-
הגנה "אמיתית" מגניבת רכב, יש חיה כזאת?
אז בשעה רעה נכנסתי לסטטיסטיקה :mad:
אתמול בלילה נגנב לנו הרוביקון מאזור הר הצופים בירושלים...
מהסתכלות באפליקציה של איתוראן, בשעה 20:56 הרכב הניע, בשעה 20:57 היה הטלפון מאיתוראן אלי (בזמן הזה הרכב כבר היה כק"מ ממקום הגניבה), אני מניח שלקח לי דקה להגיע למקום החניה (20:58) הרכב כבר בירידות למעלה אדומים נוסע במהירות של 150+ קמ"ש, עוד דקה עוברת והרכב כבר באבו-דיס, לאן שהמשטרה כבר לא נכנסת ללא הצבא.
אז נכון, שלא מכל מקום לוקח 3 דקות להגיע לשטחים ולהעלם, אבל עדיין, אם אני מקבל את הטלפון מאיתוראן רק לאחר שהרכב כבר הניע, זה כבר מאוחר מידי...
האם ישנה דרך "אמיתית" לעקב את הגנב מספיק על מנת שניתן יהיה להגיע אל הרכב לפני התזוזה מהמקום? (מנעול הגה מכני עם חיישנים? גלאי נפח? סנדלים?)
ועוד שאלה מניסיון של מי שיודע, האם תוספות שנקנו מהיבואן עם הרכב (כננת, מגני גחון, וו גרירה) נחשבים בחשבון ההחזר מהביטוח?
-
תגובה: הגנה "אמיתית" מגניבת רכב, יש חיה כזאת?
הדבר היחיד שבאמת מעכב גנבים זה ברזלים. הם יודעים שיש איתוראן ויש זמן תגובה שבו הם צריכים להגיע לחוף מבטחים, מה ששם אותך - קרוב לחוף המבטחים שלהם מרחק דקות בודדות - במצב של יעד מועדף.
ברזלים אפשר לחתוך / לשבור / לנתק. אבל זה עושה רעש. וזה מלוכלך. נכון שזו לא הגנה הרמטית אבל הגנב יעשה את החשבון אם לגנוב את הרוביקון שלך או של זה שאין לו ברזלים וילך לרוביקון השני.
אני מציע להוסיף גם יחידת איתור 'עצמאית' עם חיישן תנועה. יש מלא כאלו בשוק ועולות גרושים. היחידה שולחת sns ברגע שיש מכה או נידנוד של הרכב עוד לפני שהתניעו אותו. זו הדקה החסרה לפני שאיתורן קיבלו הודעה ושתי דקות לפני שאתה קיבלת את ההודעה מאיתורן.
חלק מהיחידות האלו כוללות גם אפשרות לשלוח אליהן sms עם פקודה לניתוק של ממסר שאותו אפשר לשים למשל על הקו של משאבת הדלק. זה לא חוקי ולכן איתוראן לא יציעו לך את זה. זה עלול לגרום לתאונה. אפילו קשה. עם נפגעים. תחשוב מה יכול לקרות כשהג'יפ דוהר ב150 בירידות למעלה אדומים ואתה מדומם אותו מרחוק. זה יכול להיות קטלני לנוסעים בג'יפ. וכמובן להשמיד את הג'יפ. מצד שני אף אחד לא יחשוד בך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
אבו דיס לא היו חלק מהסגר שהתחיל אתמול?
אולי החביאו את הרכב מחוץ לכפר עד שיפתח הסגר או כדי "להתקרר"?
-
זה גם יכול לגרום לפציעה ומוות של בלתי מעורבים וכמובן אסף סתם הזכיר את זה כאנקדוטה
על אותו משקל הכרתי מישהו פעם שבפאגרו שלו הממסר הזה הפעיל מנגנון של שסתום גז ששיחרר גז מבלון קמפינג ולאחר השעייה מסויימת מנגנון אחר החל לייצר ניצוצות. זה יותר בקטע של נקמה לאחר שהרכב כבר בשטחים מאשר כל דבר אחר.
גם סנדל צריך לדעת איזה- ראיתי סנדלים שאנשים שמו שלא מנע גישה לאומי הגלגל ושום דבר לא מנע מהגנב להחליף גלגל עם גלגל הספייר של הרכב.
ראיתי כבר סנדלים חתוכים.
ראיתי שרשראות ומפסקי דלק וחשמל נסתרים.
-
ההתקדמות בשנים האחרונות בטכנולוגיית הסוללות עבור הטלפונים הסלולארים ולאחרונה עבור הרכבים החשמליים, גרמה לכך שהיום דיסק על סוללה הוא חזק כמו דיסק על חשמל וחותך הכל...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
ההתקדמות בשנים האחרונות בטכנולוגיית הסוללות עבור הטלפונים הסלולארים ולאחרונה עבור הרכבים החשמליים, גרמה לכך שהיום דיסק על סוללה הוא חזק כמו דיסק על חשמל וחותך הכל...
הרעש נשאר רעש.
והסרבול בנשיאה, עבודה וזמן ממושך בתנאים שמושכים תשומת לב שנם הם לא רוצים.
חבר אתר סיפר לי על לקוח שהטנדר שלו נגנב בלילה שהתעצל/שכח לנעול את הסנדל.
הבחור התקשר לטלפון ברכב והגנב אמר לו שכמה חודשים הוא עובר ליד הטנדר ומחכה ליום שהסנדל לא יהיה על הרכב.
מה שמלמד שיש להם מערכת שיקולים ״מבצעיים״ ולא יתעקשו לשבור את הראש אם התנאים מסכנים אותם/יש אלטרנטיבה קלה יותר.
-
אני חושב ששילוב של מיגון באיתור, ביחד עם מיגון שמשבית את הרכב כמה עשרות עד מאות מטרים מהחנייה, הוא שילוב טוב.
כי אז הרכב כבר לא בחנייה שהיא מקום פרטי ופחות מחשיד כשאנשים עובדים בו על הרכב, אלא באמצע הכביש. זה מקום הרבה פחות מוצלח לביצוע אבחון מסודר, והבעלים של הרכב כבר בדרך.
זה יכול להיות גם מתקן watchdog בבית שחייב לקבל שידור ספציפי מהרכב על מנת שלא להתריע. כשהאות משובש (פריט חובה לכל גנב, זמין בעליאקספרס) או הרכב מתרחק אתה מקבל התראה.
מסיבות מובנות אני לא מפרט יותר.
בנוסף, כמו שאנחנו תמיד אומרים: לא לבנות על אף מיגון סטנדרטי. הגנבים מכירים אותו כאת כף ידם, וחלקם גם עובדים בהתקנה שלו במשמרת היום שלהם (מכיר אישית מקרה כזה, כולל שמות והכול).
דבר נוסף: עם כל הכבוד לברזלים למיניהם, ויש כבוד, כשמדובר באמצעי גלוי, לגנב יש זמן להתכונן מראש עבורו לאחר איסוף מל"מ.
-
[QUOTE=ד ו ר ו ן;1005137]הרעש נשאר רעש
חבר אתר סיפר לי על לקוח שהטנדר שלו נגנב בלילה שהתעצל/שכח לנעול את הסנדל.
הבחור התקשר לטלפון ברכב והגנב אמר לו שכמה חודשים הוא עובר ליד הטנדר ומחכה ליום שהסנדל לא יהיה על הרכב.
QUOTE]
אני מכיר סיפור דומה על פולריס ריינג'ר, נעלו אותו יום יום עם שרשרת בריאה, ביום שהתעצלו הוא נגנב
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
אם הרכב בטווח של כמה עשרות מטרים מהבית, יש חיישני IR אלחוטיים לאזעקה ביתית שאפשר לזרוק ברכב.
כשמישהו פותח דלת ברכב זה מפעיל צופר בבית.
אין חוט לנתק (או לזהות מראש), וזה לא בתחום עבודה של אזעקות רכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תחשוב מה יכול לקרות כשהג'יפ דוהר ב150 בירידות למעלה אדומים ואתה מדומם אותו מרחוק. זה יכול להיות קטלני לנוסעים בג'יפ. וכמובן להשמיד את הג'יפ. מצד שני אף אחד לא יחשוד בך.
אסף.
לא קצת נסחפנו?
ומה קורה עם פשוט שכחת למלא דלק? או תקלה במשאבת דלק?
או סתם הורדת את הרגל מהגז?
משבת נוסף, מרוחק , של משאבת דלק, נראה לי לגיטימי לגמרי.
-
גם לי. רק שבמידה וזה כן גרם לתאונה אתה אשם.
אסף.
-
הגנה "אמיתית" מגניבת רכב, יש חיה כזאת?
שופט שיפסוק דבר כזה אסור לו להיות אפילו שופט כדורגל בליגה ג.
וזה כנראה בערך כל השופטים בארץ היום
-
אין סיבה כי איש לא יידע.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
תנחומי, באמת.
אבל עכשיו, דווקא לאור הגניבה, ספר ופרט בבקשה, בכדי שכולנו נלמד:
1. איך ובמה הרכב היה ממוגן.
2. מה חברת האיתור עשתה/ראתה, ומה לא.
3. היכן עשית את החידוש שנדרש (כי אולי דווקא שם אירע משהו).
האם היה מדובר במיקום קבע של הרכב, או בחנייה חד פעמית במקום מסויים (כלומר - האם הזמנת גניבה, או גניבה מזדמנת).
עזור לנו לשפר את המיגון וההשגחה על היקר לנו....
1 - הרכב היה ממוגן עם איתוראן שדורש הביטוח
2 - חברת האיתור זיהתה הנעה של הרכב ללא קוד קודן, ביררה מולי, ובערך זהו (הרכב היה תוך 3 דקות באבו-דיס)
3 - את החידוש עשיתי באותה חברה שהייתי מבוטח בשנה האחרונה (החידוש אפילו עדיין לא נכנס לפועל)
4 - הרכב חנה במקום מזדמן על הכביש, בדרך למקום הייתה לי הרגשה שמישהו מתצפת עלי, אך בערך כ 3 ק"מ לפני המיקום שעצרתי הרכב "העוקב" פנה לכיוון אחר, ככה שחששותי קצת נעלמו, אך זה לא אומר שלא המשיכו לעקוב בלי שראיתי
פעם מזמן הקודנים היו גם מנתקים הנעה, היום הקודנים רק מתריאים, מישהו יודע למה? האם זה לא היה נותן עוד דקה שתיים למערכת האיתור להבין שמשהו לא תקין קורה?
פעם היו גם גלאי נפח ברכבים, אם היה נשבר חלון האזעקה (בזמנו, היום אפשר להחליף ל SMS) הייתה מופעלת, האם עדיין קיימים כאלו דברים?
ותודה לכל המגיבים, יש פה כמה ראיונות מעניינים, השאלה כמה ההפעלה שלהם תיהיה פשוטה, כי בסופו של יום, אם בכל יציאה/כניסה עם האוטו לכיוון המכולות (או לכל סיבוב) אני צריך 10 דקות לפני ואחרי, אז או שהאוטו לא יצא מהחניה או שזה לא יקרה
-
צודק, ומבחינת ברזלים זה מה ששבר אותי אישית, אישתי היתה חוזרת ממשמרת ערב בבית חולים ואני כמו כלב הייתי יורד ב2330 לשים סנדל ומדי פעם לבדוק שהמיכל גז מלא.
-
כן. יש הבדל בין רכב אספנות או ג'יפ טיולים שזז פעם בשבוע שבועיים לבין דיילי.
אסף.
-
ההגנה הכי טובה היא ההתקפה.
כשאין פחד לא יעזור כמה בונקרים תשימו. בסוף זה כנראה ייגנב.
תדאגו שיהיה לכם ביטוח טוב ו/או חניה פרטית סגורה גם לא תזיק. גם מגורים בישוב קטן עם כניסה מבוקרת.
-
מדבקות של מג״ב, צה״ל, משטרה.
גולגולות…חזירים, לא יודע.
באסה.
-
בעבר השתעשעתי ברעיון כדלקמן,
להחליף את גלגל החלוקה למשהו שונה.
בין החיישן קראנק למחשב להוסיף יחידת עיבוד על בסיס אלטרה
שהתוכנה (הנוסחת תיקון) נטענת לאלטרה מרכיב זכרון רק לאחר הקשת קוד נכון מקודן שמחובר אליה.
לדעתי קשה בטירוף להתגבר על זה אם לא יודעים שהורכב מעגל חלוקה שונה.
כמובן שאין היתכנות שגנב יחליף מעגל חלוקה תחת הבית "ויג'מפר" את יחידת העיבוד.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
. גם מגורים בישוב קטן עם כניסה מבוקרת.
גנבו אצלנו לפני כמה חודשים טויוטה chr חדשה, הגנב, עמד שעתיים באזור השער חיכה לשעה שבו הוא נפתח אוטומטית ויצא עם הרכב. (על פי המצלמות)
Sent from my SM-N986B using Tapatalk