תגובה: ג'יפ, ספרטני, 30-40K
התשובה "השפויה" האוטומטית עבור רכב בתקציב כזה, לזוג, וחבורה של ג'ימנים היא כמובן ג'ימני...
אבל ברור שאתה חולם על סופה / סיקס / סמוראי וכנראה כל דבר אחר עלול לגרום לך להתחרט / להתאכזב אז לך על זה.... תצטרך הרבה סבלנות, כנראה, למצוא כלי במצב סביר. תכין את עצמך למקצה תיקונים לא קטן, אבל אם יש לך גישה מתאימה, יכולות טכניות ומקום סביר שבו תוכל לעבוד - אתה גם תהנה מזה ותלמד הרבה. תקבל גם הרבה עזרה בדרך בפוררם כמו לא מעט לפניך שביצעו פרוייקטים דומים (ותוכל למצוא את השרשורים שלהם כאן).
נקודה ששווה לחשוב עליה
רשמת שאתה מחפש רכב לזוג, לדעתי אם זה בגלל שכרגע אתה רק עם חברה/בת זוג וללא ילדים אבל בעתיד זה אופציה, שווה בכל אופן לחשוב על רכב גדול (סופה/ CJ8) מהסיבה שבתקציב שיש לך, תצטרך להשקיע זמן וכסף אחרי ליישור קו ולהביא את הרכב לצרכים שלך, ואז זה כבר רכב שהשקעת בו כ"כ הרבה והתחברת אליו זה די מבאס שפתאום הוא לא מספק את הצרכים שלך וצריך להחליף או להתפשר על דברים
אין כמעט יתרונות בלי קשר למה שרשמתי למעלה לקנות רכב קטן בעיני, זה כן מגדיל לך את אופציות החיפוש
אם אתה מהצד השני של החיים מבחינת רכב לזוג(פנסיה וכדו') אז תשכח ממה שרשמתי למעלה
אפשר למצוא סיקס/סופה (סופה עם טיפה מתיחה למעלה) סבלנות זה שם המשחק
סופה פתוחה או דיסקו 1
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אין סיקס/סופה נורמליים ב-30 וקשה למצוא גם ב-40.
להבנתי גם סמוראים טובים מתומחרים גבוה. במיוחד הארוכים.
לג'יפ במצב שמצדיק התחלה של רומן, תכין 50-60 ועוד סכום של החל מ-10K ועד ל"לא ידוע" ליישור קו.
שנת ייצור/יד/מקוריות (פרטית או מוסדית) - לא משנה. משנה רק מצב האוטו והמפרט שלו בפועל ברגע הקנייה. זה הכל.
וסיקס/סופה פתוחים זה לא "רכב גדול". הם רק נראים מגודלים. בפועל סופה ארוכה היא בגודל פיזי של משפחתומטית ממוצעת, רק ששליש מהאורך זה מנוע, ובמה שנשאר יש פחות מקום לנוסעים ולמטען.
ההתאמה של ג'יפ כזה לצרכי הת"ש של משפחה עם ילדים שאינה משפחת פלינטסטון, היא מאוד בסיסית עד מפוקפקת.
זה כבר לא תלוי בג'יפ אלא באשתך/זוגתך:
כי אין דלתות מאחור וקשה פיזית לטפס למושב האחורי ולרדת ממנו, קשה להעלות ולהוריד ממנו ילדים.
כי אין בידוד מספק מרעש, אבק, חום, קור.
כי אין חלל סגור ומאובטח למטען.
כי צריך לנעול ולאבטח אותו בשרשראות כבדות ומנעולים גיבורים וסנדלי דנוור ענקיים מפלדה בכל מקום שחונים, גם רק לכמה דקות, פן ייגנב - בני הבלייעל אורבים לו בכל פינה.
זה גם רכב שזולל דלק יקר כאילו אין מחר, וכל טסט חצי-שנתי הוא פרוייקט שמקצר לך את העצבים והחיים, והוא דורש ממך כל הזמן הרבה צומי וזמן איכות, שלפעמים הם על חשבון צומי וזמן-איכות עם בת-זוג/משפחה.
וגם אם עדיין אין ילדים בפועל או בתכנון, קח בחשבון שלא כל בת-זוג תסכים לחיות עם רכב כזה ו/או תסכים שאתה תחזיק רכב כזה. אם התשובה שלה היא "כן" והיא מודעת למה היא נכנסת ובאמת מסכימה ורוצה ומפרגנת לך ג'יפ פתוח - אין מה להוסיף - זכית בלוטו של החיים שלך. פעמיים.
ואז תלך על זה בכל הכוח. ההנאה מובטחת.
מציע לשקול איסוזו טרופר (למשל זה שסביון מפרסם כאן באתר..)
נראה לי שזו התמורה הטובה ביותר לכסף מבחינת עלות-תועלת שטח, נוחות, אמינות
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מויש
מציע לשקול איסוזו טרופר (למשל זה שסביון מפרסם כאן באתר..)
נראה לי שזו התמורה הטובה ביותר לכסף מבחינת עלות-תועלת שטח, נוחות, אמינות
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
https://www.jeepolog.com/forums/show...99%D7%A8%D7%94
זה הכי הרבה אוטו ש-38 אלף ש"ח יכולים להעמיד בחנייה. והיתרון שלו שזה לקחת ולהתחיל לטייל בלי להתעסק.
אני חושב שצריך לזכור שסיקס\סופה זה חלום של ילד בן 17 כן? גם היום הוא חלום אבל קצת ריאליות נכנסת לתמונה גם.
אומנם הדרישות נשמעות מאוד מתאימות אבל אני לא בטוח שזה באמת הרכב המתאים ביותר.
בכל מקרה אמשיך לחפש ולהסכל אבל ממש חסר לי איפה, בפורום כבר נראה שפחות רכבים מחליפים ידיים, ביד 2 המצב גם לא משהו, יש מקום שאני מפספס (קבוצת פייסבוק ממש ספציפית?) או שפשוט יש מעט רכבים ביחס ללפני 10 שנים?
אתה רשמת בעצמך למעלה, בתשובות לשאלון שלנו:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rupni
נעול בהחלט כבר הרבה שנים, בעיקרון השאיפה היא סיקס (לא בתקציב כנראה אבל לא ממש מצאתי), מרגיש לי שסמוראי זה קצת יותר מעשי.
יצאתי מנקודת הנחה שענית ברצינות לשאלות... אם התשובות מתייחסות רק למה שחשבת בעבר ואינן רלוונטיות למצב בהווה אז אולי צריך לתקן את התשובות :)
עניתי ברצינות לחלוטין, אני עדיין הרבה יותר מאשמח להיות בעלים של סיקס.
אני גם די נעול על הכיוון הזה אבל מאוד אשמח לשמוע אם יש משהו שלא חשבתי עליו (למשל דיסקו, טרופר שכבר עלו)
בגלל שזה תחביב, לך עם הלב.
עם הלב אומר סיקס... אל תלך על משהו אחר.
בגלל שאתה רוצה כמה שיותר ישן, אז בלנדרובר יש לך דיסקו 1 שיכול להיות רלוונטי אבל הוא לגמרי אחרת מהJeepים.
השאלה היא האם אתה מתחבר לרכב? כשאתה מסתכל עליו ועל סיקס, שניהם 'מושכים' אותך באותה המידה?
נסעת פעם באחד מהם? (צור קשר בפרטי אם אתה מעוניין בסיבוב ורשמים ממישהו שהיה לו XJ ודיסקו 1)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אייל
+1
ואני לא אובייקטיבי.. בסכום כזה תמצא אקזמפלר משופר עד האוזניים ומיושר להפליא!
לטייל בלי התעסקויות מיותרות זו כמעט הבטחה פה