מישהו פה מחזיק ( או מכיר מישהו שמחזיק ) רכב חשמלי בלי עמדת טעינה ?
לפי מודל תחנת דלק מזדמנת.
אני מאמין שלא ייתכן שלכולם יש או תהיה עמדת טעינה פרטית.
ואני שואל את עצמי ( טוב .. אשתי שואלת את עצמי ) אם זה בר קיימא .. viable כמו שאומרים בניכר ..
עד כמה זה מגביל בצורת שימוש כזאת כשהנסועה היא ב 99% בתוך העיר ( חיפה )
Sent from my DN2103 using Tapatalk
תגובה: מישהו פה מחזיק ( או מכיר מישהו שמחזיק ) רכב חשמלי בלי עמדת טעינה ?
על פניו, נשמע כמו רעיון רע.
אבל, מהי הנסועה? אם היא נמוכה במיוחד, אז אולי.
וגם, מהי המוטיבציה? החסכון הכספי יהיה קטן, אם בכלל. זיהום אוויר? כיף?
יש באיזור שלך או של העבודה עמדות איטיות וזולות? בדוק בפלאגשייר.
מה המצב?
אני יכול לומר לך דבר כזה, וזה די בפשטות: כל הנושא של רכב חשמלי מעניין לי את קצה קצהו של הזין. אני יודע שזה העתיד, שזה מגיע וכו- אבל לומר לך שהקדשתי זמן לקרוא את הכתבות על רכב חשמלי? זה לא מעניין אותי בשיט. זה לא אומר שהדברים אינם חשובים או נכונים- אבל כמי שגדל על רכב וחי את זה- זה כמו לקחת בעל מזקקת וויסקי דור שישי בסקוטלנד ולומר לו שיש לך בירה מכבי מדהימה שהוא חייב לטעום. זה משהו שאני מתייחס אליו כרוע הכרחי שכאמור העיסוק בו מעניין לי את קצה התחת.
ועם זאת מתוקף העבודה אני לוקח כזה פעם בחודש בממוצע-ואני חייב לומר לך שמבחינתי זו זוועה. לא הרכבי עצמם שרובם ממש לא שוס אם אתה קצת אוהב רכב-אלא מבחינת לחיות עם זה.
הנה דוגמה שממחישה את כוונתי, תרחיש אמיתי של אדם שאין לו עמדת טעינה: ביום שישי האחרון היתה לי אזכרה בחיפה. יצאתי מהבית על סוללה מלאה עם ג'ילי והגעתי לאבא שלי בזכרון יעקב. משם נסעתי לבית עלמין. חזרתי לבית של אחותי בכרמל ומשם הביתה. יום קר- טווח פחות. אז אוקיי- אני זקוק לעמדת טעינה מהירה. יש כזאת על הדרך שלי בקניון G בכפר סבא. אני מתקשר לאשתי ואומר לה שבשעה 12 אני בבית להוציא את הילדה מבית הספר. מה הבעיה? חצי שעה טעינה. נכנס לקניון. העמדה תפוסה. 45 דקות המתנה. השעה 12 ורבע. איזה חרא. בעל הטסלה שתופסת את החניה מגיע. כרגיל, חתיכת דוש מהלך כיאה לבעל טסלה. אני מתחבר. יש לי עוד 5% סוללה. איזה חרא. 40 דקות לחכות בערך בשביל חצי סוללה. למה חצי סוללה? כי יום שישי ומחר שבת וצריך לנסוע לתל אביב. והזמן של החניה חינם עבר. מתקשר לאשתי- סליחה, לא יכול לקחת את הילדה כי יש לנו רכב חשמלי השבוע. מקבל צעקות כמובן- ובצדק.
למחרת - אני נוסע כמוך, כלומר נסיעת עירוניות. קופץ לראשון לציון. מחבר את הרכב והולך לדקטלון. שעה בעמדה רגילה מטעינה חרא בלבן. ואין עמדה מהירה. הטווח אומנם סביר אבל אבא שלי מתקשר!!! שיט שיט שיט שכחתי אצלו בבית את הלפטופ שלי!!! זכרון יעקב זה שטויות, חצי שעה נסיעה. אבל אין לי טווח. אלא אם אטען את הרכב בעמדה מהירה. אחלה-יש עמדה מהירה בתל השומר.נכנס לבית החולים- 20 שקל כניסה. העמדה תפוסה, זין עם טסלה. הוא חוזר לעמדה אחרי שעתיים וחצי למרות שהרכב שלו לוקח פחות משעה להיטען. למה? כי ככה. אני מגיע לאבא שלי בדיוק 4 שעות אחרי הזמן שאמרתי לו שאגיע, זוועה. זה בקצרה מה שקרה לי בסופש הקודם- וזה רק קצה המזלג. נכון שיש מי שיש לו עמדה, נכון שזה היה סופש חריג, נכון שזה שילוב של נסיבות - תרחיש קיצון וכו וכו וכו- אבל אני בזמן האחרון שומע על יותר ויותר בעלי חשמליות שמוכרים בגלל שאין כוח לחיות עם רכב שקשה לחיות איתו. זו לא איזו ספקולציה, זה אמיתי וזה משהו שבכוונתי לכתוב עליו בעתיד. אני מחזיק רכב כדי שישרת אותי ולא להיפך. אם זה רכב מיוחד אז אני משרת אותו באהבה, מגיע לו. אבל אם זה חתיכת מקרר עם בטריה, ואני עוד צריך לשרת אותו, שיתקצר וישרף.
תשנה מקצוע לפני שיהיה מאוחר מדי.
תאור המשרה: כתב/ת רכב/ה
דרישות סף: רשיון נהיגה, עמדת טעינה ביתית.
יתרון: יכולת כתיבה.
לחבר יש טסלה LR ללא עמדה בבית או בעבודה, מטעין משקע ביתי או בתשלום בעמדות, אבל התגלגל לכך מקורח הנסיבות, כאשר הזמין הטסלה היה בבית פרטי ותכנן להתקין עמדה ביתית.
לסבך המצב הוא גם גורר עגלה עם אופנוע שטח ואז הטווח בכלל יורד….דיווחים דומים שמעתי גם מבעלי טסלה אחרים שנושאים אופניים על מתקן חיצוני.
הוא פיתח יכולות של מהנדס אנרגיה מפעלי, דורש ניהול והתעסקות רבה, אם כי לא מודה בכך…כי חולה על הטסלה שלו…
Asaf-a
אסף.א
הבנתי אתכם. תודה.
האמת היא שאין לנו מושג על הכיף כי שנינו לא התנסינו.
אבל מהצד זה נראה מאד מדליק.
חנן, שנינו עובדים מהבית אז אין את הנושא של טעינה בעבודה.
יש פה פזורות עמדות פה ושם אבל לא ממש קרוב בקטע של 200 מטר הליכה מהאוטו.
כנראה שנוותר. רכב דיזל מזדקן שעושה את העבודה. כנראה הולך להיות יקר המציאות בקרוב...
כמו שכתבתי, אני לא בעד הרעיון שלך, גיא, אבל עדיין רוצה לציין שהחוויה של תומר מתאימה במדויק למה שתומר מתאר את עצמו: הוא שונא את הרעיון, את הרכב והוא לא מתעניין בשיט בנושא. זה די מסביר את התיאורים המתוסכלים שלו כי חוסר הידע מוביל לכשלונות. אוסיף על כך: מכיוון שזה רכב מהעבודה הוא גם לא מרוויח שקל מהחסכון בהוצאות, אז אין לו כל מוטיבציה לנסוע ברכב חסכוני.
זו לא תהיה החוויה של בעל רכב כזה. הוא ילמד את הנושא ויבין שכשהוא בנסיעה אין לו מה לחפש בעמדות שהן לא אולטרה מהירות. האולטרה מהירות גם טוענות את הרכב ברבע מהזמן מהמהירות, ומכיוון שכך, הן תפוסות פחות זמן. יש לפחות שתיים כאלה בדרך מרמת גן לזכרון. זו של יקום נהדרת. אתה גם לא מגיע עם חמישה אחוז לעמדה כשהסיטואציה תופסת אותך בביצים ואתה נאלץ לחכות לדושים בטסלות. אתה מגיע לעמדה כשיש לך טווח לעוד הרבה מאוד קילומטרים, אולי אפילו בדרך אל היעד ולא בחזרה ממנו, ואם יש בעיה בעמדה אתה ממשיך הלאה לאולטרה מהירה הבאה. טוען רבע שעה וממשיך בדרכך. אתה יכול גם לבדוק מראש בפלאגשייר או באפליקציה של המפעיל אם העמדה תפוסה.
נסעתי היום לטייל עם אשתי. מבית גוברין לעתיקות בית שאן ולפלטת בשרים במסעדת מושבוצ ברמות. קצת יותר מ220 ק"מ לכיוון. כבר בדרך הלוך עצרנו לרבע שעה טעינה בהאון, כשהסוללה עוד עמדה על 56 אחוז. חזרנו הביתה ב7 בערב, ומשם הילדה לקחה אותו לסרט באשדוד. סיבוב של עוד כ120ק"מ. כמה עלתה האנרגיה ליום הזה? עזבו. זה רק יעצבן אתכם...
נסענו עד היום כ46000 ק"מ בחצי שנה. עלות החשמל ששילמתי כ3000 ש"ח. המונה של עמדת הטעינה עומד על כ6000 קוט"ש. תעשו בעצמכם את החשבון כמה זה היה עולה ברכב לא חשמלי.
יש אנשים שזה לא מתאים להם. הגיוני ולא ממש משנה כלום. יש אחרים שנמאס להם להוציא את המשכורת על דלק. גם זה לא ממש משנה. שכל אחד יעשה את החשבון לעצמו. העיקר שנוספה לנו האופציה.
זה טיפה יותר מסובך ..
יש שלנו שני רכבים שכמעט לא נוסעים לאחרונה.. השינוי בא בעקבות הקורונה ואולי יישאר. חשבתי למכור את היותר חדש או את שניהם ולקנות חשמלי מאאגניב.
אין לנו צורך בחיסכון כי בקושי גומרים שלושה מיכלים בחודש לפעמים גם לא שני מיכלי סולר ..
הלוגיסטיקה של טעינה מאד מפחידה אותי. בעיקר בגלל מה שתומר כתב
לא מאמין שזה משנה משהו מבחינה אקולוגית.. זה לא מעניין אותי
החיסכון אולי יגיע משגרת טיפולים .. ואולי גם מחיר החשמל. פשוט רכב אחד שבקושי נוסע הוא יותר חסכוני משני רכבים שבקושי נוסעים ..
נראה.
תודה על נקודות המבט.
לדעתי אין כרגע מה להתעסק עם חשמלית כשאתה חונה ברחוב כלומר ללא טעינה קבועה בבית או בעבודה.
טעינה מהירה פחות בריאה לבטריות ומקצרת את אורך החיים שלהן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
החישוב שלך יוצא כ 6 אג' לק"מ זה מדוייק ?
על ה 10000 ק"מ של אישתי על האיוניק 5 יצא לנו כ 11 א"ג לק"מ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כמו שכתבתי, אני לא בעד הרעיון שלך, גיא, אבל עדיין רוצה לציין שהחוויה של תומר מתאימה במדויק למה שתומר מתאר את עצמו: הוא שונא את הרעיון, את הרכב והוא לא מתעניין בשיט בנושא. זה די מסביר את התיאורים המתוסכלים שלו כי חוסר הידע מוביל לכשלונות. אוסיף על כך: מכיוון שזה רכב מהעבודה הוא גם לא מרוויח שקל מהחסכון בהוצאות, אז אין לו כל מוטיבציה לנסוע ברכב חסכוני.
זו לא תהיה החוויה של בעל רכב כזה. הוא ילמד את הנושא ויבין שכשהוא בנסיעה אין לו מה לחפש בעמדות שהן לא אולטרה מהירות. האולטרה מהירות גם טוענות את הרכב ברבע מהזמן מהמהירות, ומכיוון שכך, הן תפוסות פחות זמן. יש לפחות שתיים כאלה בדרך מרמת גן לזכרון. זו של יקום נהדרת. אתה גם לא מגיע עם חמישה אחוז לעמדה כשהסיטואציה תופסת אותך בביצים ואתה נאלץ לחכות לדושים בטסלות. אתה מגיע לעמדה כשיש לך טווח לעוד הרבה מאוד קילומטרים, אולי אפילו בדרך אל היעד ולא בחזרה ממנו, ואם יש בעיה בעמדה אתה ממשיך הלאה לאולטרה מהירה הבאה. טוען רבע שעה וממשיך בדרכך. אתה יכול גם לבדוק מראש בפלאגשייר או באפליקציה של המפעיל אם העמדה תפוסה.
נסעתי היום לטייל עם אשתי. מבית גוברין לעתיקות בית שאן ולמסעדת מושבוצ ברמות. קצת יותר מ220 ק"מ לכיוון. כבר בדרך הלוך עצרנו לרבע שעה טעינה בהאון, כשהסוללה עוד עמדה על 56 אחוז. חזרנו הביתה ב7 בערב, ומשם הילדה לקחה אותו לסרט באשדוד. סיבוב של עוד כ120ק"מ. כמה עלתה האנרגיה ליום הזה? עזבו. זה רק יעצבן אתכם...
נסענו עד היום כ46000 ק"מ בחצי שנה. עלות החשמל ששילמתי כ3000 ש"ח. המונה של עמדת הטעינה עומד על כ6000 קוט"ש. תעשו בעצמכם את החשבון כמה זה היה עולה ברכב לא חשמלי.
יש אנשים שזה לא מתאים להם. הגיוני ולא ממש משנה כלום. יש אחרים שנמאס להם להוציא את המשכורת על דלק. גם זה לא ממש משנה. שכל אחד יעשה את החשבון לעצמו. העיקר שנוספה לנו האופציה.
לא. בכוונה רשמתי כמה אני שילמתי, ולא ציינתי עלות באופן כללי.
כמו שרשמתי כמה פעמים בעבר, חלק לא קטן מהטעינה אצלי מבוצע במקום העבודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כמו שרשמתי כמה פעמים בעבר, חלק לא קטן מהטעינה אצלי מבוצע במקום העבודה.
יש חיוב על הטעינה במקום העבודה?
יש כרגע אשלייה של חוסר עלות בטעינה במקומות עבודה בהם אין חיוב כי עם מיעוט יחסי של רכבים חשמליים, זה עדיין לא מורגש כעלויות לעסק.
בפועל, זה סבסוד של עלויות נסיעה מעבר למה שניתן למי שלא משתמש ברכב חשמלי.
אצלנו בעבודה הטעינה בחינם, גם בחברות אחרות ממה ששמעתי - מעין צ׳ופר לעובדים שגם ככה כמעט לא מגיעים.
אני מנסה עדיין להבין מה האינטרס שלי כעובד לקחת בליסינג רכב חשמלי.
היה והתקציב שלנו לרכב הוא סביב 140 (אוקטביה ודומיה)
שווי שימוש מעט זול יותר בגלל ההטבה הירוקה שלמיטב זכרוני עלולה להתבטל ביום בהיר אחד.
בבניין (ואני מדבר כוועד) - ישנה מגבלת הספק בחניון ואנחנו נהיה חייבים להתקשר עם חברה שתתקין עמדות מנוהלות בעלות של 5 אלף לעמדה, תעריפים גבוהים יותר + דמי מנוי.
מלבד אג׳נדה ירוקה (שגם בה אני מעט מפקפק) - מה היתרונות בלקחת חשמלי בליסינג? נשמע שזה בעיקר מגבלות. חושב על נסיעה לאילת עם 2 עצירות לטעינה בדרך ומקבל חררה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני לא בטוח שיש יתרון כלכלי משמעותי בזה.
אבל, אני מציע לשקול את האופציה לקנות את הרכב החשמלי באופן פרטי, תמורת פיצוי מתאים ממקום העבודה.
כתלות בתנאים, יתכן שתגלה שזה גם משאיר אותך מורווח בשוטף עם התשלומים החודשיים, וגם בסוף תקופת התשלומים הרכב יישאר בבעלותך.
לגבי שתי טעינות בדרך לאילת... עזוב. אתה מושפע מקשקשנים וחבל. תלוי במקום מגוריך, בצורת הנסיעה, וברכב הספציפי, זה כנראה יהיה היכנשהו בין 10 דקות עצירה לטעינה, לנסיעה רצופה ללא עצירות (שזה המצב אצלי).
ההטבה של 1000 ש"ח במס היא לא מבוטלת,
אני מאוד אוהב את השקט הרכב החשמלי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
אצלנו בעבודה הטעינה בחינם, גם בחברות אחרות ממה ששמעתי - מעין צ׳ופר לעובדים שגם ככה כמעט לא מגיעים.
אני מנסה עדיין להבין מה האינטרס שלי כעובד לקחת בליסינג רכב חשמלי.
היה והתקציב שלנו לרכב הוא סביב 140 (אוקטביה ודומיה)
שווי שימוש מעט זול יותר בגלל ההטבה הירוקה שלמיטב זכרוני עלולה להתבטל ביום בהיר אחד.
בבניין (ואני מדבר כוועד) - ישנה מגבלת הספק בחניון ואנחנו נהיה חייבים להתקשר עם חברה שתתקין עמדות מנוהלות בעלות של 5 אלף לעמדה, תעריפים גבוהים יותר + דמי מנוי.
מלבד אג׳נדה ירוקה (שגם בה אני מעט מפקפק) - מה היתרונות בלקחת חשמלי בליסינג? נשמע שזה בעיקר מגבלות. חושב על נסיעה לאילת עם 2 עצירות לטעינה בדרך ומקבל חררה.
זה 1000₪ בברוטו נכון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
לא הרכבים עצמם שרובם ממש לא שוס אם אתה קצת אוהב רכב
.
את זה אפשר להגיד גם על רכבי ICE שזמינים לנו, לא? רובם ממש לא שוס אם אתה קצת אוהב רכב.
אני עברתי לאחרונה מאוקטביה 1400, סוג של משפחתית לנהג, לאיוניק 5.
החיוך לא יורד מהפנים, האוטו הזה מגניב לגמרי לנהיגה בכמה היבטים:
מנוע מנוע מנוע - אתה לוחץ והדבר הזה פשוט עף קדימה בנונשלנטיות, גם ממאה וגם מעצירה מוחלטת (הנעה אחורית+מנוע ליניארי = אחיזה אינסופית).
אחיזת כביש מעולה ונוסכת ביטחון גם בסיבובים, אולי זה הצמיגים הענקיים, לא יודע. בגשם האחרון הצלחתי לייצר קצת דריפטים עדינים כדי לתרגל הנעה אחורית, נייס!
אין גיר, שלום ולא להתראות ל DSG שהצריך רגישות רבה בזינוק כדי למנוע פרפור, שלא נזכיר זחילה בפקק בעליה.
המנוע שם בשבילך מייד אחרי הנעה, אין צורך להאיץ בעדינות עד הגעה לטמפ עבודה.
השקט כמובן.
למען הסר ספק בצורת נהיגה כזו הטווח יורד מ470 ק"מ תאורטיים לאזור ה300 ק"מ אמיתיים.
בקיצור נסו ותהנו.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
סבלנות. עוד מעט יבואו ברי הסמכה ויסבירו לנו ממה אנחנו אמורים להנות בנהיגה.
לא כל הדיוט יכול להחליט על זה לעצמו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
סבלנות. עוד מעט יבואו ברי הסמכה ויסבירו לנו ממה אנחנו אמורים להנות בנהיגה.
לא כל הדיוט יכול להחליט על זה לעצמו.
אין מגבלת גיל לרישום לאתר?
מישהו שעדיין לא הבין שהנאות זה עניין אישי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
זה 1000₪ בברוטו נכון?
ברור שבברוטו
זה מהשווי רכב מקזזים 1000 שח
Sent from my SM-G960F using Tapatalk