שילוב ל low בלי לנעול לוקרים
שלום, ברשותכם שאלה, נניח ומחליטים לגרור עם ווינר 104 כ"ס משקל יחסית גבוהה או עגלה כבדה.. מה עושים כשמתחילים לנוע בעלייה תלולה?
יש אפשרות לשלב ל low ולהישאר על הנעה אחורית בלבד (לוקרים פתוחים)
ובכללי, בתוואי הררי -ניתן לנסוע כך באופן ממושך?
נניח הילוך שלישי רביעי ושיוט על 50-60 קמ"ש לאורך קילומטרים רבים?
תודה רבה,
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
תגובה: שילוב ל low בלי לנעול לוקרים
לדעתי זה תלוי בסוג הטרנספר,
אם זה טרנספר עם שרשרת לא יודע אם הייתי נוסע לאורך זמן במהירויות כאלה ב-LOW, לא בטוח שהשרשרת בנויה לזה ויש מצב שהיא תתבלה בקצב מהיר.
טרנספר עם שרשרת? מעניין. פעם ראשונה שאני שומע שיש דבר כזה. איך מזהים אם זה נמצא אצלי?
לא שאני מבין למה שרשרת עמידה פחות מגלגלי שיניים, אבל בלי קשר, נדמה לי שתפקיד השרשרת הוא להעביר את הכח להינע הקדמי, אז אין לתרגיל הזה משמעות מבחינתה.
לא יודע אם אפשר לומר ששרשרת או גלגלי שיניים שונים בעמידות כאמירה כללית,
אבל השרשרת בטרנספר לא מתוכננת לעבודה במהירויות גבוהות, ולכן אני חושב שזאת נקודה ששווה לבדוק.
ברכב שלי טרנספר בורג וורנר TOD, ההוראות הן לא לעבור מהירות מסוימת באופן כללי ב-4X4 (70 קמ"ש ב-high), ולהימנע מנסיעה גבוהה ב-low. הסיבה הניתנת היא סכנת קריעת השרשרת.
הגיר האוטומטי גם מוגבל לא לעבור להילוך רביעי ב-low, במקור.
אתה צודק שהלוקרים פתוחים ה-4X4 לא משולב, והעומס מאד נמוך וזה מצב שונה. אבל ברגע ששילבת low השרשרת כן עובדת ומעבירה את התנועה לדיפרנציאל הקדמי ולציריות.
אז מה עושים חברים? מותר או לא? אני צריך לצאת עם ציוד וקראוון בימים הקרובים. לתכנן מראש מסלול בלי עליות? לא יודע אם יש מציאות כזו.. מדובר על כביש אספלט או מקסימום דרכי עפר סלולות.
כמובן שלא בונים על להכנס לשטח.
היא אכן מסתובבת, ללא עומס. תוסיף על זה את העובדה שהוא לא הולך לחצות כך את ישראל על בסיס יומיומי, ומכאן המסקנה שלי שזה חסר משמעות.
- - - Updated - - -
אבי, אם אתה מצפה להסכמה גורפת בפורום כנראה שתתאכזב. שמעת את הדעות השונות. קבל החלטה.
מה שחנן אמר.
בכל מקרה, בטרנספר שרשרת, השרשרת לא יודעת אם ההפחתה שלפניה בhi או lo. אם המהירות של הרכב נתונה השרשרת מסתובבת באותה מהירות כשהנעה קדמית משולבת.
הדיון הטכני הוא מעניין.
אבל,
אני לא רואה מניעה בעליות קשות לשלב לlow ולנסוע בהילוך הכי גבוה שהרכב מרשה לך בסלד סביר.
אצלי מהירות כזאת היא באזור ה40 קמ"ש.
זה צריך להיות בכבישים מאוד תלולים. מעבר לכך, אתה יכול להגביל את הגיר האוטומטי להילוכים נמוכים.
אפרופו, בדויד-היילקס הצבאי, ביטלו את הקשר האוטומטי המקורי בין שילוב היחס הקצר ושילוב הסרן הקדמי, בדיוק בשביל זה: נסיעת כביש בעומסים גבוהים.
יש כפתור נפרד לשילוב הסרן הקדמי, לטובת נסיעה בשטח.
שכחתי לציין, מדובר בגיר ידני. אני מניח שהילוך 5 מחוץ למשחק. כבר היו ל אי אילו נסיעות בדרכים תלולות, ריק. והיה קשה להתחיל נסיעה.
לא רוצה לדמיין איך זה עם קראוון של 800 ק"ג קשור מאחור.
לכן חשבתי לכיוון של נסיעה ב low.
במשך כמה שנים נסעתי ככה עם היילקס אטמוספרי ב LOW עם לוקרים פתוחים בעליות מים המלח עם עגלה של ישרא-בלופ מאחורה ... לא נרשמו בעיות ..
גם אני נוסע כך. כולל חמישי. חופשי.
כבר 24 שנים.
אם הדברים בדוקים ויש לכם ניסיון, אז כמובן שזו התשובה הכי טובה.
חשבתי שכדאי להיזהר בגלל האזהרות שאני מכיר על אפשרות לקריעת שרשרת בנסיעה במהירות גבוהה.
אבל אם הלוקרים פתוחים, זה כנראה באמת זניח מבחינת העומס על השרשרת.
מצוין, אם כך -נשמע שזו אמורה להיות הדרך. תודה רבה חברים!
אין עומס על השרשרת אם הנעה קדמית לא מחוברת
וכמה מהר אתה מתכנן לנסוע עם נגרר של טון ? 80 ? 100 ? 198 ?
מהר במונחים של low זה 60-70 קמ"ש לכל היותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
לא יודע אם אפשר לומר ששרשרת או גלגלי שיניים שונים בעמידות כאמירה כללית,
אבל השרשרת בטרנספר לא מתוכננת לעבודה במהירויות גבוהות, ולכן אני חושב שזאת נקודה ששווה לבדוק.
ברכב שלי טרנספר בורג וורנר TOD, ההוראות הן לא לעבור מהירות מסוימת באופן כללי ב-4X4 (70 קמ"ש ב-high), ולהימנע מנסיעה גבוהה ב-low. הסיבה הניתנת היא סכנת קריעת השרשרת.
הגיר האוטומטי גם מוגבל לא לעבור להילוך רביעי ב-low, במקור.
אתה צודק שהלוקרים פתוחים ה-4X4 לא משולב, והעומס מאד נמוך וזה מצב שונה. אבל ברגע ששילבת low השרשרת כן עובדת ומעבירה את התנועה לדיפרנציאל הקדמי ולציריות.
איזה רכב ?