6 קבצים מצורפים
מיקום מצבר צרכנים בהיילקס סגור
אני צריך להחליף מצבר צרכנים, ואני רוצה להנצל את ההזדמנות לשדרג את החיווט ומיקום המצבר.
אני מבין מעט מאד בחשמל כך שאשמח לכל עצה.
המצב כרגע הוא שמתחת למכסה המנוע מותקנת מערכת ניהול מצברים של ibs:
https://henefeld-tech.co.il/product-...gement-system/
קובץ מצורף 140162
המצבר המשני ממוקם כרגע בארגז צמוד לחלון בחלק הפנימי ואליו מחוברים גם כבלים שמזינים אותו מפאנל סולארי שעל הגג.(בתמונה הוא מורם כדי לראות את החיווט):
קובץ מצורף 140158
מהמצבר יוצא חיווט לקופסת פיוזים שממוקמת בחלק השמאלי האחורי וממנה יוצא חיווט למתגים ולמקרר:
קובץ מצורף 140159
מכיוון שאני רוצה להזיז את המצבר ממקומו לטובת מיכל מים, יש לי שתי אופציות:
מתחת למכסה המנוע:
מבחינת ניצול מקום - מתחת למכסה המנוע זה אידאלי, אבל זה קצת מגביל אותי מבחינת גודל המצברים.
חסרון נוסף זה שעד כמה שאני מבין אאלץ לעשות חיווט חדש.
חוץ מזה יש לי כמה שאלות:
1. האם המרחק הגדול של החיווט מהמצבר שמתחת למכסה המנוע עד למקרר שיושב בחלק האחורי של הארגז הוא בעייתי? (מפלי מתח וכאלה..).
2. האם יש בעיה למקם מצברי ג'ל מתחת למכסה המנוע?
אופציה שניה היא בארגז האחורי מתחת לקופסת הפיוזים:
קובץ מצורף 140163
קניתי לרכב הקודם מטען dc2dc כי הבנתי שזו הדרך הנכונה לחבר מצברים שאינם מאותו סוג, אך בסוף לא השתמשתי בו:
קובץ מצורף 140161
https://www.renogy.com/12v-20a-dc-to...ttery-charger/
חשבתי על אפשרות לנצל אותו עכשיו ולחבר אותו לחיווט הקיים במקום המצבר, וממנו להוציא חיווט אל המיקום החדש של המצב מתחת לפיוזים.
היתרון הוא שלא אצטרך לחווט מחדש את הכבלים מקדמת הרכב לארגז.
שאלות:
3. ממה שאני מבין מערכת ניהול המצברים של ibs לא עושה את אותה עבודה שעושה מטען dc2dc בהקשר של מצברים מסוגים שונים. - האם יש בעיה להוסיף את הdc2dc אחרי מערכת הibs? האם זה יתרום?
4. האם יש חסרון מבחינת העומס על האלטרנטור או יעילות ההטענה כאשר מצבר נמצא כלכך רחוק?
תודה רבה
תגובה: מיקום מצבר צרכנים בהיילקס סגור
הכל פתיר, ואתה בכיוון הנכון.
אבל לדעתי, אתה צריך קודם כל להחליט על סוג המצבר.
ליתיום הייתי נמנע מלהתקין במנוע, מצד שני מצבר עופרת, אני מאוד מסכים עם השיקול של המקום שכתבת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הכל פתיר, ואתה בכיוון הנכון.
אבל לדעתי, אתה צריך קודם כל להחליט על סוג המצבר.
ליתיום הייתי נמנע מלהתקין במנוע, מצד שני מצבר עופרת, אני מאוד מסכים עם השיקול של המקום שכתבת.
זהו שכרגע אני לא יודע מה סוג המצבר. אם מתחת למכסה מנוע, אז חפשתי חומצה פריקה עמוקה, אבל היחיד הראוי שמצאתי הוא trojan' וגם אותו אין במלאי.
אני התקנתי את המצבר הגדול של אופטימה מתחת למכסה מנוע. היילקס חדשה - יש מקום.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
לא כתבת איזה היילקס זה, אבל אם זה עד 97, הדפנות של תא המנוע יודו לך מאוד אם תפחית מהן משקל מצבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא כתבת איזה היילקס זה, אבל אם זה עד 97, הדפנות של תא המנוע יודו לך מאוד אם תפחית מהן משקל מצבר.
צודק. 2017.
אני חושב שבמבחן עלות אל תועלת הייתי הולך על lifepo4 מהמדף ומתקין בארגז כמו הקודם.
המיקום בתא מנוע זו פשרה לכל מצבר ורכב. .. וגם לפני היה מורכב מצבר בארגז.. כלומר התשתית קיימת.. נכון?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אני חוזר על שלוש שאלות שחשובות לי ואשמח מאד אם מישהו שמבין בחשמל בכל זאת יתייחס אליהן:
1. אם אני מתקין את המצבר בתא המנוע - האם המרחק הגדול של החיווט מהמצבר שמתחת למכסה המנוע עד למקרר שיושב בחלק האחורי של הארגז הוא בעייתי? (מפלי מתח וכאלה..).
2. אם אני מתקין את המצב בחלק האחרוי של הארגז - האם יש חסרון מבחינת העומס על האלטרנטור או יעילות ההטענה כאשר מצבר נמצא כלכך רחוק?
3. ממה שאני מבין מערכת ניהול המצברים של ibs לא עושה את אותה עבודה שעושה מטען dc2dc בהקשר של מצברים מסוגים שונים. - האם יש בעיה להוסיף את הdc2dc אחרי מערכת הibs? האם זה יתרום?
תודה רבה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaziko
1. אם אני מתקין את המצבר בתא המנוע - האם המרחק הגדול של החיווט מהמצבר שמתחת למכסה המנוע עד למקרר שיושב בחלק האחורי של הארגז הוא בעייתי? (מפלי מתח וכאלה..).
כתלות בעובי חוטים מתאים, עם ספייר לצרכנים מזדמנים, אין שום בעיה.
זה למעשה הסידור הנפוץ.
אצלי המצבר צרכנים בתא מנוע, במקום שיועד במקור למצבר שני ברכב (היילקס ישן).
בנתוני פתיחה שהצגת, במקומך, אם יש לך כבר מערכת מתאימה בארגז, הייתי מוודא שהחיווט מתאים, ומשאיר בארגז.
קווי החשמל לצרכנים קצר יותר, והמצבר ירוויח חיים טובים יותר בלי החום בתא מנוע.
אם תשתמש בכבלים בעלי שטח חתך מתאים מפלי המתח יהיו זניחים. לא לשכוח שני דברים -
א. המרחק הוא של כל המעגל- גם חוט הפלוס וגם המינוס.
ב. בטנדרים אם מחברים מינוס לגוף של הארגז, צריך לחבר כבל מינוס בין גוף הארגז לבין השילדה כי ביניהם יש תושבות ולא תמיד רציפות טובה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני מצאתי את זה קל יותר להריץ זוג כבלים 25 ממר מלא המנוע עד לארגן בדיוק בגלל הסיבה שאסף ציין.
אם אתה שם ליתיום, שים לב שבתא המנוע כנראה לא יהיה להם נעים.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אני מצאתי את זה קל יותר להריץ זוג כבלים 25 ממר מלא המנוע עד לארגן בדיוק בגלל הסיבה שאסף ציין.
אין סיבה להריץ מינוס.
חתך השלדה שלך הרבה יותר גדול מהכבל.
צריך לדאוג שיש מינוס בריא בתא מנוע, וכפי שנכתב, חיבור בריא בין גוף הרכב והארגז.
תודה רבה על התשובות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אם תשתמש בכבלים בעלי שטח חתך מתאים מפלי המתח יהיו זניחים. לא לשכוח שני דברים -
א. המרחק הוא של כל המעגל- גם חוט הפלוס וגם המינוס.
ב. בטנדרים אם מחברים מינוס לגוף של הארגז, צריך לחבר כבל מינוס בין גוף הארגז לבין השילדה כי ביניהם יש תושבות ולא תמיד רציפות טובה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מהו שטח החתך המתאים של הכבלים?
תמדוד את המרחק ויש פה טבלה שמסתובבת. לפי מה שאני זוכר, שבדקתי יצא לי שאני צריך 25 ממר כדי למנוע מפלי מתח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
תמדוד את המרחק ויש פה טבלה שמסתובבת. לפי מה שאני זוכר, שבדקתי יצא לי שאני צריך 25 ממר כדי למנוע מפלי מתח
על איזו טבלה מדובר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaziko
על איזו טבלה מדובר?
מתכוונים לזו? מתנצל על האיכות, לא קניתי את הvip
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9852c48503.jpg
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d147853feb.jpg