היי,שאלה לאלו שמחזיקים כמה שנים דיסקו 2
עד כמה הרכב יכול להפתיע בתקלות ?מה האמינות היחסית שלו ? (בכל זאת רכב זקן )
לא מפחד מלעבוד לבד..מחזיק אמריקאית כבר כמה שנים.
עלויות חלקים ?
Printable View
היי,שאלה לאלו שמחזיקים כמה שנים דיסקו 2
עד כמה הרכב יכול להפתיע בתקלות ?מה האמינות היחסית שלו ? (בכל זאת רכב זקן )
לא מפחד מלעבוד לבד..מחזיק אמריקאית כבר כמה שנים.
עלויות חלקים ?
חלקים זולים משל היפניות.
אמינות לא שונה מאף suv בגיל הזה. יחסית לרכבים סביבי יש לי תחושה שיותר זול, אבל זאת לא סטטיסטיקה.
אין לי אקסל. הרכב נכנס למוסך פעמיים בשנה ואז גם מטופלות בעיות אם ישנן.
הרכב משמש לנסיעה יומיומית לעבודה.
35 דקות בהלוך,
שעה פלוס פלוס בחזור.
אופי הטיולים- משפחתי.
הרכב לא מוגבה ועם צמיגים בגודל חוקי. מניח שזה גם פקטור (לטובה) בבלאי.
האמינות היא תלות בתחזוקה...
לפותח השרשור:
אם תקנה לימון אכלת אותה ביישור קו ארוך ותצטרך כיס עמוק, אבל אם תעשה את הדברים נכון, חלקים איכותיים ועבודה לפי הספר תעשה מהלימון לימונדה.
אני החזקתי כזה אחד משופר ומשודרג שנסע יום יום(וגם היום נוסע יום יום) במשך כמה שנים טובות כולל טיולי עבירות.
חפש אחד מתוחזק רצוי עם היסטוריה מתועדת, אל תתפתה למחיר נמוך מידי, אם יש שיפורים(תלוי איזה ותלוי אם כאלה שתיכננת לעשות בכל מקרה) לפעמים זה שווה, לדעתי.
אני גם מחפש דיסקברי 2 ובדקתי כ-10 רכבים בחודשים האחרונים.
יש כמה בעיות שקיימות אצל כולם, לא מעט מהרכבים מתוחזקים בחסכנות, ראיתי כאלו ששמו צינורות מים משומשים, שמנים זולים ופילטרים לא מתאימים כדי לחסוך כמה שקלים.
כל הרכבים שראיתי נוסעים עם תיבת הגה נוזלת, נזילות במנוע - ווסת סולר ומכסה שסתומים וכו'.
המון חלודות - נזילות מהחלונות גג, רטיבות בשטיחים ברגליים של הנוסע והנהג, גומיות קרועות בכל הדלתות וכו'.
שוב - לא משהו שלא יכול לקרות ברכב אחר, פשוט נפוץ ברכבים האלו.
הרכב הכי נורמלי שראיתי רצה 70 אלף שקל והיה עליו השקעה של עוד 10 לפחות ביישור קו ותיקונים..
היה אחד שבדקתי, סטנדרטי לגמרי, נמכר ב-55 עם 250 אלף קמ. גם בו היו המון תיקונים + דרש פחחות כי הייתה שלולית ברכב מהסאנרופים.
מה שאתה מתאר (עזוב את הקטעים של תחזוקה פושעת), מתאר יפה רכבים בני עשרים.
אחר כך כשאני כותב שאנשים הם חזירים, ודורשים מחירים הזוים על נבלות, אומרים שאני יפה נפש (ובדיסקברי המחירים עוד יחסית נמוכים).
אלה העלויות הכוללות שלי, כל התחזוקה במוסך. גילוי נאות, רכשתי את הדיסקברי 2 של רמי מכפר מנחם ואני מטפל אצלו. טיפלתי אצל רמי גם בדיפנדר הי"ד וגם בדיסקברי 1. כך שמראש, הוא הגיע משופר בטוב טעם ומתוחזק למשעי. ניתן לראות שכריות במקום קפיצים מאחור זה עסק יקר ובגדול אני מחליף כרית אחת כל שנה בעלות של 3,000 ש"ח.
מבחינת נסועה, הדיסקברי משמש אותי לטיולים, רכב שלישי, וכחליפת סערה בימי גשם שבם אני בוחר שלא לרכב על האופנוע:
2018, 8,500 ק"מ.
2019, 17,900 ק"מ.
2020, 16,850 ק"מ.
2021, 17,950 ק"מ.
2021 הייתה יקרה במיוחד אחרי ששברתי את הנעילה וטחנתי את הדיפרנציאל במעלה רמון.
נעם
לפני כמה חודשים הייתי באותה התלבטות, לא ננעלתי על דיסקו מלכתחילה, אבל השוק הוביל אותי לכיוונו.
קניתי דיסקו 2 שנת 2004 (דיזל אוטומט ) עם 236K ק"מ הדגם הפשוט בלי כריות אוויר ובלי סאן רוף . הרכב היה אצל הבעלים האחרון מס' שנים. הוא הציג לי טבלאות מסודרות של טיפולים . הרכב נראה סביר לגילו.
נכון, לא לקחתי את הרכב לבדיקה אני לא מבין כלום בלנדרובר, בטח ובטח לא בדיזל .
עשינו סיבוב, נהגתי עליו, נדלקתי קניתי. אחרי הקנייה הלכתי למוסך ש"אישר" את הקנייה - נו ... יודע שזה מטומטם ואסור לעשות את זה. אבל זה נעשה.
אמנם, אינני מחזיק בו מס' שנים, אבל כפי שנכתב כאן ובפורומים מחו"ל בכל רגע נתון יהיה משהו. משהו מציק, אבל לא משבית (בד"כ) בתנאי שהרכב מטופל. למרות שהרכב שלי מטופל, תמיד יהיו כמה טיפות שמן תחתיו.
כשיישרתי קו עשיתי זאת במוסך (יהודה) , החלפתי את כל הנוזלים והשמנים מכל המכלולים כולל החלפת אטם תיבת הילוכים ומסנן. נתתי למוסך יד חופשית להחליף כל מה שימצא לנכון. הנזק לכיס היה סביר לא נותרתי המום.
זה רכב שלישי בבית, נוסע בד"כ רק בסופ"שים, רק אני נוהג עליו, ואני עדין מאוד איתו לא משתולל, נהנה לטייל בלי לרסק את הרכב, מטייל עם שכן בעל דיפנדר (קצר) והדיסקו לא מבייש.
ממה שהבנתי מהמוסך, כל עוד הרכב מטופל בזמן בלי קומבינות ובלי קיצורי דרך לא יצוצו בעיות מהותיות.
אוהב לשמוע את הגרגור שלו, הוא מאוד מאוד נוח ובעל שדה ראייה מעולה.
פחות משנה מה היה הסיפור.
יותר משנה לקנות דיסקברי בלי sls, ובלי ace, ואם אפשר גם בלי SRF (שזה סאן רוף, אבל כבר הייתי בשוונג של לכתוב באותיות לועזיות).
כל המערכות הללו הן פשוט עוד משהו שצריך לתחזק, או שיכול להתקלקל. ברכב שטח בן 20+, שכבר מזמן איננו רכב יוקרה, אין בהם הצדק לדעתי.
ובלי קשר, אני משלם הרבה הרבה פחות על טיפולים ו\או חלפים.
פחןת מחצי.
למשל, וסת סולר שעלה לך 900 שח, עלה לי בארץ 300 שח (בחול חצי), והעבודה היא עניין של 5 דקות. כך שנניח שגובים ממך שעת עבודה על זה, עדיין זה חצי.
טיפול גדול וטסט 3000 שח?
אלו עלויות תחזוקה של דסקברי 4.
אני מוסיף הערה קטנה.
כשאני רושם וסת סולר, ב90 אחוז מהמקרים מדובר על החלפת דיאפרגמה בלבד. אם כאן דובר על החלפה ושיפוץ של כל הגוף אז המחיר סביר (אם כי עלול להעיד על החלפת חלקים מיותרים שלא לצורך. מהיכרותי עם רמי, ומשיחה איתו בנושא הזה בדיוק, לא סביר שהוא יעשה כך). ,בהחלפה שלי עשיתי קיט שיפוץ קומפלט, והחלפה של צנרת סולר ולכן פירקתי ושיפצתי הכל. בד"כ כל מה שצריך זה שפיץ פלייר הפוך וידיים דקות, והכל גמור. אין צורך בפירוק המלא שאני עשיתי (תתיחסו רק לחלק של החלפת הדיאפרגמה):
https://www.jeepolog.com/forums/cont...7%A8%D7%99-TD5
אין ויכוח. ולא יהיה.
אנחנו בפורום הכרכרות נהווה דוגמה ומופת לגויים ונראה שגם כאן אנחנו אציליים ומלכותיים.
או... מפתה...
ועוד דורשים עליהם סכומים הזויים,גם מאלו שאני דיברתי איתם כבר בטלפון נתנו לי רשימת מכולת של דברים שיש לתקן ועוד דרשו 60-70
- - - Updated - - -
תודה,המלאכה מרובה=)
- - - Updated - - -
ואו אתה מסודר!אני בשנה השניה הפסקתי לעקוב =) פחדתי לראות את הסכום
- - - Updated - - -
תודה רבה אקח לתשומת ליבי!