מעשה שהיה כך היה,
סופה בת 13, בלי עין הרע...
לפני כחצי שנה, הוחלפו 4 הבולמים לחדשים של מונרו, ארוכים טיפה יותר מהנדרש, על מנת 'לפתוח' את העלים וכך לרכך את האוטו. עובד מצויין.:p
לפני כארבעה חודשים תאונה חזיתית עם סובארו לגאסי שאיבדה את השליטה בכביש רטוב. הנזק היחיד - הוחלפו מאיות ראשיות בקפיץ קדמי ימין. הכל בסדר.:?
לפני כחודשיים - ערגול הקפיצים האחוריים ש'התיישבו' בקלות רבה מדי תחת עומס קליל למדי. אין בעיה.:)
לפני כחודש טיילתי בבוקר יום ו' אביבי במעלות הרי י-ם. במעלה נורי אני מביט תוך-כדי החוצה, פתאום תופס את עיניי מעין צמיד פלדה זרוק על האדמה. אני מתבדח עם חבר שכנראה מישהו השאיר כאן חתיכות בדרך, אבל כשהוא מביט על האוטו מבחוץ החיוך נמחק מפני באחת. המחזה 'מזעזע' - שתי המאיות של קפיץ אחורי שמאלי נשברו יחד צמוד ל'עין' המחברת אותן לתושבת הסטטית של הקפיץ (כלומר, התושבת הפנימית).:shock:
טוב, חושבים קדימה ורותמים את הסרן האחורי ברצועות על מנת שלא יזוז בנסיעה החוצה. נראה סביר.סיימנו ורוצים להמשיך.
פתאום אני רואה עוד משהו מעניין - גם המאיה הראשית של קפיץ קדמי שמאלי שבורה סמוך לעין שלה בתושבת הסטטית!! :evil: מזל שרק אחת, מדדה החוצה בזהירות.
בנקודה הזאת חשוב לי להדגיש בכל תוקף, האוטו לא קיבל שום מכה רצינית במשך כל הטיול, ובאופן כללי הנהיגה שלי - בייחוד בשטח טכני - זהירה ומדודה מאד, במיוחד אחרי שהציריות הקדמיות לימדו אותי שיעור חשוב בהלכות נעילה קדמית. אין מצב שהיתה פה בומבה כלשהי. (למה בעלי ג'יפים נחשבים אשמים אלא אם הוכחה חפותם? זה לא אמור להיות הפוך?...)
טוב, כנראה צירוף מקרים מוזר של עלים זקנים שהגיע זמנם. סופגים בהכנעה.
שבועיים אחרי, לוקח את הילדוד'ס בסביבה הקרובה, איך שיורד מהכביש לשביל כבוש - רעשים משונים מקדימה. יורד להעיף מבט וחושך בעיניים - מאיה ראשית של קפיץ קדמי ימין שבורה צמוד לעין בתושבת הסטטית! :mad: זוכרים את המאיה הזאת, חדשה שהוחלפה אחרי התאונה? פה סיפור הבלאי המוזר כבר לא כל כך תופס. מכות בטח ובטח שלא היו, ואפילו כבישי מע"צ באיזור בית שמש כבר סבירים ממזמן.
המאיה מוחלפת במסגרת האחריות. הסברים אין.:confused:
היום העיר לי מוסכניק רציני, שבמקרה גם מחזיק בסופת מירוצים ומתחרה איתה (כך שהוא מכיר את העסק), שהקפיצים שלי לא נראים טוב: מחוזקים לתושבות ברישול עם חופשים גדולים מדי, עלים לא מסודרים כמו שצריך, עירגול נדרש.:|
רבותיי המלומדים, יש למישהו רעיון מה קורה פה? איזשהו הסבר הגיוני? אחרי הכל, אותו איש קפיצים נחשב למקצוען רציני ביותר בתחומו, משהו לא מסתדר לי פה. אשמח לשמוע רעיונות.
צ'יזבט לספר לאור המדורה...