3 קבצים מצורפים
סכין ירושה מסבא - מחפש מידע עליה
סבא מושבניק אמיתי מוריש לצאצאיו טרקטור, ברזלים וחובות. סבא שלי גם הוריש סכין. אין לי מושג מאיפה היא הגיע אליו אבל אצלו היא הייתה מאוד שימושית, החל מקילוף תפוח ועד שחיטת פרה אם צריך.
מחפש פרטים על סוג הסכין, תוצרת, לאיזו משפחה היא שייכת וכל מידע מעניין עליה.
קובץ מצורף 137904
קובץ מצורף 137905
בצד אחד, בין הלהב לידית כתוב: USMC ובצד השני כתוב: KABAR (או משהו דומה).
קובץ מצורף 137906
תודה רבה וחג שמח.
תגובה: סכין ירושה מסבא - מחפש מידע עליה
בדיוק מה שכתוב. סכין צבאית סטנדרטית של המארינס.
מייצרים אותן עד היום אבל הישנות נחשבות איכותיות יותר.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1...A7%D7%A0%D7%99
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מקסים!
בהתחלה, כשראיתי את התמונה הראשונה, אמרתי לעצמי שזו עוד סכין פלסים מצוקמקת מתוצרת KIFF שצה"ל קנה בשנות ה70.
אבל אז ראיתי את התמונה השנייה.
אז מה שיש לך ביד זה "הדבר האמיתי" סכין (יש שיגידו "מיתולוגית") תוצרת חברת KABAR האמריקאית, מהתקופה שהאמריקאים ידעו גם לעשות ברזלים אמיתיים וטובים.
הכיתוב USMC משמעותו United States Marine Corp - חיל הנחתים של ארה"ב.
אתה יכול לקרוא עליה כאן: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ka-Bar
לפי הנדן, כנראה שזו סכין מרכש שנעשה בתחילת שנות ה60. הן היו מאוד מבוקשות ואחרי שרובן נעלמו (אהמ, אהמ ;) ) הצבא עבר לרכוש כאמור סכיני KIFF מיפן
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
KA-BAR Full Size US Marine Corps Fighting Knife, Straight https://www.amazon.com/dp/B001H53Q6M...SXMCX8P76WBT06
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אחלה סכין השאיר לך סבא, הדבר האמיתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מציע לך לבדוק בקבוצה הזו:
https://www.facebook.com/groups/Edgedtools/
חלק מהאוטוריטות והאספנים הכי גדולים בארץ נמצאים בקבוצה הזו. אני לא יודע אם אתה בקטע של למכור אבל בכל מקרה, יתנו לך מידע.
זו סכין נדירה. תשמור עליה.
מקבילה של למצוא מרסס צבע דווילביס בחפצים של סבתא שלי ששמרה את המרסס במצב חדש אחרי שהמפעל שהיה לה ולבעלה המנוח נסגר לפני יותר מ50 שנה... אוצרות ששווים היום הרבה כסף.
גם אבא שלי שומר אחת כזאת :)
מאד מדליק.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
יש בישראל קבוצה שנקראת "סכינים למבינים" ,אוספים ומתמחים בסכינים.
יוכלו לשפור יותר מידע אם מעניין אותך.
חברת Ka Bar מייצר סכינים מקצועיים בתחומים רבים בניהם גם לבושקראפט לשטח.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
מקסים ומרגש. גם אבא שלי שמר אחת מהצבא הרבה שנים, עד שאבדה לו באחד הגלגולים.
שמה הפורמלי Mark 2 ובארה"ב מכונה לעתים "קיי-בר" K-bar. הלהב פלדת קרבון 1095 נוטה לצ'יפינג אם משחיזים דק מדי, זו סכין heavy duty לא לעבודה עדינה. שלך במצב קרוב למושלם. הידית עשויה דסקיות עור דחוסות ונעולה בדיסקית פלדה (pommel), ואחרי שמחזיקים את זה ביד כל חומר אחר נדמה שגוי. היא גם מאוזנת להפליא. כמובן Full tang. חבר שלי בצבא החטיא הטלה ופוצץ רדיאטור שעמד ליד, הסכין לא מיצמצה.
יוצרה ב-Olean, מדינת ניו יורק ובשירות מאז WWII. ארצה הגיעו להבנתי מעודפי מלחמת קוריאה. זו סכין קרב אמיתית שיוצרה לשימוש כפול, לחימה פנים אל פנים ו-UTILITY. רק בארץ קראו לה סכין פלסים משום מה.
לא כולן עם חותמת של המארינס (USMC), חלק של ה-ARMY או של ה-NAVY (טייסים השתמשו בסכין קצרה יותר, 5 אינטץ' של חברת ontario האגדית לא פחות, הנדסה זהה אבל ידית גוצית -- עבה באמצע ודקה בקצוות). הנדירות יותר הן של חיל הים ומוטבעות USN. הן עם נרתיק פלסטי קשיח ורצועת ברזנט (נשחקים פחות במים מהעור). דוגמא כאן. גם כאלה הגיעו ארצה אבל מעטות.
חתכ'ת היסטוריה. אם תגלה מה הסיפור שלה ואיך הגיעה לסבא, ספר.
תודה ששיתפת. בשום אופן אל תמכור.
בארץ קראו להכל סכין פלסים, כי זה המ עשו עם זה בצבא, לקחו בליל של סכיני מלחמה משלל סוגים ונתנו לחיילים מסכנים לקלטר הלוך חזור את הנגב ורמת הגולן.
רק לחשוב כמה סכינים כאלו שופצרו למוות עם מלאי בילתי נדלה של איזו חבלה ואז הושלכו חזרה לאפסנאות ברגע שהיה ניתן להשיג את החלום הרטוב, אם כל הסכינים, הוואסח האולטימטיבי ושכיית החמדה : סכין קאלץ'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
בארץ קראו להכל סכין פלסים, כי זה המ עשו עם זה בצבא, לקחו בליל של סכיני מלחמה משלל סוגים ונתנו לחיילים מסכנים לקלטר הלוך חזור את הנגב ורמת הגולן.
רק לחשוב כמה סכינים כאלו שופצרו למוות עם מלאי בילתי נדלה של איזו חבלה ואז הושלכו חזרה לאפסנאות ברגע שהיה ניתן להשיג את החלום הרטוב, אם כל הסכינים, הוואסח האולטימטיבי ושכיית החמדה : סכין קאלץ'.
בתור מי שיצא לו לעבוד קצת עם סכין, אכן סכין הקלאץ' היא הווסאח האולטימטיבי, אבל הרבה פחות טובה לעבודת פלסים מאשר סכין הפלסים. הלהב של פשוט "מתקשר" פחות טוב
Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
מסכים, לכן את סכין הקלאץ שמרתי למטרות אחרות, וואסח למשל.
מהיום הראשון העדפתי סכין יפנית עבה מפלסטיק, או לחילופין, דקה מנירוסטה "של הגד"שניקים". ברגע שניתנה האפשרות, סכין הפלסים/קלאץ' עפה קיבינימט.
ווסאח השארתי לאחרים (אותם אחרים שיצאו תמיד הביתה עם שרוולים מקופלים כי "לגיבורים לא קר", בזמן שאני עמדתי בטרמפיאדות עם דובון מפנק, לעתים עם סוודר צבאי רחמנא ליצלן, מתחתיו).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
החלום הרטוב, אם כל הסכינים, הוואסח האולטימטיבי ושכיית החמדה : סכין קאלץ'.
כזאת?
אתה אומר שזה לא שווה הרבה, או אולי כן...
לא מסבא ואין לי סנטימנטים מיוחדים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...97744e86ce.jpg
הדבר היחיד שמגניב בסכין הזאת, זה החותך תייל המובנה (אישית מעולם לא הצלחתי).
זה רק מראה כמה וואסח
בגליל החותך תייל היה מובנה בדורגלים
ועבד נפלא כשהסתבכנו עם תלתליות
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הדבר היחיד שמגניב בסכין הזאת, זה החותך תייל המובנה (אישית מעולם לא הצלחתי).
מכניסים את הזיז שנמצא בנדן, לחריץ שנמצא בלהב הסכין, ואז ניתן להניע את הסכין כנגד הנדן ויחד הם מייצרים כמו מספרי פח. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e130fc6034.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כזאת?
אני לא מבין, כל אחד כאן מסתובב עם סכין רמבו 3? אללה יוסתור, ואני עוד גר ברמת גן. בשיא הרצינות, מה אתם, פוטין?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
התיאוריה ברורה לי.בפרקטיקה זה לא עבד (לפחות לא על תיל אמיתי).
אולי פשוט כל מה שהיה באפסנאות היה דפוק.