בעיקרון כבר מתחילת השנה יכולתי לרשום את הרכב לאספנות במשרד הרישוי אך טרם עשיתי זאת, הטסט הקרוב ב 27.10 אך טרם קיבלתי את תשלום האגרה עבורו, כדאי לי כבר עכשיו לגשת להפוך לאספנות או אולי לחכות קודם עד שאקבל את תשלום האגרה? מה הייתם עושים במקומי?
Printable View
בעיקרון כבר מתחילת השנה יכולתי לרשום את הרכב לאספנות במשרד הרישוי אך טרם עשיתי זאת, הטסט הקרוב ב 27.10 אך טרם קיבלתי את תשלום האגרה עבורו, כדאי לי כבר עכשיו לגשת להפוך לאספנות או אולי לחכות קודם עד שאקבל את תשלום האגרה? מה הייתם עושים במקומי?
למה לחכות?
גש ותעביר לאספנות.
אוקטובר זה חודש טוב לטסט כי הוא חוסך בדיקת חורף
זכורה לי הדילמה של מתי להעביר את הרכב לאספנות, מאחר וכל חצי שנה יש טסט. האם ללכת על רישום לפני טסט במועד חורפי כך לנצח תיחסך ממני בדיקת החורף. בפועל אני חושב שהתאריך השנתי כשעוברים לסטטוס אספנות נקבע על פי המקור ולא באיזה טסט חצי שניתי אתה מעביר את הסטטוס.
ולגבי בדיקת החורף:
רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 10,000 ק"ג, רכב אספנות, רכב עבודה ואוטובוס למעט אוטובוס זעיר פרטי – אשר חלפה שנה מיום שנרשמו לראשונה חייבים בבדיקת חורף שתיערך מ-1 באוקטובר של כל שנה במפעל למכונאות רכב, כאמור בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (מוסכים ומפעלים לכלי רכב), תש"ל-1970, או בתחנת בדיקה כאמור בתקנה 273.
[ב) לא ינהג אדם ברכב כאמור בתקנת משנה (א), בתקופה שבין 1 בנובמבר ועד 31 במרס של כל שנה, אלא אם כן בידו תעודה מאת מפעל למכונאות רכב או תחנת בדיקה בנוסח שהורה עליו מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בבדיקת חורף ונמצא תקין.
(ג) בתקנה זו, "בדיקת חורף" - בדיקה שנערכה על פי מפרט והוראות אחרות של מנהל אגף הרכב, המופקדים לעיון הציבור במשרד התחבורה, או מבחן רישוי שנתי של הרכב שנעשה תוך 90 הימים שקדמו ל-1 בנובמבר של כל שנה.
תאריך הרישום המקורי של הרכב כפי שמופיע ברישיון הוא 10/92, אז אם נניח אני אגש למשרד הרישוי ב 1.8( יש לי תור) הפקידה תוציא לי רשיון אספנות עד 10/23?
אאל"ט צריך שלרכב ימלאו 30 שנה בשביל אספנות. כלומר רק החל מאוקטובר 22 תוכל להעביר אותו לסטטוס אספנות ולא יום לפני.
-------
עריכה
מבדיקה מעמיקה כנראה שאני טועה
הכי טוב לחפש בפורום :)
https://www.jeepolog.com/forums/show...99%D7%95%D7%AA
אתה אכן טועה, החודש לא משחק תפקיד רק השנה, כלומר כבר מינואר ניתן להעביר לאספנות.
שאלת השאלות היא האם מועד חידוש הרשיון לאחר המעבר לאספנות יהיה הטסט הקרוב או החודש בו הרכב עלה על הכביש.
לא, מועד חידוש הרשיון(טסט) תמיד יהיה ויישאר אחד משני התאריכים(חצי שנתי) שהיית עושה עד עכשיו.
האתגר הוא לכוון לכך שמועד הטסט השנתי יהיה תקף לבדיקת חורף.
ואז השאלה האם ברגע שהלכת למשרד הרישוי ב1.1 מועד הטסט השנתי יהיה הטסט החצי שנתי הקרוב שהיה צריך להיות (לדוגמא - מרץ) או החצי שנה שלאחריו, שהוא מועד העליה המקורי לכביש (לדוגמא - ספטמבר) שבמקרה הזה יחסוך בדיקת חורף.
לא מבין בכל הממבו ג'מבו המפולפל של הורואות ותקנות רישוי.
אצלי
הרכב עלה על הכביש בנובמבר 1991
"שנת יצור" 92 (כך היה נהוג פעם. אם אני זוכר נכון, מאוגוסט כבר היה נרשם על שנת יצור הבאה)
בנובמבר 2021 רציתי לרשום אספנות. לא הסכימו. ("...המחשב לא נותן לי")
בינואר 2022 נרשם כאספנות.
טסט יהיה כל מאי.
פעם ראשונה שאני שומע על "בדיקת חורף".
כנראה שגם מכון הרישוי שלי ולכן אשמח אם השרשור הזה ימחק.
עד היום, טסט בנובמבר ומאי נדרשתי לאישור רכב מיושן וזהו.
בדיקת החורף זה משהו ישן מאז שתוקנו התקנות של רכב אספנות ,
שאף פעם לא נאכף ואני בספק אם משהו מבצע אותו
הנה בלוג מ 2012 על משהו שניסה (והצליח ) לעשות פעם בדיקת חורף לרכב אספנות
https://lulis.org/2012/11/02/%D7%91%...%D7%A8-%D7%91/