נקנה סמוראי ! [ובעיות בבלמי תוף לאחר נסיעה בבוץ]
:razz: שלום לכולם היום בשעה טובה קניתי את הסמוראי הראשון שלי!!!
שנת 91' מוגבהה צמיגים 215, גגון, לבן סגור, קפיצים רכים. האוטו נוסע מצויין.
אך בעיה קטנה קרתה היום כשעשיתי נסיעת מבחן בשדות שבאיזור תל-יצחק, נכנסו לי מים ובוץ לברקסים ופתאום הם נעלמו כלא היו, ישר נסעתי למוכניק שלי והתברר שהנעל נפלה מהמקום שלה וקרעה את הגומיה של משאבת הבלם ועכשיו צריך לשים חדש ודרך אגב גילינו שהברקסים גמורים... כבר רואים ת'ברזל, ביום שלישי בבוקר הכל יטופל, אהה כמו כן יש גם חופש בצלבים.
רק שאלה קטנה: המוסכניק אמר שהסמוראי לא "בנוי" לבוץ וכל פעם שאני יסע בבוץ זה מה שיקרה, זה נכון?(אני בטוח שלא), וגם כמה אמור לעלות לי הטיפול הנ"ל, למישהו יש מושג? ולא אני לא עושה את זה לבד.
נ.ב.
תמונות בהמשך!!
**ניר, אנא הקפד על כותרות אינפורמטיביות. הן עוזרות לא רק לדעת מה יש בשרשור למי שרוצה להכנס היום אלא גם מאוד יעילות אח"כ, כמבצעים חיפוש. תודה.
חוזר: נקנה סמוראי ! [ובעיות בבלמי תוף לאחר נסיעה בבוץ]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי nir_y22
התברר שהנעל נפלה מהמקום שלה וקרעה את הגומיה של משאבת הבלם ועכשיו צריך לשים חדש ודרך אגב גילינו שהברקסים גמורים...
בעייה שראיתי בשני סמוראים שונים, כאשר הברקסים גמורים (כנראה), לחיצה חזקה על דוושת הבלם, גורמת לנעל הבוכנה (?? לא בטוח שככה קוראים לזה) שדוחפת את נעל הבלם לתוך התוף, לקפוץ מתוך הבוכנה,
ואז בורח כל שמן הברקס ואין ברקס.
אולי זה מה שקרה לך.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי זאביק
גורמת לנעל הבוכנה (?? לא בטוח שככה קוראים לזה) שדוחפת את נעל הבלם
.
אולי זה מה שקרה לך.
זו לא נעל הבוכנה אלא זו הבוכנה עצמה שקופצת החוצה.
התופעה מוכרת אצל סמוראים שהכיוון האוטומטי של הברקסים כבר הפסיק לתפקד(ריגולז'ים).
בוא איתי יום אחד לטיול ותראה מה בנוי לבוץ ומה לא! (תביא גם את המוסכניק...)
תודה רבה לכולם על התשובות עזרתם לי מאוד.
לגבי אופן התיקון אני יתקן במוסך מפני שאני כרגע לומד וממש אין לי זמן לטפל באוטו (יש גם חברה)
למרות שהייתי רוצה מאוד.
יש לי כמה שאלות אני אשמח לתשובה:
אי טיפול בצלבים (אני מניח שהחופש הוא מועט) יכול לגרום לנזק רציני תוך זמן קצר?
אפשרי לחזק את הצלבים ולא להחליף קומפלט?
אצלי בסמוראי ידית ההילוכים מאוד חופשית וההילוכים לא ברורים כל כך למי שלא רגיל (אני כבר רגיל),
אפשר לתקן את זה לבד? זה מסובך? מה העלויות?
תודה לכולם!
מחכה לתשובה.
אי טיפול בצלבים גורם נזק בטווח ארוך.
לא ניתן לחזק צלב וצריך להחליף
חופש בידית הילוכים נובע כתוצאה מבוקסה שיושבת על הידית ונשחקת,בחברה לא מוכרים אותה אלא את כל הידית (כ-250 ש"ח).ניתן להזמין את הבוקסה מאתרי אינטרנט בחו"ל.
רק אזהרה על הזנחת צלבים - תסתכל על הדרייבשאפט ותדמיין מה יקרה אם ב50 קמ"ש החלק (הצלב) הקדמי שלו יתנתק. ראית פעם סרן עושה קפיצת מוט?
אם הצלב האחורי יתפרק הדרייבשאפט ישחק "הנחש בא!" עם צינורות הבלם, צמת החשמל וכל דבר אחר שנמצא ברדיוס הנזק שלו. אני מניח שברור לך שהצינורות ושאר החלקים לא יזוזו כשהנחש יבוא...
אל תזניח צלבים.
תודה רבה!
אני אתקן. מחר על הבוקר!!!!!
כמו כן יש פה מישהו שיודע איך מתקנים את הספידומטר? אני לא יכול לאפס אותו ולחשב צריכת דלק ממוצעת?
נסה תו"כ נסיעה, מהירות של 50 קמ"ש ומעלה, לחיצה חזקה ומהירה. לא אמורים לעשות את זה תו"כ תנועה, אבל אני מכיר כמה סמוראים שזה פתר להם את הבעיה.