תוכנות ניווט שטח - מורה נבוכים
שלום לכולם
תוכנות ניווט שטח
האם מישהו יכול לעשות סדר
להציג את שלוש, ארבע התוכנות המובילות
תוך ציון ההבדלים: חוזקות / חולשות / נוחיות תפעול / אמינות / שירות / תמיכה / עדכנות / שפה / נק' עניין /התאמה לחומרה/ וכ"ו ......
הצגה טבלאית , יכולה להיות נוחה :-)
אני אגב, נשוי לעמוד ענן. חשבתי שהגיע הזמן לבדוק אופציות.
תודה,
עידו
תגובה: תוכנות ניווט שטח - מורה נבוכים
עוקב..
גם אני משתמש וותיק בעמוד ענן עם מפת סמ"ש, הבעיה העיקרית שלי איתם זה שהאפליקציה טוחנת את הסוללה ומחממת את הטלפון עד עילפון - אשמח לשמוע פתרונות.
לאחרונה התחלתי להשתמש גם באופרואוד עם מפת שביל נט, אך ורק משום שכל החברים משתמשים וצריך שפה משותפת בתכנון מסלולים.
ממש ממש לא מתחבר לממשק המסובך של אופרואוד ולגרפיקה של מפות שבילנט.
כל עוד צריך פשוט להישאר על המסלול ניחה, אבל ברגע שאני צריך להבין איפה אני באמת (כלומר להבין את הטופוגרפיה) אני פותח עמוד ענן.
במהלך השנים כתבתי כאן על אפשרויות ניווט השטח השונות הזמינות כיום, ייתכן והגיע הזמן לרענן קצת את הנושא.
בינתיים מספר נקודות להביא בחשבון (לא לפי סדר חשיבות בינתיים):
1. פלטפורמת הניווט - יש עדיין המנווטים על מחשבי חלונות (לפטופים / טבלטים), למרות שזה כנראה עולם הולך ונעלם. יש המנווטים על מכשירי אנדרואיד ויש על מוצרי אפל. ייתכן ויש עדיין המנווטים על מערכות מבוססות חלונות-CE אבל זה כבר עולם שנעלם כמעט לגמרי - לא כל התוכנות עובדות על כל הפלטפורמות.
2. תמיכה במפות הניווט - ישנן תוכנות המאפשרות עבודה עם מספר מקורות מפה, מקוונים (אונליין) או לא-מקוונים (אופליין), מפות חינמיות מבוססות OSM (Open Street Map), יש מפות חינמיות ויש בתשלום. ישנן תוכנות המאפשרות להפוך כל "תמונה" (למשל סריקה / צילום מפה) למפת רקע לניווט (בעזרת תהליך של עיגון / כיול - דקירה של לפחות 2 נקודות על התמונה וציון הקורדינטות שלה).
המפות שניתן לרכוש (בתשלום) הינן מפת סימון שבילים קלאסית (בדומה למפות הנייר המוכרות) ומפת סימון שבילים של שבילנט שנמכרת ברזולוציה טובה יותר וויזואלית נראת שונה ממפות הנייר.
לפעמים החלטה על מפת הניווט הרצויה, או דרישה שתהיה יכולת לטעון מפות נוספות / לעשות שימוש בצילומי מפה / סריקות וכו' - יכולה לפסול תוכנה זו או אחרת.
3. דרישות / יכולות נתמכות / רמת המורכבות והתחכום של תוכנת הניווט - יש כאלו המסתפקים בתצוגת המיקום הנוכחי שלהם על גבי מפה נעה, יש הדורשים יכולות רבות ומגוונות כמו ניתוח גבהים / שיפועים של המסלול המתוכנן / המבוצע בפועל(רוכבי אופניים והולכי רגל בעיקר), דשבורדים עם נתונים שונים (גובה, מרחק, קרבה לנקודות ציון / עניין, סטטיסטיקות וכו'), יש כאלו המעוניינים להציג מספר מסלולים / מקטעים / הקלטות מסלול היסטוריות / שימוש בצבעים, נקודות עניין ועוד, יש המשתמשים בתוכנות גם לצרכים נוספים כמו שייט, טיסה, נהגית ראלי / מירוץ (תמיכה בסיפור דרך, התראות קוליות לקראת פניות וכו').... כמובן שהדרישות השונות יכולות להכריע איזו תוכנת ניווט שטח תשמש אותנו.
מכיון שכנראה רוב הגולשים כאן משתמשים באנדרואיד או אפל, הבחירה תתמקד כנראה בחלופות הבאות, לא לפי סדר כלשהו (וכמובן אפשר יותר מחלופה אחת, אצלי ישנן מספר תוכנות שונות):
אנדרואיד - עמוד ענן, אופרוד, ישראל-הייקינג, אורוקס-מפס, טונאב
אפל (אני פחות בקיא אז מתנצל מראש) - עמוד ענן, אופרוד, טונאב, ישראל הייקינג, טופו-מאפ (עוד קיימת?), גורו-מפס
כאמור החלופות השונות נסקרו כאן מספר פעמים ואפשר לחפש בפורום, אוכל להרחיב מעט על החלופות מאוחר יותר.
עמוד ענן ואופרוד הן כנראה המובילות ויכללו נקודות עניין ציבוריות שזה יתרון (ועומס שלהן הוא חסרון)
על שתיהן אפשר לשים מפות אופליין סמ"ש ושבילנט (שבילנט אפשר גם על טונאב)
באופרואוד יש בחר גדול יותר של מפות אונליין, תצאות ומפות היסטוריות (אותן אפשר להוסיף גם לאורוקס מפס)
אופרואוד יותר נוחה בתכנון מסלולים באפליקציה ובשיתוף נקודות עניין ומסלולים מתוכננים או מוקלטים, יש גם אופציה לקרות על גבי המפה את כל משתתפי הטיול (במידה ומשתמשים באופרואוד גם כן)
אורוקס מפס כנראה הכי משוכללת ולכן יותר מסובכת, שם יש אפשרות לייצר מפת אופליין מכל מפה/תצא אונליין
אני עברתי לאופרואוד מעמוד ענן לפני הגרסה האחרונה של עמוד שהיתה לא יציבה וכמעט ללא תמיכה, פותח אותה לפעמים בשטח אם אני נמצא באתר כלשהו ואין נקודת עניין באופרואוד.
מאז המעבר גם את רוב המוחלט של תכנוני המסלולים אני עושה באפליקציה ולא על המחשב.
יש לי מפת שבילנט על שתיהן וסמש רק על אופרואוד.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
אופרוד כנראה טובה יותר, אבל כבר התרגלתי לעמוד ענן ודי מרוצה.
אבל הגרפיקה של שבילנט ממש שגויה וממש לא מתאימה למבט מהיר בזמן נהיגה. לכן אני נשאר עם סמ"ש.
האם לאופרוד, יש תמיכה / הדרכה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idosit
האם לאופרוד, יש תמיכה / הדרכה ?
יש. תמצא פרטים בדף שלהם בפייסבוק
יש גם מספר משתמשים שהעלו הדרכות ליוטיוב
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
יש בעמוד ענן בגרסת המחשב הביתי, מפת 1:50000 קלאסית. בגרסת הטלפון הנייד אין וחבל. (או שאולי יש דרך להעלות את המפה הזאת בדרך אחרת) .תכלס, יש בה המון שבילים שירדו מהמפות החדשות יותר וגם פירוט יותר טוב של הטופוגרפיה, נאקבים ושבילי הליכה.
יותר קל לתכנן מסלול בבית במחשב ולהשתמש ב OSM ISRAEL לבניית מסלול. אולי פחות משמעותי במסלולי ג'יפים, אבל לאופניים והליכה יש שכבות עם מסלולים יותר טובות.
יש 1:50000 .. למה לא ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...05ed0d6296.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
בצילום שלך יש מפת סמ"ש (בתשלום) ומפת ממ"ג.
באתר (ראה תמונה מצורפת) יש מפת ממ"ג (היא נקראת 1:50000 ומפת 1:50 "קלאסית" עליה הוא מדבר.
קובץ מצורף 137629
אין הבדל גדול בשימושיות מבחינתי בין עמוד ענן לאופרוד. אני לא משתמש ביכולות הקישוריות של אופרוד.
יש יתרון לעמוד ענן במאגר נקודות עניין גדול ועמוק יותר. יתרון שנובע מהיותה ראשונה. לכן אני משתמש תכלע'ס בעמוד ענן למרות שיש לי את את שתי האפליקציות.
לגבי מפות - קניתי גם ממ"ג וגם שבילנט. אם פעם היתי מדפדף בין המפות, מזמן הפסקתי. אני משתמש בשבילנט בלבד. אני לא רואה שום יתרון למפת 1:50K לבנה או ממ"ג מלבד נוסטלגיה.
למי שאין רגשות עזים בנושא מפות, אני ממליץ בחום על שבילנט על עמוד ענן או אופרוד, זה לא כל כך משנה.
אני כבר הרבה זמן נוסע עם כמה מחשבים/טלפונים במקביל ומריץ על כל אחד מהם תוכנת ניווט אחרת מנסה לבחון עם מי כדאי לעבוד ברצף.
רק כדי להבהיר נכון לכרגע אני נוסע עם המפות החינמיות שהתוכנות מציעות.
אחד הדברים שמשגע אותי מבחינת השבילים זה שלא כל השבילים מופיעים בכל המפות (למרות שאמורות להיות זהות מבחינת הטופוגרפיה).
גם הסמ"שים הצבועים שעל אותו שביל צבוע, לא מופיעים בכל התוכנות באותו צבע.
התוכנה הכי נעימה לעין זו הנווגייד הישנה והטובה, נכון שהטופוגרפיה לא השתנתה אבל כל השכבות לא מעודכנות (קצת בעיתי).
קצת הניסיון שלי.......
מנחם
אצלי מותקן גם אופרוד וגם עמוד ענן. העמוד לפעמים עומד. זו הבעיה העיקרית שלו ולכן לאחרונה אני כמעט לא מפעיל אותו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אצלי מותקן גם אופרוד וגם עמוד ענן. העמוד לפעמים עומד. זו הבעיה העיקרית שלו ולכן לאחרונה אני כמעט לא מפעיל אותו.
אסף.
אצלי הפוך,אוף רואד נתקעת במקום ולא זזה לעומת ע.ענן שזזה כרגיל.
עמוד ענן עובדת רק עם אינטרנט וזה דיל ברייקר למשתמש החינמי.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
נטשתי את אופרוד אחרי שגיליתי שהיא סוג של אח גדול שעוקב אחרי המשתמשים ושומר את ההקלטות שלהם על השרת כך שכל אחד יכול לראות איפה אחרים נסעו. אמנם אתה לא רואה מי נסע איפה, אבל עם צו בית משפט האח הגדול כנראה יוכל לדעת ...
ואם אני לא מקליט?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מנחם רוזנבך
גם הסמ"שים הצבועים שעל אותו שביל צבוע, לא מופיעים בכל התוכנות באותו צבע.
מנחם
השינוי קורה כי מחליפים לשבילים מסומנים את הצבע לפעמים בשטח, עושים את זה בעיקר כי הוסיפו או הורידו שביל באזור או לחילופין הופכים שביל בצבע אדום לשביל ירוק/כחול (האדום דוהה מהר מאוד ביחס לשאר).
אחרי הסימון מעדכנים את עורך המפות של הועדה לסימון שבילים והיא זו שמעדכנת את מפות הסמ"ש, ומשם כל תוכנה מתעדכנת בזמן שונה.
לכן קורה השינוי בין המפה לשטח ולתוכנות הניווט השונות.
מתן
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מתן הירש
השינוי קורה כי מחליפים לשבילים מסומנים את הצבע לפעמים בשטח, עושים את זה בעיקר כי הוסיפו או הורידו שביל באזור או לחילופין הופכים שביל בצבע אדום לשביל ירוק/כחול (האדום דוהה מהר מאוד ביחס לשאר).
אחרי הסימון מעדכנים את עורך המפות של הועדה לסימון שבילים והיא זו שמעדכנת את מפות הסמ"ש, ומשם כל תוכנה מתעדכנת בזמן שונה.
לכן קורה השינוי בין המפה לשטח ולתוכנות הניווט השונות.
מתן
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
המדיניות של הוועדה לשבילי ישראל היא לעדכן את מפת הסמ"ש הדיגיטלית בהתאם להוצאת העידכונים של מפות הנייר. כיוון שכך, למרות שנתוני המפות הפנימיים של הוועדה מעודכנים מזה זמן, הרוכש לא יראה אותם.
לאופרואד ועמוד ענן אין שליטה על ההוצאה לאור של מפות הוועדה או שבילנט. התוכנות הן מתווכות שמוכרות את מה שהספקים מנפקים.
מפות Israel Hiking שלנו מתעדכנות ע"י המשתמשים והעידכונים זמינים לשאר הקהילה תוך דקות.