רכב ראשון לשטח במקום פרייבט
שלום לכולם,
אני די חדש כאן בפורום, קראתי והשכלתי הרבה בשבועות האחרונים, ועכשיו אני רוצה לעשות טבילת אש התלבטתי רבות האם לרכוש ג׳יפכרכב שלישי לטיולים בלבד או להחליף פרייבט קיים, ההחלטה היא חד משמעית לרכוש רכב שטח ראשון שיחליף פרייבט כרכב שני בבית (אחזקת רכב שלישי לא באה בחשבון כרגע, הראשון הוא ליסינג שלי מהעבודה). אשמח להכוונה.
1. תקציב -
א. מה התקציב לרכישת הרכב?
- 70~.
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים)?
- כן
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?
- כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
- משפחה, שני מבוגרים, שני ילדים, לעיתים עם הכלבה, נניח 3 פעמים בשנה כולל לינה לילה 1-2.
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?
- ביומיום כ4-5קמ בשנה, בנוסף מניח שכ2-3 קמ לטיולים.
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?
- כרכב שני בבית, של אשתי, השבתה אחרי כל גיחת שטח תהיה בעייתית מאוד. פעם בשנה נסבל.
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
- לצערי לא יהיה לי פנאי לתחזוקה. טיפולים ותחזוקה וכו מוסכים בלבד.
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
- יחסית מרכזי, מושב בשפלה (אזור לטרון).
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
- נתחיל לאט ונעלה, אני לא צופה טיולי אתגרים קשים ב3-5 שנים הראשונות, אבל כן רוצה לבנות תשתית נהיגה ולעבוד עם הילוך כוח. שבילים 4x4 ובין השבילים, בוץ, מדבר, פה ושם מעלה בינוני פלוס.
לא חסר אפילו באזור הקרוב לבית.
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
- לא. אין לי ידע או נסיון בנושא.
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
- חסר כל ניסיון:)
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
- כרכב שני משפחתי, נוח בכביש וטוב בשטח. לא גדול מידי.
הפנים צריך להיות נעים, תקין, מרווח ונוח ולא מורכב מידי או שבור.
תחזוקה פשוטה וזולה יחסית. וזמינה!
הילוך כוח.
אפשרויות שדרוג בסיסיות זמינות (צמיגים, הגבהה, מיגון).
א. גיר אוטומטי.
ב. מנוע בנזין בהעדפה.
ג. תצורה - ארוך.
ד. גיל הרכב - כ 10 או פחות.
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
- כן אבל.. המליצו לי פה לשמוע את דעתכם בלי דעה קדומה.
אשמח להוסיף פרטים לפי הצורך.
תודה לעונים והמייעצים!
ברוך
Sent from my iPhone using Tapatalk
תגובה: רכב ראשון לשטח במקום פרייבט
בהמשך לשרשור השני שלך אז ברור למה ציירת עיגול מסביב לגראנד וויטארה.
יש באמת מחסור ברכבים עם הילוך כח שהם גם קומפקטיים אך לא זעירים כמו הג'ימני.
רכב אחר שהוא עם הילוך כח ולא גדול מידי ושנכנס גם בתקציב הוא גי'פ ליברטי kk.
עוד רכב שנכנס בתקציב ובשנתון זה רקסטון אבל הוא קצת יותר גדול.
אני כן הייתי משקיע בלחפש גראנד ויטארה גם אם זה אומר לתור את הארץ לאורכה ולרוחבה).
בעיני,
למרות הגובה, וצריכת הדלק, והמנועים, קיומו של הילוך low הוא ראשון בסדר העדיפויות, מבין הרכבים שעדיין מתפקדים גם כפרייבט ולא כקרנף.
בנוסף,
ייתכן ואני טועה, אבל לתחושתי הלא מבוססת בעליל, צנוע בנזין יתמודד טוב יותר עם הנעות לנסיעות קצרות (מסיק את זה מ:"בשימוש האשה ורק 5000 בשנה").
אבל,
רשמת גם "מעלה בינוני מדי פעם". זה כבר לדעתי יותר מתכתב עם הsuv הגדולים (דיזל ברובם). זה לא שהויטארה לא תצליח בסוף, אבל זה יתכתב פחות טוב עם "להשבית רק פעם בשנה".
הייתי שוקל ג׳יפ גראנד צ׳רוקי WK.
הוא עפעס קצת יותר מבוגר מ 10 שנים אבל לדעתי הוא מתאים.
אם אתה יכול קצת להגדיל את התקציב אז WK2 בן 10.
לבדוק שיש הילוך כח ו 4x4.
בניגוד לגראנד ויטארה (היה לי), פה יש ״תמורה״ מלאה בעד צריכת הדלק והאמינות לא רעה בכלל אם הרכב שמור ומטופל.
יש מוסכים טובים ולא יקרים, המכירים את הדגם, גם באיזור השפלה.
לא הייתי נרתע מכלי סטנדרטי ונמוך, הוא יקח אותך מספיק רחוק בתור התחלה.
בעתיד, הגבהה קלה, מיגון וצמיגים יאפשרו לך עוד אפשרויות טיול.
אני מציע שתחפש את הרכב הספציפי הכי טוב ממספר דגמים ששמת עליהם עין, כולל גרנד ויטארה וגרנד צרוקי.
לכל דגם תכין רשימת מחלות ידועות ותתחיל לכתת רגליים
Asaf-a
אסף.א
2 ילדות וכלבה...
מה גודל הכלבה?
ממליץ לחשוב על גודל תא המטען, ע"מ שלא תתפוס יותר מידי מקום במרחב המחיה של הבנות.
תזכור שבטיול, הן רואות הרבה פחות מהיושבים מלפנים ובקלות החוויה יכולה להתקלקל.
אם הגברת שלך פתוחה לרעיונות "אחרים" - מה דעתך על טנדר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
בהמשך לשרשור השני שלך אז ברור למה ציירת עיגול מסביב לגראנד וויטארה.
יש באמת מחסור ברכבים עם הילוך כח שהם גם קומפקטיים אך לא זעירים כמו הג'ימני.
רכב אחר שהוא עם הילוך כח ולא גדול מידי ושנכנס גם בתקציב הוא גי'פ ליברטי kk.
עוד רכב שנכנס בתקציב ובשנתון זה רקסטון אבל הוא קצת יותר גדול.
ליברטי זה כיוון, זה רכב אמין ופשוט לתחזוקה?
רקסטון אם אני לא טועה יש רק דיזל? לא היה לי רכב דיזל מעולם, מה המשעויות וההבדלים בינו לבין בנזין?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני כן הייתי משקיע בלחפש גראנד ויטארה גם אם זה אומר לתור את הארץ לאורכה ולרוחבה).
בעיני,
למרות הגובה, וצריכת הדלק, והמנועים, קיומו של הילוך low הוא ראשון בסדר העדיפויות, מבין הרכבים שעדיין מתפקדים גם כפרייבט ולא כקרנף.
בנוסף,
ייתכן ואני טועה, אבל לתחושתי הלא מבוססת בעליל, צנוע בנזין יתמודד טוב יותר עם הנעות לנסיעות קצרות (מסיק את זה מ:"בשימוש האשה ורק 5000 בשנה").
אבל,
רשמת גם "מעלה בינוני מדי פעם". זה כבר לדעתי יותר מתכתב עם הsuv הגדולים (דיזל ברובם). זה לא שהויטארה לא תצליח בסוף, אבל זה יתכתב פחות טוב עם "להשבית רק פעם בשנה".
בינתיים זה מה שאני עושה, מנסה לתור ולמצוא יחידה טובה, על הדרך אני נפתח לרעיונות כאן ואתחיל לבדוק במקביל.
תפסת אותי בפסקה האחרונה, אתה צודק. מבטיח לא לעשות מעלה בינוני יותר פעם בשנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
הייתי שוקל ג׳יפ גראנד צ׳רוקי WK.
הוא עפעס קצת יותר מבוגר מ 10 שנים אבל לדעתי הוא מתאים.
אם אתה יכול קצת להגדיל את התקציב אז WK2 בן 10.
לבדוק שיש הילוך כח ו 4x4.
בניגוד לגראנד ויטארה (היה לי), פה יש ״תמורה״ מלאה בעד צריכת הדלק והאמינות לא רעה בכלל אם הרכב שמור ומטופל.
יש מוסכים טובים ולא יקרים, המכירים את הדגם, גם באיזור השפלה.
לא הייתי נרתע מכלי סטנדרטי ונמוך, הוא יקח אותך מספיק רחוק בתור התחלה.
בעתיד, הגבהה קלה, מיגון וצמיגים יאפשרו לך עוד אפשרויות טיול.
תודה רבה על ההצעה, אבדוק את הנל יותר לעומק.
אני יוצא מנקודת הנחה שאחזקה והחזקה יקרות יותר, גם בגלל הגודל וגם בגלל השנתון, אני טועה?
אסף. א
זה בדיוק מה שאעשה.
יש המלצות נוספות באותו הכיוון חוץ ממה שעלה כאן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
2 ילדות וכלבה...
מה גודל הכלבה?
ממליץ לחשוב על גודל תא המטען, ע"מ שלא תתפוס יותר מידי מקום במרחב המחיה של הבנות.
תזכור שבטיול, הן רואות הרבה פחות מהיושבים מלפנים ובקלות החוויה יכולה להתקלקל.
אם הגברת שלך פתוחה לרעיונות "אחרים" - מה דעתך על טנדר?
בן 6, בת3. הכלבה בגודל בינוני. לגבי תא המטען, חשוב לי שלא תהיה מערכת גז(בג ו) וגלגל בחוץ בגלל זה.
הסתדרנו בקמפינגים בחניוני לילה של לילה או שניים עם פרייבט גם עם הכלבה. אז אני מניח שאצליח להסתדר בלי להעמיס דברים לא לצורך.
טנדר זה נפלא, סוג של חלום. בדקתי בזמנו ולא היה משהו בתקציב משנתון יחסית מתקדם.
אבל, לאשתי ביומיום זה יהיה בעייתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Barumogi
ליברטי זה כיוון, זה רכב אמין ופשוט לתחזוקה?
רקסטון אם אני לא טועה יש רק דיזל? לא היה לי רכב דיזל מעולם, מה המשעויות וההבדלים בינו לבין בנזין?
בדיזל הדבר הכי חשוב זה לא להתבלבל בתחנת דלק ולתדלק בבנזין... (הפוך זה לא קורה כי פיית התידלוק של הדיזל רחבה יותר מפתח התידלוק של רכב בנזין).
נדרש להחליף פילטר סולר בטיפולים. בד"כ הוראות היצרן הינן כל טיפול שני או משהו כזה, אני ברכב שלי מחליף כל טיפול. העלות של פילטר מקורי באיזור ה200 ש"ח.
בדיזל יש טורבו, בבנזין בדרך כלל לא (למרות שבשנים האחרונות זה כבר הרבה יותר נפוץ גם הבנזין).
בדיזל יש מזרקים שהם די יקרים (מסילה משותפת) ומשאבת הזרקה, בבנזין יש מזרקי בנזין פשוטים יותר אך יש גם מערכת הצתה שאין בדיזל.
לדיזל יש רצועת סל"ד מצומצמת יותר (וברכב אוטומטי הגיר דואג לזה) אך מגיע למומנט גבוה בסל"ד יחסית נמוך מה שמתאים לנסיעת שטח בשטח טכני. לחובבי הדיונות עדיף בנזין בגלל הגמישות בסל"ד.
רעש המנוע של דיזל שונה והוא נוכח יותר בסרק, יש כאלו שזה עושה להם אסוציאציות של טרקטור. חשוב תושבות מנוע תקינות ומקוריות אחרת יכולים להרגיש יותר רעידות בסרק.
תגובת הדיזל ללחיצה על הדוושה מעט איטית יותר בגלל השהיית הטורבו אך רכב שטח זה במילא לא רכב ספורט וזה לא באמת משמעותי לנהג הרגיל.
אני כבר 8 שנים עם רכבי דיזל שלא חדשים במיוחד ולמרות ההפחדות לא היו לי תקלות לא עם הטורבו ולא עם המזרקים (יש לי לנדקרוזר 2008 עם מעל 320 אלף ק"מ עם מזרקים וטורבו מקוריים, המנוע נוסע חלק).
עוד פרט הוא שמחירי הסולר אינם תחת פיקוח ולכן יש שונות גדולה במחיר בין תחנות שונות. כדאי להצטרף להסדר התידלוק של ג'יפולוג. למען אריכות הימים של המזרקים כדאי גם לתדלק בתחנות מוכרות ולא פיראטיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Barumogi
רקסטון אם אני לא טועה יש רק דיזל?
יש רקסטון בנזין, די נדיר. אני חושב שרק עד מודל 2006.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
בדיזל הדבר הכי חשוב זה לא להתבלבל בתחנת דלק ולתדלק בבנזין... (הפוך זה לא קורה כי פיית התידלוק של הדיזל רחבה יותר מפתח התידלוק של רכב בנזין).
נדרש להחליף פילטר סולר בטיפולים. בד"כ הוראות היצרן הינן כל טיפול שני או משהו כזה, אני ברכב שלי מחליף כל טיפול. העלות של פילטר מקורי באיזור ה200 ש"ח.
בדיזל יש טורבו, בבנזין בדרך כלל לא (למרות שבשנים האחרונות זה כבר הרבה יותר נפוץ גם הבנזין).
בדיזל יש מזרקים שהם די יקרים (מסילה משותפת) ומשאבת הזרקה, בבנזין יש מזרקי בנזין פשוטים יותר אך יש גם מערכת הצתה שאין בדיזל.
לדיזל יש רצועת סל"ד מצומצמת יותר (וברכב אוטומטי הגיר דואג לזה) אך מגיע למומנט גבוה בסל"ד יחסית נמוך מה שמתאים לנסיעת שטח בשטח טכני. לחובבי הדיונות עדיף בנזין בגלל הגמישות בסל"ד.
רעש המנוע של דיזל שונה והוא נוכח יותר בסרק, יש כאלו שזה עושה להם אסוציאציות של טרקטור. חשוב תושבות מנוע תקינות ומקוריות אחרת יכולים להרגיש יותר רעידות בסרק.
תגובת הדיזל ללחיצה על הדוושה מעט איטית יותר בגלל השהיית הטורבו אך רכב שטח זה במילא לא רכב ספורט וזה לא באמת משמעותי לנהג הרגיל.
אני כבר 8 שנים עם רכבי דיזל שלא חדשים במיוחד ולמרות ההפחדות לא היו לי תקלות לא עם הטורבו ולא עם המזרקים (יש לי לנדקרוזר 2008 עם מעל 320 אלף ק"מ עם מזרקים וטורבו מקוריים, המנוע נוסע חלק).
עוד פרט הוא שמחירי הסולר אינם תחת פיקוח ולכן יש שונות גדולה במחיר בין תחנות שונות. כדאי להצטרף להסדר התידלוק של ג'יפולוג. למען אריכות הימים של המזרקים כדאי גם לתדלק בתחנות מוכרות ולא פיראטיות.
תודה רבה על התשובה המפורטת!
אני צריך לחזור קצת למילון מושגים בשביל להבין יותר טוב, אבל התמונה הגדולה ברורה.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Barumogi
בן 6, בת3. הכלבה בגודל בינוני. לגבי תא המטען, חשוב לי שלא תהיה מערכת גז(בג ו) וגלגל בחוץ בגלל זה.
הסתדרנו בקמפינגים בחניוני לילה של לילה או שניים עם פרייבט גם עם הכלבה. אז אני מניח שאצליח להסתדר בלי להעמיס דברים לא לצורך.
טנדר זה נפלא, סוג של חלום. בדקתי בזמנו ולא היה משהו בתקציב משנתון יחסית מתקדם.
אבל, לאשתי ביומיום זה יהיה בעייתי.
הפתרון למיכל גז על WK2
התקן חיצוני לגלגל ספייר עם ציר שנפתח (אצלי) למטה (או עדיף הצידה). ההתקן יושב במקום וו הגרירה (נשלף, פרופיל "2)
תמודת הדמיה של הרכב הישן שלי ותמונה עם מתקן של רכב אחר (אין לי תמונה עם המתקן שלי...)
4 נפשות , כלבה ולינת שטח = רכב שטח 5 דלתות.
עם התובנות שיש לי היום,
ישר ל SUV ארוך
ההבדל בין GV ל SUV כבר לא כזה משמעותי מבחינת ניהוג ומידות
כמו מעבר מפרייבט לרכב שטח.
לנסועה שאתה מעריך, המלצתי בנזין (ובלי הסבה לגז).
ממליץ לך להתמקד בחיפוש פאג'רו בנזין ארוך.
כמובן שלנדקרוזר עדיף אבל המחיר בשמיים והיחס לתמורה לדעתי לא שווה את המחיר.
עוד אופציה,
לרדת בשנתון ולמצוא טרופר בנזין ארוך 2003/4 .
הבעיה העקרית אתו שהניהוג שלו כשל משאית קלה ודורש תשומת לב.
מניח שהגב' פחות תתחבר לטרופר.
בהצלחה
רענן
שאלה משמעותית היא עד כמה בת זוגך בעניין של לנהוג על suv גדול וישן?
הכל גדול וכבד יחסית לפרייבט. תמרון צפוף, רוורס, חניה, נהיגה בגשם וכיו"ב קצת מורכבים יותר. נכונות להתמודד עם כל מני תקלות (סליחה תכונות) קטנות ומעצבנות.
אם כן, אשריך!
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תודה למשיבים
לגבי הגלגל, תודה על המידע וההדמיה, זה רעיון מעניין לצירוקי, עם מתקן כזה עדיין אפשר להשתמש בוו גרירה?
לגבי הsuv, אני מתחיל להציץ גם על פג׳רו. בתקציב שלי השנתון הוא סביב 2008 ומטה. עם 250-300 קמ. חייב להגיד שזה מעט מרתיע. גם עניין הגודל כמובן. אשתי מגיעה לעיתים קרובות לתל אביב, מניח שזה מסביר חלק מהבעיה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Barumogi
תודה רבה על ההצעה, אבדוק את הנל יותר לעומק.
אני יוצא מנקודת הנחה שאחזקה והחזקה יקרות יותר, גם בגלל הגודל וגם בגלל השנתון, אני טועה?
יש לחמי כזה כבר כמה שנים, לא נרשמו תקלות חריגות מדי. הוא החליף מזרק מנוע (אני רואה ברשת סט של כל ה 6 ב 130 דולר..).
הוא מטפל ומתקן במוסך מורשה והעלות בהתאם (כמו בכל רכב).
מה כן יש - פה ושם תקלות קטנות שאפשר להחליט לחיות איתן ואפשר לרדת לעומק העניין ולתקן, כמו בכל מוצר ישן של ג׳יפ.
אצלו זה נורת צ׳ק-אנג׳ין שנדלקת לפעמים אחרי תדלוק.
אצלי ברנגלר זה בקרת שיוט שעובדת לסירוגין, בגלל תקלה ברכיב יקר בתוך גלגל ההגה.
זה לא מטריד אותי והרכב כנראה יחיה אחרי היפנומטית המשפחתית שלנו.
נחזור לגראנד ויטארה להשוואה - אצלי הוא התחיל לפתח בעיית מנוע רצינית ב 100,000 ק״מ ונמכר לסוחר בהפסד גדול, לדעתי העלות הכוללת שלי היתה גבוהה בהרבה בהשוואה לגרגנד צ׳ירוקי הגדול והמאיים של חמי [emoji2]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
יש לחמי כזה כבר כמה שנים, לא נרשמו תקלות חריגות מדי. הוא החליף מזרק מנוע (אני רואה ברשת סט של כל ה 6 ב 130 דולר..).
הוא מטפל ומתקן במוסך מורשה והעלות בהתאם (כמו בכל רכב).
אצלי הגראנד ויטארה התחיל לפתח בעיית מנוע רצינית ב 100,000 ק״מ ונמכר לסוחר בהפסד גדול, לדעתי העלות הכוללת שלי היתה גבוהה בהרבה בהשוואה לגרגנד צ׳ירוקי הגדול והמאיים של חמי [emoji2]
יש בזה משהו.. בגלל זה אני בדילמה קשה. (רק בעניין הג ו) אם עדיף מנוע מקורי עם 150קמ שאולי יתפגר בקרוב, או מנוע שהוחלף כבר בשנים האחרונות ולך תדע מאיפה הגיע..