1 קבצים מצורפים
הסבת רכב שטח לפיצרייה ניידת
כבר הרבה זמן שאני מסתובב סביב הרעיון להסב רכב שטח לפיצרייה ניידת. בחו"ל יש מספר אנשים שעשו זאת ( באנגליה יש כמה וכמה דיפנדרים מוסבים ) אבל בארץ אני לא חושב שמישהו עשה זאת.
לפני שבכלל חושב להיכנס לפרוייקט כזה חשוב לי להבין אם רכב מוסב יכול בכלל לקבל אישור נסיעה על הכבישים בארץ. האם אני צריך לעבור מסכת ייסורים ולעשות שינוי מרכב במשרד התחבורה? משרד התקנים? משרדים נוספים מוצצי דם וכסף?
אני מתאר לעצמי שלא בכדי אף אחד לא עשה זאת עד היום. אבל אשמח לדעת ממי שיודע במה זה כרוך.
בגדול הכוונה לקחת גאלופר ( למה גאלופר? זול, קבינה קופסתית שניתן להסב בקלות יותר, ח ואוכל להגיע איתו לכל שטח..), להסב את הקבינה האחורית ולהחליף את המושבים האחוריים בטאבון מוסק גז ועץ.
הרכב ישמש כפיצרייה ניידת לאירועים בכל מקום בטבע.
אז מה אומרים? יש סיכוי בכלל לעשות פרוייקט כזה?קובץ מצורף 140452
תגובה: הסבת רכב שטח לפיצרייה ניידת
יש סיכוי,
אבל אני הייתי בוחר טנדר.
גאלופר כבר ישנים מאוד ואמינות היא לא הצד החזק שלהם.
טנדר גם אופציה, למרות שמתלי קפיצים פחות טובים לזעזועים של טאבון אבן ) אבל אופציה קלה יותר להסבה. יש הפרדה בין הקבינה לארגז, יש כושר העמסה ( טאבון שוקל 300 ק"ג ) , ובגדול גם זה נשקל. אם טנדר אז לא כזה עם רשיון ג ( מוציא את הראם ודומיו מהמשוואה ) ורכב זול שבאמת יתן את הפלטפורמה להסבה. ( היילקס, האנטר, מאגנום או B2500 ) .
ואני רק שאלת תם - למה רכב ולא נגרר?
הרבה יותר פשוט מכל בחינה, ובכלל זה זה רישוי וביטוח...
כי נגרר צריך לאחסן. קורצת לי האפשרות להחנות את העסק מתחת לבית. לנגרר אתה צריך רישוי כמו כל מספר אחר ולבסוף נגרר מותאם לשטח עולה המון.
למיטב זכרוני - מזנון נייד - דורש גם אישורים של משרד התחבורה (שינוי מבנה על כל הכרוך בכך) וגם של משרד הבריאות.
לחלק 'שלנו' - שינוי מבנה כזה בהחלט אפשרי. לא קל חוקית אבל אפשרי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לדעתי רק עם טנדר תצליח לרשיין דבר כזה, או שבכלל לא תצטרך לרשיין כי זה בכלל לא יהיה שינוי מבנה.
תחשוב על מבנה שהגג שלו מתרומם כדי לאפשר עמידה זקופה ובסיס לצילייה ללקוחות, ויורד חזרה כדי לארוז את הכל במראה של טנדר תמים ...
מבחינת הטאבון/ים - יש באזור שלנו נגרר של פיצה עם טבוני גז והפיצה שלהם נהדרת, אם תרצה אנסה לקשר אותך אל הבחור, איש מאוד נחמד [emoji4]
נדב ידעתי שאפגוש את התגובה שלך פה הרי שמך הולך לפנייך בכל הנוגע לבישול בשטח : )
לגופו של עניין, אין לי רצון לעבוד מתוך הרכב. זה לא פוד טראק ברמת הקונספט אלה יותר טאבון ממונע שהעבודה עליו היא מבחוץ.
מה ההבדל בין גאלופר לנגרר מבחינת החניה?
נגרר זה ה"רכב" הכי כלכלי, גם בעלויות תחזוקה (שואפות לאפס) וגם בעלויות (במיוחד נגרר ללא בלמים) וכאב ראש ברישוי (אין על מה להיכשל, כמעט). גם אין שני טסטים בשנה, ללא תלות בשנת ייצור, וגם לא צריך אישור בלמים לטסט (כי אין בלמים [emoji16]).
לגבי שטח, כמעט כל נגרר בסיסי עם חישוקי 13-14 אינץ' ומרכב קצר (נגיד עד 2 מטר אורך) יעבור איפה שגאלופר עובר, ללא בעיה. המגבלה בשטח עם הנגרר תגיע מהרכב הגורר יותר מהנגרר עצמו, וממגבלות שקשורות בתמרון עם נגרר. בעיקר הקושי בביצוע רוורס במעלות למשל. נגררים יעודיים לשטח קל-בינוני (עם קפיצי עלים, חישוקי 14") קיימים במחירים סבירים לגמרי (כ- 10,000 שח לנגרר חדש, 500-600 קג משקל כולל).
בכל מקרה, ג'יפ, טנדר או נגרר, הייתי ממליץ לך להתקין משהו עם אפשרות לפירוק מהיר, יכול לחסוך לך הרבה כאב ראש בהמשך..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
מה זה צירוקי טנדר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
- - - Updated - - -
חלק נכבד מהשיקול לקונספט זה עומד על הוואו של התוצאה הסופית.
נכון שבסופו של דבר נגרר פשוט ביותר להסבה.
ונכון שטנדר טיפה יותר מורכב להסבה אבל כבר יש ערך מוסף מבחינת אפקט הוואו
אבל.. לקחת רכב שטח ולהפוך אותו לפיצרייה ניידת זה וואו!!!
ובעסק הזה לאפקט הוואו יש משקל חשוב ביותר.
לקחת טנדר נחשק/אספנות / ייחודי ברור שמחדד את אפקט ה וואו שאני מחפש אבל טומן בחובו עלויות רכישה ותחזוקה גבוהות.
איזה רכב יתן לי את הטוב שבשני העולמות?
היתרון של הסבת טנדר הוא שלא צריך שינוי מבנה כל עוד תקפיד שכל הפיצרייה נסגרת בתוך הארגז. ברגע שכתוב ברשיון משא סגור זה לא מעניין אף אחד מה יש בפנים.
החיסרון כמובן הוא שטנדרים ישנים וזולים במצב טוב שיכולים לנוע בשטח.... קשה למצוא.
אסף.
לגבי הקומנצ׳י, עלות רכישה אכן תהייה גבוהה, וככל הנראה רק ביבוא אישי.
תחזוקה ?
היה לך צ׳רוקי, אתה מכיר... לא באמת יקרה.
וצריכת דלק ?
תסב לגז עם מיכל גדול, ופתאום גם הגז לטאבון יהיה הרבה יותר זול ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
תחזוקה ?
וצריכת דלק ?
גם GMC סונומה יכול להיות מגניב
נכון. יש הטוענים שזה הטנדר הכי טוב אי פעם.
יש אתרים ששברו את השילדה.
אבל זה טנדר אמריקאי לטוב ולרע. כלומר בסיס מצויין לפרוייקט.
אסף.
1 קבצים מצורפים
הנה דוגמא של רכב בלי וואו ( היילקס? ) שקיבל אפקט וואוקובץ מצורף 140453
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
תחזוקה ?
וצריכת דלק ?
יכול להיות מעניין. אתה עשית פיצול/שימוש בגז שלך לצורכי בישול?