תגובה: עוד סיבה להעדיף רכב ישן
אני רגיל לא להבין כלום ממה שאתה כותב, אבל פה התעלית על עצמך. אני באמת לא מבין. אתה מעדיף את השיטה הישנה שבה לא ניתן לשדרג את הרכב בלחיצת כפתור ותשלום בגוגל פיי? מוזר ממש.
אני הייתי שמח מאוד לשלם 400 שקלים כל שנה ובתמורה לקבל תוספת של 100 כוחות סוס להיילקס שלי. הוא רכב ישן ומיושן. זה בלתי אפשרי. יש בעלי טסלה שיכולים לשפר כך את הטווח של הרכב שלהם? נהדר.
לא בא לך? אל תשלם.
דווקא ממך הייתי מאוד מצפה להבין את זה.
בתכל'ס זה לא כזה מסובך/עמוק אלא משהו מאוד עקרוני וממש נורא פשוט.
אלה החיים שלי וזה הרכוש שלי. הם לא של טסלה או של כל יצרן/תאגיד אחר שמנסה להשתלט עליהם.
אם אני ארצה לשדרג, אני אשדרג וזה יישאר שלי. אני לא רוצה שמישהו אחר ישלוט בזה וינהל את זה מרחוק. אני לא רובוט. יש לי חיים משלי.
זה העניין העקרוני כאן חנן. מי שלא מבין את המשמעות של זה, וואלה, פעם יכולתי לכתוב שאני מרחם עליו. אבל מכיוון שזה יהיה קולקטיבי, היום אני חושב שזה ממש מדאיג. וכן, אני גם חושב שזה ממש עצוב ולא פחות מזה - מאוד-מאוד-מדאיג - שאנשים שמתעסקים בטכנולוגיה ומכורים לטכנולוגיה, למרות שהם מאוד אינטילגנטיים ומוכשרים, כבר לא מסוגלים להבין דבר כל כך בסיסי.
לא ,לא בא לי. לא אשלם אגורה תמורת זה.
הבעיה שלי תתחיל כשכל היצרנים יעבדו ככה וכבר לא תהיה לי אפשרות בחירה.
ומצד שני, אולי אין לי מה לדאוג, כי אולי אזכה לא להספיק "להינות" מהחרא הזה ומחיים שלמים שנראים ככה.
אל תשלם. לא יתערבו לך בכלום. תוציא מהרכב את הסים, ואף אחד לא יוכל לעשות לך כלום ברכב גם אם תשלם לו.
מה איכפת לך שמציעים למי שכן רוצה שדרוגים בתשלום שנתי?
מה יש לך נגד חופש בחירה?
כי דברים כאלה, שמנוהלים ע"י מישהו מרחוק, מובילים מהר מאוד למצב שבו כל החיים שלנו ינוהלו ע"י מישהו מרחוק ושלא יהיה יותר שום חופש בחירה בשום דבר. לזה אני מתכוון מלכתחילה.
הבנתי. אז עכשיו הדיון הוא על ספקולציות? בהצלחה בהמשך. אני אסתפק בהבנת הקיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני הייתי שמח מאוד לשלם 400 שקלים כל שנה ובתמורה לקבל תוספת של 100 כוחות סוס להיילקס שלי. הוא רכב ישן ומיושן. זה בלתי אפשרי.
אחלה דוגמה.
ההיילקס הזה שלך ישן ומיושן ורועש וחלש ואיטי.
היו לו רק 83 כ"ס פעם, לפני 30 שנה, כשהיה חדש.
והיום כנראה נשארו מהם בקושי 60 ביום טוב.
בלתי אפשרי?... כנראה שמבחינתך זה הרבה יותר בלתי אפשרי בלעדיו. עדיין אתה מאוהב בו ודבק בו ומטפל בו ולא ממהר להיפטר ממנו לטובת חרא טכנולוגי משוכלל ו"מפנק" למרות שאולי אתה יכול. את החרא הטכנולוגי המתקדם אתה משאיר לאיוניק 5 היומיומי/מנהלתי, לא לרכב השטח שאתה באמת אוהב.
ככה לפחות אני מבין. שאם ההיילקס היה כזה דפוק, כבר מזמן היית זורק אותו. אולי אני טועה.
ברלי, ממעקב אחרי הסיפורים שלך פה בפורום, יש לך שתי מכוניות (סופה M240 ופורד פוקוס) שתיהן מהטובות ביותר שיוצרו אי פעם, שתיהן אמינות להפליא, עלות אחזקה אפסית, אתה מאוהב בהן ולא מתכוון להחליף אף פעם.
אז מה אכפת לך מה אנשים אחרים מוכרים וקונים?
ומה יקרה ביום שיצרן הרכב יחליט שאתה חייב לו שקל שבעים ובתמורה ישבית לך את הרכב עד שתשלם ?
"תוציא את הסים" ? אם זה לא e-sim כבר היום, אז מחר זה יהיה. בוא נראה אותך מוציא אותו ...
ברשותך, נדב, אני אשאר בתחומי הדיון על פיצ'רים שמוצעים בתשלום.
דיון על ספקולציות קונספירטיביות? יש כאן גולשים שחזקים בזה פי מיליון ממני. אפנה עבורם את הבמה.
דרור,
בא תסתכל על החצי המלא הכוס.
אנשים קנו טסלה, בידיעה ברורה שיש פיצ'רים מסויימים שקיימים בארה"ב ולא קיימים בדגמים שנמכרים בארץ.
עד כאן, שום דבר מיוחד, קיים בכל הרכבים, כל השנים.
אבל, בגלל סיבות שונות (כרגע לא משנה למה), יום אחד טסלה מוכנה לאפשר את היכולת בארץ.
בעולם שלך, אבוד לך, קנית רכב \ שנתון שאין בו יכולת מסוימת, תחנק ותתקע (גם אם שנתונים מאוחרים יותר, כן מאפשרים את היכולת הזו).
בטסלה, "משדרגים" לך הרכב לרמה האחרונה.
אתה לא רוצה לשלם, אל תשלם ואל תשתמש, אבל מי שכן מוכן לשלם לפחות יש לו אפשרות (ולא צריך לשדרג שנתון רק כדי לקבל יכולת נוספת).
מי שקורא עיתונות בטח שמע על הסדר העולמי החדש המתוכנן לנו.
במסגרתו לא יהיה לך כל רכושו ויהיה לך כל מה שאתה צריך. תהיה מאושר בלי שיהיה לך כלום.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ברשותך, נדב, אני אשאר בתחומי הדיון על פיצ'רים שמוצעים בתשלום.
דיון על ספקולציות קונספירטיביות? יש כאן גולשים שחזקים בזה פי מיליון ממני. אפנה עבורם את הבמה.
אתה כמובן רשאי להגיב על מה שמתאים לך ולא להגיב על מה שלא מתאים לך, אתה לא זקוק לרשות ממני בשביל זה ...
תשמע סיפור אמיתי ממקור ראשון: לפני כמה חודשים הוט החליטו שאני חייב להם כסף ומכיוון שמראש לא היה להם אמצעי תשלום שלי (שילמתי על השירות שלהם דרך בזק בינלאומי בבאנדל, ועמדתי על כך שלהוט לא יהיה אמצאי תשלום שלי), לא היתה להם דרך לגבות את החוב הפיקטיבי שהם החליטו שאני חייב להם, אז הם ניתקו לי את האינטרנט בבית.
וזו רק הדוגמא האישית שלי, פה בארה"ק, מהזמן האחרון.
אז ספקולציות קונספירטיביות ?
יותר כמו "מי שנכווה ברותחין..."
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הבנתי. אז עכשיו הדיון הוא על ספקולציות? בהצלחה בהמשך. אני אסתפק בהבנת הקיים.
אלו מזמן לא ספקולציות זה המצב, פשוט זה מוגש לציבור בעטיפה יפה. וכמובן שיש לזה גם יתרונות לא רק חסרונות. למשל
מה זה משכנתא? הלוואות? ליסינג? אלה דרכים יצירתיות לאפשר לך להגיע למשהו שאין באפשרותך להשיג באמצעים הקיימים ברשותך ועל הדרך לכבול אותך בחוזים ארוכי טווח.
החוזים האלה מאפשרים שליטה באוכלוסיה, ככה בנוי הסדר העולמי, יש, שולט ויש נשלט, וכמו שאמר מ. אריאל, אפילו בדמוקרטיה, אין דבר כזה שלטון העם, הציבור סה"כ בוחר מי ישלוט בו. [emoji16]
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
וזה לפני שדיברנו על ספקולציות הנהוגות בעולם הסלולר- להאט ולייצר באגים בדגמים קודמים כדי לקדם מכירות של דגמים חדשים.
ועדיין.
אני יותר ממשוכנע שבסופו של יום, יכולת העדכון בלייב תועיל יותר מאשר תזיק, ובכלל, הרכבים הנל, יהיו יותר ויותר יעילים וטובים. אחרת לקוחות יצביעו ברגליים. אני משווה כל הזמן לתחום הסלולר.
לגבי רכב שטח/תחביב, גם בעולם המחשב וההייטק (אימוג'י של תווים) יהיו רכבים שידעו למרוח חיוך למי שגדל בדור הנכון להם. ומי שזקן, יוכל להמשיך ללכלך את הידיים עם הגרוטאה הישנה שלו. אולי בפארקים סגורים, אולי בתשלום, אבל יוכלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אז ספקולציות קונספירטיביות ?
יותר כמו "מי שנכווה ברותחין..."
יותר כמו:
"מי שזויין על ידי הוט, שלא יקנה טסלה!"
תובנה עמוקה, וכנראה נכונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לגבי רכב שטח/תחביב, גם בעולם המחשב וההייטק (אימוג'י של תווים) יהיו רכבים שידעו למרוח חיוך למי שגדל בדור הנכון להם. ומי שזקן, יוכל להמשיך ללכלך את הידיים עם הגרוטאה הישנה שלו. אולי בפארקים סגורים, אולי בתשלום, אבל יוכלו.
חייבים להחליט? אין לי צל של ספק שהייתי נהנה במידה שווה מההיילקס הזקן שלי ומריוויאן (אם הייתי מסוגל לרכוש אותו) .
לא שדרוג, אבל כן עדכון ללא הגעה למוסך:
בתחילת דרכי עם האיוניק התגלה לי באג בניהול הטעינה. הייתי מכוון את זרם הטעינה למינימום, ולאחר שעה הוא היה חוזר עצמונית למקסימום, ואם הבית היה בשעה עמוסה חשמלית, זה היה מקפיץ לי את הפקק.
צילמתי וידאו של האירוע, שלחתי למחלקה הטכנית של היבואן, ששלחו למחלקה הטכנית של היצרן. לאחר עוד בירור שכלל בקשה לצילום גרסת התוכנה, התוכנה תוקנה. עלה עדכון באתר היצרן. במחשב הביתי שלי הורדתי את העדכון לדיסק או קי. עדכנתי את האינפומדיה באוטו בעזרת שקע היואסבי המובנה.
תקלה נפתרה. נחסך ממני ביקור במוסך. באותו רגע התוכנה היתה זמינה עבור כל בעלי הרכבים בעולם, וכל רכב חדש שנמסר ללקוחות כבר היה מעודכן.
הלוואי שהעדכון(עיבוי) של זרוע המגל בהיילקס היה נפתר כך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
שאמר מ. אריאל, אפילו בדמוקרטיה, אין דבר כזה שלטון העם, הציבור סה"כ בוחר מי ישלוט בו. [emoji16]
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
הוא גם אמר... אדם צועק את שחסר לו.
לא חסר לו לא צועק...
כנראה חסר לו טסלה... וחסר לו שליטה... וחסר לרגולציה (;
סתם דרור... חסר לך חופש. קח.. עליי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
כל מי שצפה בסטאר טרק יודע שנגיע לשם
Sent from my iPhone using Tapatalk