-
לכל בעלי החשמליות, תתכוננו לחלוק את העמדות הציבוריות עם עוד 3100 ישראלים.
-
תגובה: לכל בעלי החשמליות, תתכוננו לחלוק את העמדות הציבוריות עם עוד 3100 ישראלים.
יהיו עוד עמדות טעינה.
מתקיני עמדות הטעינה מפרפרים עכשיו יותר מטכנאי מזגנים בקיץ.
זה כמובן לא פותר את בעיית הטעינה למי שמתגורר בשיכונים ישנים ללא חנייה.... אבל כשחשמליות יהפכו למסה בכבישים, כנראה שלא יהיה מנוס ממתחמי טעינה ייעודיים - סוג של "תחנת דלק" חשמלית, עם עשרות עמדות וכמובן חנות נוחות ובית קפה להעביר בו את הזמן....
בעתיד הקצת יותר רחוק כשרוב המכוניות יהיו חשמליות, תחנות הדלק הרגילות יהפכו בעצמן למתחמי טעינה כאלה.
-
תגובה: לכל בעלי החשמליות, תתכוננו לחלוק את העמדות הציבוריות עם עוד 3100 ישראלים.
-
זהו, ששום דבר בתחום הזה של קפסולות סינתטיות מפלסטיק סיני לשינוע אנשים כבר לא באמת מעניין. לפחות לא אותי.
אני "מתעניין" כדי לדעת יותר בתחום הזה ולא כי הוא מגרה ומדליק אותי כמו מכוניות רגילות ואמיתיות אלא כי אין ברירה.
לקרוא לזה "מעניין"?.... אלה לא באמת מכוניות. אותי זה לא מעניין.
בכל מקרה, למי שתנאי היסוד שלו מתאימים לשימוש בחשמלית, כלומר יש עמדת טעינה בחצר/חניה הפרטית שלו, כל זה לא אמור לשנות משהו.
אז יהיו יותר חשמליות, יוקמו עבורן עוד עמדות טעינה ציבוריות. בסוף יהיו רק חשמליות וכל תחנות הדלק יהפכו למתחמי טעינה.
זה מתבקש, לא אמונה ולא ניחוש. זה מה שיהיה כי אי אפשר יהיה בשום צורה אחרת. אני מתנחם שכנראה לא אחיה מספיק כדי לראות את זה.
-
גם אותי זה לא מעניין, ואפילו דוחה.
זה היה בהומור.
הולך להיות מעניין = בוא נראה אם ההיצע של העמדות הציבוריות ידביק את הביקוש.
בוא נראה מה קורה בבניין משותף כאשר כבר יותר מ 2-3 נכנסים למשחק.
בוא נראה מה קורה כשצריך שירות, חלפים כשהרכבים מתיישנים קצת או לאחר תאונת דרכים.
אם נלך קצת רחוק יותר, חברת החשמל תצטרך תחנות ייצור חדשות.
הולך להיות מעניין.
ובינתיים אני עוד יכול להיות צופה מהצד.
-
אין שמחה כמו שמחה לאיד..
כל המדינה הקטנה שלנו מתמלאת רכבים חשמליים ולא חשמליים אנחנו מבלים בפקקים יותר מאשר עם הילדים אז מה זה עוד 3100?
-
אני מקווה, אולי מניח, שאחרי שבעלי רכבים שנטענים ב100kw ומטה יחוו "טעינה מהירה" הם ישתדלו להישאר באיזור הקרוב לבית.
בטווח הקרוב, הגל הקודם שהיה, של הג'ילי, והגל הבא, הרכבים האלה הם מקור לאי נוחות, עד שיהיו מספיק עמדות טעינה.
https://imageshack.com/i/pnvQSbLYj
דיווח של בעל Aiways.
נשמע כיף.
בינתיים, זה עוד לא תקע אותי. תמיד ידעתי מראש אם העמדה תפוסה, וכשזה היה המצב המשכתי לעמדה אחרת, פנויה, או שהמשכתי הביתה ללא טעינה, כשזה היה אפשרי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nir.samo
אין שמחה כמו שמחה לאיד..
כל המדינה הקטנה שלנו מתמלאת רכבים חשמליים ולא חשמליים אנחנו מבלים בפקקים יותר מאשר עם הילדים אז מה זה עוד 3100?
אל תיקח את זה לכיוון של שמחה לאיד.
כל אחד עם הצרכים שלו, הדרישות שלו, וההחלטות שלו.
מותר להביע דעה, ומותר לצחוק, זה בריא.
אני דרך אגב לא מבלה בפקקים בכלל, רק פעם במיליון שנה כשאני נאלץ להגיע למרכז בשעות העומס, או כשטעיתי בתכנון באיזה חג עם כל עם ישראל (למדתי).
- - - Updated - - -
דרך אגב
3100 באונייה אחת כן?
🤣
עוד לא נגמרה השנה, והמגמה ברורה, כפי שכתוב - הכפלה מידי שנה.
יהיה מעניין בטוח.
-
זה לא משנה את העובדה שיום אחד תרצה למכור את המשפחתומטית בנזין שלך וכבר לא יהיה מי שייקנה אותה . יכול להיות שזה כבר הרכב שאתה מחזיק היום .
כן , יכול להיות שבדרך תהיה תקופת ביניים שלהחזיק חשמלית יהיה פחות נוח
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אני דווקא חושב שלא יהיה תרחיש כזה עם המשומשות, אלא חדשות.
אבל נניח שכן, זה בטוח לא יקרה עם הרכבים הנוכחיים.
אני מהמר על 15 שנה בכיף.
כולם שוכחים מהתשתית, ומחברת החשמל.
גם בחלומות הכי ורודים, לא ניתן בקרוב להסב את כולם לחשמלי.
- - - Updated - - -
תכף יתחיל הבלאגן והצחוקים.
-
אם נתעלם מתקופת הבייניים לגבי יכולת להטעין בזמינות טובה.
לגבי הנאה מנהיגה, אני לא מבין את האנטי של חלק מהחברים כאן.
חשמלית טובה (כנראה לא סינית מהזן הנחות) מהנה לנהיגה לא פחות וכנראה אף יותר מרכב שריפה פנימית בתמחור דומה, מנגישה ביצועים שבעבר רק חלמנו עליהם כחובבי הגה, יש כאלו עם נימוסי כביש נחותים אבל יש כאלו שאין להן במה להתבייש.
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
גם אותי זה לא מעניין, ואפילו דוחה.
זה היה בהומור.
הולך להיות מעניין = בוא נראה אם ההיצע של העמדות הציבוריות ידביק את הביקוש.
בוא נראה מה קורה בבניין משותף כאשר כבר יותר מ 2-3 נכנסים למשחק.
בוא נראה מה קורה כשצריך שירות, חלפים כשהרכבים מתיישנים קצת או לאחר תאונת דרכים.
אם נלך קצת רחוק יותר, חברת החשמל תצטרך תחנות ייצור חדשות.
הולך להיות מעניין.
ובינתיים אני עוד יכול להיות צופה מהצד.
כאשר יש ביקוש, יהיה מי שיספק אותו. אלה חוקי שוק פשוטים מאוד. בנושא הזה אין מקום לדאגה.
בבניינים משותפים חדשים יחסית עם חניות רשומות בטאבו, לא תהיה ברירה. שכנים שאין להם מכוניות חשמליות או מכוניות בכלל, יתנגדו להשתתף במימון שדרוג התשתית. אבל אלה יהיו אי-הסכמות רגילות בין שכנים. בסוף יצטרכו למצוא לזה פתרון ולהתקין עמדות טעינה, כי לא תהיה להם ברירה - כי לנסוע במיוחד כדי לטעון כמה שעות בעמדה ציבורית איטית זה ניג'וס אמיתי, בעמדה ציבורית מהירה/אולטרא-מהירה זה נוח, אבל יקר מדי. לא מממש את פוטנציאל החיסכון המשמעותי של רכב חשמלי.
בבניינים משותפים ישנים מאוד ללא חניה בכלל כמו במרכזי הערים, או כאלה עם חניון "של הבניין" שמספר מקומות החניה בו נמוך ממספר הדירות ואף מקום חניה לא שייך לאף אחד מהדיירים, אכן תהיה בעיה רצינית. השימוש בחניון הופך לעילה המרכזית לריבים בין השכנים שלא יפסיקו להתקוטט ביניהם על מקום/מקום טוב יותר (מקומות מוצלים, מתחת לבניין. כל השאר בחלק הפתוח, בשמש ובגשם) אז בוא ונדמיין מה יקרה בבניין כזה כשתהיה בו גם עמדת טעינה..... מי ישתמש וכמה ומי העיז להתעכב שם כמה דקות אחרי שסיים טעינה... כשהייתי צעיר והתגוררתי בבניין מטורלל כזה שנבנה בתקופה שבה רכב פרטי אחד לפחות בכל משפחה לא היה משהו נפוץ, זה היה האישו המרכזי.... אז תתכונן לכיף גדול.
שירות? חלפים? יש חוקים מאוד ברורים בנושא הזה. אבל בהתאם למציאות בתקופת הפרוגרס שבו האג'נדה מקדשת כל אמצעי, אל תתפלא אם למען המטרה הזו - החדרת רכב חשמלי - יכופפו את החוקים, כמו שעשו עם טסלה.
ייצור החשמל - זה הנושא המעניין באמת. אבן הנגף העיקרית, למרות שזה עניין שיציק בעתיד, לא כרגע, ולכאורה יש זמן להיערך לזה. אבל אם החל מ-2030/2035 כבר לא ימכרו רכב חדש שאינו חשמלי, אם צפוי צורך בעוד תחנות כוח, מין הראוי להתחיל לתכנן ולבנות אותן כבר עכשיו או בקרוב מאוד....
גם כאן, חסידי החשמליות טוענים שלא היה ולא נברא, מביאים כל מיני נתונים שלא מסתדרים בהגיון וגם אם יסכימו שזו בעיה, יתחילו עם תיאוריות מעולם המדע הבדיוני על אנרגיות מתחדשות - שמש, רוח, גשם, אנרגיה קוסמית, דיווש המוני משותף בכיכר רבין, איסוף גז מנודים, מה לא... הם מתנבאים בבטחון ש"יפתחו", "ימציאו", "הטכנולוגיה תתקדם". נו שויין. נגיד שזה נכון.
רק תיזהר מלהסתייג מרכב חשמלי כי זה לא פוליטיקלי-קורקט ותתכונן שישתיקו אותך. שיסתמו לך את הפה בבוטות, אולי גם בכמעט אלימות. זה כן יהיה אישי ופוגעני ואתה תצטרך לבחור ממה וממי ומתי להיעלב וממה/ממי לא, כי ככה נראה העידן שאנו חיים בו. עידן הפרוגרס המטורלל. גם זה יעבור מתישהו, אולי. כך אני מקווה.
גם על התגובה הזו אני עומד לחטוף. אישית, מתחת לחגורה. בוא ונספור: 10... 9... 8... 7... 6...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
זה לא משנה את העובדה שיום אחד תרצה למכור את המשפחתומטית בנזין שלך וכבר לא יהיה מי שייקנה אותה . יכול להיות שזה כבר הרכב שאתה מחזיק היום .
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה בדיוק למה אני מקפיד להחזיק משפחתומטית בנזין פשוטה שאמנם ישנה למדי אבל סה"כ אמינה וטובה ומאוד נוחה לי ומשרתת אותי היטב, אבל נרכשה בסכום די מצחיק וערכה הכספי מינורי ולמעשה כבר לא קיים. לעומת המציאות היומיומית שלפניה (נסיעה בג'יפ ביומיום), את ההשקעה ברכישתה היא החזירה תוך 3-4 חודשים מיום רכישתה לפני שנתיים ולמעשה מאז אני ברווח נקי שבכל יום רק הולך וגדל.
כשיגיע הרגע להיפרד, במקרה הטוב כנראה עדיין ארויח עליה משהו. במקרה הרע, הפסד הערך יהיה מינורי עד אפסי לחלוטין וחלילה גם מקרה של השבתה מאונס, תקלה משמעותית שלא שווה לתקן או גריטה, יהיה זניח מבחינת הערך הכספי. אני מניח בבטחון רב שהשיטה הזו תמשיך לעבוד לי לא רע גם בהמשך עם המשפחתית היומיומית הבאה שתהיה באותו סגנון בעוד לא מעט שנים. ומכיוון שכבר היום אני לא ילד וגם לא בחור צעיר או "בחור" בכלל, יותר בכיוון של תרח מזדקן, ביום שבו האקט הפשוט של לתדלק בבנזין יהפוך לחתיכת מבצע כי תחנות הדלק ייסגרו/ייעלמו, סביר להניח שכבר לא אהיה כאן כדי לסבול מזה....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רק תיזהר מלהסתייג מרכב חשמלי כי זה לא פוליטיקלי-קורקט ותתכונן שישתיקו אותך.
האמת שאני לא מצליח להבין את ההסתייגות המכלילה מרכבים חשמליים (להבדיל מרכבים אוטונומיים בלי קשר לסוג המנוע).
זה נקי יותר באזור שמשתמשים ברכב (ובייצור חשמל מרוכז בתחנות כוח פוסיליות, סינון החלקיקים מבוצע ומנוטר בצורה טובה יותר)
זה שקט
זה נותן מומנט גבוה מסל"ד אפס
מה רע לנו בחיים ?
דרור, למה זה לא נחשב רכב אמיתי בעיניך ?
הניהוג שלו פחות טוב מקורולה או סופה ?
אם רכב הוא ברמת ניהוג או גימור נמוכות, זה לא קשור לסוג המנוע ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
לגבי הנאה מנהיגה, אני לא מבין את האנטי של חלק מהחברים כאן.
חשמלית טובה (כנראה לא סינית מהזן הנחות) מהנה לנהיגה לא פחות וכנראה אף יותר מרכב שריפה פנימית בתמחור דומה, מנגישה ביצועים שבעבר רק חלמנו עליהם כחובבי הגה, יש כאלו עם נימוסי כביש נחותים אבל יש כאלו שאין להן במה להתבייש.
Asaf-a
אסף.א
אתה התחלת, אז בוא ונדבר על הנאה וביצועים.
גם רוב הסיניות ה"נחותות" מאיצות מעמידה ל-100 ב-7-8 שניות.
אלה זמני תאוצה שנחשבו פעם לספורטיביים לגמרי. לפני 30 שנה רק הוט-האצ'ים טובים ודגמי GT וספורט-סאלון לא זולים האיצו ככה. ביצועים שחובבי הגה רק חלמו עליהם - מדויק. החשמליות פרימיום היותר יקרות, כולל סיניות, מאיצות היום ב-5 שניות ופחות. אלה היו פעם זמני תאוצה של מכוניות שרירים ומכוניות על. כדי להאיץ ככה נדרשו מנועים מנופחים, מוגדשים, מסובכים, זללני דלק ויקרים לתחזוקה. גם היום, מכוניות ICE שמאיצות ב-5 שניות או פחות, הן יקרות ביותר. יחס התאוצות לשקל בחשמליות טוב יותר.
משמע -החשמליות נותנות בראש?.... מסתבר שלא בדיוק.
כמה חשמליות שאנחנו פוגשים בכביש ביומיום, יוצאות סתם ככה ברמזור?... הרי נהיגה כזו מכלה את הסוללות בקצב מדהים. נכון, זו צורת נהיגה שמכלה גם בנזין בקצב רצחני, אבל אנחנו עדיין רואים כל מיני חבר'ה במכוניות ICE ספורטיביות שלא מתביישים ללחוץ, לעומת זאת בחשמליות עוד לא יצא לי לראות מישהו שמתחרע. בפעמים שהיו אצלי מכוניות חשמליות ולחצתי כדי להרגיש את התאוצות (כיף גדול ללא ספק), הבנתי גם למה. פשוט מאוד - הטווח פשוט נעלם לך מול העיניים. יצאתי מהחניון עם סוללה מלאה ו-420 ק"מ טווח. אחרי כמה דקות הם כבר צנחו לכיוון ה-300 והמשיכו ליפול בקצב מפחיד. אז בתיאוריה הרכב מאוד מהיר ומאיץ, אבל בפועל אתה מאוד נזהר לא לנהוג בו כך, כי עוד יש לך תוכניות להיום ותצטרך לחפש מהר עמדת טעינה. יכול להיות שזה עניין אישי והזמינות ההולכת ומשתפרת של עמדות טעינה ישנו את זה. ותיכף גם חנן יצהיר שהוא לא מתבייש ללחוץ ככה כל הזמן. באמת?... נגיד.
אבל הנאה מנהיגה זה לא רק תאוצות.
נפתח בעובדה - לאף מכונית חדשה אין נימוסי כביש נחותים ממש וגם לא "סתם", נחותים. אפילו לא לדגמי לואו-קוסט מובהקים כמו דאצ'יה וגם לא בחשמליות הסיניות הפחות טובות של היום.
אבל כשאתה רוצה להינות מנהיגה, זה לא רק 100-0 או זמנים מול סטופר מנקודה לנקודה אלא אנחנו מתכוונים לאיכויות כיול שילדה ומתלים והיגוי ובלמים ובעיקר לחדות של סכין ולתקשורת וחיבור. ואתה זה אין בחשמליות. פשוט אין. הנאת נהיגה "טהורה" שתספק לך כל מכונית קטנה חדה וקלילה של פעם כמו נגיד, פיז'ו 205/106 גם עם מנוע 1.4 צנוע שהשילדה וההיגוי שלה ממש מפטפטים איתך ומעבירים לך תחושות וזרמים, או חדות מטורללת של קארט כמו במיני-מיינור הקלאסית, לא תמצא גם בחשמליות הטובות ביותר שהן מכוניות כבדות מאוד (מה שלא הולך עם התנהגות חדה ומהנה כי זה כבר עניין פיזיקלי. למרות שמרכז הכובד הנמוך בהחלט מסייע להתנהגות להיות בטוחה) והן מנותקות לחלוטין. לטוב ולרע. אין צליל, אין תחושה, אין מעורבות, אתה לא "מפעיל מכונה" ולא מנגן עליה והיא לא מתגמלת אותך בחיוכים דביליים אם עשית את זה וירטואוזי וזורם. פשוט אין שם כלום. הכל מנותק, מפולטר עד מוות, פלסטי, סינתטי, מלאכותי. רק אם תלחץ, החשמלית כן תדביק אותך למשענת חזק בקו ישר. בשקט מוחלט. אם בזה מתמצה הכיף שלך מנהיגה - זכותך. אני מפרגן.
אני מסכים שעבור הרוב מוחלט של משתמשי הרכב אין בזה כל רע כי הוא לא מחפש במכונית שום דבר דינמי והמושגים שלו על "הנאה" אחרים לגמרי. אבל אתה רצית לדבר על הנאות מנהיגה - אז בבקשה. וזה לא מדומיין, זה אמיתי - יש מותגים ודגמים שעשו על זה קריירה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
האמת שאני לא מצליח להבין את ההסתייגות המכלילה מרכבים חשמליים (להבדיל מרכבים אוטונומיים בלי קשר לסוג המנוע).
זה נקי יותר באזור שמשתמשים ברכב (ובייצור חשמל מרוכז בתחנות כוח פוסיליות, סינון החלקיקים מבוצע ומנוטר בצורה טובה יותר)
זה שקט
זה נותן מומנט גבוה מסל"ד אפס
מה רע לנו בחיים ?
דרור, למה זה לא נחשב רכב אמיתי בעיניך ?
הניהוג שלו פחות טוב מקורולה או סופה ?
אם רכב הוא ברמת ניהוג או גימור נמוכות, זה לא קשור לסוג המנוע ...
אל תטעה - זה בהחלט רכב. זה רק "לא אוטו".
יש הבדל. אוהו, כמה הוא גדול. והוא כן חשוב - אבל רק למי שזה חשוב לו. תקרא את התגובה הקודמת.
אני מסכים שלרוב המוחלט זה ממש לא חשוב ואפילו לא למטה מזה. אבל הם גם לא קוראים לעצמם "חובבי נהיגה".
גדולתו של רכב חשמלי בהיבט הזה שהוא מנגיש לקהל כזה ביצועים (לפחות בקו ישר) שלא הורגל בהם בעבר. אישית אני רואה בזה גם יתרון בטיחותי ביכולת עקיפה משופרת - נגיד תאוצה ברול-און מ-80 ל-120, שחשובה בעיני הרבה יותר מהזינוק מעמידה שלא מהווה אינדיקציה לכלום בעצם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כנראה שלא יהיה מנוס ממתחמי טעינה ייעודיים - סוג של "תחנת דלק" חשמלית, עם עשרות עמדות וכמובן חנות נוחות ובית קפה להעביר בו את הזמן....
זה נקרא היום "קניון" וכנראה שבהחלט בכל מקום שהיום עוצרים כדי לשתות קפה / לאכול ארוחה קלה יותר או פחות / לעשדות קניות בסופר וכו' - תהיינה עמדות טעינה (אחרת חלק פוטנציאלי מהקונים הטובים יעדיפו לעצור להצטיידות אצל המתחרים.
-
דרור,
פיג'ו 106/205 ומיני-מיינור הם רכבים עתיקים.
איזה רכב מה20 שנים האחרונות שעלה עד 150אש"ח נתן לך את אותן התחושות?
-
אני מציע למי שיש לו אדמה קרובה לקוי מתח גבוה, להחזיק אותה חזק. שלא לומר להגיש כבר עכשיו בקשה לשינוי ייעוד למתחם טעינה.
במדינות אחרות במצב דומה זה בערך היה השלב שבו המדינה איפשרה לכל מי שרצה לפתוח מתחם כזה, וזה ביזנס מצויין.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
דרור,
פיג'ו 106/205 ומיני-מיינור הם רכבים עתיקים.
איזה רכב מה20 שנים האחרונות שעלה עד 150אש"ח נתן לך את אותן התחושות?
הו, יש הרבה מאוד.
אולי לא קארט חוקי לכביש כמו המיני או חדוות נהיגה כוללת כמו בפיז'ו הקטנות, אבל מכוניות מאוד שימושיות שהיו מאוד מהנות לנהיגה מתי שממש רצית, ובכביש לא ישר.
דוגמאות מ-20 השנים האחרונות?
פוקוס ומזדה 3 עם מנועי 2 ליטר?...
סובארו אימפרזה AWD מדורות קודמים, לפני שהשמינו?
אבארט סקורפיון? כבר היום חדשה כזו עולה פחות מ-140 אש"ח ואפשר לקבל אותה עם גיר ידני. זה כבר ממש אוטו ספורטיבי של פעם וזו גם גדולתו - ובעוד זמן לא רב הוא יהיה קלאסי ומבוקש והמחירים שלו יטפסו - פשוט כי לא יהיה שום דבר דומה לזה.
ויש עוד אם ממש רוצים.
אני מסכים שאלה לא מכונות נהיגה טהורות כמו פעם. אבל הן הרבה יותר קרובות לזה מאשר למכוניות של היום שהשמינו, התחזקו והתייקרו מאוד ובטח לא לחשמליות המודרניות שמייצגות עידן חדש לחלוטין שבו עצם פעולת ה"נהיגה" לא רק שלא חשובה, היא כבר על הסף של להיחשב כאקט אנטי-חברתי, מתריס ואפילו מסוכן.
זו תזכורת לעובדה שמכונית חשמלית סינית כפי שאנחנו חווים כרגע, גם היא רק שלב ביניים שעוד נתגעגע אליו בערגה, ולו רק מפני שעוד היה לה הגה..... כי המטרה של המופרעים והצדקנים - חיסולה הסופי של המכונית, גם ובעיקר כסמל לחופש ולאינדיבידואליות, תושג עם הרכב החשמלי-אוטונומי-שיתופי המלא. קפסולה משמימה בצורת סוכרית טיק-טק, לבנה עם חופה שקופה, ללא נהג, ללא הגה, מי יודע? אולי גם ללא גלגלים - שמשנעת אנשים ממקום למקום.
אתם לא תנהגו בה, מחשב ינהג בה. מרחוק.
היא בכלל לא תהיה שלכם.
חסל. נגמר. סוף.
גם לא תצטרכו לחבר אותה לעמדת טעינה. היא תעשה את זה לבד, בעצמה, כשהמחשב יחליט.
כל החיים שלנו ייראו ככה. נשלטים מרחוק בכפוף להחלטתו של מחשב כלשהו בשירותו של שלטון מופרע פחות או יותר או הרבה יותר.
תודה וברכה למופרעי הטכנולוגיה. אתם עוד תחסלו את המין האנושי כולו מתישהו.
אני מתנחם שזו כבר לא תהיה הבעיה שלי.