האם הבולם שלי סיים את חייו?
תגובה: האם הבולם שלי סיים את חייו?
אין לי ניסיון עם הבולם הספציפי... אבל לדעתי הוא לא מהסוג שניתן לשיפוץ.
ואם מחליפים אמליץ לך זוג.
ואם הגעת למצב שאחד ניזוק... שווה לבדוק מה קרה.
חיפשתי ברקע את הבאמפסטופ שלך שאמור למנוע סגירת מהלך על הבולם... לא ראיתי, כן ראיתי הסבה לדיסק מאחורה ושהצינור בלם צפוס עם אזיקון איפה שהבמפסטופ אמור להיעצר על הסרן.
התמונה מאוד חלקית כדי להבין מה קורה שם .. מלבד התוצאה של בולם שנשפך.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
אין לי ניסיון עם הבולם הספציפי... אבל לדעתי הוא לא מהסוג שניתן לשיפוץ.
ואם מחליפים אמליץ לך זוג.
ואם הגעת למצב שאחד ניזוק... שווה לבדוק מה קרה.
חיפשתי ברקע את הבאמפסטופ שלך שאמור למנוע סגירת מהלך על הבולם... לא ראיתי, כן ראיתי הסבה לדיסק מאחורה ושהצינור בלם צפוס עם אזיקון איפה שהבמפסטופ אמור להיעצר על הסרן.
התמונה מאוד חלקית כדי להבין מה קורה שם .. מלבד התוצאה של בולם שנשפך.
תודה
הכוונה כמובן זה להחלפה של זוג
אוסיף עוד תמונות בשביל תמונת מצב טובה יותר
יש באמפסטופ. המקורי. רואים את הקצה שלו.
ואכן צינור ברקס מהודק באזיקון למקום שגוי ורע מאוד. בטריקת הסרן לבאמפסטופ, אתה עלול לפוצץ צינור בלם....
טפל בזה היום. עכשיו. כי זה מסוג הדברים שלא רואים במבט, אז שוכחים.
בולמי רוביקון אקספרס טווין-טיוב הפשוטים. לא ניתנים לשיפוץ וטוב שכך.
בניגוד לקפיצים המעולים של המותג, הבולמים שלהם...... בולמי מדבקה הכי פשוטים. בוא.... נעזוב את זה.
הנה הזדמנות שלך להשתדרג ולהחליף זוג למשהו יותר טוב.
לא מכיר את הבולם ולכן לא אתייחס אליו, אבל ההתזות מסביב יכולות להגיע גם מגריז על הצלב שמותז כשהוא מסתובב, אולי במקרה גירזת לאחרונה?
באחת התמונות גם רואים על הסרן משהו שנראה כמו כתם של גריז ולא שמן
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אמממ... איפה דרור?
תסמן בבקשה...
כי כרגע נראה שגם אם הוא שם הוא לא עוצר כלום.. וההשערה שבגלל זה הלך הבלם... ולא הלכו הבלמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
באחת התמונות גם רואים על הסרן משהו שנראה כמו כתם של גריז ולא שמן
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
++
זה נראה כמו גריז, פחות כמו שמן שנזל/הותז.
הקפיץ כולו מלא בפודרה שנצמדה לשמן/גריז.
הקפיצים עברו שימון/ניקוי בזמן האחרון?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3a325f9a7d.jpg
בנוסף,
תפר ריתוך תושבת הקפיץ באזור הזה מועדת לסדק ודליפת שמן מתוך הסרן.
שווה בדיקה.
נזילה מבוכנת הבולם קלה לאיתור.
רק מורידים את הגרמושקה ורואים אם היא רטובה מבפנים משמן (לא ממים! מים חודרים לשם בחורף) וכמובן אם הבוכנה רטובה משמן. מנסיון אישי, הבולמים האלה של רוביקון-אקספרס הם באיכות-זבל גם בהשוואה לקטגוריית הבולמים הפשוטים והם מתים מהר מאוד.
רוב הג'יפים די מטונפים ומאובקים מלמטה וגם הבולמים שלהם בד"כ מאובקים ומלוכלכים. אם הבולם נראה "נקי" וקצת שמנוני כמו שזה נראה בתמונה, כנראה שזו דליפה מהבולם ולא משהו אחר.
אכן, ריתוך מיטת הקפיץ להאוזינג הוא נקודה מועדת לפורענות. תנקה טוב טוב שם, וחפש סדק. בעיקר מתחת ליובולטים, שם הסדק אוהב להתחבא..... זה לא מאוד נפוץ, אבל כן עלול לקרות, במיוחד בג'יפים עם צמיגים גדולים וכבדים על ג'נט 10 אינץ' בעל אופסט שלילי גדול שבולט חזק החוצה ומפעיל מנוף רציני והרסני על הנקודה הזו בדיוק - כמו אצלך..... אם זה זה, כנראה הוא בהתחלה שלו ותוכל לרתך אותו.
בהחלט יש מצב שאורך הבולם לא מתאים (ארוך מדי) והוא נטרק בסגירה לפני שהסרן מגיע לבאמפסטופ. זה נפוץ בסופות מוגבהות עם מהלכי מתלה ארוכים מאוד שקפיצי רוביקון אקספרס מאפשרים. כדי להתקין בולם עם מהלך פתיחה וסגירה מתאים, לעתים צריך להחליף תושבת בולם עליונה לאחת מוגבהת, או להזיז אותה מעט קדימה - מה שמפחית קצת מיעילות הבולם, אבל חוסך התעסקות בפחחות לחלק הפנימי של בית הגלגל...
או להנמיך באמפסטופ על חשבון מעט ממהלך הסגירה, שזה הפתרון הזול והנפוץ.
את כל הדיאגנוזות האלה אלה קצת קשה לאמת בבדיקות בהתכתבות. צריך לבדוק בפועל על הג'יפ.
בכל מקרה, בהנחה שאכן הבולם מת וצריך להחליף שני בולמים, מוטב להסיר את שניהם ולמדוד מהלכי פתיחה וסגירה של הסרן, ולפי זה לרכוש בולמים חדשים באורך המתאים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מדובר בשמן לא בגריז, סדק במיטת הקפיץ היה, פורק הסרן רותך והוחזר בתקווה לשקט לעוד כמה שנים
אכן בשלב הזה הקפיצים וכל האיזור נוקה ושומן
הממצאים הם בדיוק כמו שדרור רשם בהודעה האחרונה, בפירוק של הגרמושקה בוודאות שמן על המוט ברזל הפנימי כולל נזילה לאורך הטיוב עצמו
החלק שסימנת בתמונה זה הג׳יפה שאני מרחתי מהאצבע כשגיליתי את הנזילה הזו
Sent from my iPhone using Tapatalk
[QUOTE=דרור ברלי;1005989]יש באמפסטופ. המקורי. רואים את הקצה שלו.
ואכן צינור ברקס מהודק באזיקון למקום שגוי ורע מאוד. בטריקת הסרן לבאמפסטופ, אתה עלול לפוצץ צינור בלם....
טפל בזה היום. עכשיו. כי זה מסוג הדברים שלא רואים במבט, אז שוכחים.
יטופל בהקדם, רק בשביל זה היה שווה לפתוח את השרשור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נזילה מבוכנת הבולם קלה לאיתור.
רק מורידים את הגרמושקה ורואים אם היא רטובה מבפנים משמן (לא ממים! מים חודרים לשם בחורף) וכמובן אם הבוכנה רטובה משמן. מנסיון אישי, הבולמים האלה של רוביקון-אקספרס הם באיכות-זבל גם בהשוואה לקטגוריית הבולמים הפשוטים והם מתים מהר מאוד.
רוב הג'יפים די מטונפים ומאובקים מלמטה וגם הבולמים שלהם בד"כ מאובקים ומלוכלכים. אם הבולם נראה "נקי" וקצת שמנוני כמו שזה נראה בתמונה, כנראה שזו דליפה מהבולם ולא משהו אחר.
אכן, ריתוך מיטת הקפיץ להאוזינג הוא נקודה מועדת לפורענות. תנקה טוב טוב שם, וחפש סדק. בעיקר מתחת ליובולטים, שם הסדק אוהב להתחבא..... זה לא מאוד נפוץ, אבל כן עלול לקרות, במיוחד בג'יפים עם צמיגים גדולים וכבדים על ג'נט 10 אינץ' בעל אופסט שלילי גדול שבולט חזק החוצה ומפעיל מנוף רציני והרסני על הנקודה הזו בדיוק - כמו אצלך..... אם זה זה, כנראה הוא בהתחלה שלו ותוכל לרתך אותו.
בהחלט יש מצב שאורך הבולם לא מתאים (ארוך מדי) והוא נטרק בסגירה לפני שהסרן מגיע לבאמפסטופ. זה נפוץ בסופות מוגבהות עם מהלכי מתלה ארוכים מאוד שקפיצי רוביקון אקספרס מאפשרים. כדי להתקין בולם עם מהלך פתיחה וסגירה מתאים, לעתים צריך להחליף תושבת בולם עליונה לאחת מוגבהת, או להזיז אותה מעט קדימה - מה שמפחית קצת מיעילות הבולם, אבל חוסך התעסקות בפחחות לחלק הפנימי של בית הגלגל...
או להנמיך באמפסטופ על חשבון מעט ממהלך הסגירה, שזה הפתרון הזול והנפוץ.
את כל הדיאגנוזות האלה אלה קצת קשה לאמת בבדיקות בהתכתבות. צריך לבדוק בפועל על הג'יפ.
בכל מקרה, בהנחה שאכן הבולם מת וצריך להחליף שני בולמים, מוטב להסיר את שניהם ולמדוד מהלכי פתיחה וסגירה של הסרן, ולפי זה לרכוש בולמים חדשים באורך המתאים.
כמו שזה נראה הבולם מת,
אתחיל לקרוא ולחפש חדשים
מצאתי את הסרטון של הבחור החביב הזה (באופן כללי יש לו ערוץ יוטיוב טוב ל JEEP, שווה לעקוב למי שרלוונטי), האם השיטת מדידה שלו נכונה? אפשר לבצע ע"פ זה ולהזמין ע"פ הנתונים שיצאו מהמדידה?
https://www.youtube.com/watch?v=RqpHZt7-mEs
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כעקרון הוא צודק. כן.
תודה דרור
כעיקרון...
אבל בחיים האמיתיים ובטח ברכב ישן עם שעטנז של קיט שמיועד במקור לרכב אחר וסופה מתוצרת מקומית שהחליפה ידיים ושינויים .. (כמו ההסבה לדיסק מאחורה והקו ההזוי שיושב על הנק מפגש עם הבאמפסטופ)
אם זה היה הרכב שלי הייתי בודק מ0.
קודם כל מסתכל שבמצב עמוס וסטטי במקום זווית הנדנדות נכונה לעבודת העלים (גם על זה יש מדריכים ביוטיוב אם תרצה אעלה אחד)
ובהנחה שכן והעלים טובים והנדנדות מתאימות ממשיך לבאמפ סטופים.
מוודא שהם תקינים ונפגשים מול משטח נקי מהפרעות (כמו צינור בלם)
וממשיך לבולמים- קודם מנתק אותם מהסרן או בכלל אם בא לך.
מצליב, כשפינה קדמית מורמת והמשקל מוסט לאחור, שם אתה רוצה לבדוק אורכי בולמים.
מוודא שבסגירה מלאה הבאמפסטופ מבצע עבודתו נאמנה ואז מודד מרחק תושבות בצד הסגור (יש לקחת בחשבון כיווץ של 50אחוז מגובה הבאמפסטופ שעכשיו עוצר במצב מבוקר ולא בנסיעה מהירה)
וממשיך למדוד מרחק תושבות במצב פתוח.
זו הדרך שאני הייתי עובד בה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
כעיקרון...
אבל בחיים האמיתיים ובטח ברכב ישן עם שעטנז של קיט שמיועד במקור לרכב אחר וסופה מתוצרת מקומית שהחליפה ידיים ושינויים .. (כמו ההסבה לדיסק מאחורה והקו ההזוי שיושב על הנק מפגש עם הבאמפסטופ)
אם זה היה הרכב שלי הייתי בודק מ0.
קודם כל מסתכל שבמצב עמוס וסטטי במקום זווית הנדנדות נכונה לעבודת העלים (גם על זה יש מדריכים ביוטיוב אם תרצה אעלה אחד)
ובהנחה שכן והעלים טובים והנדנדות מתאימות ממשיך לבאמפ סטופים.
מוודא שהם תקינים ונפגשים מול משטח נקי מהפרעות (כמו צינור בלם)
וממשיך לבולמים- קודם מנתק אותם מהסרן או בכלל אם בא לך.
מצליב, כשפינה קדמית מורמת והמשקל מוסט לאחור, שם אתה רוצה לבדוק אורכי בולמים.
מוודא שבסגירה מלאה הבאמפסטופ מבצע עבודתו נאמנה ואז מודד מרחק תושבות בצד הסגור (יש לקחת בחשבון כיווץ של 50אחוז מגובה הבאמפסטופ שעכשיו עוצר במצב מבוקר ולא בנסיעה מהירה)
וממשיך למדוד מרחק תושבות במצב פתוח.
זו הדרך שאני הייתי עובד בה.
אתה צודק, זה בהחלט הזדמנות לעבור על כל מערכת הקפיצים והבולמים
אשמח ללינקים רלוונטיים
את החלק הסופי של הבדיקה עם המשקל מאחור לא הבנתי
אודי
תנועת הקפיץ היא פונקציה של משקל.
כדי לבדוק את מלוא פוטנציאל התנועה הרעיון הוא להעמיס מקסימום משקל על הקפיצים האחוריים.
כדי לעשות זאת פשוט מצליבים את אחד הקדמיים וכל משקל הרכב מוסט לאחור על האחוריים, ואותו דבר הפוך אם רוצים לבדוק את הקדמיים.
ההצלבה שקולה למה שעובר על הקפיץ בטלטלה רצינית בשטח? לא בטוח
מהניסיון שלי עם מספר כלי רכב בהצלבה מלאה זה אומר שהגעת לפתיחה מלאה ולסגירה מלאה (מינוס התכווצות הבאמפסטופ)
האם הבולם שלי סיים את חייו?
גם עם קפיץ חלש מדי תגיע לסוף מהלך.
לא ככה לדעתי בודקים אם הקפיץ תואם את המשקל אלא רק אם שום דבר לא מופרע בהצלבות.
אגב, ייתכן שהבולם מנוזל וזה יעבור לו.
תזמין בולמים מתאימים מחול. יכול להמליץ על בילשטיין מנסיון אישי (5125)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ההצלבה שקולה למה שעובר על הקפיץ בטלטלה רצינית בשטח?
לא.
לתאוצה האנכית של הרכב יש משמעות.
וגם בהצלבה סטאטית נהוג לקחת מקדם תוספת שמבטא את מעיכת הבאמפסטופ.