אומנם באיחור קטן ( חמישה חודשים) החלטתי להתנסות ברכב שאינו מעולה היפניות (דגש על טיוטה) והבאתי בהשראת האישה CJ8-S ( קצר מקורי מסתבר) שנת 1988.
קובץ מצורף 138280קובץ מצורף 138281
קצת פרטים יבשים מהקניה:
נעול כפול (אוטומטי) שאחליף כי זה משגע אותי, אחד הדברים האחרונים ברשימה
מוגבה 3" ממותג לא ידוע
קומפרסור עם מיכל מובנה
מנוע 258 בריא וחזק עם קומפרסור סיני
צמיגים 31.
חייב להגיד שזה רכב שונה מכל רכב שאי פעם הכרתי או נהגתי ( לטוב ולרע).
בלילה של הקניה נסעתי חזרה הביתה לדרום ( מת לחזור למקום היפה הזה) מהמקום קניה (אי שם במרכז הארץ) סהכ כ-3 שעות נסיעה רצופה באמצע הלילה עם סיקס חדש שרק עכשיו אני מכיר.
למדתי להכיר את הרכב טוב בנסיעה הזו, מדהים כמה כיף זה לנסוע בלי גג ודלתות באמצע הלילה על כביש 6 ועד אי שם באמצע שום מקום.
דבר ראשון שעשינו ( האישה בחרה את הרכב, מה לא נקח אותה לסיבוב?) זה כמה סיבובים מסביב לבית והופ למפגש גיפולוג+ טיול בנחל ערוד.
קובץ מצורף 138282
מיד אחרי הטיול כבר הכנתי TO DO LIST לזיווד הרכב ( כן כן עוד לא לפני יישור קו, גם זה מגיע בהמשך) והתחלתי עבודה.
תחילה תקינתי נזיקה במיכל של הקומפרסור וקרעים קטנים בברזנט, נוקו וסודרו הארגזים ברכב והרוכבו שאר החלקים של הכלוב התהפכו שחסרים.
אחרי הסידור הקטן שבוצע ישר ירדנו בקרה שהייתי בינואר ליומיים משדה בוקר דרך מעלה נוח לנחל נקרות וקצרה.
קובץ מצורף 138283קובץ מצורף 138284קובץ מצורף 138285
הסיקס תיפקד מדהים ובסוף הטיול הוכנה רשימה ליישור קו.
הרשימה כללה:
-בולגויינטים
- שמנים בכלללל הרכב
- החלפתי בלמים ,חריטה,קפיצים, משאבות, צינורות
- תפוחי הגה
-פלגים
-יוקים של הדפירנציאלים
-מוט הגה למחוזק
-מייסבים בסרנים
-נוזל הגה
-נוזל בלמים
-הקרבורטור הוחלף למקורי
ובטוח שכחתי עוד.
העבודה רובה בוצעה במוסך "גורו" המתחמה ברכבים הללו, חייב לציין שיצאתי מאוכזב מאוד ( לא אנקוב בשמו).
בבית הוחלפו גם כן רצועות מנוע, מים ברדיאטור ואותר טיפה חופש במשאבה. התחלתי להזמין חלקים למערכת קירור חדשה וכמו תמיד דואר ישראל תוקע את הכל אצלהם. הוזמן רדיאטור נחושת 3 שורות, צינורות מים, משאבת מים ונוזל קירור של קאטרפילר.
בוצעו עוד כמה גיחות מאז באזור מסביב לבית והרכב פשוט מגרר וזה מדהים.
בקרוב יוזמן חשמלאי לעשות לי סדר בחשמל ( כי מסתבר שחשבו שיש לי צורך בצמת חשמל של טסלה ואני לא מצליח כבר להבדיל מה הולך למה)
מקווה לעלות עדכונים על התקדמות מפעם לפעם