איך אפשר לעזור לבלם יד חלש בטסט?
אהלן,
מאז ומתמיד הבלם יד בטנדר סמוראי 84 היה חלש.
בדגמים האלה של הסמוראי הבלם יד הוא ברקס תוף שיושב על הדייבשאפט ביציאה מהטרנספר לסרן האחורי.
לא משנה כמה אני מנסה לכוון אותו, אני לא מצליח למצוא איזון בין תוף שמסתובב חופשי כשבלם היד לא משוך ולבין בלימה חזקה כשבלם היד לא משוך. החלפתי רפידות, עשיתי להן חריצים, החלפתי כבל, כיוונתי מליון פעמים וכלום.
האם יש דרך לעזור לבלם יד במסלול של הטסט?
שמעתי כל מיני רעיונות, לא יודע מי מהם באמת יעבוד..
מתג שמבטל את האורות ברקס ולחיצה עדינה על הדוושה...
לואו ראשון ושחרור איטי של הקלאץ? (אולי ברוורס?)
משהו מהדברים האלה אמור לעבוד? יש למישהו רעיון יצירתי? כי נראה שאת הנדברקס הזה אי אפשר באמת לסדר...
תגובה: איך אפשר לעזור לבלם יד חלש בטסט?
לא בא לזלזל ברעיונות שלך, אבל למה לא פשוט לסדר את הבלם?
כן,
גם בלנדרוברים לדורותיהם יש תוף על היציאה מהטראנספר, וגם שם כשהבלם לא תקין, כיוון לא עוזר. כשהוא תקין הוא יודע לעצור רכב עמוס מאוד מאוד מאוד בשיפועים לא הגיוניים.
לפעמים הפתרון הוא לשפץ את הסנדלים ולחרוט את הדראם.
גם אם זה עולה כסף, זה עדיף על ג'יפ שמתדרדר ודורס מישהו (בד"כ את בעליו).
עד שיש משהו אחד בטסט שאשכרה חשוב, לא הייתי מנסה לסבן אותו.
יש דרך להגדיל את המהלך/מנוף של הידית ?
1 קבצים מצורפים
האמת שחיפשתי פתרון קסם פשוט יותר :)
אבל רעיון מעניין. צריך להוסיף שיניים והידית תיהיה ממש גבוהה, אבל אולי זה אפשרי עם ריתוך ודיסק.
בתכלס אף פעם לא ניסיתי להחזיק את הידית משוכה למקסימום עליון ולראות אם יש לה קצה מהלך - כי אם לא, אז אפשר להפעיל כוח בזמן הבדיקה בטסט.
תמונה שמצאתי אצלי מהפירוק של אחד הטנדר לפני השיפוץ:
קובץ מצורף 139880
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
גם אם זה עולה כסף, זה עדיף על ג'יפ שמתדרדר ודורס מישהו (בד"כ את בעליו).
עד שיש משהו אחד בטסט שאשכרה חשוב, לא הייתי מנסה לסבן אותו.
אני איתך. למה אתה חושב שזה עניין של כסף? ממש לא מפריע לי לשלם על התיקון או כל חלק שאצטרך לקנות. אני כבר אחרי אינסוף נסיונות לשפר את זה. החלפתי סנדלים כבר פעמיים, כיוונתי, ניקיתי. הדראם לא עושה רושם שהוא מעוות, אין הבדל בהתנגדות בנקודות שונות על הדראם. אני לא מכיר סמוראי אחד שהמנגנון הזה עובד בו כמו שצריך כשהרכב בשיפוע, לא יודע אם ביציאה מהמפעל זה עבד כמו שצריך ;)
גם אם זה יהיה תקין מחר, לא הייתי משאיר את הרכב בירידה בלי להכניס להילוך (אם צריך אז לואו) ובדרך כלל למצוא אבן מתאימה.
החלפה לדיסק וקליפר זה אופציה?
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא היה לי סמוראי אבל מכיר את המנגנון,
אם אתה מגיע למצב שהגעת לקצה הידית והסנדלים חדשים ומותאמים לתוף, אז או הייתי בודק אחד משני אלה:
1. אולי הכבל שלך אלסטי מידי, אולי כבר התחיל להיקרע והוא נמתח ולא מותח.
2. שהכיוון הראשוני שלך רחוק מידי
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר גרינברג
מנסה בנתיים שלא להיכנס לפרויקט כזה. אבל אם כבר פרויקט אפשר להרכיב אולי סרנים של סמוראי 1.3 שההנדברקס מותך את הבלמים האחוריים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר גרינברג
https://www.jimnybits.com/suzuki-sam...brake-kit.html
מצבר שאני לא היחיד שחשב על זה…
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
לא היה לי סמוראי אבל מכיר את המנגנון,
אם אתה מגיע למצב שהגעת לקצה הידית והסנדלים חדשים ומותאמים לתוף, אז או הייתי בודק אחד משני אלה:
1. אולי הכבל שלך אלסטי מידי, אולי כבר התחיל להיקרע והוא נמתח ולא מותח.
2. שהכיוון הראשוני שלך רחוק מידי
1- זה מה שחשבתי. הרכבתי עכשיו כבל חדש ומקורי אבל עדיין לא הספקתי לנסות אותו... אני מחכה לעוד מחזיר שמן לפני שאוכל להרכיב הכל ולצאת לסיבוב. הכבל שפירקתי נראה במצב טוב אבל קשה להגיד על האלסטיות שלו.
2- אם אני מכוון את זה שיש חיכוך וקשה לסובב את הדראם ביד אז הבלם יד עובד טוב. אבל זה לא צריך לעבוד ככה. כמו שנדב ציין נראה שכרגע אין מספיק טווח למתיחה. מקווה שהחלפת הכבל תסייע.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחר גרינברג
יקר אבל מעניין. לא הכרתי את הקיט
ממה שאני רואה בגוגל, זה זהה למה שיש אצלי בדיסקו,
אמור להיות לך כיוון ראשוני "רגולאז'" לכיוון הצמדת הסנדלים, אותי לימדו לכוון למצב של נוגע- לא נוגע,
ואז את הכיוון שיש בקצה הכבל להתאים את גובה הידית הנוחה לך, או למתוח את הכבל כשהוא מזדקן עם השנים.
אני מציע לבדיקת המנגנון, שתתקרב לירידה בשיפוע חביב, תכוון את הרגולאז למצב טיפה יותר נעול, סע לירידה (אתה כבר קרוב אז אין בעיית התחממות/נזק/שחיקה) ומשוך את ידית החנייה ותראה האם עוצר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
הדראם לא עושה רושם שהוא מעוות, אין הבדל בהתנגדות בנקודות שונות על הדראם. .
זה לא עניין של מעוות. זה עניין של רדיוסים שונים בין הרפידה לדראם. אולי הוא צריך חריטה.
לגבי סמוראים שלא עוצרים....
ובכן אני לא בקיא. אני כן יודע שכל הסמוראים שהכרתי תוחזקו ע"י חברה צעירים בתחילת דרכם, על כל המשמעויות של זה.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
ממה שאני רואה בגוגל, זה זהה למה שיש אצלי בדיסקו,
אמור להיות לך כיוון ראשוני "רגולאז'" לכיוון הצמדת הסנדלים, אותי לימדו לכוון למצב של נוגע- לא נוגע,
ואז את הכיוון שיש בקצה הכבל להתאים את גובה הידית הנוחה לך, או למתוח את הכבל כשהוא מזדקן עם השנים.
אני מציע לבדיקת המנגנון, שתתקרב לירידה בשיפוע חביב, תכוון את הרגולאז למצב טיפה יותר נעול, סע לירידה (אתה כבר קרוב אז אין בעיית התחממות/נזק/שחיקה) ומשוך את ידית החנייה ותראה האם עוצר.
אז זהו, שאין כיוון לכבל, רק רגולאז בצד אחד של הרפידות. בנוסף, המנגנון עובד ככה שמשיכת הידית פותחת רק רפידה אחת. ככל הנראה הרפידה כל התוף מפעיל את הלחץ על הרפידה השנייה.
כיוון משיכת הידית מסומן בחץ הירוק.
הידית מושכת את המנוף שבחץ הסגול.
שדוחף את הרפידה העליונה - חץ צהוב.
איך יכול להיות שהרפידה התחתונה סטטית?
קובץ מצורף 139881
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
זה לא עניין של מעוות. זה עניין של רדיוסים שונים בין הרפידה לדראם. אולי הוא צריך חריטה.
לגבי סמוראים שלא עוצרים....
ובכן אני לא בקיא. אני כן יודע שכל הסמוראים שהכרתי תוחזקו ע"י חברה צעירים בתחילת דרכם, על כל המשמעויות של זה.
אני חושש שחריטה רק תגדיל עוד יותר את המהלך שהרפידה העליונה צריכה לעשות... הסמוראי הזה לא מתוחזק ע"י סטודנט כמו שאתה בטח יודע :)
אולי אנסה להשיג דראם מפירוק ואותו אנסה לחרוט.
[QUOTE=im_ri;1000751]
איך יכול להיות שהרפידה התחתונה סטטית?
קובץ מצורף 139881
- - - Updated - - -
היא לא. ברגע שמוט הדחיף מסיים לדחוף את הרפידה העליונה שנעצרה בדראם, בהמשך המהלך הוא דוחף את הרפידה התחתונה.
אגב, מעבר להתאמה של רפידות לתוף, החריטה מורידה את הגלאזורה, השכבה שנותנת למתכת הרגשה של זכוכית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
היא לא. ברגע שמוט הדחיף מסיים לדחוף את הרפידה העליונה שנעצרה בדראם, בהמשך המהלך הוא דוחף את הרפידה התחתונה.
אגב, מעבר להתאמה של רפידות לתוף, החריטה מורידה את הגלאזורה, השכבה שנותנת למתכת הרגשה של זכוכית.
תודה, אנסה להזיז את הכל ידנית שוב, אבל עד עכשיו נראה היה שרק הרפידה העליונה זזה. יכול להיות שמשהו שחוק? או שאני לא מצליח לראות את זה כי הדראם לא מורכב ואין התנגדות?
לגבי הגלאזורה - נייר זכוכית לא מחספס מספיק?
אחרי הכל זה דראם שלא אמור להסתובב כשהרפידות לוחצות עליו כמו בלמים, לא אמורה להיות כאן שחיקה.
חריטה בהחלט עושה עבודה טובה יותר מאשר חספוס בנייר זכוכית. אם אתה רוצה לראות תנועה של הרפידה התחתונה, תחסום עם מברג את המהלך של הרפידה העליונה, והתנועה תעבור כאמור לרפידה התחתונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
חריטה בהחלט עושה עבודה טובה יותר מאשר חספוס בנייר זכוכית. אם אתה רוצה לראות תנועה של הרפידה התחתונה, תחסום עם מברג את המהלך של הרפידה העליונה, והתנועה תעבור כאמור לרפידה התחתונה.
אבדוק את זה. תודה!
היי עמרי. ממליץ להתייעץ עם פלג שעשה פרויקט על סמו ארוך.
אני חושב שהיה אצלו הנדברקס תקין לגמרי.
אם צריך מספר, שלח לי בפרטי
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
היי מוטי,
קשה לי להאמין שהוא נשאר עם הסרנים המקוריים והנדברקס על הטרנספר.