חברה מה המצב?
אני מעוניין לרכוש קצת מפות של ארצנו הקטנה והיפה.
מה מומלץ , מחירים ,סוגים ? (קצת חדש בתחום המפות)
תומר.
Printable View
חברה מה המצב?
אני מעוניין לרכוש קצת מפות של ארצנו הקטנה והיפה.
מה מומלץ , מחירים ,סוגים ? (קצת חדש בתחום המפות)
תומר.
מפות סימון שבילים (סמ"ש) 1:50,000, זו המפה הסטנדרטית של כל מי שמטייל בשטח בישראל. מפורטות, מכילות כמובן את סימוני השבילים הצבעוניים שמופיעים גם בשטח, ויש עליהם המון-המון מידע למטייל, הן על המפה עצמה והן מאחורה.
אתה יכול לקנות אותן בכל סטימצקי, בכל חנות ציוד מטיילים, עולות בסביבות 60-70 שקלים, תלוי אם מנויילנת או לא - מומלץ מאד-מאד לקנות מנוילנת או לניילן בעצמך אחרת חבל על הכסף תוך זמן קצר. יש 19 מפות סך הכל שמכסות את כל הארץ, אתה יכול לקנות אותן בנפרד, כל פעם אחת או שתיים בהתאם לאזור שבו אתה מטייל, או לקנות את הסט השלם - 1299 בלמטייל:
http://shop.lametayel.com/cgi-bin/lametayel/361027.html
יש לפעמים בכל מיני מכרזים באינטרנט ואנשים קנו את הסט גם בחצי מחיר.
תומר אין ספק ולא יעזור הסט של מפות השבילים 1:50,000 שמוכרים בכל החנויות הוא מעולה והטוב ביותר בעיקר מנויילן סט שלם 800 ש"ח ( נחשב מחיר מעולה)
איפה אתה מוצא את זה ב-800 ש"ח?ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמית שלגי
אם זה אמיתי, עכשיו אני קונה.
שלושה עדכונים:ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
מפה מנולינת עולה בן 80 ל 90 ש"ח, ניתן לקנות גם במטייל ובריקושט, וקיימות 20 מפות שמכסות את כל הארץ.
אביגדור
קיימות רק 19,ציטוט:
נכתב במקור על ידי AvigdorAharon
מפת סימון שבילים מנוילנת (5-6) בקעת הירדן ומזרח השומרון היא אחת.
אני משתמש בסט של 1:100.
לא סובל את את ה 1:50 שכל פעם צריך לדפדף כשעוברים תא שטח. חוץ מזה שכל מה שנחוץ לטיול בארצנו מצוי בה. עלה לי 180 ש"ח סט של כל הארץ מצפון ועד לדרום.
חפש בתחנות של פז.
לך על מפות שבילים 1:50,000, הם המוכרות והמקובלות ביותר ומפורטת במידה שנדרש.
ניתן לרכוש אותם מנוילנות ב 50 ש"ח ליח' בתחנת הדלק ברחוב הרצוג בירושלים, לבאים מתל אביב : דרך בניני האומה, גן סאקר וימינה להרצוג, מיד ימינה למטה לתחנת הדלק, לא מצאתי עוד מחיר כזה בארץ.
אם תרצה את כל הסט .... ממליץ לך לחשוב על GPS במקום.
מפות 1:50000 במחיר הכי זול שמצאתי באתר של המרכז הישראלי לסיור,http://www.4wd.co.il/page.asp?div=Deals&id=25
מפה בודדת 66 שח ,
סט שלם-19 מפות ב 1122שח ,59שח למפה.
ניתן לרכוש טלפונית ולאסוף עצמאית או לקבל במשלוח בעלות חבילה בדואר.
אריק
או.קי, סליחה!ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאביק
אביגדור
רק לידיעה... בחודש הקרוב יוצאים שני עדכונים למפות. לא זוכר את מספרי המפות אבל מי שרוצה לקנות, מוטב שיברר עם המרכז למיפוי. חראם להיות הבעלים של מפה בת שבוע ולא מעודכנת...
יש לי את אטלס כבישי ישראל, כל שנה-שנתיים אני מחזיר את הישן ומקבל חדש ומעודכן ב-50% הנחה.
האם נוהג ה"טרייד אין" מקובל במפות סימון שבילים?
כל כמה זמן מעדכנים את המפות?
GPS ממש לא בא במקום, גם לא עם מערכת ניווט ממוחשבת.ציטוט:
נכתב במקור על ידי shaya
נניח שיש לך GPS והוא נותן לך נ.צ. E354345N1033454,
מה תעשה עם הנ.צ. הזה ?
ונניח שה-GPS נותן לך כיוון לכביש (270 מעלות, 24.3KM), איך תדע אם השביל שאתה עליו באמת בסופו של דבר ממשיך לכיוון, או שהוא עושה פנייה של 90 מעלות עוד ק"מ ?
ואיך תדע אם השביל הזה באמת עביר ? או שיש בקצה שלו את המצלעות / זיק / מחמל ?
וגם מערכת ניווט ממוחשבת היא לא תחליף אמיתי, לא מבחינת גודל תצוגה, ולא מבחינת אמינות
(מפות הן מאוד אמינות !!! כבר הרבה שנים אני מטייל עם ג'יפים, ועוד יותר מזה ברגל, ורק פעם אחת נגמרו לי הבטריות במפות :-x !!! ואני משתמש בהן המון )
בחברה להגנת הטבע (רח' השפלה 3 בת"א, אני חושב), יש טרייד אין על מפות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי osi90
מפה תמורת מפה + 40 ש"ח לרגילה, 50 ש"ח (או 55 ??) למנויילנת (מחירים מלפני שנתיים).
אני לא רואה את הבעייה בלהסתובב עם מפות ישנות.
ההרים לא זזים, ואלו לא מפות ימיות שמראות סחופת.
ומה לגבי שבילים חדשים שנפרצים או שבילים ישנים שנסגרים?ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאביק
כביש חדש (מי אמר כביש 6) שעובר על דרך / שמורה קיימת?
זו לא שאלה של ביקורת, אני שואל מחוסר ידיעה.
אז מסתדרים וחותכים עד לכיוון כללי של נסיעה או נקודה רצויה על שביל משני.ציטוט:
נכתב במקור על ידי barak4*4
זה לא צה"ל כאן שהחשיבות של מפה מעודכנת יחד עם סטריפ או תצ"א הם כלים לתכנון מבצע או השכבת מארב רגלי ותכנון דרכי הגישה והמילוט - זה טיול שמטרת השבילים הם להביא אותך לתא שטח שבא לך לראות, לעשות חיים ולחזור הביתה.
שבילים ראשיים לא משתנים גם לאחר שטפונות (במיוחד אלו שמסומנים), זו הסיבה שאני מסתדר עם קנ"מ 1:100 בכיף, לא מעט בשטח וגם לבד פה ושם.
ד"א אני עם קומבינצייה של GPS.
שביל חדש - באמת לא תדע אם מותר לך לנסוע עליו.ציטוט:
נכתב במקור על ידי barak4*4
שביל ישן שנסגר - שאלת חוק אפור.
יש לך מסמך רשמי (מפה) שמאשר לך לנסוע שם. אין חוק שמחייב אותך לנסוע עם המפות הכי חדשות.
מה יגיד בית משפט ? לא ידוע. עם עו"ד בינוני ומעלה תצא זכאי.
שאלת שמירת טבע ? לא נכנס לזה, ולא רוצה שיתחיל עכשיו ויכוח על זה (זה בעיקר שאלה של למה סגרו את השביל - אבל זה לא קשור לדיון).
כבישים ?
תמיד אפשר למצוא דרך לעקוף אותם.
זה גם מחזיר אותנו חזק לטיעון הקודם שלי - אתה חייב מפות בג'יפ. GPS ומערכת ניווט לא תמיד מספיק.
חברה נראה לי שאני אקנה את המפות סימון שבילים 1:50,000.
תומר.
1200 ש"ח עבור ערמת נייר?
בואו נראה, 750ש"ח עבור גרסה חוקית של נביגייד. זה משאיר 450 ש"ח לשני ראשי דיו איכותיים + חבילת נייר מדפסת. כעת ניתן להדפיס את המפות + ציר הניווט + להעלות את הציר אל ה GPS.
עכשיו יבוא מישהו וישאל איך מנווטים עם מפה בגודל A4? התשובה, בקלות.
זה רק עניין של הרגל. אני מנווט במרוצים עם מפות בגודל A4 המשודכות לקטרון החתוך למידה זו.
במקום לשבת בג'יפ ולהתחיל לקפל ולקפל, ולקפל ולקפל, ולקפל ולקפל.. את המפה, פשוט מדפדפים.
בברכה,
קיד.
קיד, אני לא קונה את הסידור הזה. במפה אחת יש כ16, אולי יותר , A4 . עשרים מפות זה 320 דפים!
גם אני מדפיס מפות מסלול על A4 לפני טיול, כדי שאני אוכל לקמט אותם ולקשקש עליהם, אבל אצלי לפחות, כל תכנון לטיול הוא רק בסיס לשינויים, והטיול בחיים לא יוצא כמו שתכננתי. בדרך כלל אני אפילו עוזב את המפות ונוסע לאן שנראה לי מעניין בשטח, או לפי כיוון גאוגרפי כללי שתואם בערך ליעד שלי.
ואיפה קנה המידה? הרי כאשר את מסתכל בדף A4 אתה לא רואה את כל מה שקורה מסביבך. ולתכנן טיול כשאתה לא רואה מספיק מפה ומספיק מסלולים ושבילים?
אנחנו קונים רכבים בעשרות אלפי שקלים, מאבזרים אותם בעוד כמה עשרות אלפים, משקיעים עשרות אלפי שקלים בשנה באחזקת הרכב, ולא יכולים להוציא 1200 ש"ח על סט מפות פעם בעשר שנים? ואם מדברים על מפות 1:100K אז בכלל מדובר על כ300-600 ש"ח. כסף קטן.
רק לסבר את האוזן, חלק מהמפות שלי מעודכנות ל 1991 וחלק ל 1994. אין שום בעיה לנווט איתן, הרי השטח לא משתנה. מה שמשתנה אלו צבעי השבילים, ובשביל זה יש טורבו סי די כדי לבדוק.ציטוט:
נכתב במקור על ידי oferl
אביגדור