יעוץ לפני קניה - טויוטה לנדקרוזר 150 מהשנים 2013 וצפונה
אהלן.קורא פה בפורום כמה שנים והנה הגעתי למצב שאני מעוניין להיכנס לעולם הג'יפים.החלטתי סופית לללכת על לנדקרוזר ממגוון סיבות, אבל אשמח לקבל הכוונה בנוגע למשהו שאני לא כל כך מבין בו.. שאלה - למה המחירון של הדגמים עד 2015 עם מנוע ה 3 ליטר משמעותית יקרים יותר לעומת אלה עם המנוע החדש יותר של ה 2.8 ?משיחה עם כמה מהמכונאים המומלצים בפייסבוק של טויוטה לנדקרוזר - כאשר אמרתי שמבחינת תקציב אני גבולי ל 2015-2016, נאמר לי להשתדל לקחת את הדגם של ה 3 ליטר ולא את ה 2.8.מצד אחד הדגמים עם ה 2.8 זולים יותר מאלו של ה 3 לפי המחירון, מצד שני נאמר לי שיש בהם קצת בעיות עם האוריאה.אשמח לשמוע חוות דעת מכם.תודה
תגובה: יעוץ לפני קניה - טויוטה לנדקרוזר 150 מהשנים 2013 וצפונה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Big Guy
אהלן.קורא פה בפורום כמה שנים והנה הגעתי למצב שאני מעוניין להיכנס לעולם הג'יפים.החלטתי סופית לללכת על לנדקרוזר ממגוון סיבות, אבל אשמח לקבל הכוונה בנוגע למשהו שאני לא כל כך מבין בו.. שאלה - למה המחירון של הדגמים עד 2015 עם מנוע ה 3 ליטר משמעותית יקרים יותר לעומת אלה עם המנוע החדש יותר של ה 2.8 ?משיחה עם כמה מהמכונאים המומלצים בפייסבוק של טויוטה לנדקרוזר - כאשר אמרתי שמבחינת תקציב אני גבולי ל 2015-2016, נאמר לי להשתדל לקחת את הדגם של ה 3 ליטר ולא את ה 2.8.מצד אחד הדגמים עם ה 2.8 זולים יותר מאלו של ה 3 לפי המחירון, מצד שני נאמר לי שיש בהם קצת בעיות עם האוריאה.אשמח לשמוע חוות דעת מכם.תודה
פשוט מאד המנוע 3 ליטר הרבה יותר חזק,אמין ומבוקש מה2.8
תעשה סיבוב על ה2.8 ותבין לבד.
אני מחזיק כזה 2011 עם מנוע 3 ליטר,
כבר עוד מעט 3 שנים אצלי,
רכב מומלץ בחום,
אם רכישה ממכרז ממשלתי לא מרתיעה אותך כדאי לעקוב ולנסות לקחת משם,
המחיר סבבה לגמרי והרכבים מטופלים בטויוטה בכל פיפס שצריך,
(שלי היה בשב"כ בעברו, נרכש עם 365 אלף ק"מ ומגרגר כמו חתול),
מאז המחירים רק עלו........
דניאל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל מאירי
אני מחזיק כזה 2011 עם מנוע 3 ליטר,
כבר עוד מעט 3 שנים אצלי,
רכב מומלץ בחום,
אם רכישה ממכרז ממשלתי לא מרתיעה אותך כדאי לעקוב ולנסות לקחת משם,
המחיר סבבה לגמרי והרכבים מטופלים בטויוטה בכל פיפס שצריך,
(שלי היה בשב"כ בעברו, נרכש עם 365 אלף ק"מ ומגרגר כמו חתול),
מאז המחירים רק עלו........
דניאל
איך קונים רכב עם 365 אלף קמ?
תסביר לי, אני באמת לא מבין. הרי רכב זה לא רק מנוע.
אף פעם לא הבנתי את זה, יכול להיות שהתפיסה שלי לא נכונה.
בכל מקרה, לפותח השרשור, העצה שלי אלייך כרגע היא שתדע שהאתגר הכי גדול שלך כרגע הוא למצוא רכב שמור יחסית,שטופל טוב ובהגיון.
תיקוני היפנים לא זולים בכלל, ויש פוטנציאל לשפוך הרבה מאוד שקלים שם, במיוחד לחסרי נסיון.
אם תמצא למכירה ממישהו מהקהילה הזאת פה באתר, הייתי נותן לזה משקל חיובי רב.
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
בכל מקרה, לפותח השרשור, העצה שלי אלייך כרגע היא שתדע שהאתגר הכי גדול שלך כרגע הוא למצוא רכב שמור יחסית,שטופל טוב ובהגיון.
תיקוני היפנים לא זולים בכלל, ויש פוטנציאל לשפוך הרבה מאוד שקלים שם, במיוחד לחסרי נסיון.
בהצלחה
האמת זה ממש לא קשה,
יש לך באתר הסטוריית טיפולים מלאה ואתה חשוף לכל מה שהוחלף בשגרה (מה שלא תמיד תקבל מבן אדם פרטי),
כלומר אתה יכול לראות למשל שב-300 אלף הוחלף טורבו, מזרקים, רדיאטור, הכל כמובן בחברה.
טייל איתי חבר עם דגם 2008 עם 680 אלף ק"מ שלא עובד קל בכלל - ולא שמעתי על בעיות מיוחדות ברכב.
היילקסים עם מאות אלפים כבר רכשתי מספר פעמים בעבר מגופים ממשלתיים - נהניתי מכולם ממש.
היום גם במכרזים כבר נותנים מחירון ככה שלי כבר פחות כיף ללכת ולהגיש,
דניאל
אבל יש עוד מליון ברגים וברזלים שעברו את ה 360 אלף האלה
לא רק טורבו מזרקים וכו
כל הפלסטיקה בפנים, למטה כל רכבת הכח, הם כולם עשו את העבודה.
איך הרכב מרגיש בנסיעה?
מי שרגיש לרעשים ותחושות ורוצה שקט בנסיעה יכול להיכנס לזה?
אני לא מדבר על טרקטור או מפלצת שטח, אלא רכב בשימוש יומיומי
לשאלה המקורית
לכל אחד מהדגמים יתרונות וחסרונות.
הישן - מיושן. זה יתרון מבחינת המכונאי הפחות משכיל. והוא לא חף.מאחזקה לא זולה. הדגם החדש אכן יש בעיות ידועות במזרק של מסנן החלקיקים. אבל המזרקים שלו הרבה יותר טובים ולא תמצא את עצמך יום אחד מול הוצאה של 20-25 אלף שח על מזרקים. הטורבו שלו יותר טוב ולא תמצא את עצמך יום אחד מחפש מי יחליף לך את החיישן על הטורבו החשמלי.
כוח יש לו מספיק. אופי עקומת ההספק שונה אבל בוא, שניהם עגלות.
מה שאני מנסה לומר - תקנה הכי חדש ועם הכי פחות קילומטרים והכי שמור שתמצא. שלא יספרו לך סיפורי פוגי ולא יפחידו אותך בגלל בורות ופחד מחידושים.
אני לוקח אותך למראה קיצון. נגיד היה לך כסף ללנדקרוזר חדש. היית נמנע ממנו כי הוא פחות טוב?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
לא רק טורבו מזרקים וכו
איך הרכב מרגיש בנסיעה?
זה בדיוק העניין שטויוטה אמורים להיות הכי טובים בו. אמורים, כן?
תזחל מתחתיו ותסתכל - אתה תראה שהשקיעו שם בהנדסה והאוטו הזה בנוי מסיבי - ולכן גם מחזיק מעמד. בדרך כלל.
אבל גם הוא מתעייף וזאת אומרת שלפעמים צריך להשקיע בתיקונים יקרים.
אבל זה אוטו יקר ועם שוק רותח ו"שווה להשקיע" - אז משקיעים. ואז הוא מחזיק מעמד.... מין ביצה ותרנגולת כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
בהצלחה
קונים. כשאתה מחפש רכבים בני 10- 15 שנה זה הנתון.
זה לא יעצור את מי שרוצה לקנות, אבל צריך לבדוק טוב את כל הרכב, מערכות הנעה, היסטורית טיפולים וכו', אם הרכב תוחזק כמו שצריך ולא תחזוקת שבר, לא צריכה להיות בעיה לקנות.
ודבר אחרון, כשאני רואה רכב ישן עם ק"מ נמוך מאוד זה מדליק נורה אדומה... אז יש כם את הצד הזה.
לפותח השרשור, תקנה הכי חדש שאפשר ועם הנתונים הכי טובים שתמצא.
+1 לאסף.
שוב גולש קצת מהנושא המקורי, אבל סיפור קטן ונחמד.
אני קניתי פאגרו דיזל בן 12 (שנת 2008) עם 177k קמ.
בחור מבוגר החזיק בו 11 שנה, חנה בצל, ושמר לי את כל הקבלות ששחטו אותו במוסך היבואן.
לא רק טיפולים, כל דבר קטן הוא ניגש למוסך המרכזי.
לא עשה שטח.
הייתי השני לראות את הרכב, סיכמתי עם המוכר מחיר סופי, לחיצת יד, ושילמתי לו מקדמה בו במקום.
בדיעבד מסתבר שהקונה הפוטנציאלי הראשון נתן הצעה, ונתן למוכר לישון על זה לילה לפני שיתקשר לשאול מה קורה?
המרחק ביניהם היה 5000 שח, למחרת שמעתי אותו בוכה כמעט ומתחנן למוכר כשהיינו כבר בדרך לדואר.
כן כן, לא לקחתי את הרכב לבדיקה, זה פשוט הרגיש לי ככה, אני לא ממליץ לאף אחד לא לקחת רכב לבדיקה, אבל זה מה שקרה.
הרכב שירת אותי ואת המשפחה נאמנה בסהכ ואחרי 3 שנים בערך נמכר במחיר גבוה יותר ממחיר הקנייה, בגלל עליות המחירים בעקבות הקורונה, וגם אולי כל מיני תוספות שביצעתי.
מעבר לסיפור הקניה המהיר, רוצה לומר לאלה שחושדים בקמ נמוך -
אם הרכב נראה שמור, ויש היסטוריה מסודרת של טיפולים עם קמ, והכי חשוב המוכר נראה נורמלי, אז יש חיה כזאת ואתם צריכים להיות מהירים.
סיפור אחר, קיצוני ממש -
יש לי חבר שהתגלגל להיות סוחר רכב בין השאר, זה מה שהוא עושה בתקופה האחרונה.
לפני כמה חודשים הוא קנה מבנאדם פרטי רנגלר שנת 2020 עם קמ נמוך דרך הטלפון.
לא שהוא לא בדק אותו, הוא לא ראה אותו!!!
הוא סיכם עם המןכר מחיר בטלפון, והעביר לו מקדמה העברת זהב בבנק בתום השיחה מייד, וכך למעשה נעל אותו, הוא לא יכול להתחרט להבנתי, בלי פיצוי או משהו.
עד היום אני לא מבין את הסיפור הזה, אבל אני לא סוחר.
הוא אומר לי, מה יש לבדוק הרכב חדש, חוץ מזה זה רנגלר, חוץ מזה מה אתה חושב שכולם רמאים וגנבים פה? אני חושב שכן, זאת בהחלט הנחת הבסיס שלי.
הזוי.
אמיתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
מעבר לסיפור הקניה המהיר, רוצה לומר לאלה שחושדים בקמ נמוך -
אם הרכב נראה שמור, ויש היסטוריה מסודרת של טיפולים עם קמ, והכי חשוב המוכר נראה נורמלי, אז יש חיה כזאת ואתם צריכים להיות מהירים.
100+
קנה ממני את הטרופר בחור נחמד "ירוק" וללא כל ניסיון בשטח.
ראה את הרכב חיצונית, עשה נסיעת התרשמות קלה, ראה את כל היסטוריית הטיפולים והקבלות כולל הקמ' הזעום.
התקשר לארנון מלאכי ודיבר אתו דקות ספורות.
העסקה נסגרה מיידית ובמחיר שאינו קשור כלל למחירון.
אמש שלח לי תמונות ועדכן שהם כבר אחרי 4 טיולי שטח והמשפחה מרוצה מאד.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לשאלה המקורית
לכל אחד מהדגמים יתרונות וחסרונות.
הישן - מיושן. זה יתרון מבחינת המכונאי הפחות משכיל. והוא לא חף.מאחזקה לא זולה. הדגם החדש אכן יש בעיות ידועות במזרק של מסנן החלקיקים. אבל המזרקים שלו הרבה יותר טובים ולא תמצא את עצמך יום אחד מול הוצאה של 20-25 אלף שח על מזרקים. הטורבו שלו יותר טוב ולא תמצא את עצמך יום אחד מחפש מי יחליף לך את החיישן על הטורבו החשמלי.
כוח יש לו מספיק. אופי עקומת ההספק שונה אבל בוא, שניהם עגלות.
מה שאני מנסה לומר - תקנה הכי חדש ועם הכי פחות קילומטרים והכי שמור שתמצא. שלא יספרו לך סיפורי פוגי ולא יפחידו אותך בגלל בורות ופחד מחידושים.
אני לוקח אותך למראה קיצון. נגיד היה לך כסף ללנדקרוזר חדש. היית נמנע ממנו כי הוא פחות טוב?
אסף.
הלנד קרוזר 2.8 מהמודלים 2016-2021 ידוע כחלש(167 כ"ס) ועם מספר מחלות לא קלות
הלנד קרוזר החדש כבר עם 204 כ"ס , על המחלות ידעו בעתיד .
ב2023 טוענים שיגיע עם מנוע חדש מהדגם 300 החדש , לדעתי זה גמור את השוק של הדגמים הבעייתים
בעבר רציתי וחיפשתי לקנות את ה2018 כחדש , מדובר בעגלה עם סוס , רכב מאכזב ללא מנוע , רכב מזעזע אבל עם שוק אש ושמירת ערך על חשבון האמינות של הדגמים הקודמים , מי שחושב שהוא חזק כנראה עבר מסוסיתה ללנג קרוזר .
סיסמאות.
מה זה מחלות לא קלות? ולמה הוא פח ת בריא מהדגם שלפניו? גם לו יש בעיות ידועות, סליחה, 'מחלות'.
וידוי שלנדקרוזר דגם בעייתי, חולה כרוני ויקר לאחזקה. בגלל זה כל מי שרוצה רכב אמין קונה דיסקברי, ניסאן וגראנד צ'רוקי.
השאלה היתה השוואה בין השנים הראשונות של 2.8 לבין דגם 3 ליטר שלפניו. השוואה לדגמי 2020 לא שייכת לדיון הזה... בואו נישאר ממוקדים.
שניהם עגלות. ההשוואה לא לעניין. אבל אין בעיה לשייט בכיף ב 140 עם זה ועם זה.
ולשניהם בעיות ידועות. כתבתי קודם - ב2.8 תקלה מוכרת במסנן חלקיקים וב3.0 אחזקה יקרה של מזרקים.
לכן אני לא רואה עדיפות לדגם המיושן יותר מה עוד שהוא יקר יותר בגלל בורות של מכונאים שחוששים מהלא ידוע.
אסף.
1 קבצים מצורפים
מצחיק אותי שאנשים קונים suv, ובוכים על כוח מנוע.
כמעט כמו האורגזמות שאנשים כאן חווים כל פעם שאיזה חברה אמריקאית מוציאה רכב שטח עם פי 3-4 יותר סוסים ממה שצריך.
רוצים להנות מתאוצות? קנו אופנוע.
אם האוטו מסוגל לנסוע ולשייט בכביש 6 במהירות התנועה או מהר ממנה, הוא בהגדרה לא עגלה.
בשטח? אין דבר כזה אוטו חלש (למעט דיונות, אבל דיונות זה לערסים).
*נעשו כאן מספר הכללות, וגם נקודת השקפה די צרה קחו בקלות, אוגוסט עכשיו (נכתב מגדת מעיין. והכל ריק פה אז צאו לטייל).
קובץ מצורף 139747
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
סיסמאות.
מה זה מחלות לא קלות? ולמה הוא פח ת בריא מהדגם שלפניו? גם לו יש בעיות ידועות, סליחה, 'מחלות'.
וידוי שלנדקרוזר דגם בעייתי, חולה כרוני ויקר לאחזקה. בגלל זה כל מי שרוצה רכב אמין קונה דיסקברי, ניסאן וגראנד צ'רוקי.
השאלה היתה השוואה בין השנים הראשונות של 2.8 לבין דגם 3 ליטר שלפניו. השוואה לדגמי 2020 לא שייכת לדיון הזה... בואו נישאר ממוקדים.
שניהם עגלות. ההשוואה לא לעניין. אבל אין בעיה לשייט בכיף ב 140 עם זה ועם זה.
ולשניהם בעיות ידועות. כתבתי קודם - ב2.8 תקלה מוכרת במסנן חלקיקים וב3.0 אחזקה יקרה של מזרקים.
לכן אני לא רואה עדיפות לדגם המיושן יותר מה עוד שהוא יקר יותר בגלל בורות של מכונאים שחוששים מהלא ידוע.
אסף.
תקלה ראשונה , גלי זיזים שנשחקים במהירות , כמובן שהיבואן מחליף אותם מהר ובשקט, חס וחלילה שלא נדע שהלנד קרוזר האגדי כבר לא כזה אמין .
כמו שרשמת בעיה מסנן חלקיקים ויש עוד כמה, דבר עם בעלי המודל הזה אחרי שמכרו , הם יספרו לך על רשימת הבעיות , אבל רק אחרי שמכרו כי הם חייבים לשמור על הערך שלו כל עוד יש להם אחד.
גם I10 שעולה 60 אלף שקל יכולה לשייט ב140 קמש , לא הבנתי את היציאה שלך, קונים רכב ב300 אלף שקל ומקבלים רכב שבקושי רב מגיע ל140 קמש (כדקה+) , שלא סוחב עגלה עם טרקטורון ב80 קמ"ש בעליות של ירושלים , אז מה בדיוק אתה אומר ?
אתה שאלת "אני לוקח אותך למראה קיצון. נגיד היה לך כסף ללנדקרוזר חדש. היית נמנע ממנו כי הוא פחות טוב?" אז רשמתי לך שהחדש שונה 204 כ"ס השאלה לא רלוונטית , ועדיין לי במקרה היה את הכסף בחשבון לחדש והחלטתי לא לקנות ולהנות מרכבים אחרים שמציעים
חוויית נהיגה ולא שמירת ערך כמניה בבנק , אני משלם 380-480 אלף שקל אני מצפה גם להנות מחווית נהיגה.
תפסיקו לתרץ תירוצים לגבי הדגם הדפוק הזה ולדחוף אנשים לקנות רכב שלא שווה את הכסף שלו , ה3.0 ליטר נמצא בליגה אחרת ומזרקים הולכים כל כ200K שזה סביר בהחלט בהשוואה לגל זיזים ב30K קילומטר.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מצחיק אותי שאנשים קונים suv, ובוכים על כוח מנוע.
כמעט כמו האורגזמות שאנשים כאן חווים כל פעם שאיזה חברה אמריקאית מוציאה רכב שטח עם פי 3-4 יותר סוסים ממה שצריך.
רוצים להנות מתאוצות? קנו אופנוע.
אם האוטו מסוגל לנסוע ולשייט בכביש 6 במהירות התנועה או מהר ממנה, הוא בהגדרה לא עגלה.
בשטח? אין דבר כזה אוטו חלש (למעט דיונות, אבל דיונות זה לערסים).
*נעשו כאן מספר הכללות, וגם נקודת השקפה די צרה קחו בקלות, אוגוסט עכשיו (נכתב מגדת מעיין. והכל ריק פה אז צאו לטייל).
קובץ מצורף 139747
זה לא SUV זה גיפ , SUV באותו מחיר זה במוו X5 או אאודי Q5 ....
ובבקשה ממך אל תגיע למקומות שמגיעים ערסים :rolleyes:
אין חווית נהיגה בלנדקרוזר.
לא ב150 דור ראשון ולא הבא אחריו.
זה עגלה וזה עגלה, מרגישים כמו משאית קטנה ולא כמו אוטו.
לכן כל מי שאומר שהרכב החדש יותר 'חלש' - אני אומר אז מה. גם הישן.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
לא רק טורבו מזרקים וכו
איך הרכב מרגיש בנסיעה?
אני לא מדבר על טרקטור או מפלצת שטח, אלא רכב בשימוש יומיומי
אתה שואל בכזה חן, שאני חייב לענות לך.
לפני שקניתי אותו היה לי (למשפחה) קיה ספורטג' חדש 0 ק"מ, משהו כמו שנה וחצי (נרכש בסביבות 125 אלף שקל מנוע 1600).
ואז ניגשתי למכרז ורציתי לקנות את הלנד קרוזר כדי למכור אותו, נתתי מחיר של 120 אלף ש"ח וזכיתי.
מיד ניסיתי למכור אותו ב-140 כמה חודשים ללא הצלחה (ממש בקורונה) ןאשתי שבינתיים נהגה עליו ממש התלהבה.
ממה ?
מרווח פנימי, כוח, ישיבה גבוהה, נוסך בך הרגשת ביטחון באמת מדהימה, 4X4 קבוע יושב על הכביש כמו דבק ועוד ועוד.
אז פשוט החלטתי למכור את הקיה - כי בהשוואה ללנד קרוזר שמבוגר ממנו בעשור ובמאות אלפי ק"מ הקיה זה פשוט לא מרגיש רכב,
פרט לעובדה שהוא חדש.
לקחתי את הרכב לחן יצחקיאן - החלפנו כל מה שצריך שמנים, רצועות, מסננים, גומיות וכו'.
הוא אמר שהרכב הזה מעולם לא היה בשטח ונראה ממש במצב מעולה ורואים שטופל בחברה (גם הרגיש ככה).
והוא משרת את המשפחה מאז ממש בנאמנות, מרווח לחמשתנו, חזק ובטיחותי, גבוה ויציב.
באמת שאיכות הייצור שלו גבוהה והוא שורד את השנים והק"מ ממש בכבוד.
כבר כמעט 50 אלף ק"מ עברו מאז הרכישה - אין סיכוי שאוותר עליו, וגם המחירים שלהם רק מטפסים מאז כך שלא נראה לי שאפסיד עליו,
מה שלא יכולתי לומר על הקיה שאיבדה כ-35 אלף ש"ח בשנה וחצי עד שנמכרה.
עוד משהו ?
דניאל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל מאירי
גבוה ויציב.
דניאל
לא הולך ביחד [emoji846]
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
גבוה בסטנדרט שלו (לא מוגבה),
ו-4X4 בכביש בשבילי מאוד יציב.
נוהג על היילקס כל השנים, ככה שהכל יחסי כמובן,
דניאל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
, אני משלם 380-480 אלף שקל אני מצפה גם להנות מחווית נהיגה.
:
גם ג'ון דיר חדש עולה הרבה כסף. חווית הנהיגה היא לא חלק ממה שאמורים לקבל איתו.
מי שרוצה חווית נהיגה, שיקנה את הדיסקברי 6 שהוציאו ב2020.
ובד"כ כשיצרנים הולכים אחרי נהיית לבם של הקונים הפוטנציאלים לחווית נהיגה, זה נגמר ברכב שלא מסוגל לנסוע בשטח.