה אבל זה גם מה שיש לי כרגע ואני כבר רגיל .
האמת שלא חשבתי על הדגם של הבנזין בכלל כי עם בנזין כרגע ומבלה יותר מדי בתחנות דלק, מטעמי חסכון ישר הלכתי לכיוון של הדיזל
תעשה תרגיל חשבונאי בדאסטר:
לטובת הדיזל תצטרך להוסיף 20000₪
אם נצמד להצהרת היצרן צריכת הדלק בבנזין 14.5 מול 18.5 קמ לליטר בדיזל
כלומר בפער הרכישה של הבנזין לעומת הדיזל תוכל לנהוג עוד 40000-45000 קמ.
ועם כל הסימפטיה לדיזל, ביום יום איכות החיים והעידון של מנוע בנזין סופר מודרני שקיים בגרסת 1.33 טובה בהרבה ממנוע הדיזל 1.5 הותיק.
לגבי הקומפאס ההיברידי 4*4, כדאי שתתעניין מה היכולות שטח שלו, איני מכיר הדגם אבל עם גלגלי 19״ לא הייתי מצפה ליכולות וחישוב צריכת הדלק בקטלוג מניח 45 קמ חשמליים, שבנסיעה ארוכה עם מזגן כנראה יגמעו מהר והצריכה האמיתית תהיה פחות מ20 קמ לליטר או הרבה פחות.
Asaf-a
אסף.א
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
קודם כל... דיזל. אל תחשוש. הדיזל הזול הוא פשוט יותר.... זול. מי שמתדלק הרבה לרוב גם מצטרף.לעסקת כרטיס תדלוק קבוצתי (יש למשל קבוצה כזו שארגן גולש בג'יפולוג ורבים באתר חברים בה) ונהנה מהמחיר הזול גם לא בתחנה המועדפת.
אוקיי הנחתי שזה שזה כמו בבנזין, תודה רבה. מה לגבי טיפולים בהשוואה לבנזין?
הכרטיס נשמע אחלה, איך אפשר להצטרף לכרטיס כזה?
לגבי דאסטר. ככל הנראה זו בחירה מדוייקת עבורך. יכולת שטח בסיסית - טובה יותר מכל ג'יפון אחר - יחד עם עלויות שוטפות של רכב פרטי וצריכת דלק נהדרת (לא כמו של מכונית היברידית כמובן). עם שיפורי שטח בסיסיים - הגבהה צמיגים ואפילו נעילה - אתה כבר תהנה מביצועי שטח מפתיעים ממש (מפתיעים אותנו. כל פעם מחדש. אתה לא יודע למה לצפות אז אתה לא תהיה מופתע)
מצד שני- בסוף כשחיידק השטח יתגבר אתה תגלה שזה עדיין 'רק קרוסאובר'. ולא.באמת רכב שטח. אני לא אומר שזו סיבה לא לקנות דאסטר אלא מזהיר לא להתאהב ולהיות במודעות כשהרגע הזה שבו זה פשוט לא מספיק - יגיע. אם הוא יגיע. ויש כאלו שמבחינתם לא צריך יותר כלום ולא נורא אם צריך לוותר על מסלול זה או אחר פעם ב..
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
על צמיגים והגבהה שמעתי וחשבתי לעשות באמת, אקרא על נעילות כי בזה אין לי מושג. לגבי אם ארצה להחליף את הרכב בהמשך, אני תוהה אם לבדוק אופציה לדאסטר בליסינג וככה אוכל להחליף בעוד 3 שנים. מה שכן אני מניח שחוץ מהחלפה לצמיגי שטח לא אוכל לעשות שינויים ברכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
תעשה תרגיל חשבונאי בדאסטר:
לטובת הדיזל תצטרך להוסיף 20000₪
אם נצמד להצהרת היצרן צריכת הדלק בבנזין 14.5 מול 18.5 קמ לליטר בדיזל
כלומר בפער הרכישה של הבנזין לעומת הדיזל תוכל לנהוג עוד 40000-45000 קמ.
ועם כל הסימפטיה לדיזל, ביום יום איכות החיים והעידון של מנוע בנזין סופר מודרני שקיים בגרסת 1.33 טובה בהרבה ממנוע הדיזל 1.5 הותיק.
לגבי הקומפאס ההיברידי 4*4, כדאי שתתעניין מה היכולות שטח שלו, איני מכיר הדגם אבל עם גלגלי 19״ לא הייתי מצפה ליכולות וחישוב צריכת הדלק בקטלוג מניח 45 קמ חשמליים, שבנסיעה ארוכה עם מזגן כנראה יגמעו מהר והצריכה האמיתית תהיה פחות מ20 קמ לליטר או הרבה פחות.
Asaf-a
אסף.א
ממ האמת שעל זה לא חשבתי באמת, יש הבדל בין שתי הגרסאות בשטח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
ברוך הבא !
נראה לי שיש לך טעות רצינית בחישוב הנסועה.
מאחיהוד לת"א , 5 ימים בשבוע , אתה מעל 30 אלף קמ' בשנה ובלי לחשב את סופ"ש וטיולים.
בכל מקרה,
כנראה אתה בחור צעיר, אם כן,
סוזוקי ג'ימני "תפור" עליך לטיול כזוג (שלישיה כבר יהיה צפוף יותר) .
ג'ימני יקח אותך הכי "עמוק" בשטח ביחס לחלופות שהצעת.
חיסרון נוסף שלו, קצת פחות מהנה לנסיעות מנהלתיות ארוכות יום יומיות.
עוד אפשרות אוטומטית (מעט פחות טובה בשטח מדאסטר),
סובארו XV שתהיה בכביש נוחה ונינוחה יותר מהג'ימני ומניח שגם מהדאסטר.
בהצלחה בבחירה
רענן
צודק רענן תודה, שכחתי להכפיל את הכמות השבועית בחודשית
לגבי הג'ימיני, אני מכיר מישהו שיש לו, הוא אמר שהרכב חיה בשטח אבל על הפנים מבחינת נוחות בכביש. בגלל שאני אבלה יותר זמן בכביש נאלצתי לא לקחת אותו בחשבון.
לגבי XV, קראתי כתבות על מבחנים בשטח שעשו בינו לבין הדאסטר ואני מבין שהדאסטר עדיפה ובפער לא קטן..
הי
במשך המון שנים עשיתי את הדרך מחיפה לרעננה וחזרה כל יום.
זה 90 קמ כל כיוון.
בחלק האחרון של התקופה נסעתי עם דאסטר דיזל ידנית את הדרך הזאת.
עשיתי 35000 בשנה. כרגע על 180,000 ק׳מ.
האוטו היה לי, נוח. חסכוני. כיף.
אפשר לי לקצר פקקים בשדות. גם בחורף בגשם.
אם יש לך טיפה זמן תוכל לקרוא על חלק מהחוויות שלי פה באיזה שירשור.
האוטו אצלי עדיין ונוסע בכיף עדיין. גם מטייל. אפילו היינו במרסבה כמה פעמים.
סה׳כ אוטו חמוד.
( ישנה גם קהילה בואצאפ שמטיילת לא מעט אם תרצה להצטרף )
אפילו שלמה סובארו הזמין בסוף דאסטר [emoji2958]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2fbb41417f.jpg
סובארואים עם גיר רציף. הרבה !! יותר נחותים מהדאסטר בשטח. לא מעט. מצד שני למרסבה הם יגיעו גם בקלות. ישנה בעיית פגושים שם. צריך לשים לב.
השאלה שטרם נענתה היא איך הדסטר בנזין 1.33 בשטח מול אותו הרכב דיזל 1.5.
כאשר השוו בזמנו את הדסטר בנזין 1.2 לדיזל, ה1.2 היה נחות עקב חוסר מומנט וגמישות.
ובנוסף מנוע ה 1.2 חלק מסדרה בעייתית
סביר להניח שהגרסה 1.33 השתפרה ביכולות שטח, לא יודע עד כמה.
יש פער של 20000₪ בין הגרסאות.
Asaf-a
אסף.א
מהקבוצות ניתן ללמוד שעדיין יש הבדל קטן לטובת הדיזל מבחינת כמה נמוך בסל׳ד מגיע המומנט.
אבל ההבדל הצטמק.
האוטו גם יותר חסכוני. מהבמזין הישן.
המנוע נחשב טוב.
לא לפסול את זה רק בגלל הבנזין.
מצד שני. כנראה זאת שנתו האחרונה של הדיזל. ויש להניח שישמרו מחיר טוב מאד כי אי אפשר יהיה להשיג יותר. בארץ.
גם כיום הדאסטר דיזל נמכר מעל המחירון. הרבה מעל.
אני אישית לא התנסיתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
השאלה שטרם נענתה היא איך הדסטר בנזין 1.33 בשטח מול אותו הרכב דיזל 1.5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מהקבוצות ניתן ללמוד שעדיין יש הבדל קטן לטובת הדיזל מבחינת כמה נמוך בסל׳ד מגיע המומנט.
עד כמה שאני מבין מהודעות של בעלי דאסטרים עם מנוע ה-1.3, אין הבדל מהותי בינו לבין הדיזל מבחינת המומנט בסל"ד נמוך ואולי אפילו יתרון קטנטן לגרסת ה-150.
נושא נוסף שבו יכול להיות הבדל, אבל אין לי מידע/נסיון בו, זה מידת הלינאריות והזריזות של זמינות הכח בסל"ד נמוך שגם הוא חשוב ברכב כזה בתקיפת מכשולים במהירות נמוכה.
ההבדל העיקרי הבולט הוא בתחום צריכת הדלק (משמעותית לטובת הדיזל) וברמת הרעש והגמישות בכביש (לטובת הבנזין)
היות וה-1.3 הוא מנוע חדש, אולי יצוצו בהמשך יתרונות/חסרונות נוספים
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
השאלה שטרם נענתה היא איך הדסטר בנזין 1.33 בשטח מול אותו הרכב דיזל 1.5.
כאשר השוו בזמנו את הדסטר בנזין 1.2 לדיזל, ה1.2 היה נחות עקב חוסר מומנט וגמישות.
ובנוסף מנוע ה 1.2 חלק מסדרה בעייתית
סביר להניח שהגרסה 1.33 השתפרה ביכולות שטח, לא יודע עד כמה.
יש פער של 20000₪ בין הגרסאות.
Asaf-a
אסף.א
לפי אתר דאצ'יה, בנזין 4X4 ידני עולה 122,000
דיזל 4X4 ידני עולה 133,000
הפרש של 11 אלף ש"ח.
מעבר לכך, נתוני הספק ומומנט:
קובץ מצורף 137381
על פי נתונים יבשים, מתקבל מומנט מקסימלי כמעט זהה בסל"ד כמעט זהה.
ההבדל המשמעותי הוא בסל"ד גבוה הרבה יותר להספק מקסימלי (גם גבוה הרבה יותר).
מה שכן, אולי יחסי העברה שונים? אין לי מידע.
בלי קשר הבנזין גם מאובזרת יותר, כולל חישוקים 17 בניגוד ל16 בדיזל.
לפי הנתונים היבשים.
הדאסטר דיזל העתיקה שלי. ( הכי עתיקה בישראל. היחידה 2014 ) שמגיעה בקלות ל 150 ( לפי מקורות זרים ).
אז ההבדל בכוחות סוס. זניח. כי ממילא אסור לנסוע במהירויות כאלו. והמומנט אותו דבר.
אז .. תקנה מה שבא לך ;)
בנזין שקט או דיזל בעל נוכחות.
בהקשר זה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
baSS4
מעבר לכך, נתוני הספק ומומנט:
קובץ מצורף 137381
על פי נתונים יבשים, מתקבל מומנט מקסימלי כמעט זהה בסל"ד כמעט זהה.
ההבדל המשמעותי הוא בסל"ד גבוה הרבה יותר להספק מקסימלי (גם גבוה הרבה יותר)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c475a221d8.jpg
תודה לכולם על התגובות, אני עוקב.
אם הבנתי נכון אז המומנט הוא הכוח שמוזרם לגלגלים מהמנוע והשאיפה היא לקבל כמה שיותר ממנו בסל"ד יותר נמוך, אני מבין שגרסת הדיזל מעט טובה יותר בהקשר הזה.
יש לי שאלה לגבי הדיזל, עד כמה הוא מרעיש ובמיוחד בשיוט במהירות קבועה בטווח של 120-130 קמ"ש? היום אני נוסע על ג'וק בנזין ידני שב-125 הסל"ד מגיע ל-4000 והמנוע קצת צרחני ומעיק בשלב הזה. אני מניח שיש כאן גם קטע של בידוד רעשים אבל מזניח לרגע את הנתון הזה
בדאסטר אתה משייט במהירות כזאת על 2700-3000 סל׳ד.
אבל כנראה לא תשמע את זה. כי רעש הרוח בפסי הגגון יכסה את רעש המנוע ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Avishayma
יש לי שאלה לגבי הדיזל, עד כמה הוא מרעיש ובמיוחד בשיוט במהירות קבועה בטווח של 120-130 קמ"ש? היום אני נוסע על ג'וק בנזין ידני שב-125 הסל"ד מגיע ל-4000 והמנוע קצת צרחני ומעיק בשלב הזה. אני מניח שיש כאן גם קטע של בידוד רעשים אבל מזניח לרגע את הנתון הזה
אי אפשר להזניח את בידוד הרעשים - אפשר להניח שהוא זהה בדאסטר בין שני המנועים.
בשנתונים החדשים של הדאסטר, בידוד הרעשים השתפר פלאים.
יש אנשים שמפריע להם ההמהום של הדיזל, שיש לו נוכחות בולטת (לא מבין גדול בזה, אבל מנחש שמדובר בתדרים נמוכים שמנוע הדיזל מייצר)
אם עניין רעש המנוע הוא קריטי עבורך, עשה נסיעת מבחן ותחליט מה מתאים לך אישית