תגובה: מקרר / צידנית חשמלית
לא ידעתי שיש פה מי שמשתמש בצידניות חשמליות, כלומר כאלה שמתבססות על משטח פלטייר ולא על מדחס.
בגדול, מדובר בבדיחה רעה על חשבוננו. קיבלתי אחת כזו לחתונה, לפני 22 שנים, והיא שימשה לטיול בודד שבו היא חיסלה את יכולת ההתנעה של הרכב. צריכת זרם פסיכית, כעשרה אמפר קבוע, ויעילות קירור ששווה בערך לכלום. מאז חתכתי את חוט ההזנה שלה והיא משמשת כצידנית רגילה בנוסף על מקרר מבוסס מדחס.
מבלי שזה יתפתח לעוד שרשור ויכוח מקרר-צידנית (ויש לנו לא מעט כאלו):
צידנית עם חיבור לחשמל - צורכת חשמל כל זמן חיבורה. לחנייה ארוכה יחסית של מספר שעות - יש לכך משמעויות על המצבר. תצטרך מצבר צרכנים גדול יחסית. מקרר צורך הרבה פחות חשמל!
צידנית עם חיבור לחשמל מסוגלת להוריד את הטמפרטורה שבצידנית במספר מעלות יחסית לסביבתה, אם לא יהיו בה קרחומים / בקבוקי קרח וכו' (כמו בצידנית רגילה) - היא לא תקרר ולא תשמור על גבינות ובשרים.
כדי להבין מהו הנפח הנדרש (אם מתעלמים מהמקום ברכב) - נסה לחשוב כמה אריזות, בשר, מוצרי חלב, 2-3 בקבוקי שתיה, שישייית בירות וכו' אתה רוצה להכניס... תבין לבד.
לגבי צריכת החשמל וכו' - באמת שיש לנו הרבה מאד שרשורים בדיוק על זה. חפש שרשורים העוסקים במצבר צרכנים, פאנל סלולרי, סוללות ליתיום... יש חישובים של נדב42, zivo ודורון וכנראה עוד מידע. אם אני זוכר נכון צריך להביא בחשבון שמקרר צורך כ- 2 אמפר לשעה, בלילה קצת פחות. אם יש לך מצבר צרכנים גדול, או מצבר תאי ליתיום / פריקה עמוקה - תוכל לחשב לכמה שעות אתה יכול להחזיק מקרר. אם מדובר במצבר התנעה (יחיד) - אז תיקח מקדמי ביטחון ותתקים מוצר כמו battery brain שיאפשר לך להתניע את הרכב. יש באמת המון חומר באתר וחבל לקיים את אותו דיון בשרשור נוסף.
מסכים עם חנן וארז, אבל אני אנסח את זה טיפה שונה.
1- אני לא יודע מאיפה הקשר \ קביעה שמדחס = מקפיא.
2- מדחס פשוט הרבה יותר יעיל אנרגטית מהטכנולוגיה שמשמשת בצידניות. ולכן בכל שימוש שמגובל באנרגיה, מדחס הוא פתרון יותר נכון.
3 - במקרר יין ביתי למשל, יש שימוש נרחב בפלטייר ( אין בעיית אנרגיה, ולא צריך להגיע לטמפ' נמוכות מדי. מקבלים עלות נמוכה).
4- ללא קשר לנצילות הנמוכה, הטכנולוגיה של הצידניות מוגבלת לפער מסויים הין טמפ' הסביבה לטמפ' המינמלית שאפשר להגיע. גם עם צריכת זרם בלתי מוגבלת, בטמפ' סביבה של 30 מעלות, לא תצליח לקרר את הצידנית ל4-5 מעלות שמדחס שומר ללא בעיות.
5- כמו שחנן כתב, הצידניות ההאלו לא מתאימות לצרכים שלנו, וזה גובל בשקר.
מקרר טוב מגיע עם מנגנון ניתוק זרם שנועד לאפשר לך להתניע. עח הפסקת עבודת המקרר.
בדכ לילה אפילו שניים עם מקרר כזה לא אמורה להיות בעיה.
הגודל הוא פונקציה של מה שתרצה לשים בו. לאט לאט אתה מגלה שנחמד לקרר מים ולהביא שוקו וגבינות. ושגם פירות עדיף קר והמקרר מתמלא מהר.
וברור שבירה חמה למי שזרק אלפייה כל מקרר זה כמו לצאת עם בחורה לדייט ממש יקר ולגלות שהיא ב....
יש מקררים שני תאים עם בקרת טמפ נפרדת... השמיים הגבול.
כמה גדול? תראה בעיניים ותחליט.
לדעתי הבסיס זה בקבוק 1.5 ליטר עומד.
אחרי הרבה שנים עם מקרר
זו הוצאה לא רעה.
מקרר לדעתי זה אחד השיפורים הכי חשובים לרכב שמטייל.
אני נוסע עם מצבר בודד (מצבר 62AH) , כשהוא תקין אין בעיה להניע גם אחרי לילה (הגנת המצבר אצלי במקרר מכוונת ל 10.5V )
מבחינת גודל, הכי גדול שנכנס בתא המטען, תמיד מוצאים מה לשים בו.
אם הייתי קונה היום, הייתי מחפש מקרר עם שני תאי קירור נפרדים ששניהם יכולים לקרר/להקפיא.
(ארטיק בערב במדבר זה כיף :) )
לגבי החשמל, אם צריך, סוללים קו נוסף המצבר לתא המטען.
סער.
מצטרף למקללים.
הצידניות קירור הן בלוף. קיבלתי כזאת מתנה שאכן שימשה רק פעם אחת והושלכה אחר כבוד אל הפח.
גם כשהיא ברכב ממוזג, הטמפרטורה בתוכה לא מספיקה כדי לשמור כלום בלי שיתקלקל. אפילו לא ליום אחד.
למעשה,
פחיות שתיה שהיו בין המושבים הקדמיים ולידן עבר האוויר של המזגן (ואצלי המזגן הוא סביר בלבד), היו קרות משמעותית מאלו שהיו בצידנית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
אני נוסע עם מצבר בודד (מצבר 62AH) , כשהוא תקין אין בעיה להניע גם אחרי לילה (הגנת המצבר אצלי במקרר מכוונת ל 10.5V )
.
לא מתיימר להבין בנושא הזה יותר מדי, אבל אם זה מצבר רגיל ולא ליתיום, ממליץ לך לכוון את הגנת המצבר לערך גבוה יותר... מצבר עופרת שנפרק מספר פעמים יותר מדי כבר לא יחזור למצבו המקורי.
נשלח מהנייד
כן, אני מודע לזה.
אני חי על הקצה ;)
מעדיף את האוכל על פני התנעה בבוקר :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
כן, אני מודע לזה.
אני חי על הקצה ;)
מעדיף את האוכל על פני התנעה בבוקר :)
לרכב שמגיע לחניון אחהצ ומתניע בבוקר מצבר אחד זה מספיק, גם זה אומר שתשלם טיפה באורך חיי המצבר.
בויטרה, בפאג'רו וגם בהנטאר זה היה ככה ועבד מצויין עם מקרר אחד וגם עם שניים.
מצברי צרכנים מתחילים להיות נחוצים ברגע שעושים התנחלויות ארוכות יותר.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
בדיוק בתזמון..
מצבר צרכנים, AGM, התחיל לזייף בטיול האחרון.
בהתנחלות כינרת עכשיו, הבנתי שסיים דרכו.
אותם סימפטומים כבעבר עם קודמיו.
בנסיעה סבבה.
כשהמנוע כבוי, המקרר לא מניע למרות מתח הדקים גבוה (פאנל סולרי מחובר, 3.8אמפ/ש), המקרר מנסה להתחיל ונכבה.
אחרי טעינה ממושכת, ללא שימוש וללא צרכנים כלל מתייצב על12.5.
בתזמון יפה של 3 חודשים מעבר לאחריות.
בהתחשב בשימוש די אינטנסיבי של מחנאות, משאבת מים תאורת מחנה וכמובן מקרר, מה שאמור שחייו הם עינוי מתמשך של מחזורי פריקה בלילה וטעינה ביום, הוא עשה את שלו בגדול.
אני רק ארמוז שיש לי מערכת ליתיום למכירה [emoji12]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אני רק ארמוז שיש לי מערכת ליתיום למכירה [emoji12]
יודע.. כן אבל המצבר צרכנים שלי בתא מנוע.
נחשוב בתור גיבוי על גיבוי.
אם כבר מקררים, ראיתי באתר של סולו שהתחילו שיווק למקררי וולטר
מישהו נתקל?
https://www.solomycar.co.il/item/103...D7%A8--WALTER/
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
כנראה הסינים החליטו לאמץ למותג מדבקה עוד שם גרמני ...
וולטר זו מדבקה מקומית למוצרים סיניים שונים.
כך שאין להסיק מזה על איכות המוצר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
השאלה אם זה alipcoil / Colorado וכדומה במסווה - עם מנגנון הגנה למצבר, מדחס מחברה מוכרת ( lg לדעתי), שליטה באפליקציה וכו או מוצר פשוט שלא שווה את הסכום.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
אני חושב שכולם בסדר. גם הסיניים הזולים.
חבר פורום נתן לי סיני כזה בסטטוס 'מקולקל לחלפים' שהפסיק לעבוד אחרי לא מעט שנות שירות. החלפתי לו מפסק ומאז הוא עובד יופי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה על כל התגובות עד כה.
לשם שינוי ובאופן מפתיע - קונצנזוס .
אז הורדתם אותי מצידנית חשמלית. תודה.
ועכשיו ברשותכם שאלת המשך :
צידנית טובה עם קרחונים, מחזיקה 24 ש' ללא בעיה.
מדוע לשלם ימבה כסף ומקום על מקרר דינוזאור שיישב בבגאז'.
מדוע לא לקנות מקרר קטן.
להקפיא קרחונים, ומידי יום "לחדש" את הצידנית ?
הערת אזהרה, יש לי לב חלש, אנא חסכו ממני את הציניות :-)
תודה,
עידו
אם יש לך לב חלש אז תכניס את היד עמוק לכיס שלוף חופן מזומנים ותשקיע במקרר .
האמן לי שכבר נוסו כאן כל הקומבינות - ורובנו עם לב ממש ממש חזק , שורה תחתונה - מקרר .
חלקנו ( כולל אני ) ניסינו גם מקרר משרדי קטן ( עלות של 350 ש"ח ) וממיר ועוד כמה פטנטים .
שאלת - קיבלת תשובות , לא מאמין - תבדוק לבד (ואל תשכח לספר לנו על התוצאות ) .
האמת - כולנו מכירים את התוצאות , שורה תחתונה - מקרר לרכב .
אילן